Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 5 - 3 februari 2016

6 – 7 februari: VIJFDE ZONDAG DOOR HET JAAR
woensdag 10 februari: ASWOENSDAG begin van de vasten
19.00 u. federale viering met asoplegging in de kerk van St.-Amands
20.00 u. Columbia-avond met Broederlijk Delen in de St.-Amandszaal

"GOOI UW NETTEN UIT VOOR DE VANGST"


De “tijd door het jaar” wordt abrupt onderbroken door de vastentijd.
Vandaag horen wij hoe Jezus op zoek gaat naar de “goede leerlingen”.
Hij geeft training aan zijn apostelen en dan komt op Aswoensdag onze oefentijd.
Hebben wij een recept om Jezus’ roepstem te horen ? te beluisteren ?? te volgen ???
(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Afscheid van zuster Leen

EEN STERKE VROUW GING VAN ONS HEEN

Op zaterdag 23 januari is zuster Leen, sedert vele jaren onze engelbewaarder van de parochie Ten Aard, zachtjes van ons heengegaan en heeft ze haar leven neergelegd in de handen van onze levende God. Niemand had verwacht dat dit alles zo vlug zou gebeuren. We zien het nog levendig voor onze ogen, zuster Leen die door onze parochie St.-Hubertus loopt, op weg naar de school, de pastorij of de kerk om een of andere taak in orde te brengen.
Wij als parochieteam hadden andere plannen. Wij wisten dat het klooster zou gesloten worden op 1 september en wij hadden al een datum vastgelegd om afscheid te nemen van de zusters. Meer dan 51 jaar woonde Leen op onze parochie. Heel veel inwoners hebben bij haar in de kleuterklas gezeten en zetten bij haar de eerste stapjes in het onderwijs. Liedjes zingen, dansen, maar ook wandelen door de mooie natuur. Daar hield zij ook van. Op haar laptop had zij mooie digitale foto's die ze maakte tijdens haar wandelingen of fietstochtjes.

Na vele jaren les gegeven te hebben in de kleuterklas van onze Hubertusschool werd Leen Plaatselijk Contact Persoon voor onze Parochie.
Zij deed hier duizend en één dingen. Invullen van de registers, opstellen en klaar maken van de misblaadjes, aanvragen van doopaktes voor de eerste en plechtige communie, voorgaan in de uitvaarten en op de zondagen. Ze was lid van het parochieteam waar ze een klare kijk had op de kerk van de nabije toekomst. Dit zijn maar enkele dingen die Leen hier bij ons deed. In het klooster van Berlaar werd ook dikwijls een beroep op haar gedaan om te dirigeren tijdens de uitvaarten en bijzondere vieringen. Ze was ook verslaggeefster op het laatste kapittel. Bij zuster Leen gingen geloof en inzet samen. Het één kon niet zonder het ander.

Als parochie zullen wij Leen altijd enorm dankbaar blijven.

Ook in de parochiefederatie van Geel was Leen een dragende kracht. Realistisch, met de twee pootjes op de Aardse grond en een blik tot ver over onze grenzen en vele jaren vooruit op ieders kalender.

Leen, het kon moeilijk beter dan hetgeen je voor ons deed. Enkel het afscheid valt ons daarom nog zwaarder ! 

Graag willen wij iedereen uitnodigen om dankbaar mee Leen te komen gedenken tijdens de gedachtenisviering op zaterdag 6 februari om 10.00 u. in de Sint- Hubertuskerk van Ten Aard.

Moeder Maria, brengt gij nu zuster Leen tot bij Jezus die de Heer is van leven en dood.

Moge zuster Leen nu voor altijd rusten in het grote hart van onze goede Vader.

(FVS en MDV)


Broederlijk Delen 2016

Volgende week woensdag 10 februari starten wij in Geel met de jaarlijkse actie Broederlijk Delen.
Het thema dit jaar is "Met een leven speel je niet". Het gastland is Colombia.

Grond is voor boerengemeenschappen in Colombia veel meer dan dat lapje waar hun huis op staat.
Ze wonen er, ze werken er. Ze produceren er hun voedsel. Grond bepaalt hun cultuur en hun identiteit.
Hij vertelt het verhaal van hun voorouders. Grond heeft zelfs een spirituele waarde. Want grond behoort toe aan de gemeenschappen die er wonen.
En niet aan de hoogste bieder of aan die met de meeste macht. En toch is het de economische waarde van de grond die voorop staat.
Veel bedrijven, grootgrondbezitters en gewapende groepen zien vooral het geld dat de grond kan opbrengen, want in de grond zit goud.
En op die vruchtbare grond kunnen ze grote plantages of een stuwdam aanleggen. Om hun doel te bereiken, schrikken ze nergens voor terug.
Vaak gaat hun drang naar winst gepaard met omkopingen, bedreigingen en moorden. Als het maar opbrengt.
Dat is onrechtvaardig, want grond behoort toe aan de gemeenschappen die er wonen en niet aan de hoogste bieder.

