Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 10 - 7 maart 2018

10 – 11 MAART: 4de zondag in de veertigdagentijd

"De Mensenzoon, omhoog geheven "

God heeft ons lief …nog voor wij het maar vermoeden.
Daarom is Jezus mens geworden.
Die mens werd wereldberoemd.
Zijn stem klinkt al 21 eeuwen.
Een God, die mens wordt … ongelooflijk
En een mens, die dat durft te geloven … is dat geen wonder ?
Het moeilijke voor ieder mens is geloven in het ongelooflijke en leven met het wonder.

(naar het blauwe bijbeldoosje)

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Gezocht: secretaris/secretaresse

De pastorale eenheid Dimpna en Gerebernus is op zoek naar een vrouw/man die:

Ben jij vrouw of man?
Trek jij met de computer meer dan je plan?
Laat onze pastorale eenheid je niet onverschillig en doe je al dit werk zomaar….vrijwillig?
Dan hebben wij misschien werk voor jou.
Als je dit alles vrijwillig wil doen dan bieden wij jou een gezellige en fijne werkomgeving.

Interesse? Neem dan contact op met:

Chris Geens
tel. 014/58 74 39
GSM 0498/186615
email: chris.geens2@telenet.be


bezinningsgroep kerk en wereld

De volgende samenkomst van onze bezinningsgroep Kerk en Leven heeft plaats morgen donderdag 8 maart om 14.00 u. in de parochiezaal van St.-Amands. Sinds Aswoensdag zijn wij op weg naar het feest van Pasen toe. In februari hebben we stil gestaan bij: Wat is vasten, hoe vasten we nu hoe gebeurde dat vroeger. We zochten een tekst in het Evangelie waarin het vasten en boete doen aan bod kwamen. Deze maand gaan we op zoek naar een tekst in het Evangelie over lijden. Hoe ervaren wij het lijden in ons leven? Waar vinden wij steun en kracht om dit aan te kunnen? Iedereen van harte welkom. Vergeet jullie bijbel niet! 


ontbijt in de kerk in zammel

Het is een vaste waarde geworden, op onze weg naar Pasen, dat de kerk te Zammel omgetoverd wordt in een ontbijtruimte. Na de mis van 9.00u. op zondag 18 maart schuiven we allemaal aan de ontbijttafel in de kerk zelf. Voor dit ontbijt wordt er alleen een vrije bijdrage gevraagd voor Broederlijk Delen. Het gezellige is dat we aanschuiven als het ware aan een familietafel, met een gezellige babbel. Het parochieteam hoopt dat veel mensen tijd maken om met ons deze jaarlijkse traditie te vervullen.


wensboom in het zusterhof

In de kerstperiode van 2017 hebben we vanuit het ergo-animatie team in woonzorgcentrum Zusterhof een actie opgezet waarmee we vele mensen een extra momentje van’ geluk’ cadeau willen doen. Na het kopen van cadeautjes willen we nu tijd maken voor elkaar ! De bedoeling is dat we allen samen (medewerkers, vrijwilligers, familie) voor iedere bewoner een wens zoeken die hij/zij dit jaar in vervulling wil zien gaan. Het gaat om kleine, haalbare wensen … wensen met plezier vervuld en die geen geld kosten. Alleen een beetje tijd,

bijvoorbeeld: een bewoner geniet van een wandeling, een bewoner  geniet op een onverwachts moment van een lekker stukje taart, een bewoner krijgt niet zo vaak bezoek, maar gaat wel heel graag iets drinken in ‘t Lindehof, dan zou de wens kunnen zijn dat deze bewoner gehaald wordt om gezellig iets te gaan drinken in ’t Lindehof … We zullen deze wensen verzamelen van februari tot april dit jaar. Vanaf april beginnen we aan ‘het grote werk’ om de wensen te vervullen. We hopen dat we hier niet alleen voor staan, maar dat iedereen (medewerkers, vrijwilligers, familie) een handje wil toesteken en een beetje tijd kan vrijmaken. Alle wensen die nog ingewilligd kunnen worden zullen (anoniem) aan elke ‘wensboom’ op de afdeling gehangen worden. Als de wens vervuld is komt deze naar de inkomhal aan onze grote wensboom samen met een gekleurd lint. We hopen op deze manier tegen eind september 2018 een kleurrijke en prachtige boom te zien in de inkomhal.

Hopelijk maken we er samen een warm en wens vervullend jaar van!! Knap werk van het Ergo - animatieteam en we wensen hen veel succes! Op de website van onze pastorale eenheid vind je elke week een mooi verhaal! (www.pastoraleeenheidgeel.be)


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09        

Externe Links