Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 25 - 22 juni 2016

25 – 26 juni: DERTIENDE ZONDAG DOOR HET JAAR
woensdag 29 juni: H.H. Petrus en Paulus. (apostelen)

"JEZUS AANVAARDT DE TOCHT NAAR JERUSALEM"

In de bijbel gaan roeping en zending steeds samen. Iemand, die geroepen is, wordt steeds gezonden. Christen ben je dus niet voor jezelf of in jezelf, maar voor anderen en in de wereld. Onze zending bestaat erin, Gods vrede aan te zeggen en te bewerken, hoe weerbarstig of kil we ook onthaald worden

(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. Jgt Van Roey Simonne

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Met de federatie op bedevaart naar Scherpenheuvel

Op zaterdag 3 september gaan we met onze federatie weer op bedevaart naar Scherpenheuvel. Zoals we vorig jaar opriepen, hopen we dat iedereen die vorig jaar is meegegaan een ander aanspreekt om mee te komen! Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan! We bidden om 14.00 de grote (berg) of de kleine (vlakke) kruisweg en om 15.00 vieren we samen eucharistie in de Mariahal.

* De voetbedevaart vertrekt in Ten Aard en er zijn diverse aansluitpunten In Holven, aan het station, aan de kerk van St.-Amands achteraan de Sanodreef en aan het bushokje van Stelen. Er is een volgwagen voorzien. Stappers dienen wel met eigen vervoer terug te komen. Het is de bedoeling dat de bedevaarders bij iedere halte verder kunnen wandelen. Daarom vragen we iedereen zeker tijdig aan de aansluitpunten te zijn.

* Wie met de fiets of eigen wagen wil gaan dient zelf voor vervoer te zorgen. Samen in groep rijden kan fijn zijn! Spreek met elkaar af!

* Ook dit jaar rijdt er een bus vanuit onze federatie naar Scherpenheuvel. De rit kost 12 euro heen en terug en je kan nog inschrijven zolang er plaatsen zijn.

Opstapplaatsen

10.00: Ten Aard kerk

10.10: Electrabel Holven

10.15: Kerk Elsum

10.20: Bushalte Stelen (Koning Albertstraat - Oosterloseweg)

10.25: Huis Perrekes Oosterlo

10.30: Pastorij Zammel

De bus vertrekt in Scherpenheuvel terug om 17.00 en doet dezelfde haltes aan op de terugweg. Inschrijven is noodzakelijk! Alle info bij Dirk Van den Broeck 014 / 58 06 66. Net als vorig jaar is er ook dit jaar de mogelijkheid om de busbedevaart met een warme maaltijd en drankje 's middags te combineren! Voor 35 euro heb je busvervoer heen en terug en 's middags om 12.00 een warme maaltijd (soep, videe met frietjes, dessert en een drankje naar keuze). De plaatsen zijn vooraf gereserveerd, zo dien je niet aan te schuiven. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Alle info bij Dirk Van den Broeck op het gekende nummer.

In de kerken liggen folders om in te schrijven! Alle inschrijvingen, volledig ingevuld, kan je binnenbrengen via het parochiesecretariaat. Mogen we vragen om duidelijk te vermelden "Bedevaart Scherpenheuvel", de gekozen formule en gepast geld!

Wij hopen op een mooie bedevaart met een massa deelnemers!  


Heilige Dimpna op de Franse grasmat ???

Toen vorige week de Rode Duivels hun eerste wedstrijd verloren en de gezamenlijke pers hun trainer voor onnozel uitmaakte en gezegd werd, dat sommige Rode Duivels wel zot van glorie waren, inspireerde het Vlaamse Kerknet ons, om misschien enkele medailles van onze Heilige Dimpna naar Frankrijk te sturen, om hulp te brengen voor de komende wedstrijden.

Natuurlijk konden wij vorige week woensdag nog niet weten, of één en ander geholpen heeft. Naar het schijnt staat bij zo’n Europees voetbalkampioenschap ook de hemel op zijn kop. Heiligen dragen wapperende kleren in de kleuren van hun clubs. Devote wimpels worden spandoeken. Psalmen worden clubliederen en toeters en bellen vervangen de zwoele orgelklanken. Enkel van Hooliganisme hebben ze daar boven geen last.

De hemel zit vol met favorieten, maar kan Dimpna eventueel het verschil maken?

* St.-Jozef weet natuurlijk voor wie hij moet supporteren. De heilige is patroon van de arbeiders in het algemeen en specifiek patroonheilige van België. Eendracht maakt macht en “force”

Maar kijk eens naar de concurrentie in de komende weken!

