Foto´s Eurofeesten 2007

Heel veel volk op de been gebracht en een boel positieve reacties, dat is de slotsom van de derde editie van de Geelse Eurofeesten. Het is nu dan ook al uitkijken naar de volgende editie van dit evenement, wellicht in 2012.

Hét onbetwistbare hoogtepunt van dit vijfdaags evenement was zonder twijfel de aanwezigheid van zo’n 450 buitenlanders uit Nederland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Polen, Roemenië en de Westelijke Sahara. Die logeerden al die tijd bij Geelse gastfamilies. Opvallend hoe in die korte periode zo’n intense vriendschapsbanden gesmeed werden. Geel deed daarmee haar naam van gastvrije stad in ieder geval alle eer aan.

In ruil daarvoor mochten de duizenden bezoekers zowel zaterdag als zondag bewonderend toekijken naar de dans- en muziekoptredens van de deelnemende delegaties. Een kleurrijke internationale markt gaf bovendien de gelegenheid om met elkaars culinaire én culturele aantrekkelijkheden kennis te maken.
 

Donderdag namen de deelnemende landen van elkaar de maat tijdens een te gek Spel zonder Grenzen. Roemenië kwam daarbij als glansrijk winnaar op het hoogste podium. De sfeer zat er daarmee helemaal in wat tijdens de verbroederingsfeesten in de onderscheiden parochies duidelijk te merken was.
 

Een dag later vulde een internationaal congres met een aantal plaatsbezoeken rond Gelijke Kansen Beleid het programma. Een ervaring die door de deelnemers bijzonder positief geëvalueerd werd. In de loop van die vrijdagnamiddag kregen de buitenlandse delegaties ook de kans om oog in oog te staan met de historiek en de culturele bezienswaardigheden in het hart van Geel.

Nog een ander hoogtepunt op het Eurofeestenprogramma was zonder twijfel het geleid bezoek aan de Europese wijk in Brussel. De vele positieve reacties logen niet om de kwaliteit van het aanbod.

Tot slot waren er ook de gevarieerde programma’s op de Geelse markt. Een programma dat opgesteld werd onder de noemer van ‘voor elk wat wils’ en met een spetterend vuurwerk een grandiose apotheose beleefde.

Klik op deze link om de foto's te bekijken die reeds op de website van stad Geel zijn geplaatst.