Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 29-30-31 - 18 juli 2018

21-22 JULI 28-29 JULI 4-5 AUGUSTUS: ZONDAGEN DOOR HET JAAR

Zaterdag 21 juli: H. Laurentius, patroonheilige van Zammel
Maandag 23 juli: H. Birgitta, patrones van Europa
Donderdag 26 juli: H.H. Joachim en Anna, ouders van de Moeder Gods
Zaterdag 4 augustus: H. Pastoorke van Ars

" Wandelen met Jezus door de vakantie "


Jezus neemt ons mee door zijn landstreek en ziet, wat er te zien is: schapen, herders, vissers en mensen … mensen in het harde, dorre klimaat van Israël. En die mensen hebben honger en dorst, zowel naar vijf broden en twee vissen als naar het woord, dat uit Zijn mond komt.
En wij kunnen meewandelen door de vakantieliturgie van de Geelse kerken en waarom niet door de liturgie van de kust, de Ardennen of de liturgie van dat kleine geheime kerkje, dat je hart gestolen heeft in …?
Jezus laat zich overal vinden, maar wél voor de … zoekers.

17.30 u. Geukens Anna, Daems Maria, overleden familieleden Daems-Gielis, Geukens-Bakelants

17.30 u. gebedsviering

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS

Priester Jozef Mermans wordt 100 jaar

Verschillende jaren was pastoor Mermans de voorganger in  de kapel van Sas VII. Daarom willen wij hem langs deze weg ook gelukwensen.

De priester werd geboren op het einde van de eerste wereldoorlog op de Franse nationale feestdag 14 juli 1918. Niettegenstaande die geboortedatum is hij steeds een fervent Vlaming gebleven. Na zijn collegejaren aan het St.-Jan Berchmanscollege te Mol vertrok hij naar het seminarie van Mechelen. Hi werd priester gewijd op 25 juli 1943 en zal dus binnen enkele weken ook 75 jaar priester zijn. De eerste 22 jaren van zijn apostolaat was hij leraar aan het klein seminarie van Hoogstraten, waar hij met veel generaties leerlingen de vierde latijnse doorploegde. Hij deed toen ook dienst als weekendpriester in Weelde.

In 1965 werd hij pastoor benoemd in Mol Achterbos, waar hij niet minder dan 27 jaar werkzaam was. In 1992 moest hij om gezondheidsredenen ontslag nemen en trok hij zich terug in een woning in zijn geboortedorp Dessel.

Toen pastoor Van Velthoven zijn taak neerlegde in het kapelletje van Sas VII , was hij de ideale pastoor voor de mensen van die wijk. Jarenlang was hij elke zondag op post, samen met zijn trouwe huishoudster Marie Ooms, die   meer dan 50 jaar zijn trouwe en vooral werkzame huishoudster was.

Toen het de laatste jaren minder goed ging, moest hij ook zijn taak in de wijkkapel neerleggen, en dat met spijt in het hart. Hij werd dan ook opgenomen in het WZC Smet Residenties. De bisschop zal hem bezoeken , enkele dagen voor zijn verjaardag, en in de dagen daarna zal hij nog enkele keren gevierd worden.

Liever dan geschenken en bloemen vraagt de familie om een vrije gift te doen voor Priester Peter Gijs in Venezuela. Maar een kaartje zal hem zeker plezier doen. (zijn adres: E.H. Mermans, WZC Smet residenties, Lucasstraat 2 b A, Dessel.)

Wij wensen hem van harte proficiat en zijn hem dankbaar voor al zijn werk. Vooral God willen wij danken omwille van zulke fijne priester en confrater.

RA


De preekstoel

In juli en augustus nodigen we u uit op dinsdagavond om 20.00 u. op de Preekstoel in Herentals. Vroege vogels kunnen al genieten van een orgelconcert vanaf 19.30 u. Ook dit jaar komen weer boeiende sprekers getuigen over wat voor hen "Christelijk gelovig zijn" betekent.

24 juli: Ann De Ceulaerde, parochieassistente in de regio Herentals en docent verpleegkunde. Zij wordt getroffen door de openheid voor geloof, echte vriendschap en inzet voor mekaar, maar vooral door de zorg voor mensen die leven in de rand van de maatschappij.