De bedreigingen voor de boerengemeenschappen zijn groot, maar het verzet is dat gelukkig ook.
Dit is mee zo, dankzij leidersfiguren zoals Celia, Deyanira en Fanny. Met de partnerorganisaties werken ze alternatieven uit, brengen ze gemeenschappen samen, informeren ze hen over hun rechten en zetten ze aan tot actie.
Deze aanpak werpt vruchten af, want waar mensen verenigd en geïnformeerd zijn, wordt niet zomaar over hen heen gelopen. Celia, Deyanira en Fanny tonen dat het mogelijk is om een halt toe te roepen aan de grote machten, die denken dat ze zich alles kunnen permitteren.
Ze blijven strijden voor een wereld zonder ongelijkheid. Waar ze zelf kunnen beslissen wat er gebeurt met hun grondgebied.
Waar ze waardig kunnen leven, in vrede.


FEEST BIJ ONZE ZIEKENZORGKERNEN

Zaterdag 23 januari werden een 100-tal vrijwilligers van alle Ziekenzorgafdelingen van Geel ( Holven, Larum, Oosterlo, Punt, St.-Amands, Elsum, St.-Dimpna, Stelen, Ten Aard, Winkelomheide en Zammel ) en Geelse CM-medewerkers voor hun jaarlijkse bijeenkomst ontvangen in het parochiecentrum van Ten Aard door de plaatselijke verantwoordelijken. De uitgebreide feestmaaltijd was vergezeld van een bijzonder sfeervol en gewaardeerd optreden van het plaatselijk 18 koppig amateursgezelschap “Aard Nouveau” onder de deskundige leiding van dirigent Jos Van Reempts.


MET HET DAVIDSFONDS NAAR HET OPZ

De plaatselijke afdeling van het Davidsfonds sprankelt de laatste tijd van de activiteit! Zij laat ons allen mee genieten van kleine en grote plaatsen, waar je normaal niet komt of waar je toch begeleiding nodig hebt. Op woensdag 17 februari om 14 u. kunnen wij terecht in het bezoekerscentrum van het OPZ in de Dr.-Sanodreef voor een rondleiding.

Maak mee je keuze om kennis te maken:

Geel is over de hele wereld gekend omwille van het unieke concept van de gezinsverpleging. Elke rechtgeaarde Gelenaar kent het verhaal van Dimpna en de bedevaarders naar Geel.

De laatste decennia is er echter veel veranderd langs de Pas. Het OPZ staat nu open voor iedereen die op een of andere manier is vastgelopen in het leven en het centrum biedt een uitgebreide waaier aan diensten om ondersteuning op maat te bieden.

Wij krijgen op 17 februari een duidelijk beeld van het verleden, het heden en de toekomst van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum. (vroeger Rijkskolonie, RPZ, OPC…). In het Kunsthuis Yellow Art geven ervaringsdeskundigen via film, kunst en gedichten hun kijk  op psychiatrie, hun ziekten en hun herstel. Zij ontvangen u graag, samen met andere vrijwilligers. Ook een rondwandeling over de historische campus hoort bij de mogelijkheden.

Wie dus graag iets meer wil weten kan aansluiten bij deze rondleiding, georganiseerd door Davidsfonds Geel. Het aantal deelnemers is beperkt, dus inschrijven bij Jan Drijkoningen ( 014 / 72 35 87 of jan.drijkoningen@telenet.be.

De bijdrage voor deze activiteit bedraagt 3 euro (2 euro voor Davidsfondsleden).


NIEUW BIJ KREATIEF GEEL

Die mannen en vrouwen staan altijd klaar met nieuwe initiatieven:

INTRODUCTIE IN MINDFULNESS (ME-TIME)

Voor iedereen die een avondje wil ontstressen in een ontspannen, toffe en aangename sfeer in de grote zaal van het ACW-huis in de Stationsstraat. Maximum 12 deelnemers. Inschrijven voor  17/02 bij kreatief.geel@skynet.be, of  014 / 56 05 95.

DERDE TWEEDEHANDSBEURS op 12 MAART

Daar verkopen cursisten en sympathisanten van vzw Kreatief heren- en dameskleding, accessoires, handtassen, schoenen, stoffen, boeken, dvd’s en cd’s,  die in goede staat zijn, maar die ze zelf niet meer gebruiken. Met deze tweedehandsbeurs willen we iedereen helpen om tegen een zacht prijsje kleding aan te kopen. En als verkoper krijg je zo nog iets terug van je oorspronkelijke investering.
Alles gaat door in de zaal van St.-Amands. Meer dan 30 standhouders! Deuren open vanaf 09.00 u.

Interesse om te  verkopen ? kreatief.geel@skynet.be, of  014 / 56 05 95.


POETSERS GEZOCHT

Feestzaal Elsum zoekt : poetsers(v/m), die in los dienstverband geïnteresseerd zijn om maximaal drie uur per dag te helpen bij het opkuisen van de zaal. Dit is meestal in het weekend (zaterdag , zondag of maandagmorgen). De wettelijke verloning gebeurt volgens het vrijwilligersstatuut.
Contact opnemen met : Monick  Provoost 0496 / 20 94 14 of KOM GEWOON EENS langs op een  dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 u. in de zaal, Dr. Peetersstraat 90.


Zondag 28 februari

Doopzondag in Punt


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04        
         

Externe Links