Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 08 - 22 februari 2017

25 – 26 FEBRUARI: 8STE ZONDAG DOOR HET JAAR

" Niemand kan twee heren dienen "

Als geldzucht mijn leven binnen sluipt, kom ik in een spiraal terecht, waarin ik altijd meer zal willen hebben.
Als ik mijn in dienst stel van God, dan mag ik de obsessie voor het vergaren los laten en dan mag ik in zekere zin zorgeloos leven.

Ja, een mens moet keuzes (kunnen) maken ook in een sfeer van carnaval

Uit het rode Bijbeldoosje

17.30 u. Van Roey Simonne

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Stort regen voor Burkina Faso!

Op 1 maart is het weer zo ver. Met aswoensdag beginnen we aan de periode van veertigdagen voorbereiding voor het grote feest van Pasen. Met de veertigdagentijd start ook de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen. Ook met onze parochies uit Geel willen wij de actie weer ondersteunen en solidair zijn met de mensen uit de derde wereld. Dit jaar focust de campagne op Burkina Faso.  Met een regenseizoen van slechts vier maanden is het in Burkina Faso een uitdaging om voldoende graan te produceren. Een tekort aan voedsel is een jaarlijks terugkomend probleem. Tijdens onze campagne staat 'regen' symbool voor een vruchtbaar leven. Help ons investeren in een platteland met toekomst.

De campagne loopt van 1 maart tot en met 16 april 2017. De volgende weken zullen we in de liturgie en in het parochieblad, maar ook in acties aandacht besteden aan Broederlijk Delen. We nodigen u van harte uit om de start mee te maken op onze start- en solidariteitsavond!

Solidariteitsavond Burkina Faso op woensdag 1 maart 2017

PC St-Amands

19.00 u: Aswoensdag gebedsviering in de St-Amandskerk

in het teken van Vasten en de Broederlijk Delencampagne

“Stort regen voor Burkina Faso” met asoplegging.

19.40u: Overtocht naar Burkina Faso op stap naar parochiecentrum St.-Amands

20.00 u: Solidariteitsavond Broederlijk Delen: ‘Stort Regen voor Burkina Faso!

20.30u Wij kijken naar de campagnefilm 2017 van Broederlijk Delen.

We luisteren naar een boeiende getuigenis.

Iedereen kan aan bod komen in de vragenronde en wees gerust: de wereldwinkel zal er zijn met heerlijke producten!

Als iedereen die vorig jaar aanwezig was nu een ander iemand aanspreekt, dan groeit onze groep! We hopen weer met velen te zijn!!!


5DE TWEEDEHANDSBEURS

ZATERDAG 18 maart 2017

Parochiezaal St.Amands te Geel!

van 8.30 uur tot 13.00 uur

Kleding, accessoires, handtassen, schoenen, stoffen, boeken, dvd’s en cd’s

* heren en dameskleding vanaf maat 34 tot …
* accessoires, handtassen, schoenen, stoffen
* boeken, dvd’s en cd’s

Met deze tweedehandsbeurs willen we iedereen helpen om tegen een zacht prijsje kleding enz. aan te kopen.
Hapjes en dranken verkrijgbaar tegen zeer democratische prijzen.
Iedereen van harte welkom !!
www.vzwkreatief.be
kreatief.geel@skynet.be


naar een kerkenplan in geel

Vorige week vernamen wij de meest uiteenlopende reacties op een artikel in HET NIEUWSBLAD VAN GEEL naar aanleiding van het feit dat Geel zijn kerken gaat herbestemmen.

Wij begrijpen de onrust, die dit artikel meebracht en de onrust rond een kerkenplan dat er in heel Vlaanderen in elke gemeente staat aan te komen. Wij waarderen ook het opzoekingswerk, dat schrijver van het artikel aan de dag heeft gelegd, maar willen ook begrip vragen voor het werk, dat momenteel aan dit plan wordt besteed. Een gemengde stuurgoep van gemeentelijke beleidsmakers, ambtenaren en parochiebetrokken medewerkers. Zij werken momenteel aan een evenwichtig plan en dat is geen werk van een paar uren.

Wij vonden het wel een beetje kort door de bocht, wanneer de schrijver met zwarte inkt op wit papier schreef, dat er per parochie nog gemiddeld “20 religieuzen” in de kerk zitten op een doorsnee zondag. Niet al onze kerkbezoekers zijn religieuzen en het aantal slaat nergens op, als zouden er nog slechts 240 kerkgangers zijn in heel Geel … die zijn regelmatig aanwezig in één parochiekerk op één zondag. Verder vragen wij aan alle Gelenaren nog even geduld. Wij volgen de procedure, die zowel door de minister als door de bisschop is voorgeschreven. Niets is beslist en om dan een breed gedragen akkoord te bereiken, willen wij zeker discretie in acht nemen. Wij waarderen zelfs de discretie, die de mensen van deze werkgroep gedurende dit proces aan de dag blijven leggen.

Marcel De Vries 


1000 x DANK !!!

Via deze weg zou ik iedereen willen bedanken voor de woorden en gebaren van sympathie die ik mocht ontvangen ter gelegenheid van mijn zendingsviering op zondag 12 februari in de Sint-Dimpna kerk.

Bedankt omdat je erbij was, bedankt omdat je bemoedigende woorden hebt geschreven op een passend kaartje, bedankt voor je mooie bos bloemen of je verrassend cadeautje, bedankt voor je bijdrage voor ons palliatief team in het ziekenhuis of voor Artsen Zonder Grenzen, bedankt voor je enthousiaste handdruk, voor je hartelijke knuffel, voor je goedkeurende blik, bedankt voor het traantje dat je wegpinkte, voor je oprechte felicitatie, voor het warme babbeltje, bedankt voor de vreugd en deugd die je ons bezorgd heb.

Bedankt voor het vertrouwen en de steun die ik mocht ondervinden in mijn beslissing om “ja” te zeggen tegen mijn roeping. En zoals de bisschop het verwoordde: “dit is geen zending van één persoon alleen, maar van heel de kerkgemeenschap waarin mensen elkaar steunen en nabij willen zijn.”

Laten we dan samen met vernieuwde moed en verenigde kracht (en opgepoetste bergschoenen!) op weg gaan om handen en voeten te geven aan Gods liefde, met het rotsvast vertrouwen dat God ons zal leiden naar waar we het meest nodig zijn…

Griet


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07  
         

Externe Links