Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 17 - 24 april 2019

27 – 28 APRIL: BELOKEN PASEN (2DE PAASZONDAG)

" acht dagen later stond jezus in hun midden "


Onze cultuur is gekenmerkt door een wedloop om te produceren. Daarom vragen velen zich af “waarom nog geloven?” Gewoon maar vertrouwen hebben in Jezus’ boodschap is niet meer zo eenvoudig. Toch blijft het de moeite om te zoeken naar de zin van ons bestaan en van de geschiedenis. Jezus vinden in de wereld rondom ons. Jezus vinden in het milieu en in de gebeurtenissen van elke dag … moeilijk maar O ZO BOEIEND !!!
 

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Lieve Blanquaert getuigt in Elsum! Mis dit niet !

In 2013 stortte het gebouw Rana Plaza in Bangladesh in. Eén van de vele fabrieken waar onze kleren gemaakt worden.
Zo'n 1.134 arbeiders lieten daarbij het leven.
Aan de hand van pakkende foto’s getuigen fotograaf Lieve Blancquaert en Jef Van
Hecken van Wereldsolidariteit over hun ervaringen, ontmoetingen en over de huidige situatie van de kledingarbeiders.

Met ‘Rana Plaza: gestikt onder puin’ organiseren de Geelse kwb-afdelingen samen met ACVeldsolidariteit in kader van Zuidergekte een gespreksavond met Lieve Blancquaert over de omstandigheden waarin onze kledij gemaakt wordt. Vorig jaar ging Lieve met Jef naar Bangladesh om te kijken hoe het nu zit met de werk- en leefomstandigheden van de vele kledingarbeiders en om met hen te praten.
Dit resulteerde in mooie maar ook schrijnende gesprekken, en uiteraard maakte Lieve ook bijpassende beelden.
Lieve: “Ik zag vooral dat die mensen aan een gigantisch tempo moeten werken en presteren om onze H&M-, C&A- en Primark-T-shirt te produceren, maar ook dat het veiliger geworden is.
Hun werksituatie mag dan iets verbeterd zijn, hun levenssituatie niet. Integendeel.”

Cleane Kleren

De afgelopen jaren heeft kwb sterk ingezet op cleane kleren, wat betekent dat ze in goede werkomstandigheden gemaakt zijn aan een leefbaar loon. Neena Salaets: “
Vorig jaar hebben duizenden kwb’ers zich sportief ingezet en 70 miljoen kilocalorieën bij elkaar gezweet. Dat zijn ongeveer 30.000 marathons.
We liggen dus wel wakker van hoe onze kledij gemaakt wordt.” Ook enkele Geelse kwb-afdelingen hebben gesport voor cleane kleren.

“Niemand wil dat aan de andere kant van de wereld iemand uitgebuit wordt en in onmenselijke omstandigheden moet leven zodat wij een T-shirt aan 5 euro kunnen kopen”, aldus Jef Van Hecken.
“Daarom moeten er voldoende 'cleane' alternatieven beschikbaar zijn, wat nu niet het geval is. Bedrijven en overheden moeten elkaar hierin vinden om dit mogelijk te maken.”

Kaarten

De voorstelling ‘Rana Plaza: gestikt onder puin’ gaat door op donderdag 9 mei 2019 om 20u in de kerk van Elsum.
Tickets kosten 10 euro. ACV-leden, kwb-leden en mensen die een vrijetijdspas bezitten betalen 7 euro. Kaarten zijn te verkrijgen via www.kwb.be/lieve.

Kom naar deze unieke getuigenis en mis ze zeker niet! We hopen met velen te zijn! Graag tickets bestellen online, mocht je het echt moeilijk hebben met online bestellen, graag even seintje aan Dirk op 014/580666. Tickets bestellen kan tot 6 mei. 


1STE COMMUNIE EN VORMSEL

Pasen is voorbij en dat wil zeggen dat alle parochies zich opmaken voor de grote feesten van de eerste communie en het vormsel!
Via dit overzichtje nodigen wij u van harte uit om te komen meevieren en zo onze kinderen een hart onder de riem te steken op hun grote feestdag! Je bent allen van harte welkom!


kledingophaling in Holven

Nu zaterdag 27 april is er tussen 14.00 u. en 16.00u. de jaarlijkse kledinginzameling voor Wereld missiehulp in Holven.
Je kan oude kleren, schoenen en speelgoed in goed gesloten zakken of dozen afleveren aan de lokalen naast  de kerk!
Duik in je kast of zoek op de zolder en geef je oude spullen een tweede leven! Dank je wel!


Muzikale viering in St.-Dimpna

Op 19 mei zal het gerenomeerd dameskoor Voces Aequales o.l.v. Christel Demeulder de viering opluisteren in de St.-Dimpnakerk.
We nodigen u dan ook van harte uit in de eucharistie om 9.30 u om samen met ons te komen vieren, luisteren en bidden. Van harte welkom!.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN


 


 

 


 

Archief

 


Deze Week

 


Week 52

Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05  


Week 06

 


Week 07

 


Week 08

 


Week 09

 


Week 10

 


Week 11

 


Week 12

 


Week 13

 


Week 14

 


Week 15

 


Week 16

   
         
 


Externe Links