Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 32 - 8 augustus 2018

11 – 12 augustus: 19-de ZONDAG DOOR HET JAAR

Dinsdag 14 augustus: Heilige pater Kolbe
Woensdag 15 augustus: Tenhemelopneming van Maria: hoogfeest

" Ik ben het levende brood "

De mensen vragen zich al eeuwen af: de vraag die de massa al stelde achter Jezus zijn rug: “Wie is Hij toch???” Johannes getuigt dit weekend in zijn eigen beeldspraak: “Deze mens is de zoon van God, de God die zich liet kennen aan Abraham, aan Isaak en aan Jacob. De God, die Mozes bij de braambos riep. De God van de profeten.

Naar het blauwe bijbeldoosje.

17.30 u. eucharistieviering

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS

"Ik ben klaar voor een vakantie vol avontuur!"

Samen op trektocht gaan, een ideale vakantie voor Jan! (Copyright IJD-Gent)

In de zomervakantie zijn er weer een massa jonge mensen die niet enkel voor zichzelf op vakantie gaan. Naast hun persoonlijke vakantie zetten zij zich gedurende enkele dagen of weken vrijwillig in voor anderen. Ook in Geel zijn er vele jongeren die op kamp trekken of aan vrijwilligerswerk doen. Bij het lezen van dit artikeltje is Jan, 17 - jaar en wonende in Geel al onderweg! Vooraf trokken we even naar hem toe met onze vragen!

Jan, jij trekt in augustus voor de eerste keer als leider op kamp... voor welke vakantie koos jij en volgde je lessen of zo?

In augustus zal ik als 17-jarige voor de eerste keer mee als leider op KAZOU-vakantie gaan. In de paasvakantie volgde ik de basiscursus van KAZOU in Malle: wat een zalige en rijke ervaring te midden van 160 andere jongeren met de neuzen in dezelfde richting: hartelijkheid, begrip, respect en kansen te over om de groeien als monitor. Of monitor iets voor mij is, wist ik na de basiscursus al wel zeker. Maar ik kan dit eindelijk in praktijk ervaren door samen met nog 9 andere super  monitoren en een groep 9 à 10-jarigen naar de Ardennen te trekken in augustus en lekker een week te ravotten in een groot avonturenpark.

Wat wil jij als waarden aan de kinderen meegeven die met jou op kamp gaan?

Het belangrijkste is dat kinderen ervaren dat ze zichzelf mogen zijn, dat ze beseffen dat ieder zijn eigen talenten heeft en iedereen waardevol is op zijn eigen manier, m.a.w. dat iedereen - kind en monitor - respect en aandacht verdient. Natuurlijk gaan we ook  bezig zijn met de veiligheid van de kinderen: als Rode Kruis vrijwilliger besef ik maar al te goed dat ook de juiste lichamelijke zorg broodnodig is voor het welslagen van zo’n vakantie.

Dat klinkt prachtig! Heb je nog eigen vakantieplannen, los van je inzet als vrijwilliger?

Ja, eerst ga ikzelf mijn survivaltechnieken en –skills nog wat bijschaven als deelnemer aan een kano-survivaltrektocht zonder tenten en zonder kookvuurtjes: op elkaar en elkaars kennis en empathie aangewezen om 10 dagen ‘te overleven’ in Zweden dankzij alles wat de vrije natuur ons te bieden heeft. Laat de uitdagingen maar komen, ik ben klaar voor een vakantie vol avontuur, met heel veel dank aan alle mensen die dit voor mij mogelijk maken …

Bedankt Jan en veel plezier op je vakantie!


bedevaart naar scherpenheuvel

Op zaterdag 1 september trekken we voor de vijfde maal  met onze pastorale eenheid naar Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel. We nodigen iedereen uit om mee te gaan, er zijn mogelijkheden te over, voor elk wat wils!

Ga jij mee op voetbedevaart?

We vertrekken aan de kerk van Ten Aard om 06.30 u. en doen volgende opstapplaatsen aan: kerk van Holven om 07.00 u., station Geel om 07.15 u.,  kerk St. Amands om 07.30 u., O.P.Z. (Kruispunt Stelenbaan Dr. Sanodreef) om 07.45 u., in Stelen (bushokje Koning Albertstraat / Oosterloseweg) om 08.30 u.

Het is de bedoeling dat de bedevaarders bij iedere halte verder kunnen wandelen. Daarom vragen we iedereen 10 minuten voor de vertrektijd aan de halte te zijn. Inschrijven kan je bij Jan Verheyden op 014/584965 of jan.verheyden6@telenet.be Voor vervoer terug moet je zelf zorgen. Indien je terug mee wil met de bus, snel reserveren bij Dirk op 014/580666 of dirkvandenbroeck2@gmail.com. (bus vertrekt om 17.00 terug naar Geel)

Ga jij mee met de bus met of zonder middagmaal?

