Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 40 - 5 oktober 2016

8 – 9 oktober: 28 STE ZONDAG DOOR HET JAAR
dinsdag 11 otober: H Joannes XXIII en Gummarus van Lier
zaterdag 15 oktober: H. Theresia van Avilla (die zelfs pausen tot de orde riep) 

" Uw geloof heeft U gered! …" 

Meer dan 2000 jaar scheiden Jezus’ woorden en onze oren, ons verstaan en ons begrijpen…
Wetenschap en techniek brachten ons ertoe, alleen nog te vertrouwen op feiten en cijfers “facts and figures”.
Wat klinkt er dan in onze oren, als Jezus zegt “Uw geloof heeft U gered.” Welk geloof?
Moeten wij worden gered?
(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Hartelijk verbonden, 7 werken, 7 kerken: een paar cijfers!

In dit heilig jaar van Barmhartigheid  werd in onze Sint-Dimpnakerk het werk ‘De zieken bezoeken’ extra in de kijker gezet zoals jullie ongetwijfeld allemaal weten.
Nu het project  gedaan is, willen we even terugblikken en iedereen een beeld geven van wat dit teweegbracht in de kerk.
Het project begon met Pasen en is op 14 september geëindigd.  In deze periode zijn ongeveer 800 mensen  speciaal voor het jubeljaar naar onze Sint-Dimpnakerk gekomen, hierbij zijn de gewone bezoekers op andere dagen niet meegeteld. Ook vele Geelse leerlingen hebben in klas verband de kerk bezocht.
Ongeveer 250  bedevaarders, bezoekers, zieken hebben op dinsdag- of zondagnamiddag een viering met handoplegging en ziekenzalving bijgewoond. Hiernaast zijn er nog enkele extra vieringen op andere dagen geweest.
Er werden 200 kaarsen verkocht om aan een zieke te geven, er werden vele stempels gezet op bedevaartkaarten.

We mochten groepen verwelkomen van o.a. de Geelse rusthuizen,  de Witte Mol, de Geelse Kogekascholen, van Sint-Amands (Brussel),  Ukkel, Brasschaat, Bouwel, Wijnegem, Lutlommel, Hoogstraten, Malle, Olen  en  … .

Op dinsdag en zondag is de viering ongeveer 22 keer doorgegaan. Het aantal aanwezigen varieerde heel sterk, van één persoon tot 80 personen. Maar ook als er slechts één bedevaarder  aanwezig was, waren het heel intense en deugddoende ervaringen.

Een heel speciale viering mochten we op 7 juli beleven toen onze bisschop Johan Bonny op bezoek was. Dit alles kon natuurlijk niet doorgaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. We konden beroep doen op 6 orgelisten, 12 priesters en 10 extra kerkwachten om de bedevaarders te verwelkomen, te gidsen, te luisteren naar hun verhaal, om voor te gaan in de viering of om de viering muzikaal op te luisteren. Dank je wel allemaal omdat jullie dit mogelijk gemaakt hebben!


Wegwijs op het internet! (3)

Vele mensen uit Geel trekken regelmatig naar de abdij van Averbode of Tongerlo.
Wist u dat beide norbertijnenabdijen ook een mooie website hebben?

Beide websites zijn heel gestructureerd en eenvoudig in het zoeken. Op de homepage vindt men onmiddellijk de juiste link naar de verschillende aspecten binnen het abdijleven. Door het klikken op "gemeenschap" of "ons leven" kan men zich onderdompelen in het leven van de paters. Via 1 klik kom je ook bij de liturgie van de abdijen. Men vindt er gebedstijden en uren van de eucharistievieringen. Ook kan men op beide sites info vinden over het verblijf in de abdij voor bezinning of retraite. Via 1 klik kom je ook bij het meer wereldse aspect van het abdijleven: de winkel, het onthaalcentrum met taverne of de boekenwinkel. Op de website van de abdij van Tongerlo klikken jongeren door naar de jongerensite, terwijl op de site van Averbode de twee videofilmpjes onmiddellijk in het oog springen.

Surf dus op een avond eens naar www.tongerlo.org of www.abdijaverbode.be

Veel surfplezier!


HET KAPELLEKE (29)

Zo eerst even een opmerking nog over kapelletje 26. Na controle op de computer en het stratenplan van Geel, komen wij toch tot de conclusie dat het kapelletje 26 wel degelijk stond op de hoek van het Laar en het straatje dat onder de tunneltje van de ring gaat. Dit is wel degelijk het begin van de Zandstraat.

De winnaar van kapelletje 27 is Greet! Van harte proficiat! Kapelletje 28 konden we dan weer vinden op de Hezeschraans.

De winnaar verschijnt volgende week in het parochieblad. Voor nummer 29 zitten we ergens nabij de grenzen van Geel. Je weet hoe je het juiste antwoord kan bezorgen! Veel geluk!


Vers geperst bij Davidsfonds

Op zondag 16 oktober kan je tussen 10 en 12.30 uur terecht in de foyer van de Geelse Muziekacademie in de Stationsstraat voor een kennismaking met ‘Vers geperst’. Dat is de benaming voor het boekenpakket van het Davidsfonds. Je kan er snuisteren tussen boeken en cd’s. Je kan ze nog niet mee naar huis nemen, maar als je ter plaatse een keuzeformulier invult en aan de verantwoordelijke bezorgt, krijg je enkele weken later de bestelde artikelen aan huis. Je bent dan ook meteen lid van het Davidsfonds, waardoor je korting krijgt op verscheidene activiteiten van deze culturele vereniging. Als je je keuze nog niet meteen hebt kunnen maken, kan je dat thuis – aan de hand van een prospectus – uiteraard ook. En voor wie niet helemaal overtuigd is: je kan van ‘Vers geperst’ genieten met een gratis drankje. Tot dan?


Zondag 23 oktober

Doopzondag in Punt
 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39      

Externe Links