Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 42 - 19 oktober 2016

22 – 23 oktober: 30 STE ZONDAG DOOR HET JAAR

(naar het groene bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

GEELS PASTORAAL FEDERATIENIEUWS

Weekend van missiezondag

Dit jaar vieren we Missiezondag in het weekend van 22 en 23 oktober 2016. Het is overigens al de negentigste keer dat de kerk wereldwijd Missiezondag viert. Paus Franciscus knoopt in zijn boodschap voor Missiezondag onvermijdelijk aan bij het Jaar van de Barmhartigheid. Die barmhartigheid is voor paus Franciscus het kloppend hart van het evangelie. Alles draait rond God die de mens liefheeft en iedereen nabij is. In de woorden en daden van Jezus werd die goddelijke liefde wel heel concreet. In zijn boodschap voor Missiezondag roept de paus ons op ook handen en voeten te geven aan deze liefde van God en anderen ermee kennis te laten maken. Daarnaast benadrukt paus Francicus nogmaals dat elke christen gestalte moet geven aan de missionaire dimensie van het geloof. Die opgave is niet weggelegd voor een handvol 'klassieke missionarissen', zoals we die kennen van vroeger. Iedereen moet uit zijn of haar comfortzone komen om het Licht van het evangelie uit te dragen. Ieder doet dat volgens zijn of haar eigen mogelijkheden en talenten. Missio vindt zich 100 % in het denken en de oproep van paus Franciscus. Daarom staat de campagne dit jaar in het teken van de barmhartigheid. Dit jaar richt missio zicht op Nigeria. De omhalingen dit weekend zijn voor de werking van missio. Wij danken u voor uw gift.


Bijbeldagen

Het Verhaal van Jacob in Betel: "Huis van Jezus, de poort van de hemel!"

Alle info bij dirkvandenbroeck2@gmail.com. Iedereen van harte welkom! Deelnames zijn gratis!
Deze Bijbeldagen gaan door in het pastoraal huis in Holven (Kapelstraat 20).


de kapelletjes

Slot van deze reeks

De winnaar van kapelletje 29 is Lutgard uit Holven! Van harte proficiat!
Kapelletje 30 stond op de Keulseakker. De winnaar verschijnt bij de nieuwe reeks in het parochieblad. Proficiat alvast aan alle deelnemers!


Jaar van Barmhartigheid (slot)

In dit jaar van Barmhartigheid kwamen er extra veel bedevaarders naar de Sint-Dimpna kerk. We mochten bezoekers verwelkomen uit alle delen van België, uit onze buurlanden Nederland en Duitsland maar sommigen maakten een heel verre reis en kwamen bv. uit Texas, Washington, Mexico, of Spanje enz. Een aantal van deze bedevaarders of toeristen schreven een tekstje in het gastenboek.

In verschillende talen kunnen we woorden van dank lezen voor de gastvrijheid en de warmte van de Gelenaars. Verder lezen we dat bezoekers het goede onthaal enorm waarderen. Ze zijn heel dankbaar voor de uitleg die ze krijgen, ze zijn verrast door de vele kunstschatten in de mooie, propere kerk. Maar ook lezen we een berichtje van een kerkwachter, voor wie de namiddag echt goed wordt als er enkele geïnteresseerde bezoekers opdagen.

Verder lezen we ook van een Gelenaar dat het jammer is dat bezoekers uit andere landen ons moeten vertellen dat de kerk een pareltje is. We gaan zo vlug voorbij aan het mooie en waardevolle dat vlak voor onze neus ligt. Een bijzondere tekst is het warme dankwoord van onze bisschop Johan Bonny die op 7 juli de kerk bezocht.

Maar misschien is de belangrijkste tekst geschreven op  de laatste bedevaartsdag. Daar vinden we de wens dat alle bewoners van onze barmhartige stede zich steeds blijven inzetten voor ieder die ziek is naar lichaam of geest.


Wegwijs op het internet! (4)

Een gekende site in kerkelijke middens is een site van de Vlaamse Dominicanen. Op www.preekvandeweek.be vindt men een schat aan duiding rond het evangelie. De preekteksten die ze aanbieden hebben niet de bedoeling om hapklare materie te zijn. Ze zijn een aanzet om met het evangelie op weg te gaan en wie ze als homilie wil gebruiken, dient er zijn eigen inbreng nog aan te geven. Elke zondag vindt men er dus een homilie bij het evangelie van die zondag. Naast de preken is er natuurlijk ook heel veel aandacht voor de orde van de Dominicanen zelf. Zeker eens het surfen waard!

Een andere toch iets minder gekende site kan men vinden via www.preken.be. Op deze heel eenvoudige voorpagina vindt men een op het eerste zicht oneindige verzameling van homilieën bij elke zondag van het jaar A, B en C. Daarnaast zijn er thematische preken rond een bepaald onderwerp of preken rond een bepaalde kerkelijke feestdag. De site is enorm eenvoudig in gebruik. Langs de bovenbalk op de voorpagina geraakt u met 1 klik op de juiste pagina. Wat ook leuk om weten is dat soms onderaan de lijst van preken nog een aantal uitgewerkte vieringen te vinden zijn!

Veel surfplezier!


Zondag 23 oktober

Doopzondag in Punt
 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42

Externe Links