Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 23 - 5 juni 2019

8 – 9 JUNI: HOOGFEEST VAN PINKSTEREN
Maandag 10 juni: Tweede Pinksterdag / Zalige Priester Poppe.
Donderdag 3 juni: H. Antonius van Padua, “schutspatroon bij verloren voorwerpen”


“Ontvang de Heilige Geest”

Met de Heilige Geest in hun midden konden de apostelen een begin maken van Jezus’ Nieuwe Schepping.
Ja, God heeft de wereld in principe GOED geschapen. Het is aan ons om daar in de eerste plaats in te GELOVEN en daarna om erin te WERKEN.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Derde pastoraal forum! We kijken vooruit naar de toekomst!

We nodigen u allemaal uit vanavond, 5 juni, om 19.30 u. in het ontmoetingscentrum van Elsum voor ons derde Pastoraal Forum.
Het wordt een boeiende avond waar alle werkgroepen van onze pastorale eenheid samen met het team hun werking presenteren.
Wat hebben we de afgelopen twee jaar gedaan, waar stoten we op moeilijkheden, en waar liggen kansen en mogelijkheden naar de toekomst.
We zijn nu bijna twee jaar op weg als pastorale eenheid en mogen dankbaar terugblikken en vooral hoopvol naar de toekomst kijken!
We hopen dat we u mogen verwelkomen vanavond voor een deugddoende avond.

Soms is het goed om even terug te grijpen naar je eigen engagementsverklaring. In die verklaring van onze pastorale eenheid uit maart 2017 lezen we het volgende:

"De Pastorale Eenheid Geel is een netwerk van geloofskernen dat er op gericht is te werken aan een Kerk met toekomst. Geel wordt geassocieerd met de naam “Barmhartige Stede”.
De Pastorale Eenheid Heilige Dimpna en Gerebernus wil deze karakteristieke titel dan ook als richtinggevend beschouwen in de uitbouw van de Pastorale Eenheid.
Wat ons hierbij ter harte gaat, is de zorg voor een vitale en aantrekkelijke geloofsgemeenschap met mensen die actief, geëngageerd en toegewijd zijn.
Dit nieuwe netwerk wordt binnen ons bisdom en met de bisschop duurzaam en in een wederzijdse transparantie opgericht en uitgebouwd.

Het is de vaste wil de verschillende geloofskernen onderling met elkaar te verbinden waardoor structureel een eenheid ontstaat.
De pastorale Eenheid Heilige Dimpna en Gerebernus wil inzetten:

Dit hebben we met vele medewerkers geprobeerd concreet te maken de afgelopen twee jaren. Wil jij meebouwen aan de toekomst? Kom zeker vanavond mee denken! Je bent verwacht!!!


Zesde bedevaart pastorale eenheid naar Scherpenheuvel

Op zaterdag 7 september trekken we met onze pastorale eenheid weer naar Scherpenheuvel. Schrijf deze datum nu al in je agenda.
Traditiegetrouw bidden we om 14.00 u. samen de kruisweg en om 15.00 u. vieren we eucharistie in de Mariahal. Er zijn weer verschillende manieren om mee te gaan!
Mensen die graag met de fiets of de auto gaan, zorgen zelf voor vervoer. 

Voetbedevaart

Zij vertrekken in Geel – Ten Aard om 6.30 u. en er zijn diverse aansluitingspunten. Je kan altijd met de bus mee terug 's avonds (6 euro voor busrit terug).
Inschrijven is noodzakelijk en kan via pastoor Jan Verheyden op 014/584965

Busbedevaart

De busbedevaart vertrekt om 10.00 u. in Geel - Ten Aard en heeft haltes in Holven, Elsum, Stelen, Oosterlo en Zammel. Deelname kost 12 euro (heen en terug).
We vertrekken om 17.00 u. terug in Scherpenheuvel en zijn rond 18.00 u. terug in Geel aan de diverse afstaphaltes. Inschrijven kan bij Pastoor Dirk Van den Broeck op 014/580666

Busbedevaart met middagmaal

Wie graag meegaat op busbedevaart met warm middagmaal kan ook inschrijven bij pastoor Dirk.
De prijs voor bus heen en terug samen met verzorgd middagmaal (soep, frietjes met vidé, dessert en een drankje) is 35 euro.


het kapelleke (oplossingen)

We geven graag de oplossingen van onze kapellekes in mei. Kapelleke 68 stond in de Blokstraat, Kapelleke 69 was te vinden in Bel en 70 hing aan de oude linde in Zammel.
We gingen voor 71 langs in Holven op de hoek van de Katersberg en Koppeleershoeve en ten slotte 72 was te vinden op de grens van Geel en Olen.
De winnaar van onze wedstrijd mag z'n prijs in de loop van volgende weken ontvangen! Proficiat!


PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN

Ons parochieblad in de vakantie

In het zomerverlof moeten wij erg snel zijn, om de actualiteit te volgen, want de drukkerij Halewijn (uitgever van ons blad) heeft ook haar jaarlijks verlof.

Het huidige nummer is 23 en tot nummer 25 op 19 juni loopt alles normaal.

Nog twee “normale" nummers dus.

Onze correspondenten moeten hier rekening mee houden, want misintenties en berichten over activiteiten moeten natuurlijk NOG vroeger toekomen bij onze tekstverantwoordelijken van elke parochie.

Wij geven ons bijgewerkt overzicht voor onze tekstverantwoordelijken:

Jullie moeten natuurlijk spaarzaam zijn met de nieuwsruimte bij nummers 26 en 29.

* Nummer 26, dat verschijnt op woensdag 26 juni heeft ineens de teksten en de misintenties nodig tot 19 juli, omvat dus eigenlijk nummers 26-27 en 28. Dus zorg dat alles bij de redactie is voor 19 juni.

EN LET NU OP !!!

* Het nummer 29 wordt al gedrukt voor hun verlofperiode, dat dan een paar weken postklaar blijft liggen.
DUS DE TEKSTEN VOOR NUMMER 29, DAT VERSCHIJNT OP WOENSDAG 17 JULI
met informatie en misintenties tot 9 augustus, omvat eigenlijk nummers 29,30 en 31, MOETEN BIJ DE REDACTIE BINNEN ZIJN VOOR 26 JUNI (en dat wordt met een “N”geschreven en niet met een “L” !!!).

* Wij verwachten weer iedereen monter en fris terug bij de redactie voor 31 juli, zodat nummer 32 tijdig klaar is voor verschijning op woensdag 7 augustus

De redactie Marcel en Jef


 


 

 


 

Archief

 


Deze Week

 


Week 52

Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05  


Week 06

 


Week 07

 


Week 08

 


Week 09

 


Week 10

 


Week 11

 


Week 12

 


Week 13

 


Week 14

 


Week 15

 


Week 16

 


Week 17

 


Week 18

 


Week 19

 


Week 20

 


Week 21

 


Week 22

 
 


Externe Links