Deelnameprijs 12 euro voor de busrit heen en terug. We doen volgende opstapplaatsen aan: 10.00 u. Ten Aard kerk, 10.10 u.  Electrabel Holven,  10.15 u. Kerk Elsum, 10.20 u. Bushalte Stelen (grote baan), 10.25 u. Huize Perrekes Oosterlo, 10.30 u. Pastorij Zammel.  We vertrekken in Scherpenheuvel richting Geel 17.00 en doen ook de haltes van vertrek terug aan.  Heb je zin om samen 's middags te gaan eten? Dit kan! Om 12 uur gaan we samen eten in Sint - Jozef. Deelnameprijs bedraagt 35 euro. Hiervoor krijg je: de busreis heen en terug, verzorgd middagmaal in taverne   St.-Jozef bestaande uit soep,   frietjes met vidé, dessert en 1 drank naar keuze. Inschrijven is hiervoor ook noodzakelijk. Je doet dit bij Dirk op 014/580666 of dirkvandenbroeck2@gmail.com


de preekstoel

Dinsdag 14 augustus komt Barbara Mertens getuigen op de preekstoel in de Sint - Waldetrudiskerk in Herentals.
Zij zette zich op het pad van de interreligieuze dialoog en schreef een boek over de Islam.
Start van dit alles zoals steeds om 20.00 u. Vooraf is er een halfuurtje orgelconcert en nadien is er receptie in de dekenij.


moederdagontbijt beweging.net

Op woensdag 15 augustus nodigt Beweging.net u uit op het jaarlijkse moederdagontbijt, een traditie die reeds lang bestaat.
De tafels staan gedekt in de parochiezaal van Holven en ontbijten kan tussen 8.30 u. en 11.00 u.
Verras elkaar met een smakelijk en gezellig ontbijt. Beweging.net Geel serveert rijkelijk en met een groot hart.
De opbrengst van dit moederdagontbijt gaat integraal naar de prijzenpot voor de jaarlijkse trefquiz voor goede doelen, die doorgaat op vrijdagavond 28 december.
Volwassenen betalen 15 euro en kinderen tot 12 jaar 7 euro. Kinderen jonger dan 4 jaar nemen gratis deel.
Vooraf reserveren kan tot 11 augustus bij Lut Vervloet (0495 90 92 16), Ria Caers (0494 40 63 52 – caers.ria@telenet.be) of Rob Kuypers (rob.kuypers@beweging.net).
 


OVER DE GRENZEN HEEN

Landelijke Gilde Stelen is er helemaal klaar voor!

Ondertussen hebt u alle informatie in uw brievenbus gevonden. Indien u een en ander zou gemist hebben, geven we nog graag volgende last minute informatie.

Het tweede weekend van augustus wordt hét weekend van de Landelijke Gilde van Stelen.

* In volle voorbereiding op het Oogstfeest, is er vrijdag 10 augustus om 18.00 uur het Landelijk Tuinfeest, waar Superette Jef zichzelf weer eens gaat overtreffen achter de BBQ!

* En op zondag 12 augustus is het D-day! Ons Stelens pleintje zal een stap terugzetten in de tijd. Nostalgische zielen zullen herinneringen bovenhalen en jongeren gaan er getuige zijn van hoe het er vroeger in ons agrarisch Stelen aan toe ging. Het graan zal weer gedorsen worden zoals vroeger, er zal hoefgetrappel klinken en er zullen historische machines weer tot leven gewekt worden, er zal brood gebakken worden, de hoefsmid en de schapendrijver komen, roofvogels zullen de show stelen, KVLV verzorgt de catering, en … er zullen pintjes gedronken worden … en nog zoveel meer. Ook de kinderen zullen ruim aan hun trekken komen. Dit allemaal in het unieke kader van het Stelens Pleintje en achterliggende weide!

En om het u gemakkelijk te maken is er gratis parking voorzien in de Klavet met pendeldienst met huifkar. U hoeft geen entrée te betalen en u bent reeds welkom vanaf 10 uur; wat houdt u tegen!

Alle info: Fons en Jeff Peeters, jeff.peeters90@gmail.com, Stelensedijk 8, 014867898  en willy.sauvillers@telenet.be,  Oosterloseweg 5, 014 86 79 46.


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31  
 


Externe Links