Eurofeesten 2012 - Geel-Punt verbroedert met Lézignan-Corbières uit Frankrijk

Van woensdag 15 tot en met zondag 19 augustus 2012 vindt in Geel een nieuwe editie van de Eurofeesten plaats. Voor deze vijfjaarlijkse traditie behouden het stadsbestuur en het jumelagecomité van Geel het oorspronkelijke basisconcept: delegaties van twaalf steden uit evenveel Europese landen komen naar Geel om er kennis te maken met andere Europeanen en Europese culturen. Het verblijf van de deelnemers is volledig gratis en wordt georganiseerd met medewerking van gastgezinnen.

Bovendien zal Geel vier dagen lang, en meer dan ooit, een bruisende stad zijn. Culturele uitstappen, sportieve evenementen, een feestelijke openingsshow, heel wat optredens en nog veel meer animatie vullen het programma (als bijlage). Iedere deelnemende stad krijgt ook de kans om zichzelf te promoten op de Europese markt. Een ideale gelegenheid om toeristische pareltjes, streekproducten en ander moois aan een breed publiek aan te bieden. Uiteraard voorzien we ook de gelegenheid om Euro-ideeën uit te wisselen.

Naast delegaties uit onze officiële partnersteden Xanten (Duitsland), Tydavnet (Ierland) en Slatina Timis (Roemenië) worden ook afvaardigingen uit Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk, Engeland, Nederland, Polen,… uitgenodigd.
 
Deelnemende landen


Hier kan je de foto´s genomen met de Franse delegatie bekijken.


Lézignan-Corbières (Frankrijk)

Vlag - Frankrijk
Lézignan-Corbières is een gemeente in het Franse departement Aude (regio Languedoc-Roussillon). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Narbonne.

Jaarlijks vindt er het 4-daags evenement Promaude plaats ter promotie van streekproducten, wijn en met tal van animatie. Prominant, een vergelijkbaar evenement, vindt ook elk jaar in Geel plaats. De uitwisseling met Lézignan tijdens de Eurofeesten lag dan ook voor de hand.

Op de stand van  vond je wijnen terug van Serres Mazard uit Talairan en van de coöperative wijnmakers CHAI des VIGNERONS uit Lézignan.

Nog eens terugblikken op de Eurofeesten in 2007.