Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 35 - 28 augustus 2019

31 AUGUSTUS – 1 SEPTEMBER : 22STE ZONDAG DOOR HET JAAR
“Werelddaggebedszondag voor de zorg voor de Schepping” (uitgeroepen door paus Franciscus)

" Jezus aan tafel bij de Farizeeën van Nazareth "

De lezingen van dit weekend hebben het voortdurend over eersten en laatsten … verheffen en vernederen …
Jezus merkt fijntjes op, dat het voor de gastheer gevaarlijk kan zijn, als de gasten niet komen opdagen.
Je nodigt best alleen maar mensen uit, die zéker komen.
Daarover kunnen we eens nadenken, wanneer we onze volgende gastenlijst opmaken … niet voor ons feestje, maar doodgewoon voor ons samen-leven.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Start van het nieuwe werkjaar

We zijn eind augustus. De vakantieperiode is bijna achter de rug. Iedereen gaat terug aan het werk, elk met zijn eigen taak: in de parochie, in de verenigingen, in de catechese, in het koor, in het vrijwilligerswerk, in de school,… Samen werken om een gemeenschap uit te bouwen waar iedereen zich thuis kan voelen en waar Jezus in ons midden is. In juli en augustus werd er echter ook niet stil gezeten. Vele verenigingen en parochies maakten hun jaarlijkse zomeruitstap of hadden een planningsvergadering voor het nieuwe werkjaar!
Het team van de pastorale eenheid ging op 13 augustus op jaarlijks conclaaf in de abdij van Postel. Zij evalueerden twee jaar pastorale eenheid, maar keken vooral vooruit naar de toekomst. Hoe kunnen zij als team nog beter samenwerken en ten dienste staan van de geloofsgemeenschappen in Geel. Welke uitdagingen staan ons te wachten in de komende jaren op pastoraal vlak en hoe pakken we deze aan? In de loop van dit werkjaar ga je zeker regelmatig in ons parochieblad een verslag krijgen. Er staan immers heel wat uitdagingen te wachten. In dit verband nodigen we u al zeker uit om de datum van 22 oktober in uw agenda te noteren. Dan heeft ons eerste pastoraal forum van het nieuwe werkjaar plaats!
Op zondag 13 oktober willen we om 11 uur samen eucharistie vieren in de kerk van St.-Amands, dankbaar om de twee jaar dat we samen op weg mochten gaan als pastorale eenheid, met vallen en opstaan, maar steeds bouwend aan een mooie toekomst! Na de viering heffen we natuurlijk het glas in een feestelijke receptie! Die zondag zijn er uitzonderlijk in de andere parochies geen vieringen. U hoort er zeker nog meer van.
Binnenkort vindt u in de kerken ook weer de folders van de bijbelavonden en de communies. De agenda van onze site wordt vanaf september weer bijgewerkt zodat u op de hoogte blijft van alle nieuws! Kent u onze site nog niet? Surf snel naar www.pastoraleeenheidgeel.be
We wensen alle verenigingen en parochianen een fijn werkjaar toe!


VAKANTIEKAPELLEKES

U hebt nog even tijd, nog een paar dagen om precies te zijn om uw foto's door te sturen van uw kapelleke of kerk van de vakantie en kans te maken op een heerlijk flesje zomerwijn! We kregen toch weer wat kapellekes binnen met zonnige vakantiegroeten. Je vindt ze allemaal op onze website! Dank je wel aan alle inzenders. De winnaar verneemt het wel!


VLAAMSE MEESTERS IN SITU

Ben je nog niet langs geweest in onze St.-Dimpnakerk? Aarzel niet, je hebt nog tijd om ze te bezoeken tot 30 september, net als vele andere kerken in Vlaanderen en dit naar aanleiding van het project "Vlaamse meesters in Situ".
Vlaamse Meesters in Situ wijst je de weg naar unieke plekken, weg van de platgetreden drukke paden. Dat zijn verborgen parels in de kunststeden, maar vooral in kleinere stadjes en in weggestoken dorpjes overal in Vlaanderen.
Vlaamse Meesters in Situ doet ook deuren open die nu gesloten zijn. Je wordt ontvangen in kerken, kapellen, kloosters, begijnhoven, kastelen en stadhuizen waar schilderijen van Vlaamse meesters uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw nog altijd te bewonderen zijn op hun oorspronkelijke plaats.
Vlaamse Meesters in Situ laat je die vaak onbekende werken ontdekken en de plekken waar ze thuishoren beleven. Een discrete scenografie omringt de meesterwerken met de juiste sfeer. In beeld en woord brengt het in-situ-verhaal je heel dicht bij de schilderijen en wijst je ogen naar de sublieme manieren waarop Vlaamse meesters hebben rekening gehouden met de plaatsen waarvoor hun werken zijn bedoeld.
Vlaamse Meesters in Situ van het kunst- en erfgoedtijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen past in het grote project Vlaamse Meesters van Toerisme Vlaanderen.
Absolute blikvanger is het indrukwekkende Sint-Dimpnaretabel, een Vlaams Topstuk van eind vijftiende- begin zestiende eeuw met meer dan tweehonderd eikenhouten beeldjes en met nog sporen van de originele polychromie. Door zijn vorm, opbouw én volledigheid is het een zeldzaam retabel. Centrale figuur is de heilige Dimpna: haar leven en marteldood, haar verheerlijking op aarde en Dimpna’s triomf in de hemel, bekroond met de Calvarieberg. Elk tafereel is op een voetstuk geplaatst.
Meer info op www.vlaamsemeestersinsitu.be


BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL
Op 7 september gaan we met onze pastorale eenheid op bedevaart naar O.L.Vrouw van Scherpenheuvel. Om 14.00 u. bidden we de kruisweg en om 15.00 u. verwachten we iedereen in de Mariahal voor de feestelijke eucharistie. We hopen met velen te zijn!


vieringen in Geel Punt

Vanaf juli zal er in de kerk van St.-Gerebernus Punt nog maar om de veertien dagen een viering plaatsvinden.
Voor de exacte data verwijzen wij u naar de kader met misuren op de binnenbladzijde van ons parochieblad.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN

Vandaag bieden wij een uitgebreide versie van ons nieuws, maar tijdens de vakantie wordt het kerkelijk nieuws in Geel ook wel een beetje schaars.
Dit blad geeft de vieringen aan voor drie weken en over drie weken doen wij dit nog eens over…

Onze nieuwsstroom naar de lezers, die sputtert een beetje, maar de lezers hebben nu méér tijd.
Jullie kunnen ons overstelpen met kaartjes of foto’s van kapelletjes op vakantie.

Postadres: parochies Geel, Kapelstraat 20.

Mailpost: info@pastoraleeenheidgeel.be


 


 

 


 

Archief

 


Deze Week

 


Week 52

Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05  


Week 06

 


Week 07

 


Week 08

 


Week 09

 


Week 10

 


Week 11

 


Week 12

 


Week 13

 


Week 14

 


Week 15

 


Week 16

 


Week 17

 


Week 18

 


Week 19

 


Week 20

 


Week 21

 


Week 22

 


Week 23

 


Week 24

 


Week 25

 


Week 26-27-28

 


Week 29-30-31

 


Week 32

 


Week 33

 


Week 34

     
 


Externe Links