Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 26-27-28 - 29 juni 2016

2 – 22 juli: ZONDAGEN DOOR HET JAAR
vrijdag 22 juli: H. Maria-Magdalena, nieuwe apostel.

"JEZUS PREEKT OP WEG NAAR JERUSALEM"

Wie is mijn naaste? Wat maken jullie je druk ? Hoe moeten wij bidden?
Al wandelend door het Palestijnse landschap neemt Jezus ons mee naar Zijn Jerusalem.
Dit begeleidt ons ook in ons opgaan naar Ons Jerusalem.

(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. Stans Lievens

17.30 u. eucharistieviering

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Hoog bezoek in de St.-Dimpnakerk

Gedurende heel wat weken en even veel artikels, hebben wij hier het initiatief van de 7 kerken en de 7 werken in het kader van het pauselijk jaar van barmhartigheid toegelicht. Ondertussen heeft al heel wat keren op dinsdag en zondag de gastvrije vlag van dit initiatief gewapperd aan de deur van onze St.-Dimpnakerk en hebben heel wat pelgrims reeds een stempel afgehaald.

Nu is 7 juli (7/7) voor Geel geen bedevaartdag, maar een datum die toch klinkt in verband met al die zevens van barmhartigheid en daarom wil onze bisschop, Mgr. Johan Bonny, op die dag ook zijn bedevaart houden in een marathon van 7 kerken.

Wij mogen hem verwelkomen om 16.00 u. en hij zal ongeveer een uurtje bij ons vertoeven.

Wij nodigen alle bedevaardende Gelenaars van goede wil uit, om die dag samen met onze bisschop de “beeweg” te doen en stillekes op weg te gaan op eigen ziekenbezoek.

Wie komt er mee onze bisschop verwelkomen ?

Iedereen van harte welkom.


HEILIGE HUISJES IN HERENTALS

Met de maanden juli en augustus voor ogen heeft de werkgroep “Heilige Huisjes” in Herentals voor de zoveelste keer aangeknoopt met een traditie, die ze toch zal enkele jaren volhoudt. Wij worden in de maanden juli en augustus iedere week op dinsdagavond om 19.30 u. uitgenodigd in de Waldetrudis (boven)kerk in Herentals, waar iemand om 20.00 u. “De Preekstoel” beklimt en er om 20.30 u. onverbiddelijk wordt afgebeld. Aan hem of haar is elke week gevraagd: “Wat betekent het voor jou als je zegt : Ik ben christelijk gelovig"? Het antwoord moet binnen het half uur gegeven worden voor een meestal volle kerk en nadien wordt iedereen uitgenodigd in de tuin van de voormalige dekenij om, samen met de spreker, bij pot en pint nog een tijdje na te kaarten.                                                                                                         

Negen sprekers nemen ons mee in hun persoon­lijke getuigenis. Creatief, gedurfd, spiegelend, actueel . Vroege gasten kunnen ook dit jaar weer vanaf 19.30 u. genieten van de mooie klanken van het orgel van de Waldetrudiskerk.

Geloof nu niet, dat zo maar “janneke en mieke” op die preekstoel mag, neen !!! Kijk naar de prachtige lijst:

Heilige Huisjes is een project van het Decanaat Zuiderkempen en wordt gestuurd door een groep vrijwilligers uit Herentals en daarbuiten. 


ALGEMEEN GEELS OKRA-INITIATIEF

Op 6 juli organiseert OKRA-GEEL-HOLVEN van 13.30 u. tot 17.00 u. in de omgeving van het parochiecentrum in Holven de jaarlijkse sport- en spelnamiddag van het OKRA-GEWEST GEEL.

Niet alleen de spelers van alle Geelse afdelingen, maar ook supporters zijn hartelijk welkom. Ook een natje en een droogje is voorzien.


MET DE FEDERATIE OP BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL

Vorige week schreven wij er al over en in ons volgend nummer komen wij er nog uitgebreid op terug:

Op zaterdag 3 september gaan we met onze federatie weer op bedevaart naar Scherpenheuvel. Zoals we vorig jaar opriepen, hopen we dat iedereen die vorig jaar is meegegaan een ander aanspreekt om mee te komen!

In de kerken liggen folders om in te schrijven! Alle inschrijvingen, volledig ingevuld, kan je binnenbrengen via het parochiesecretariaat. Mogen we vragen om duidelijk te vermelden "Bedevaart Scherpenheuvel", de gekozen formule en gepast geld!

Wij hopen op een mooie bedevaart met een massa deelnemers!

Afspraak in Scherpenheuvel:


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25      

Externe Links