Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 14 - 4 april 2018

7 – 8 april: 2de paaszondag (beloken pasen)
Dag van de goddelijke barmhartigheid
Maandag 9 april: Onze-Lieve-Vrouw Boodschap

" Jezus was acht dagen later weer bij zijn leerlingen "

De apostelen – Thomas op kop - waren bevangen door angst, vrees en droefheid, maar vooral door twijfel.
Wie niet in 2018 ???
En toch: ”Jezus leeft !!!”.
Aan ieder van ons om Hem te zien …
Om Hem te vinden …
Om met Hem mee te gaan …
Dan kan het Pasen worden, ook in 2018.

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

De Passie: een korte impressie

Met 100 vormelingen en catechisten gingen we naar Lier!

Elk jaar zag ik beelden van, de Passie op TV . Ik wilde dit deze keer ook eens meemaken. Met grote verwachtingen trokken we met de trein naar Lier. De stad begon in beweging te komen. Allen op weg naar de Grote Markt. Meer dan 2000 vormelingen vooraan, vele bezoekers er rond en heel wat volk op de tribune , rond de 8000 in totaal. Dat op zich al – misschien niet allemaal gelovigen, geen probleem… wel mensen die erbij wilden zijn om dit “eeuwig” verhaal tot zich te laten doordringen. Duizenden bezoekers geboeid door het lijdensverhaal. Op een niet gewone  manier gebracht, met hier en daar een knipoog. Even wennen maar evengoed een ijzersterk verhaal. Tekst en zang wisselden elkaar af. Wat bijna onmogelijk leek, nl. 2000 stille vormelingen, gebeurde toch.

Deze jonge mensen volgden en luisterden geboeid . Wij trouwens ook. Een “WAW” moment was er toen de vormelingen spontaan reageerden op de vraag “ wie moet er  vrij gelaten worden, Jezus of Barabas”. Op het podium was het Barabas – van op het middenplein was het JEZUS.

We keken verwonderd naar de tekeningen van de zandkunstenaars die gans het spektakel door op de achtergrond wisselden en aanwezig waren.

De passie eindigde met het kruis. Een groot verlicht kruis werd naar het podium gebracht, doorheen de ganse massa. Muisstil…Een moment om stil te staan. Dat was ook letterlijk zo. Een besef van het gebeurde…toen, maar ook nu.

Rond 22 uur liep de stad terug leeg. Naar de bussen, treinen, auto’s, fietsen. Een fijne ervaring , enorm goed georganiseerd.

Daarom ook een dank aan alle medewerkers van het bisdom, aan de stad Lier, Politie ( van overal –ook “Geel –Laakdal – Meerhout” ), NMBS , alle vrijwilligers… Volgende week lees je een uitgebreid verslag van de vormelingendag die aan de passie vooraf ging. Hou ook onze website in het oog voor enkele foto's!


HET LIJDEN IN ONS GELOOF

Op Aswoensdag zijn wij op weg naar het feest van Pasen toegegaan. In februari hebben we stil gestaan bij: wat is vasten, hoe vasten we nu hoe gebeurde dat vroeger. We zochten een tekst in het Evangelie waarin het vasten en boete doen aan bod kwamen.

De volgende samenkomst van onze bezinningsgroep Kerk en Wereld heeft plaats op donderdag 12 april om 14.00 u. in de parochiezaal van St.-Amands.

We gaan op zoek naar een tekst in het Evangelie over lijden. Hoe ervaren wij het lijden in ons leven? Waar vinden wij steun en kracht om dit aan te kunnen? Vergeet jullie bijbel niet.

Iedereen van harte welkom. 


omhaling kleding in holven

De winter is voorbij, stilaan gaan we onze winter kleding kunnen wisselen voor zomerkleding. Het is al enkele jaren de gewoonte om in het voorjaar een inzameling te houden van klederen, schoenen, speelgoed ten voordelen van wereldmissiehulp. Deze gaat door op zaterdag 12 mei 2018 van 14 tot 16 uur.

U kunt alles afgeven (goed verpakt in dozen of plastic zak) in het kapelleke, dit is het eerste lokaal op de parking naast de kerk in Holven. Alvast bedankt! 


dank voor de mooie vieringen

Dank je wel aan alle vrijwilligers voor het verzorgen van de intense en mooie vieringen tijdens de Goede Week en Pasen. Het was weer fijn om allen samen het lijden en sterven van Jezus te gedenken en te vieren. Het waren momenten van intens verbonden zijn met elkaar, zingend en biddend. We wensen iedereen een gezegende paastijd toe! We kijken uit naar Hemelvaart en Pinksteren. 


TWEEDEHANDSBEURS KREATIEF

Vzw Kreatief organiseert op zaterdag, 21 april van 08.30 tot 13.00 u. een marktje van tweedehands- dames-en herenkleding.

De standhouders hebben hun kasten uit gerommeld en gaan kleding, schoenen, accessoires, boeken, DVD’s, CD’s , en nog veel meer verkopen aan ieder die er trek in heeft.

Zij stellen zich op, vlakbij de rommelmarkt in de zaal van het PC St.-Amands op de Werft.

Om je van harte welkom te heten, is de toegang gratis.

Alle voordeel aan de kopers! 


VOORJAARSWANDELING MET HET DAVIDSFONDS

Op zaterdag 21 april gaat het Davidsfonds op wandel in het beschermd landschap De Hutten in Meerhout. Onder leiding van natuurgids Leon Dille weet iedereen, die al eens meestapte dat het een gemoedelijke, deugddoende wandeling in fijn gezelschap zal worden.

We weten ook, dat de streek kan boeien met stuifduinen, zuivere beekjes en grachten, hooilanden, open bossen, heiderestanten en droge wegbermen. Met wat geluk zien wij enkele Gallowayrunderen.

De wandeling start om 14.00 u. aan Taverne Luihoeve, Bredestraat 62 in Meerhout.

Wie meewandelt, betaalt vooraf 2 euro. Kinderen kunnen gratis mee. Voor meer info kan u terecht bij Gommair Verstrepen via gommair.verstrepen@telenet.be.


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13

Externe Links