Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 37 - 14 september 2016

17 – 18 september: 25 STE ZONDAG DOOR HET JAAR
woensdag 21 september: H. Matteus, apostel
 

" Ge kunt niet God dienen en de Mammon "

Onze Lieve Heer gunt ons het zoeken! Dienstbaar zijn, of aan mezelf denken? Kiezen voor kleinen en zwakken ??? Verdeling van geld en goederen? De keuze is niet steeds gemakkelijk, maar ze is wel steeds aan ons!

(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Deugddoende Bedevaart

Niemand had het kunnen voorspellen dat wij op zaterdag 3 september om 13.40 u. met 19 voetgangers zouden aankomen aan de Mariahal in Scherpenheuvel. Aan deze aankomst ging een mooie tocht vooraf. Om 07.00 u. stipt vertrokken we aan de kerk van Ten Aard. Bijna 2 u. later kwamen we aan in Stelen waar Simone en Jef ervoor zorgde dat we allemaal een tas koffie of thee hadden. Dit was een traktatie van Eddy die jarig was. Twee uur later waren we in Veerle te gast bij de koffiebranderij Mokapi waar Jef, Ingrid en Stef ons trakteerde op een koffie naar keuze. Buiten enkele druppels bleef het weer ons goed gezind. Tussen Averbode en Zichem kwam de zon erdoor en werd het warm. Tijdens het stappen werd er heel wat gepraat. Ik denk dat er tijdens de tocht heel wat vreugdevolle maar soms ook moeilijke momenten werden gedeeld.

Op zaterdag 3 september zakten weer heel wat Gelenaren af naar Scherpenheuvel. 18 mensen gingen te voet, dat is 13 meer dan vorig jaar en 36 mensen reden mee met de federatiebus, dat is 6 meer dan vorig jaar. en we weten het ook wel, het gaat niet om het aantal, maar het is toch fijn om zien dat dit initiatief na 3 jaar al voet aan de grond krijgt. De voetgangers maakten er een mooie tocht van, vertrekkend in Ten Aard en via Stelen, Veerle en Zichem ging het tot in Scherpenheuvel. Onderweg hielden ze halt bij het café van Simon en Jef voor een heerlijke tas koffie, en ook in een echte koffiebranderij. Vele busbedevaarders genoten dan 's middags weer van een heerlijke maaltijd in taverne St.-Jozef. Er bleef niets over van het eten, wisten de kelners ons achteraf te vertellen. De mensen van Zusterhof en O.L.Vrouw genoten eveneens van een mooie bedevaart en ook Ziekenzorg was aanwezig. Zij gingen na de mis gezellig tafelen in St.- Jozef of in de Pelgrim. Ook de vele individuele bedevaarders maakten er een mooie dag van. Naast het eten en drinken werd er natuurlijk ook gebeden. Velen namen om 14 uur deel aan de vlakke of steile kruisweg die werd voorgegaan door gebedsleiders. Om 15.00 vonden  we elkaar in de Mariahal, waar het koor van St.-Dimpna ons met mooie liederen begeleidde en waar de Geelse pastores voorgingen in de viering. Kenny zorgde voor de nodige wierook. Volgens de ene was er te veel en volgens de andere genoeg. Dank aan alle mensen die van de viering iets moois hebben gemaakt. Volgend jaar trekken we op 2 september naar Scherpenheuvel. Noteer alvast deze datum en overtuig uw vereniging om aan te sluiten bij de grote groep!


Opening federatiehuis nabij

Op maandag 5 september kwamen enkele moedige heren en dames, de heren waren deze keer zelfs in de meerderheid, in de Kapelstraat 20 samen voor de grote poets van het toekomstige federatiehuis. Bij het lezen van dit artikeltje is normaal gezien de verhuis van de meubels ook al gebeurd en is de inrichting in volle gang. Als ook de laatste details door de mensen van de stad zijn afgewerkt, opent ons federatiehuis in Holven zijn deuren, en dit ter vervanging van de pastorij van Winkelomheide, waar we vele jaren terecht konden. Dank aan de poetsers en wij houden u op de hoogte van het verdere verloop!