* Albanië heeft de steun van de zalige en straks heilige Moeder Theresa, die bovendien patrones is van de fairplay.

* Turkije kan rekenen op zijn patroon Sint-Niklaas. Ierland blijft met zijn patroon Saint Patrick een taaie tegenstander, om te zwijgen over het Engelse team onder de bescherming van Sint-Joris, die volgens de legende zelfs draken met succes bevocht.

* Tsjechië met de heilige Wenceslas, Italië onder bescherming van de heilige Catharina van Siena, die ook pausen bevelen gaf, Zweden met de steun van de heilige Birgitta, die als een eikenpaal achter Zlatan Ibrahimovic (34) staat en de Portugezen kunnen rekenen op Sint-Antonius van Padua

* Frankrijk heeft de trouwe steun van Sint-Maarten, ook al werd die in Hongarije geboren en Spanje rekent op Sint-Jacobus van Compostela, die het land eerder al de titel van wereldkampioen (in 2010) en Europees kampioen (in 2008 en 2012) hielp bezorgen.

* Last but not least zijn er de Duitsers die opnieuw rekenen op de heilige Bonifatius, een hervormer en organisator van formaat, die hen in 2014 samen met de geniale bondscoach Joachim Löw de titel van wereldkampioen bezorgde. Die werd indertijd enkel door de Friezen (Nederlanders) uitgeschakeld, maar die spelen dit jaar niet mee in het kampioenschap.

Dus,

Heilige Dimpna asteblift,

als het kan,

doe er dan wat an

of de Belgen slaan op drift !!!

… AMEN

(geïnspireerd door kerknet 12/6/’16)


HOOG BEZOEK VERWACHT

Op de symbolische datum 7/7 (zeven juli) zal Mgr. Bonny, de bisschop van Antwerpen een estafette (met de wagen) houden tussen de zeven kerken met de zeven hartelijke werken van ons bisdom. Hij zal rond 16.00 u. arriveren in de St.-Dimpnakerk.

Hartelijk verbonden! Hartelijk welkom! Volgende week meer nieuws hierover


BELASTINGBRIEVEN INVULLEN

Vele jaren bestaat het dienstbetoon: invullen en berekenen van belastingbrieven via de organisatie die vroeger ACW heette en tegenwoordig BEWEGING.NET genoemd wil worden. Deze mensen van goede wil richten zich echter tot alle loon-, weddetrekkenden, gepensioneerden, zieken en belastingsbetalers, die er niet aan uit kunnen.

De laatste jaren is "tax on web" zeker een stap vooruit gegaan, ook tal van mensen krijgen een "voorstel", 'moeten' niets meer invullen. Maar toch: een ”fout in Brussel” zorgde ervoor, dat heel wat van die voorstellen in de prullenmand belandden en zo moten heel wat mensen weer terug alles gaan invullen en dan nog !!!

Veel rubrieken zijn niet ingevuld, meestal aftrekmogelijkheden (giften, pensioensparen, hypothecaire leningen, kinderopvang, ...) Let op dat je die zeker invult.
Jonge mensen willen op voorhand het effect kennen van een mogelijke lening (aankoop of bouw van een woning).
Op al deze vragen kan een persoonlijk antwoord komen en elk jaar komen tal van mensen, die denken dat zij het maximum uit hun aangifte halen, niet altijd is dit het geval. 
Deze groep staat al jaren voor een eerlijke fiscaliteit en correcte informatie aan iedereen. Iedereen is dus welkom op dit gratis dienstbetoon.

Waar ga je naartoe ?

De volgende dagen zullen enkele mensen persoonlijk advies geven vanaf 19.00 u.


HET KAPELLEKE (22)

 

De winnaar van het kapelleke 20 was Zuster Louisa Solie uit het Zusterhof. Van harte proficiat! Kapelleke 21 was te vinden in de Veltjensstraat in Bel. Bij dit artikel vind je kapelleke nummer 22, het laatste kapelletje van deze reeks. Na de vakantieparochiebladen starten we terug! Snel zoeken maar! Volgende zondag trekken wij de winnaar en wij hopen, dat onze “bussel” inzendingen nog gaat groeien!

Graag het juiste antwoord naar het gekende mailadres: dirkvandenbroeck2@gmail.com. Je mag ook telefoneren op 014 / 58 06 66, of je mag de pastoor ook gewoon aanspreken. Van harte dank en veel succes!

 


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24        

Externe Links