31juli: Selina De Maeyer, huisfotograaf van miss België. Zij heeft een doortastend geloof dat haar dieper in de ziel van iedere schoonheid doet kijken. Ze won het Internationaal Filmfestival van het Vaticaan.

7 augustus: Marc Desmet: Hij werd arts, beleefde relaties, maar vond geen echte vrede. Hij werd jezuïet en is nu arts, ethicus, spreker en schrijver, pastor en raadsman.

Na de getuigenis is er receptie op de oude dekenij.  


Bedevaart naar scherpenheuvel

Op zaterdag 1 september trekken we voor de vijfde maal  met onze pastorale eenheid naar Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel. We nodigen iedereen uit om mee te gaan, er zijn mogelijkheden te over, voor elk wat wils!

Ga jij mee op voetbedevaart?

We vertrekken aan de kerk van Ten Aard om 06.30 u. en doen volgende opstapplaatsen aan: kerk van Holven om 07.00 u., station Geel om 07.15 u.,  kerk St. Amands om 07.30 u., O.P.Z. (Kruispunt Stelenbaan Dr. Sanodreef) om 07.45 u., in Stelen (bushokje Koning Albertstraat / Oosterloseweg) om 08.30 u.

Het is de bedoeling dat de bedevaarders bij iedere halte verder kunnen wandelen. Daarom vragen we iedereen 10 minuten voor de vertrektijd aan de halte te zijn. Inschrijven kan je bij Jan Verheyden op 014/584965 of jan.verheyden6@telenet.be Voor vervoer terug moet je zelf zorgen. Indien je terug mee wil met de bus, snel reserveren bij Dirk op 014/580666 of dirkvandenbroeck2@gmail.com. (bus vertrekt om 17.00 terug naar Geel)

Ga jij mee met de bus met of zonder middagmaal?

Deelnameprijs 12 euro voor de busrit heen en terug. We doen volgende opstapplaatsen aan: 10.00 u. Ten Aard kerk, 10.10 u.  Electrabel Holven,  10.15 u. Kerk Elsum, 10.20 u. Bushalte Stelen (grote baan), 10.25 u. Huize Perrekes Oosterlo, 10.30 u. Pastorij Zammel.  We vertrekken in Scherpenheuvel richting Geel 17.00 en doen ook de haltes van vertrek terug aan.  Heb je zin om samen 's middags te gaan eten? Dit kan! Om 12 uur gaan we samen eten in Sint - Jozef. Deelnameprijs bedraagt 35 euro. Hiervoor krijg je: de busreis heen en terug, verzorgd middagmaal in taverne   St.-Jozef bestaande uit soep, frietjes met vidé, dessert en 1 drank naar keuze. Inschrijven is hiervoor ook noodzakelijk. Je doet dit bij Dirk op 014/580666 of dirkvandenbroeck2@gmail.com  


sterke bijeenkomst

Op woensdag 20 juni kwamen een dertigtal mensen bijeen voor het tweede pastoraal forum.
Na de bezinning begonnen we de avond met een analyse en evaluatie van het voorbije werkjaar.
Waar zijn we goed in en waar zijn er nog kansen tot groeien?
Welke factoren van buitenaf zien we als kans of bedreiging in onze werking?
Daarna gaf Chris een mooie inleiding over "verbinden" met al een vooruitblik naar het jaarthema voor volgend werkjaar.
Na de pauze met een heerlijk glaasje voor wie wilde, werkten we enkele concrete doelstellingen uit die we volgend werkjaar willen realiseren.
We maakten ook enkele vooraf uitgekozen projecten concreet zodat het pastoraal team in september hiermee aan de slag kan!
Het was voor iedereen een deugddoende avond aan het begin van een deugddoende vakantie.


DOOPSELS

* Kyell , zoon van Randy Daems-Nadia Vermeylen.

* Jayden , zoon van Kristof Thys-Katrin De Herdt.

* Leonie , dochter van Bert Wuyts-Heidi Belmans.

* Brent , zoon van Wout Mellaerts-Ans Vercalsteren.

* Lucas , zoon van Gert Druyts-Katrien Zephirin.


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28    
 


Externe Links