Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 8 - 21 februari 2018

24 – 25 februari : 2de ZONDAG IN DE VEERTIGDAGENTIJD

" Dit is mijn zoon, de welbeminde "

Op de berg Tabor zagen de leerlingen Jezus in stralende heerlijkheid. In de Olijfhof zagen ze Hem als één hoop menselijke ellende.
Hoogtepunten en dieptepunten in een mensenleven, ze horen bij elkaar.

De herinneringen aan die twee momenten zullen later meegespeeld hebben, wanneer de apostelen tot elkaar zeggen:
Weet je nog toen?” enZoals het toen was, zal het nooit meer zijn.”

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering Wouters Louis; Van Roey Simonne

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Koffiestop

Donderdag 23 februari houden wij onze jaarlijkse koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen. Onze vrijwilligers ontvangen u met open armen aan de Colruyt op de Antwerpseweg en dit tussen 13.00 u. en 19.00 u. Colruyt en Broederlijk Delen werken nationaal al enkele jaren samen voor deze actie. Bij een heerlijk kopje koffie of een fruitsapje en een koekje, ontmoeten we elkaar en met uw vrije gift steunt u natuurlijk de projecten van Broederlijk Delen in Oeganda!


Bijbelavond rond vergeving

Wij nodigen u van harte uit op onze bijbelavond van donderdag 22 februari in het pastoraal huis te Holven. We starten om 19.30 u. en eindigen om 21.30u. Als thema staan we deze keer stil bij het verhaal van "de overspelige vrouw" en het verhaal van "de verloren zoon". Vergeving staat dus deze avond centraal! Allen van harte welkom! De kinderen komen samen op zaterdagvoormiddag 24 februari van 10.00 u. tot 11.30u.


het kapelleke 55 (Slot van deze reeks)


Foto Y.Vanhulsel
Kapelleke nummer 53, het mooie kruisbeeld staat op de Gooreindse Leunen.
Proficiat Jos, hij had het juiste antwoord!
Kapelleke 54 vinden we op het Stokt en de Kapellenblok.
Tot slot van deze reeks, zomaar een mooi kapelleke om af te sluiten!
Voor nr 55 kregen wij van Dhr. Vanhulsel, trouwe lezer van ons blad, een mooie foto uit de Zandstraat. 
Dank voor die mooie foto en beste kwissers, tot een volgende reeks!

MATTHEUSPASSIE

Het Geels Vocaal Ensemble brengt op Zaterdag 17 maart de Mattheuspassie uit in de St Dimpnakerk van Geel.

Ze brengen in deze passietijd, één van de mooiste passies aller tijden naar de kempen. Zij brengen dit samen met ensemble A uit Antwerpen, het gemengd koor "Egidius" en het kinderkoor "de Lambertijntjes" uit Beerse. Daarbovenop komen zes jonge professionele solisten de solopartijen vertolken: Adriaan De Koster als Evangelist; Pieter Coene als Christus, Veerle van Roosbroeck als Sopraan; Jan Wouters als Altus; Teun Michiels als Tenor; Tiemo Wang als bas. De dirigente Eva Vermeren leidt het geheel in goede banen.

Kaarten online bestellen:
Via www.geelsvocaal.be of via koorleden of via 0476/ 95.51.72.


NACHT VAN DE GESCHIEDENIS In Geel Bel

Wie herinnert zich nog die gepassioneerde paters met hun onheilspellende preken over hel en verdoemenis? Zelfs de stoerste mannen keken bedremmeld naar omlaag als de geestelijken een huiveringwekkend beeld schetsten van het eeuwige vuur waarin je terecht zou komen als je je leven niet beterde. Op 20 maart kan je een stapje terug in de tijd zetten: dan brengt Davidsfonds Geel de donderpreken tot leven. Georges Vannuten zorgt voor een historische kadering van het fenomeen, terwijl Ivo Verreyt en Alex Martens de pastoorskleren aantrekken om vanop de kansel iedereen wakker te schudden. Je krijgt een authentieke donderpreek te horen, maar je zal ook te weten komen hoe zo’n preek anno 2018 klinkt. Paul De Beuckeleer zorgt als organist voor de muzikale ondersteuning. Achteraf is er uiteraard de gelegenheid om op adem te komen en te genieten van andere (valse) Paterkes, Duvels of iets niet-alcoholisch. Ook niet- of iets-minder-gelovigen zijn uiteraard welkom, al vermoeden we dat die verloren schapen na de donderpreken de weg naar de schaapsstal teruggevonden zullen hebben!

Wanneer: dinsdag 20 maart om 20.00u

Waar: Sint-Lambertuskerk, Bel 152, 2440 Geel

Prijs:  6 euro Davidsfondsleden, 8 euro basisprijs, 1 consumptie inbegrepen.


DAVIDSFONDS ACADEMIE

Over Sicilië

Marc Permeke, hogeschooldocent aan de NHTV Breda, woonde in Sicilië en Rome en heeft zich jarenlang toegelegd op cultuurtoerisme en kunstgeschiedenis. Hij is zeker een kenner van het land!

Davidsfonds Geel heeft de man kunnen strikken voor een cursus “Sicilië” in het Wijnhuis. Zo kan je eens een land leren kennen zonder enig risico op stakende verkeersleiders, overboekte hotels of hittegolven.

Ga je mee gedurende drie namiddagsessies? We spreken af: donderdag 8, 15 en 22 maart, telkens van 14.00 u. tot 16.30 u. ? Schrijf dan in bij Davidsfonds Academie Leuven (tel. 016/31 06 70) of www.davidsfonds.be/academie/how.

Deelnemen kost 54 euro (49 euro Davidsfondsleden) – koffie en digitale syllabus inbegrepen en voor meer info kan je in Geel terecht bij Jeannine Geukens (tel. 014/72 02 85).


Zondag 25 februari


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07  
         

Externe Links