Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 34 - 22 augustus 2018

25 – 26 augustus : 21STE ZONDAG DOOR HET JAAR

" Naar wie zouden wij gaan ? "

Dit weekend horen wij in de evangelielezing een Jezus, die krasse taal spreekt, waardoor velen, die Hem volgden begonnen te twijfelen en afhaakten.
De grote twijfelaars vroegen zich wel af: “Waarheen zouden wij gaan?”
Sommige medechristenen kunnen wij vragen: “Waarheen zijn jullie gegaan ?”
Of misschien voor ons zelf: “Waarheen ben ik … ?”

17.30 u. eucharistieviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS

Brief aan God

God,

het was 23.00, ik kwam thuis van het werk, moe en klaar om nog even voor de tv te gaan zitten. Naast de poort van de tuin stond een man, een jaar of 50 schatte ik, maar het kan ook veertig geweest zijn hoor. Vreemd, zo in het donker, iemand die daar staat... "He kom jij eens," riep hij naar me. Sorry, God, ik deed of ik hem niet hoorde. "He, kom eens..." Ik ben dan toch maar gegaan.

"Geef je mij geen hand," vroeg de man. "Nee toch, het is al donker, ik ken hem niet... deed een beetje vreemd," dacht ik bij mezelf.

"Ik ben aan het praten tegen God," zei de man.

"Jij hebt al veel meegemaakt," flapte ik eruit.

"Zwijg stil, daar gaan we het niet over hebben..." sprak de man met uitgestoken hand.

Aarzelend drukte ik hem de hand,... een warme hand... en zo stonden we daar even.

"Ale..." zei ik..." Ik ga nu maar naar binnen, nog even kijken naar het nieuws op de tv."

"Das goed," zei de man... "Dank je wel! Ik ga weer verder praten met God."

Toen ik boven was en even door het venster naar beneden keek, stond de man in alle stilte en met veel gebaren terug met God te praten! God, ik hoop dat jij hem kan helpen.

Ik was zo blij, blij dat ik hem de hand heb gegeven, blij dat ik jou daar heb ontmoet.

Dank je God, mijn ogen gingen weer eens open!

Vele groeten

Een zoekend christen!


blijven geloven in het wonder

Een droge zomer, een warme zomer, een lange zomer, een dorre zomer, ... de zomer van 2018 zal ongetwijfeld de geschiedenisboekjes ingaan. Hopelijk heeft het bij het lezen van dit artikeltje al wat geregend, maar we hopen natuurlijk ook dat de laatste vakantiedagen voor mensen die op vakantie zijn mooi kunnen zijn. Stilaan bereiden velen zich voor op het nieuwe schooljaar of nieuwe werkjaar van hun vereniging. Deze zomervakantie zag ik alvast weer wonderlijke dingen gebeuren op Chiro - kampen, in WZC, op speelpleinen, in families...Deze zomer was niet alleen een letterlijk warme zomer, maar ook figuurlijk! De inzet van velen voor anderen doet deugd... Als je blijft geloven in het wonder van liefhebben en delen met elkaar, net zoals Jezus deed, dan groeit zelfs op de dorste grond toch nog vrucht! Geniet van de laatste vakantiedagen en fijne start van het nieuwe werkjaar! 


de Preekstoel

Op 28 augustus verwelkomen we in de Waldetrudiskerk in Herentals Stijn Coninx op de preekstoel. Hij is gevierd cineast met een fijnzinnige persoonlijkheid, sociaal geëngageerd en hij zet zich in tegen kinderarmoede. We hopen u allen te mogen verwelkomen op onze laatste preekstoel van het seizoen van 20.00 u. tot 20.30 u. Vooraf is er orgelconcert om 19.30 u. en nadien is er receptie in de oude dekenij.


bedevaart naar scherpenheuvel

Op zaterdag 1 september trekken we voor de vijfde maal  met onze pastorale eenheid naar Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel. We nodigen iedereen uit om mee te gaan, er zijn mogelijkheden te over, voor elk wat wils!

Ga jij mee op voetbedevaart?

We vertrekken aan de kerk van Ten Aard om 06.30 u. en doen volgende opstapplaatsen aan: kerk van Holven om 07.00 u., station Geel om 07.15 u.,  kerk St. Amands om 07.30 u., O.P.Z. (Kruispunt Stelenbaan Dr. Sanodreef) om 07.45 u., in Stelen (bushokje Koning Albertstraat / Oosterloseweg) om 08.30 u.

Het is de bedoeling dat de bedevaarders bij iedere halte verder kunnen wandelen. Daarom vragen we iedereen 10 minuten voor de vertrektijd aan de halte te zijn. Inschrijven kan je bij Jan Verheyden op 014/584965 of jan.verheyden6@telenet.be Voor vervoer terug moet je zelf zorgen. Indien je terug mee wil met de bus, snel reserveren bij Dirk op 014/580666 of dirkvandenbroeck2@gmail.com. (bus vertrekt om 17.00 terug naar Geel)  

Ga jij mee met de bus met of zonder middagmaal?

Deelnameprijs 12 euro voor de busrit heen en terug. We doen volgende opstapplaatsen aan: 10.00 u. Ten Aard kerk, 10.10 u.  Electrabel Holven,  10.15 u. Kerk Elsum, 10.20 u. Bushalte Stelen (grote baan), 10.25 u. Huize Perrekes Oosterlo, 10.30 u. Pastorij Zammel.  We vertrekken in Scherpenheuvel richting Geel 17.00 en doen ook de haltes van vertrek terug aan.  Heb je zin om samen 's middags te gaan eten? Dit kan! Om 12 uur gaan we samen eten in Sint - Jozef. Deelnameprijs bedraagt 35 euro. Hiervoor krijg je: de busreis heen en terug, verzorgd middagmaal in taverne   St.-Jozef bestaande uit soep,   frietjes met vidé, dessert en 1 drank naar keuze. Inschrijven is hiervoor ook noodzakelijk. Je doet dit bij Dirk op 014/580666 of dirkvandenbroeck2@gmail.com


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33        
 


Externe Links