Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 50 - 11 december 2019

14 – 15 DECEMBER: DERDE ZONDAG IN DE ADVENT.
de omhaling is dit weekend voor Welzijnszorg

" Ga zeggen, wat je hoort en ziet "


Dit weekend spreekt het evangelie over Johannes, die in de gevangenis zit. Hij is Jezus uit het oog verloren en stuurt onderzoekers uit.
En Jezus ? Die antwoordt: “Kom, zie en vertel het verder”.
Zo kunnen wij ook naar Kerstmis uitkijken … vanuit “onze gevangenis”.
Wij kunnen klagen over àl wat ons dwars zit, of zoeken naar punten van hoop.
En waarover gaan wij dan verder vertellen aan de ander ???
Zalige … adventstijd!!!

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Het vredeslicht van Bethlehem

Op 30 november keek ik eerder toevallig naar “Adventsfest” naar de Duitse ARD. De show stond helemaal in het teken van het “Vredeslicht van Bethlehem”. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt om op zoek te gaan naar extra informatie. Het vredeslicht wil mensen motiveren om tussen Kerstmis en Nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. Ze oriënteren zich op de dialoog ten dienste van de vrede. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing.

Het idee om een danklicht te verspreiden ontstond in 1986 tijdens een uitzending van de Oostenrijkse openbare omroep ORF. Een vrouwelijke redacteur van de ORF stelde voor om een bijzonder licht te halen, zodoende alle mensen die zich hadden ingezet ten voordele van een benefietactie, een geschenk te geven. Het moest een bijzonder licht worden. Na overleg besloot de ORF om het vredeslicht op te halen in Bethlehem. Het initiatief mocht op veel bijval rekenen. Het licht werd een aantal jaar later uitgedragen over heel Oostenrijk.

„Het vredeslicht reist ondertussen de wereld rond. Dit hadden we zelf van bij het begin niet durven dromen“, getuigt de ORF-Redacteur Günther Hartl, de projectleider van het „ORF-Vredeslicht”. Het Vredeslicht wordt elk jaar met een kind uit Oostenrijk opgehaald in het Palestijnse Bethlehem en wordt met een bijzondere lantaarn door Austrian Airlines (de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij) overgevlogen van Tel Aviv naar Linz in Oostenrijk. Van daaruit wordt het verdeeld over heel Europa en verder zelfs wereldwijd: New York, Bolivië, Australië en Vladivostok. Mede dankzij de scouts raakt het internationale vredeslicht verspreid over heel de wereld. Ook in ons land is het vredeslicht op talrijke plaatsen aanwezig.

Dit jaar is  het vredeslicht ook aanwezig in onze middernachtmis in Geel. Op kerstnacht ontsteken we de adventskrans met het vredeslicht en plaatsen we de vredeskaars als symbool van licht in de wereld in het midden. Kom samen met ons meevieren op kerstnacht om 24.00 u. in de kerk van Geel Ten Aard! Van harte welkom! Meer info over het vredeslicht kan je vinden op www.vredeslicht.be.


Trefquiz 2019


Doe mee en win voor jouw goede doel!

Advent, je inzetten voor het goede doel, het kan op 100 en 1 manieren, zo ook met een quiz!
De trefquiz is een jaarlijks initiatief van Beweging.net Geel en wordt gespeeld in een aangename en ludieke sfeer. Iedereen kan meespelen en iedereen kan winnen.
Je speelt niet voor jezelf maar voor een vooraf bepaald goed doel!
Het winnende team ontvangt 200 euro en vooraf wordt ook door loting bepaald welke acht plaatsen in de rangschikking ook recht hebben op 100 euro.
Zo kan de tweede, de twintigste of de laatste ook winnen!

Het gewonnen prijzengeld dient besteed te worden aan Geelse verenigingen, organisaties, instellingen of projecten die zich inzetten voor mensen die zich met minder kansen een weg moeten zoeken in de samenleving.

Praktisch

De quiz gaat door op vrijdagavond 27 december om 20.00 u. in het PC van St.-Amands, Werft 16

We spelen met teams van minimum 4 en maximum 7 personen. Er kunnen maximum 30 teams deelnemen en deelnamegeld is 15 euro.
Gelieve voor 20 december in te schrijven bij Ria Caers op 0494/406352 of  Rob Kuypers 0497/613261 rob.kuypers@beweging.net


Voedselinzameling 2019

Elk jaar organiseert Min-Geel een voedselinzameling voor mensen in nood.
Dit weekend, vrijdag 13 en zaterdag 14 december vind je hun vrijwilligers weer aan de ingang van warenhuis Delhaize om uw milde steun te vragen.
U koopt in de winkel een extra beetje voedsel, dat kan gebruikt worden voor de kerstpakketten die bezorgd worden aan vele mensen in Geel.
In de winkel staan er extra aparte standen waar u een keuze kan maken uit talrijke producten.
U kan ook altijd de vrijwilligers van Min aanspreken ter plaatse om te vragen welke voedingswaren op dat moment nodig zijn.
Een vrije bijdrage is natuurlijk ook welkom.
We hopen dat vele mensen van Geel, zoals elk jaar trouwens, weer hun gouden hart laten zien en de naam van onze “Barmhartige Stede” alle eer aan doen! Dank je wel!


vieringen in Geel Punt

Vanaf juli 2019 zal er in de kerk van St.-Gerebernus Punt nog maar om de veertien dagen een viering plaatsvinden.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN

Adventswake in Holven met soep op de stoep

Van harte welkom woensdagavond 11 december om 19.00 u. op de adventswake in de kerk van Holven.
We bidden samen op weg naar Kerstmis en drinken nadien een heerlijk kopje soep en steunen zo Welzijnszorg. We hopen met velen te zijn!


 


Archief

Deze Week Week 52 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
Week 33 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37
Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42
Week 43 Week 44 Week 45 Week 46 Week 47
Week 48 Week 49      

Externe Links