Het Volk - Antwerpen

Rotonde Antwerpseweg blijft ganse dag dicht - 11/04/2002

GEEL -- Vrijdag 12 april wordt een problematische dag voor het verkeer in Geel. Om de aannemer toe te laten een nieuwe slijtlaag aan te brengen, gaat de rotonde van de westelijke ring met de Antwerpseweg een ganse dag dicht voor alle verkeer. Omleidingen moeten de verkeersstromen in goede banen leiden.

De werken starten vrijdag om 7 uur 's ochtends en als alles volgens plan verloopt zal de rotonde om 19 uur weer bruikbaar zijn voor het verkeer. De vraag blijft waarom het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag niet beter 's nachts gebeurt. De Vlaamse Gemeenschap koos als opdrachtgever nu immers ook voor een dag in de paasvakantie omdat de verkeersdrukte dan minder groot is.

Enkele tienduizenden voertuigen, die normaal dit knooppunt passeren, zullen vrijdag de as tussen Geel-centrum en Geel-Punt beter vermijden. Enkel de bypass van de westelijke ring op de Antwerpseweg, vanuit de richting Kasterlee naar Geel-Punt, blijft voor het verkeer open.

Het verkeer uit de richting Turnhout en Kasterlee wordt opgevangen aan de rotonde Turnhoutsebaan-Noordlaan in Kasterlee en vandaar omgeleid via Lichtaart en Herentals. Wie via de N19 toch op de westelijke ring in Geel komt, kan enkel via de bypass ter hoogte van de IOK naar de Antwerpseweg. Maar omdat ook daar wegenwerken aan de gang zijn, en het verkeer er over één rijstrook wordt geleid, zijn lange wachttijden niet uitgesloten. Het kiezen van een alternatieve route voor wie vanuit Turnhout en Kasterlee naar Diest of Leuven wil, is dus aangeraden.

Wie van Herentals naar Geel-Punt rijdt, wordt omgeleid via Neerbuul en de Nijverheidslaan in Oevel naar Geel-West. Via de Bell Telephonelaan kunnen de automobilisten verder richting Geel-Oost. Het verkeer dat via de N19 vanuit Westerlo in de richting Turnhout moet, doet dat best via Herentals. Kies je voor de richting Geel en Mol, dan volg je best de omleiding via Geel-West en Geel-Oost en zo via Winkelomheide naar Geel-Centrum of via Meerhout naar Mol.

Ook het verkeer uit Diest en Laakdal voor de richting Kasterlee en Turnhout volgt de omleiding via Geel-Oost, Geel-West en zo via Oevel, Olen en Herentals. Het verkeer uit de richting Mol wordt aan de rotonde Diestseweg-Winkelomheide op de ring omgeleid naar Geel-Oost.

Het verkeer uit het centrum van Geel tenslotte, dat via de Pas richting rotonde rijdt, wordt opgehouden ter hoogte van de verkeerslichten met de Waterstraat en omgeleid via de Stelenseweg. Plaatselijk verkeer blijft uiteraard wel mogelijk tot aan de rotonde.

De politie van Geel zal streng toekijken op de naleving van de omleiding. (LVG)