Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 20 - 16 mei 2018

19 – 20 mei : hoogfeest van pinksteren
Maandag 21 mei: Tweede Pinksterdag
Dinsdag 22 mei; h. Rita, patrones in uitzichtloze situaties

" … ontvang de Heilige Geest … "

God van vrede, God van liefde
Zend ons Uw Geest van Pinksteren
Die ons doet ophouden bang te zijn
Maak van ons durvers die kiezen voor Uw rijk
Maak ons tot “geestdriftige” christenen,
Die elkaar steunen en bemoedigen.in woord, in daad en in gebed.

Naar het blauwe bijbeldoosje

17.30 u. gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Het vuur van Pinksteren in een brief aan God

Zondag is het Pinksteren. We vroegen deze week aan een jonge tiener om zijn brief aan God te schrijven. Met enthousiasme en veel vuur schrijft deze jonge christen zijn brief naar onze God. Met zijn vragen en dromen mogen wij weer uitkijken naar een mooi Pinksterfeest.

Dag God,

Ik wil je graag vertellen hoe blij ik ben dat ik hier geboren ben, in West-Europa, in België, in Geel, in mijn gezin. Ik krijg kansen om te ontdekken wat ik wil en niet wil, wat ik goed kan en minder goed kan. Ik krijg kansen om verschillende hobby’s uit te proberen, om bij oma en opa mijn verhalen te vertellen, om naar feestjes te gaan, om buiten op straat te spelen, om naar een goede school te gaan, om vrijwilligerswerk te doen, … om op te groeien tot een tevreden volwassene.

Maar toch lieve God, ik doe zo mijn best om goed en behulpzaam te zijn, maar jij laat het precies soms toch afweten. Waarom zijn er zoveel jongeren die respectloos omgaan met hun kledij en schoolmaterialen, met leerkrachten en soms ook met leeftijdsgenoten? Waarom wordt er door jongeren zoveel gepest, gescholden, brute taal gebruikt? Ik vraag mij soms af waarom jij je daar eens niet mee kan bezig houden. Jongeren zijn toch de toekomst, hoor ik volwassenen vaak zeggen. Het is voor mij niet altijd even gemakkelijk om naar school te gaan omdat ik niet hou van een gebrek aan respect, grof taalgebruik of rebels gedrag. Gelukkig zijn er op school wel leerkrachten die zien dat ik niet mee wil doen en me daarvoor ook wel waarderen. En op school is er een groot mooi lokaal (het Open Leer Centrum) waar ik me tijdens alle vrije momenten in alle rust nuttig en plezant kan bezighouden. Maar wordt het niet eens tijd dat ook jij misschien aan ons eens laat zien hoe het beter kan? Ik wil in ieder geval leerkracht worden van 13-14-jarigen zodat ik hen kan vertellen wat ik in mijn schooltijd ervaren heb in de hoop dat ik hen wat meer respect kan bijbrengen op alle vlakken. Maar met een beetje extra steun van jou zou het zoveel makkelijker gaan.

Bedankt alvast.
Anoniempje


De passie op groot scherm

Vrijdag 18 mei nodigen wij u uit in het zaaltje naast de kerk van Elsum om de film van de Passie op groot scherm te bekijken. Het is een unieke kans voor iedereen die er niet bij kon zijn in Lier. Met het feest van Pinksteren in zicht, beleven wij de laatste dagen van Jezus nog eens op een eigentijdse manier. Mis deze unieke film niet! Deelname is gratis. De deuren gaan open om 19.30u. en de film start om 20.00u. Einde is rond 22.00u.


meimaand, mariamaand


Kapelleke 59 staat aan de Stelenseweg

Op enkele plaatsen in Geel wordt de traditie nog in ere gehouden om tijdens de meimaand een rozenkrans te bidden aan 1 of andere kapel. Een mooie traditie die wij ten zeerste willen steunen. Dank aan de vrijwilligers die mensen nog biddend samenbrengen bij Onze Lieve Vrouw.

Dag Maria, een en al gehoor voor God,
de Heer heeft jou gezien.
Zoveel meer ben jij dan wie ook:
schoot voor het mooiste geschenk aan de wereld: Jezus.
Maria, draagster van al het goede, moeder van onze Heer.
Houd ook ons in gedachten,
wij die nog zoekend zijn, hier en nu,
maar vooral als het fout dreigt te gaan.


Een geslaagd bijbeljaar

Het afgelopen werkjaar hebben weeral een 20 - tal parochianen maandelijks onze bijbelavonden bijgewoond. We hebben figuurlijk heel wat stenen verlegd, want met een thema als "sprekende stenen" is dat blijkbaar heel eenvoudig. Het waren stuk voor stuk deugddoende avonden waarin werd geluisterd, gebeden, gedeeld en bijgeleerd. Momenten van vreugde en soms ook verdriet wisselden elkaar af met intense gesprekken waar iedereen sterker uit kwam op het einde. Dank je wel aan alle inleiders, dank je wel aan alle deelnemers, voor jullie openheid, steun en vertrouwen en vooral jullie delen met elkaar. Als het vuur van de Heilige Geest ergens waaide dan was het ook op deze plaats! Ook volgend jaar ben je welkom, jij getrouwe bezoeker of nieuwkomer. Volgend jaar nemen we als thema: "Een boompje opzetten over...", en neem van ons aan dat er in de bijbel heel wat bomen staan! Tot volgend jaar bij "Vijf broden en Twee vissen"... Hou je parochieblad, de website of de folders in het oog!


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19        

Externe Links