Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 49 - 5 december 2018

1 – 2 DECEMBER: 1STE ZONDAG IN DE ADVENT
Donderdag 6 december: H. Nikolaas van Myra (ons aller patroon)
Vrijdag 7 december: H. Ambrosius (patroon van de imkers)


" De verlossing komt nabij … "

In “ver-los-sing” voelen wij “los maken” en “los komen”. Dan kunnen wij denken aan veel dingen, waar wij aan “vast” hangen.
Het is dan aan ieder van ons om te gaan kiezen, want van vele dingen mogen wij niet los komen en andere moeten wij kunnen “lossen”. Familiebanden / tv-programma’s / ontspanning / dankbaarheid / stress / hobby / na-denken / voor-denken / plannen / terug-denken /
Waar wil je van ver-lost worden ? Waaraan blijf je “vast houden” ? Nog vier zondagen en het kindje komt. Kerstmis !!!

17.30 u. eucharistieviering Lieve Gielen, Dirk Dresselaerts, Louis Vissers en ouders, Constantia Vermeulen en Louis Vangheel

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

“Tweede zondag van de advent”

Vul de brooddozen met warmte, liefde, geluk en aandacht voor elkaar!

Een lege brooddoos, je kan het je nauwelijks voorstellen, maar ook hier bij ons in Geel maak je het mee. In onze scholen gebeurt het ook dat kinderen zonder boterhammen naar school komen, gewoon omdat er die ochtend niets is, omdat ouders er geen tijd voor hebben, ... Het is een probleem dat haast vaak onzichtbaar blijft, maar gelukkig zijn er de vele warme verhalen uit al onze scholen, waar leerkrachten en vrijwilligers aandacht hebben voor deze kinderen. Heel onopvallend wordt de brooddoos gevuld, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, met warme woorden, een extra schouderklopje... het kan zoveel deugd doen.

Over deze zaken vertellen is niet eenvoudig en vaak doen leerkrachten of schoolmedewerkers dit niet.

"Je kan beter helpen in stilte, zodat de kinderen of jongeren niet het gevoel krijgen dat ze anders zijn dan anderen. Dat gevoel hebben ze sowieso al vaak, ook al kan je niet altijd zien dat ze kans -arm zijn," vertelt een leerkracht . "Op onze school trachten we jongeren nabij te zijn, met ons zorgteam, zo goed en kwaad het kan. We doen soms zelfs huisbezoeken als het kan. De mensen moeten er echter voor openstaan. Iemand van buitenaf in je huis laten komen, in je privékring is een hele stap. Je moet een klik maken in je hoofd, maar als die klik bij de mensen gemaakt is, kan dit vaak een zo mooi resultaat opleveren. Niets is zo fijn als leerlingen een stapje verder te helpen op weg..."

"Als schoolmedewerker zie je vaak dingen die leerkrachten dan weer niet zien. Je komt onder de middag of op het secretariaat in contact met kinderen en ouders. Het gaat veel verder dan een lege brooddoos... schoolfacturen, uitstappen, ... het allemaal zo complex..."

Broze en breekbare verhalen die je hoort in al onze scholen... stapjes vooruit in een complexe wereld van te weinig kansen voor velen... Laten wij in deze adventsperiode ook extra aandacht hebben voor elkaar en in het bijzonder de zwaksten. (Dirk)


 “Is de klus geklaard”

Beste lezer, het was een immense klus, om met de nieuwe methode de nodige adressen bijeen te zoeken voor de meer dan duizend abonnementen, die ons blad weeral bijeen gezameld kreeg.

De klus loopt nog, maar ze is bijna ten einde.

Hebben wij jou abonnementsgeld al ontvangen

Onze rekeningnummers:

Noord BE51 8335 3019 2162

Zuid BE33 0882 8593 2046

op Naam van “Kerk en Leven Geel

En doe er in de mededeling nog eens extra je adres bij. Dan ben je zeker !!!

Dank voor elke medewerking!
Marcel De Vries


advenstwake in Holven

Wakend komen wij samen, uitkijkend naar het licht van Kerstmis

We nodigen u uit op onze jaarlijkse adventswake die doorgaat in de kerk van Holven op woensdag 12 december. We komen samen om 19.00u. Nadien drinken we soep op de stoep voor Welzijnszorg. Ook de adventswake staat in dit teken. We zijn immers in de laatste weken voor Kerstmis. In deze donkere dagen van het jaar, kijken we uit naar de gezelligheid, het licht en de warmte die bij dit feest horen. We willen ons goed voorbereiden. Op veel plaatsen staat al een kerstboom en hier en daar liggen er al cadeautjes onder. Vele mensen zijn vast al bezig om de feesten met de familie te plannen en misschien schreven jullie zelf al vele kerstkaartjes. Daar is helemaal niets mis mee, het hoort er allemaal bij,  maar ook in ons hoofd en hart willen we ons voorbereiden. We gaan in onze adventswake al op weg naar de stal van Betlehem. Maar we gaan niet alleen. Welzijnszorg en de mensen van "Samen Tegen Armoede" zijn onze tochtgenoot. Allen van harte welkom, we hopen met velen te zijn. 


bijbelactiviteiten in december

In december nodigen we u weer uit om deel te nemen aan 1 van onze Bijbelse Activiteiten. De bezinningsgroep van Kerk en Wereld komt samen op 13 december in het parochiecentrum van St.-Amands en dit van 14.00u. tot 15.00 u. We staan een uurtje stil bij deze mooie periode van het jaar. De bijbelgroep vijf broden en twee vissen komt in de maand december niet samen. Zij starten terug op 18 januari 2019. Onze kinderbijbelgroep komt samen op zaterdagvoormiddag 15 december van 10.00u. tot 11.30u. in het pastoraal huis in Holven.


GEELS VOKAAL IN DE ST.-DIMPNA

Het Geels Vocaal Ensemble brengt op 15 december om 20.00 u. in de Sint-Dimpnakerk een stemmig Kerstconcert "Kom O Immanuel" in samenwerking met het strijkersensemble 'de Turnhoutse snaar', voorbereid door Eva Vermeeren en continuospeler Bart Wuilmus.

Het wordt een gevarieerd concert met bekende en minder bekende Kerstmuziek. Het geheel staat onder leiding van dirigente Eva Vermeren.

Inkomkaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa. De kaarten zijn in voorverkoop beschikbaar via  www.geelsvocaal.be of 0476/955 172.


 


 

 

Archief

Deze Week

Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48        
 


Externe Links