Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 20 - 19 mei 2021

22 – 23 mei: hoogfeest van Pinksteren

Zaterdag 29 mei: Heilige Paus Paulus VI

" Gij zijt de gave Gods,

Gij zijt de grote Trooster in de tijd,"

De God van Vrede en Liefde zendt zijn Geest, die ons behoedt om bang te zijn.

Vragen wij die Geest, dat ook wij elkaar zouden kunnen steunen en bemoedigen in woord, daad en ... gebed.


Vieringen "Corona veilig"

NOG EVENTJES MET 15 !!!

Reserveer als je wil meevieren!

Beste kerkbezoekers,

Dank je wel dat jullie al enkele weken trouw en goed meewerken aan het reserveren van uw plaats in de vieringen.
Het gaat heel vlot via de site en de telefoon. We willen jullie toch nog oproepen om de aandacht niet te verliezen en voor elke viering juist te reserveren.
Via de website www.pastoraleeenheidgeel.be of telefonisch op maandagvoormiddag op 014/580666. (Bel aub niet op de GSM) 

Heb je geen plaatsje kunnen bemachtigen, kom dan niet naar de kerk, het blijft belangrijk dat we ons aan de regels houden om samen het coronavirus te verslaan!

Laten we ons samen blijven inzetten!!!

 
ST.-AMANDS CENTRUM

Zondag 23 mei

11.00 u. jgt. Frans Swolfs, Maria Notelaers en ouders.

Maandag 24 mei

09.00 u. Mis ter ere van de Heilige Geest.

Dinsdag 25 mei

19.00 u. Zm. Jean-Jacques Van Pee.

Vrijdag 28 mei

19.00 u. Mis ter ere van O-L.-Vrouw.

 

H.HART WINKELOMHEIDE

Zaterdag 22 mei

19.00 u. Mis voor onze overleden parochianen


ST.-LAURENTIUS ZAMMEL

Zondag 23 mei

09.00 u. Zm. voor het welzijn van onze parochianen.


ST.-LUCIA OOSTERLO
 

Zaterdag 22 mei

18.00 u. Zm. voor het welzijn van onze parochianen.


ST.-APOLLONIA STELEN

Zondag 23 mei

9.30 u. Pinksteren.

Lector : Clementine.


ST.-DIMPNA

Zondag 23 mei

09.30 u. Eucharistie

Woensdag 26 mei

18.30 u. Eucharistieviering en Rozenhoedje aan de kapel van de Groenenheuvel ter ere van O.-L.-Vrouw.


ST.-JOZEF HOLVEN

Zondag 23 mei

10.30 u. Openingsviering: Sinksen na Corona

 

ST.-LAMBERTUS BEL

Zaterdag 22 mei

19.00 u. Denise Seynave

 

O.L.V.-BEZOEK LARUM

Zaterdag 22 mei

18.00 u. Eucharistieviering Marie Boeckx (vanwege Samana).

 

ST.-FRANCISCUS ELSUM

Zondag 23 mei

10.30 u. voor overledenen

Maandag 24 mei

18.30 u. voor overledenen

Aanbidding van 19-19.30h

Vrijdag 28 mei

18.30 u. voor overledenen

 

ST.-HUBERTUS TEN AARD

Zondag 23 mei

09.00 u. Voor overledenen

11.00 u. kapel domein. (gesloten wegens corona)


PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Pinksteren,… lichtje van Bethlehem dooft tot volgend jaar!

Dit weekend vieren we het Pinksterfeest. Het verhaal van de vurige tongen die zich over de leerlingen van Jezus hebben verspreid en de leerlingen die door de Geest werden bezield en naar buiten trokken… het is een alom gekend verhaal. Vol van de Heilige Geest gooiden ze de deuren van de bovenkamer open en iedereen verstond wat ze vertelden in z’n eigen taal! Wat een prachtig verhaal over de verkondiging…en hoe die boodschap van Jezus zich verder verspreidde in de eerste christelijke gemeenschappen, daarover lezen we in de Handelingen van de apostelen.

In ons bisdom ging men vanuit het project van de Handelingen, waar er ook bij ons in Geel een mooie groep rond werkt, op weg van Kerstmis naar Pinksteren met het lichtje van Bethlehem.

Met de groep rond de Handelingen van de apostelen proberen we met 14 mensen van onze pastorale eenheid, dieper in te gaan op de getuigenissen van de eerste christenen. Het Licht van Bethlehem wakkert het vuur aan om dit grondig en met open (voor de) Geest te doen.

Elke week konden jullie in Kerk en Leven een verslagje lezen van het licht dat rondging in onze pastorale eenheid. De totale weg van Kerstmis tot nu vinden jullie nog steeds op onze website! Ga zeker eens kijken.

Ons lichtje van vrede en hoop wordt dit weekend gedoofd, maar het gaat verder in ons hart, want het Pinkstervuur dat brandt in ons, raakt niet gedoofd. Ook al is het soms moeilijk om te geloven, ook al is het soms niet vanzelfsprekend in deze tijd, wij gaan verder en geven niet op. Wij blijven bouwen aan dat Rijk van God.

Dank je wel aan alle mensen die van december 2020 tot nu mee hebben gewerkt aan het project van het “licht van vrede”. Volgend jaar komen we terug… met weer een ander lichtprojectje!

“Zalig Pinksterfeest aan iedereen en dat de gaven van de Geest over u mogen komen!”


Afscheid van Marina

Met heel veel dankbaarheid en warme genegenheid namen we enkele weken geleden afscheid van Marina die jaren lang de pastoraal verzorgde in WZC Zusterhof en O.L.Vrouw. Warme en mooie woorden klonken in de feestelijke afscheidsviering. Dankbaar om zoveel mooie dingen die we mochten beleven en delen… Marina mag nu genieten van een welverdiend pensioen, maar ongetwijfeld gaan we haar nog ontmoeten!!!

