Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 46 - 14 november 2018

17 – 18 NOVEMBER: 33STE ZONDAG DOOR HET JAAR
Donderdag 22 november: Heilige Cecilia, patrones van al wat muziek maakt …


" Hij zal zijn uitverkorenen verzamelen”

“Hemel en aarde zullen verdwijnen " en “woorden zullen nooit verdwijnen”. De twee evangelieverzen van dit weekend lijken tegen mekaar te wringen, maar als je ze samen leest, krijgen wij een bemoedigende boodschap.

17.30 u. gebedsviering

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Herbouwde kapel ingezegend

Met meer dan 100 mensen, waaronder burgemeester en schepenen, waren we om op zaterdag 27 oktober de herbouwde kapel van Rauwelkoven in te wijden. Na een openingsstukje van de harmonie, schetste Fons van het parochieteam de geschiedenis van de kapel. Daarna gaf de harmonie van Larum weer het beste van zichzelf. Pastoor Dirk zegende de kapel in. In de kapel kreeg het oude Mariabeeld van het Sint-Aloysiuscollege een nieuwe plaats. Dit beeld stond vroeger in de priesterkapel van de school, maar deze is afgebroken met de nieuwbouw van de school. Daar het oorspronkelijke beeld van het kapelletje in Larum te zwaar beschadigd was, heeft het beeld van de school nu een nieuwe thuis. Na het slotmuziekstuk werden we uitgenodigd op een feestelijke receptie aan de overkant van de straat. Het was een deugddoende namiddag waarvoor dank aan alle medewerkers! We kunnen u nog melden dat er in de loop van de volgende maanden ook twee nieuwe kapelletjes zullen worden ingezegend op ons Geelse grondgebied. U hoort er nog van!


ChristusKoning

Feest van de chiro, ook vandaag!

Dit weekend, maar vooral volgend weekend vieren weer vele chiro's Christuskoning. Voor gelovigen is dit natuurlijk de laatste zondag van het kerkelijk jaar, en dat Jezus onze koning is, dat kunnen we zeker ook wel plaatsen. Maar wat zou Christus Koning nog betekenen voor jonge mensen uit de chiro van vandaag? We gingen even online en vroegen het aan een meisje en een jongen, beiden al jaren lid van één van onze chirogroepen in Geel. Sofie vertelt: "Christus koning is een dag waarop we allemaal samen een hele dag samen spelletjes spelen, samen eten, samen volksdansen... een hele leuke dag waarop elke leeftijd elkaar een beetje beter leert kennen!"  Tim, die leider is bij de chiro, vertelt honderduit: "Tegenover een gewone chirozondag is dit een dag met dubbel zoveel chiroplezier. Van 's morgens vroeg ravotten met de leden en medeleiding. Daarna een heerlijke warme maaltijd, klaargemaakt door onze kookouders, eten. Tussendoor natuurlijk luidkeels chiroliedjes zingen, waardoor de sfeer en energie er goed blijven inzitten. Met een gevulde maag kunnen we onze dag vervolgen met een uitgewerkt namiddagprogramma. Meestal bestaat dit programma uit spelletjes in teamverband, wat ik des te leuker vind omdat iedereen gedreven is om te winnen. Door het programma heen zie ik altijd uit naar de wafels en warme chocomelk die onze oud-leiding heeft bereid en om 4 uur op ons staat te wachten. Na dit verrukkelijk 4-uurtje starten we met onze jaarlijkse traditie: De volksdansen. Persoonlijk ben ik hier niet zo'n grote fan van (haha). Maar wij met de Chiro doen dit steeds uitbundig en hierdoor vind ik de activiteit vele leuker. Christus Koningen is DE feestdag van de Chiro!"

Als ik deze twee enthousiaste jongelui bezig hoor, dan denk ik weer aan m'n eigen jeugdbewegingstijd, en krijg ik een heel warm gevoel vanbinnen omdat ik weet dat ook vandaag nog vele jongeren zich inzetten voor en met elkaar om de wereld een stukje mooier te maken... en is dat niet net wat Jezus gedaan heeft, want Hij was koning, van de armen, zwakken, zieken, kinderen, groten, kleinen, ... kortom van iedereen! (Dirk)


te deum

Op zondag 18 november wordt in de kerk van Sint - Amands na de viering van 11.00 u. het Te Deum gezongen ter ere van koningsdag.
U bent allen van harte welkom om mee te komen vieren. 


EEN ABONNEMENT OP ONS BLAD IN 2019

Dagelijks bereiken ons overschrijvingen van 39 euro. Ze komen allemaal van mensen, die ons blad willen blijven ontvangen in 2019.
Dat maakt ons blij en we kijken natuurlijk uit naar het moment, dat de laatste klant zich heeft hernieuwd.
Ook welkom aan de nieuwe abonnees, want die zijn er ook.

Klein detail: niet alle banken zijn zo vriendelijk om de adressen (nog) door te geven en met je naam en rekeningnummer wordt het een zoeken. Daarom een kleine vraag: herhaal liefst je adres in de mededeling van je overschrijving.

Ook in de parochies ben je welkom met je 39 euro.

Ons rekeningnummer:

op Naam van “Kerk en Leven Geel”.


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44  


Week 45

   
 


Externe Links