Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 34 - 21 augustus 2019

24 – 25 AUGUSTUS: 21STE ZONDAG DOOR HET JAAR

" Zij zullen komen uit het Oosten en het Westen "


“Zullen wij met velen zijn in het rijk der hemelen ???” In de evangelielezing van dit weekend vragen de apostelen het aan Jezus op de man af. En Jezus antwoordt op Zijn manier: “Span je tot het uiterste in, om door de smalle deur te geraken!” En of de smalle deur door wetten en regels afgebakend wordt ??? “Ze zullen komen uit het Oosten en het Westen, uit het Noorden en het Zuiden, om aan te zitten aan het koninkrijk Gods.” … Daar doen wij het dan mee.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Driemaal jong, driemaal dromen

In eigen handen

Op de bank in het park, in de schitterende lichten van de kerktoren die verlicht was door de spots van de openluchtfuif, zat Quinten (nvdr. fictieve namen in dit artikeltje). Geen feestgedruis voor hem blijkbaar, helemaal alleen tussen de honderden andere jongeren. Toen ik ernaast ging zitten, bleef het stil. "Ik word 16... vandaag... maar veel feesten is er niet aan. Problemen thuis, problemen op school, weeral moeten veranderen, ... weet je, ik laat me vandaag helemaal gaan op de fuif, ik heb al wat gedronken, gerookt, ..." Ik luister maar wat en zijn verhaal blijft nazinderen als ik naar huis rijd.

De volgende dag op de bus zie ik hem toevallig terug... Ik ga er terug naast zitten en weer word er niet veel gezegd. Maar ik zie wel een andere Quinten... Geen zielig hoopje ellende, maar een tiener van 16 die echt goed weet wat hij de avond ervoor heeft gedaan... Hij vertelt dat hij terug op het rechte spoor wil komen, hij wil z'n leven terug in eigen handen nemen, en maakt plannen... weet dat hij er hulp voor nodig heeft, weet dat hij kan rekenen op z'n vrienden, z'n ouders, ...

Geconfronteerd met mezelf

Een paar dagen eerder op bezoek op kamp! Marjolein vertelt dat ze cursus volgde om leiding te worden. De toch vrolijke tiener van 16 zoals ik haar kende, vertelde dat ze heel erg geconfronteerd werd met zichzelf, niemand kennen op cursus, vele problemen van binnen kwamen naar buiten.... Weer zitten en maar luisteren,... Weerom naar huis met vele vragen en een verhaal dat me niet losliet.

Een paar weken later zag ik haar terug na haar eerste stagekamp. Ze kende niemand, maar ze had zich er door geslagen. Een fiere bewuste tiener die haar diploma heeft behaald van leiding. Werken met kinderen was enorm fijn en echt haar ding... Zich kunnen inzetten voor anderen en door die inzet er zelf sterker uit komen, dat vertelde ze mij... Ze lachte als nooit tevoren...

Waarom ook niet?

Terugkomende van een vakantie uit Spanje, vertrok Kasper, voor het eerst in z'n leven op chirokamp. Niet zo vanzelfsprekend als je dit pas doet op je 17 en in een groep bijna niemand kent, en nog nooit ervaring had met een jeugdbeweging. "Waarom doe je dat eigenlijk," vroeg ik hem en de immer rustige en stille jongen antwoord gewoon:"Waarom ook niet?" "Een beetje aangespoord door ouders en familie die in de chiro is, en een vriend die zei dat ze leiding te kort hadden, tja..." Het werden vier heel leuke kampdagen met als enige korte mededeling achteraf naar mij: "Ik word volgend jaar leider." Nooit gedacht eerlijk gezegd dat de stille Kasper ineens chiroleider zou worden... En ik bleef weer met een verhaal zitten dat bleef nazinderen...

Jonge mensen uit ons eigenste Geel, er zitten zoveel boeiende verhalen achter hun soms stoere en stille gezicht. Maak tijd voor hen, luister naar hen, stel je open voor hun verhaal, je gaat er zelf van dromen! (Dirk)


Vuur werkt!

De advent is nog ver weg, maar toch willen we al even onze "Vuur Werkt!" in de picture zetten. Het Dekenaat Zuiderkempen organiseert een activiteit voor jong en oud bij het begin van de advent op zaterdag 30 november 2019. De uitnodiging is gericht naar enkelingen, gezinnen met kinderen, vormelingengroepen, jeugdbewegingen, vriendengroepen, jongeren….

