Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 36 - 7 september 2016

10 – 11 september: 24 ste ZONDAG DOOR HET JAAR
* Laatste viering van de 7 werken van barmhartigheid in de St.-Dimpnakerk.
* dinsdag 13 september: H. Chrysostomos, patroonheilige van de “laatstejaars”.

"Vreugde over één zondaar die zich bekeert"

Jezus vertelt de parabel van de barmhartige vader en de psalmist zingt: Hoe goed is het om als broeders en zusters samen te leven. Het feest van het leven is veel belangrijker dan de balans op te maken van het verleden. Proberen wij onze medemensen te zien als broeders en zusters, of als mensen met een verleden ?

(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

80 jaar parochie Holven

De parochie Holven viert dit jaar haar 80 jarig bestaan . Op het vrijwilligersfeest in juni, werden de medewerkers van de parochie al eens extra verwend, met een heerlijk koud buffet en een overheerlijke biscuit, waarop zelfs de foto van de kerk stond! Maar een 80 - jarig bestaan vraagt natuurlijk om meer. Daarom zijn wij heel blij dat wij u kunnen uitnodigen op ons feestweekend van 1 en 2 oktober.  Het parochieteam en de kerkraad organiseren,om deze verjaardag te vieren een tentoonstelling: “ KUNST IN HOLVEN “.

Zeventien Holvense kunstenaars stellen hun werken tentoon. Er is een zeer gevarieerd aanbod van: schilderwerken, tekenen, kaligrafie, fotografie, boekbinden , keramiek, juwelen maken, kaarten maken enz..

Deze tentoonstelling is twee dagen te bezichtigen.

Telkens in de grote zaal van het parochiecentrum van Holven Kapelstraat 16.

Er kan natuurlijk genoten worden van een hapje en een drankje.

Je bent van harte welkom!

Het parochieteam en de kerkraad.


Een jubileum van 65 jaar ... briljant !!!

Op 26 augustus was er feest in het Zusterhof. Enkele mensen hadden het initiatief genomen om de priester Jef Lievens te vieren die in 1951 door kardinaal Van Roey tot priester werd gewijd. Geboren in Mol is Jef eigenlijk altijd vooral Bellenaar en Gelenaar geweest. Vlak na zijn wijding trok hij naar het seminarie van Hoogstraten om er te blijven tot zijn pensioen. "Van studiemeester tot superior," hoor je Jef soms nog wel eens zeggen en ingewijden weten dat die studiemeerster nog kan vervangen worden door de bijnaam die Jef kreeg, en waar hij altijd hard mee moet lachen. Na Hoogstraten was Jef dienstbaar naar anderen toe en waar hij gevraagd werd, zette hij zich in zowel voor zijn Bel als zijn Toontje en zijn mensen. Hij kwam in 1997 immers terug naar Geel en werd ook rector van de zusters Annonciaden. In 2012 ging Jef dan wonen in het woonzorgcentrum Zusterhof, waar hij ook nog dienst deed.
 
De 26e augustus begon heel mooi. 's Morgens werd er buiten gegeten onder de luifel en dan werd alles klaargemaakt voor het feest. 's Middags genoot Jef zoals elke dag met enkele collega priesters van een lekker middagmaal, waarbij hij heel goed opmerkte dat worteltjes feestelijker waren dan ... In een intieme viering, voorgegaan door Jan Verheyden en de gebedsleiders van het Zusterhof, opgeluisterd door het koor van Zuster Wiske, met enkele vrienden en familie en de bewoners van het Zusterhof werd gedankt voor zo veel jaren inzet ... en stilletjes werd gebeden, dat dit nog een hele tijd kan doorgaan. Nadien was er natuurlijk een hapje en een drankje. Tijdens het fotomoment kwam natuurlijk de vraag aan de jubilaris: "Jef hoe voel jij je nu?" Waarop met een grote glimlach duidelijk en kordaat werd geantwoord: "Jong!"

Ad multos annos, nog veel genoegen, Jef


OKRA GEEL

Nodigt U op donderdag 14 september 2016 uit voor een fietslus. Inschrijven kan tussen 13.00 u. en 14.00 u. in het PC van Larum, Sint-Corneliusstraat. Het einde is voorzien rond 17.00 u. Iedere 55-plusser die van een ontspannend fietstochtje houdt, is ten zeerste welkom op de dubbele fietslus van OKRA; zonder fout. Er is een rit van ongeveer 35 km uitgestippeld langs rustige wegen. Wees gerust, je komt er aardige mensen tegen. Onderweg worden er verschillende spelletjes gepland. Hapjes en drankjes zijn voorzien naar ieder zijnen tand. Deelnemen kost je niets; je moet je enkel inschrijven. En op het einde van de rit kun je nog een prijsje binnenrijven. Een pechdienst is voorzien met alles erop en eraan. Kom tiptop in orde aan de start. De rest komt spontaan. Wie niet fietst, is eveneens van de partij. Een versnapering en een babbeltje horen er bij.

Voor inlichtingen en opmerkingen kan je terecht bij Piet Van Der Wilt,014 58 77 01.


HET KAPELLEKE (25)

We hebben weer een winnaar! De winnaar van kapelleke 23 is Frans uit Rauwelkoven! Van harte proficiat, hij wint een mooi fotoboek. Voor kapelleke 24 kon je gaan kijken op Wilders. De winnaar vind je volgende week in ons parochieblad. In ons kapelletje 25 hangt er een kruisbeeld, iets wat je niet zo vaak meer ziet langs de Vlaamse wegen, maar in Geel dus wel. De vraag is alleen: "Waar?" Vanaf nu trekken we de winnaar op zondag! Graag het juiste antwoord naar het gekende mailadres: dirkvandenbroeck2@gmail.com. Je mag ook telefoneren op 014/580666, of mondeling het juiste antwoord meedelen, van harte dank en veel succes!


 


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35    

Externe Links