HET KAPELLEKE (26)

We hebben weer een winnaar! De winnaar van kapelleke 24 is Juul uit Elsum! Van harte proficiat, hij wint een mooi fotoboek. Voor kapelleke 25 kon je gaan kijken op de grote baan in Winkelomheide. De winnaar vind je volgende week in ons parochieblad. Voor ons kapelletje 26 moet je op zoek naar een tunnel onder de weg! De vraag is alleen: "Waar?" Vanaf nu trekken we de winnaar op zondag! Graag het juiste antwoord naar het gekende mailadres: dirkvandenbroeck2@gmail.com. Je mag ook telefoneren op 014/580666, of mondeling het juiste antwoord meedelen, van harte dank en veel succes!


Rage en traditie op het kerkplein!

We komen toch nog een keertje terug op de vakantie en de start van het nieuwe schooljaar, gewoon omdat op een kerkplein de wonderlijkste gesprekjes plaatsvinden. Neem nu de laatste weken van augustus...

Iedereen zal er ondertussen al wel z'n mening over hebben volgens sommigen is de "Hype" zelfs al voorbij, maar feit is en blijft dat er de afgelopen zomerweken opvallend veel kinderen en jongeren rond de kerk doolden, gsm in de aanslag om alle Pokémons die ze tegenkwamen te vangen. Maar wat is dat eigenlijk die Pokémon. Wel: Pokémon is een computerfiguurtje, eigendom van The Pokémon Company, die rond 1995 werd gecreëerd door Satoshi Tajiri, een Japanner, geboren in Tokio. Het is toegespitst op fictieve wezens genaamd "Pokémon", die worden gevangen en getraind door mensen, Pokémon Trainers genoemd, om ze elkaar te laten bevechten voor de sport. Oorspronkelijk werd het uitgebracht als een duo spelletje voor op kleine zakcomputers te spelen die met elkaar verbonden konden worden, is sindsdien uitgegroeid tot het op een na succesvolste computerspel ter wereld. Er zijn ruilkaarten, computerspelen, tekenfilms, tv-reeksen, knuffels, kleren, ... je kan het zo gek niet bedenken en nu de afgelopen zomer deze rage. Terwijl ik dit artikeltje schrijf, verschijnt er weer een jager voor de kerk. Hoog tijd om even een praatje te maken. "Pokémons zitten vaak rond gebouwen die centraal staan, leer ik van deze jonge man. Het brengt jongeren toch maar mooi naar buiten en het brengt mensen op de been." En dat kan ikzelf alleen maar bevestigen, want kinderen komen te voet of per fiets naar buiten. Over het al dan niet opletten op straat, daar spreek ik me dan maar even niet over uit. "Overlaatst zijn we Pokémons op het kerkhof gaan vangen, weet een andere jager te vertellen, maar voegt hij er onmiddellijk aan toe, dat is toch maar raar, eigenlijk is dat geen plaats voor zoiets hé." Vreemd toch, dat zelfs kinderen en jongeren die klik maken niet? Laat ons maar denken dat rages snel overwaaien, maar 1 ding weet ik wel, die Pokémons aan de kerk hebben me al heel wat babbeltjes opgeleverd!

Maar ook na de vakantie vanaf 1 september zijn de kerkpleinen weer bron van leven, met heel wat kinderen en jongeren die voor of na school er blijven hangen, al dan niet met hun ouders. Vandaar ook deze foto van 1 september, in Holven deze keer. Het oudercomité zorgt daar al jaren voor koffie bij de start van het nieuwe schooljaar, en reken maar dat dit een succes is. "Ik ga voor het eerst naar het middelbaar en de school begint pas om 9 uur." "Met enkele ouders nemen wij op 1 september verlof en gaan wij nadat we onze kinderen naar school brachten uitgebreid ontbijten." "Als wijkagent probeer ik er altijd te zijn bij de start van het schooljaar." Allemaal blije gezichten en dan klinkt de bel! Veel succes aan iedereen!


Zondag 23 oktober

Doopzondag in Punt
 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36  

Externe Links