Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 33 - 17 augustus 2016

20 – 21 augustus: EENENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR
maandag 22 augustus: Maria, koningin van de hemel.

"Zij zullen komen uit het oosten en het westen"

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk zo luidt het oude gezegde.
Soms vergeten wij dit weleens en menen wij, dat anderen (moeten) doen, wat ik gedacht heb.
Maar Gods goedheid laat zich niet aan banden leggen. God zet de zaken soms op zijn kop.
Luisterbereid zijn, begrip tonen en mild zijn … het brengt soms meer op dan harde principes
(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Moederdag in onze provincie in augustus!

'En dan is het weer Moederdag, net geweest. want in onze provincie vieren we dat in augustus.' Weet je, persoonlijk heb ik het niet zo voor die speciale dagen, ach het is misschien nog een reactie uit mijn kindertijd, want mijn vader gaf me ooit als wijze raad: "Jongen, weet dat het elke dag voor jou Moederdag zou moeten zijn, maar evengoed Vaderdag of broerdag, zusdag, opadag, omadag ... want mensen in vakjes opdelen en zo... dat doen we al genoeg." En had hij eigenlijk niet een beetje gelijk?

Ouders en kinderen die van elkaar genieten, over de generaties heen, daar kan niets tegenop, en dat kan je niet vastpinnen op 1 dag.
Maar natuurlijk mogen er speciale dagen zijn. Hopelijk blijft Moederdag toch vooral dat: een moment om te vieren hoe wonderlijk het toch is dat mensen kinderen hebben. Dat ouders en kinderen bij elkaar horen, wat er ook gebeurt. Daar hoeft geen stresserende cadeautjesjacht of verplichte opzittijd bij te komen.
Wat telt is dat je heel even beseft dat je van elkaar geniet. Zodat de irritaties van het leven niet de bovenhand krijgen. En voor wie zijn moeder mist, of ongewild kinderloos bleef: in elk leven zijn er mensen voor wie je moeder of kind ‘speelt’. Ook al is het niet officieel, het is even waardevol.
Moederdag is er ook voor hen!'

God gaf ons natuurlijk ook een moeder, Maria, die er voor ieder van ons wil zijn... daarom nog even bezinnend deze beschouwing...

God, Gij hebt ieder van ons een moeder gegeven die ons geleerd heeft zorg te dragen voor elkaar.
Haar luisterend hart heeft ons getoond hoe wij elkaar met de taal van het hart kunnen toespreken.

Zij leerde ons hoe wij moeten bemoedigen en bevestigen, hoe wij elkaar kunnen troosten, en wat de kunst is om te delen in lief en leed. Onze dankbaarheid voor moeder is het geheugen van ons hart.

Zegen onze moeders en zegen ook ons, Heer, opdat wij het nooit opgeven het beste van onszelf te geven, opdat wij open bloeien tot liefdevolle mensen die ook op vandaag gestalte geven aan uw droom, die in Jezus van Nazareth en in Maria, zijn Moeder, tot ons is gekomen.

Maria,

Die het leven vol vragen  Welkom hebt geheten,
Wij komen u bidden om eerbied Voor het wonder van het leven.

Die bij Jezus aan het kruis zijt gebleven,
Wees genadevol nabij  allen die wachten en waken,
Die het ergste vermoeden en vrezen.

Moeder ons door Jezus gegeven

Sterk en zegen de velen die het bedreigde leven
In bescherming nemen.

Nooit van uw roeping afgeweken
Bewaar ons hart in vrede
Als het onverwachte onbegrijpelijk
Ons leven komt tekenen.

Moeder van het leven,
Bid voor ons,arme zondaars,
Nu en in het uur
Van het keren van het leven.

(Pastoor Dirk, met dank aan kerknet.be)


Federatiebedevaart naar Scherpenheuvel
Onze bus moet vol!

Op zaterdag 3 september gaan we met onze federatie weer op bedevaart naar Scherpenheuvel. Zoals we vorig jaar opriepen, hopen we dat iedereen die vorig jaar is meegegaan een ander aanspreekt om mee te komen! Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan!

We bidden om 14.00 de grote (berg) of de kleine (vlakke) kruisweg en om 15.00 vieren we samen eucharistie in de Mariahal.

De voetbedevaart vertrekt in Geel – Ten Aard en  er zijn diverse aansluitingspunten. Alle info kan men bekomen bij Jan Verheyden op 014/584965. Inschrijven vooraf is noodzakelijk!  Wie met de fiets of eigen wagen wil gaan dient zelf voor vervoer te zorgen. Samen in groep rijden kan fijn zijn! Spreek met elkaar af!

Ook dit jaar rijdt er een bus vanuit onze federatie naar Scherpenheuvel. De rit kost 12 euro heen en terug en je kan nog inschrijven zolang er plaatsen zijn. Inschrijven is noodzakelijk! Alle info bij Dirk Van den Broeck 014/580666.

Net als vorig jaar is er ook dit jaar de mogelijkheid om de busbedevaart met een warme maaltijd en drankje 's middags te combineren! Voor de prijs van 35 euro heb je busvervoer heen en terug en 's middags om 12.00 een warme maaltijd bestaande uit soep, videe met frietjes, dessert en een drankje naar keuze. De plaatsen zijn vooraf gereserveerd, zo dien je niet aan te schuiven. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Alle info bij Dirk Van den Broeck op 014/580666.

Er zijn al veel deelnemers die met de bus meegaan, maar om goed te zijn zijn we nog op zoek naar een 15 tal mensen om onze bus te vullen!

Komen jullie mee? Schrijf snel in!

Wij hopen op een mooie bedevaart met een massa deelnemers!   


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
         

Externe Links