Dank je wel en dikke proficiat voor alles wat jij al die jaren voor bewoners en vrijwilligers hebt gedaan! Jij bracht elke keer weer het zonnetje in huis!


Begin belangrijk artikel

Vieren “IN ALLE KERKEN”

VANAF DIT WEEKEND zijn er in al onze parochiekerken terug weekendvieringen.

Reserveren is nog steeds van toepassing op dit moment en we zijn voorlopig ook nog beperkt tot 15 mensen per viering.

De tijdelijke zaterdagavondviering op St.-Amands van 17.30 valt weg vanaf dit weekend.

Er zijn voldoende plaatsen ter beschikking in al onze kerken om een viering bij te wonen. Dank je wel en we hopen je te ontmoeten in één van onze vieringen.


Openlucht - Mariaviering aan de kapel van de Groenenheuvel!

Op woensdag 26 mei willen we om 18.30 samenkomen aan de kapel van de Groenenheuvel om samen de meimaand af te sluiten. We starten met het bidden van het Rozenhoedje, waarin we alles wat ons ter harte gaat neerleggen aan de voeten van de moeder van Jezus. Zij brengt al onze intenties bij haar Zoon. Na het rozenhoedje vervolgen we met de eucharistie, tevens in openlucht. We hopen hier een mooie jaarlijkse traditie van te maken.

Opgelet! Door de coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt tot 50. Inschrijven kan via de website van de pastorale eenheid of telefonisch op 014/580666 (bellen ’s avonds tussen 17.00 en 18.00)

Het dragen van mondmaskers is verplicht gedurende heel de viering.

Bij regenweer gaat de viering niet door. De avondviering van 26 mei in de St.-Dimpnakerk gaat niet door.


OP KOMST IN GEEL

Als voltrouwe lezer van ons blad ben je al op bladzijde vier beland en heb je het al zo-veeeel keer gelezen: de Geelse kerken openen terug allemaal op SINKSENDAG. Onze blijdschap kan precies niet op en dat is ook zo. Maar de domper van de inschrijving en vooral de domper van de 15 aanwezigen zit er nog steeds op … de doofpot.
Toch kunnen wij dit beschouwen als een stap, ’t is nog niet goed, maar ’t is toch al een beetje beter.
Gaat het ook zo niet met ons leven, beste mensen ? Helemaal goed is het nooit, maar we zijn altijd onderweg.
Maar kijk – zoals één van onze tekstschrijvers het formuleerde – onze (eucharistie)vieringen vormen een grote steun voor ons om christen te zijn, maar Christen ben je : 24/7 … 24 uur per dag, zeven dagen op een week en dan weer “optenieft”.
Er is nog altijd veel “OP KOMST IN GEEL” !!!
De terrassen mogen dan wel open zijn, er is geen enkele kerk in Geel, waar een terras is. Wij hebben geen obers en plexischermen hebben wij ook niet. Alcoholische of andere dranken serveren wij niet. Wij hebben alleen onze GOEDE BOODSCHAP en daar doen we het dan wel mee.
Zalen en evenementen daarvoor moeten er nog enkele stappen komen


Geen vieringen meer in de kerk van Punt

 

Op 21 juni werden in de kerk van Punt de laatste kinderen gedoopt en op 27 juni had de laatste weekendviering plaats.
Wij openen nog eens uitzonderlijk voor de uitgestelde eerste communieviering op 12 september.
Als de corona-maatregelen het toelaten om met velen terug samen te vieren, zal er officieel liturgisch afscheid genomen worden van het kerkgebouw.
Het kerkgebouw van Punt zal dan niet meer gebruikt worden voor liturgische vieringen. Over de toekomst van het kerkgebouw is nog niets bekend.
Dit is een lang proces dat met de nodige deskundigheid en in overleg met de kerkelijke en burgerlijke overheden zal opgevolgd worden.
Via deze weg danken wij de mensen van Punt die al die jaren voor hun gebouw hebben gezorgd, en ook nu nog zal de kerkfabriek het gebouw blijven onderhouden.

Samenvoeging van parochies in Geel

Parochie “Sint-Franciscus van Assisi”

Sinds 2019 zijn de kerkfabrieken en Parochiekernen van Punt, Larum en Elsum hard aan het werken om de fusie van de drie parochies in goede banen te leiden. Ondanks Corona hebben we ons toch aan de voorziene planning kunnen houden. We zijn daar fier op.

‘Bij bisschoppelijk decreet van 27 januari 2021 werden de parochies Geel, Sint-Franciscus van Assisi, Elsum; Geel, Sint-Gerebernus, Het Punt en Geel Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking, Larum samengevoegd, zoals bepaald in canon 515 § 2 C.I.C., met ingang op de datum waarop het ministerieel besluit tot samenvoeging van de betrokken kerkfabrieken in werking treedt. De nieuwe parochie krijgt de benaming “Sint-Franciscus van Assisi” ’.

We wachten nu dus nog op het ministerieel besluit en de verschijning ervan in het Belgisch Staatsblad. Dan zal de nieuwe St.-Franciscusparochie een feit zijn. Het zal dan gaan om één parochie met drie kerken. In twee kerken nl. St.-Franciscus en O.L.-Vrouw Bezoeking zal het pastoraal leven gewoon verder gaan. De kerk van Punt staat op de lijst van de te herbestemmen kerken. De bewoners van Punt zullen uiteraard goed opgevangen worden in deze nieuwe parochiegemeenschap. We houden u verder op de hoogte.

“Het pastoraal team”


 


Archief

Deze Week Week 53 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19        
         
         
         
         
         

Externe Links