Het onthaal start om 15.30 uur in De Zwaan aan de Markt in het centrum van Mol. Het eerste deel van het programma van 16 tot 17 uur is per leeftijdsgroep. De allerkleinsten maken een lampion, vanaf het vierde leerjaar luisteren de kinderen van de lagere school naar een getuigenis van de Damiaanactie en de Brandwondenkids, de jongeren krijgen het verhaal van een vroegere gameverslaafde die nu jongerenpastor is en een voormalig drugverslaafde die nu aan de slag is als jongerendrughulpverlener, de volwassen krijgen een getuigenis van een ouder van een verongelukt kind. De invalshoek van deze verhalen is telkens hoe men de overgang van donker naar licht heeft beleefd.

Om 18 uur start er in de Sint-Pieter en Pauwelkerk een lichtviering waarin de eerste adventskaars wordt ontstoken. In deze dienst laten we ons inspireren door liederen van Taizé, luisterenliederen uit de Engelstalige evangelische wereld en enkele Nederlandstalige luisterenliederen. Het wordt hopelijk een stemmige meditatieve dienst waarin we samen uitkijken naar het licht.

Nadien krijgen de deelnemers bij het verlaten van de kerk een fakkel en is er een tocht door het centrum van Mol naar de speelplaats van het Sint-Jan Berchmanscollege. Hier wordt warme soep aangeboden en kan men genieten van een concert van Feel God. Deze band uit het Brusselse wordt gevormd door leden van een jongerenproject (The feel God experience) en brengen religieuze rockmuziek. Het voorziene einde van dit concert is 21 uur.

We vragen een deelnameprijs van 10 euro maar maximum 35 euro per gezin. Alle info en inschrijven via www.vuurwerkt.com. 

Hopelijk wordt het een hartverwarmende start van de advent in ons dekenaat!

Norbert Wauters, deken voor de Zuiderkempen 


Scherpenheuvel

Ben je al ingeschreven voor onze bedevaart naar Scherpenheuvel op 7 september? Je kan nog altijd mee. Voor onze voetbedevaart neem je contact op met pastoor Jan op 014/584965. Bedevaartgangers die graag meegaan met de bus (12 euro heen en terug) nemen contact op met pastoor Dirk op 014/580666. Je kan bij hem tevens terecht voor de bus bedevaart met middagmaal (35 euro).

Om 14.00 u. bidden we de kruisweg voor de zieken of de grote kruisweg op de berg. Om 15.00 u. vieren we dan samen eucharistie in de Mariahal.

We hopen dat u met velen aanwezig bent om er voor de zesde keer samen een prachtige dag van te maken. Kom mee en leg al je intenties neer aan de voeten van Onze Lieve Vrouw.


vieringen in Geel Punt

Vanaf juli zal er in de kerk van St.-Gerebernus Punt nog maar om de veertien dagen een viering plaatsvinden.
Voor de exacte data verwijzen wij u naar de kader met misuren op de binnenbladzijde van ons parochieblad.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN

Vandaag bieden wij een uitgebreide versie van ons nieuws, maar tijdens de vakantie wordt het kerkelijk nieuws in Geel ook wel een beetje schaars.
Dit blad geeft de vieringen aan voor drie weken en over drie weken doen wij dit nog eens over…

Onze nieuwsstroom naar de lezers, die sputtert een beetje, maar de lezers hebben nu méér tijd.
Jullie kunnen ons overstelpen met kaartjes of foto’s van kapelletjes op vakantie.

Postadres: parochies Geel, Kapelstraat 20.

Mailpost: info@pastoraleeenheidgeel.be


 


 

 


 

Archief

 


Deze Week

 


Week 52

Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05  


Week 06

 


Week 07

 


Week 08

 


Week 09

 


Week 10

 


Week 11

 


Week 12

 


Week 13

 


Week 14

 


Week 15

 


Week 16

 


Week 17

 


Week 18

 


Week 19

 


Week 20

 


Week 21

 


Week 22

 


Week 23

 


Week 24

 


Week 25

 


Week 26-27-28

 


Week 29-30-31

 


Week 32

 


Week 33

       
 


Externe Links