Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 23 - 9 juni 2021

12 – 13 JUNI: 11DE ZONDAG DOOR HET JAAR

Vrijdag 11 juni: Heilig Hartfeest, parochienaam van Winkelomheide
Zondag 13 juni: St.-Antonius van Padua (van de verloren voorwerpen)
Woensdag 16 juni: St.-Lutgardis (patrones van Vlaanderen)

" Het Rijk is als een mosterdzaadje "

Elke keer vertelt Jezus over het Rijk Gods als over gewone dingen. God is de boer die zaait, de herder die hoedt, de wijnbouwer die arbeidt, de zoeker, de reiziger, de huisvader, de …
Jezus (en God) geeft moed aan “gewone” mensen, opdat zij goddelijk uit de hoek zouden komen.
Het kan dus wat worden met onze wereld.


Vieringen "Corona veilig"

LITURGISCHE VIERINGEN

De regels blijven voorlopig onveranderd : inschrijven is noodzakelijk!

Zoals de meesten onder u reeds enkele weken doen: ofwel reserveert u via de website van de Pastorale Eenheid
(www.pastoraleeenheidgeel.be – het is gemakkelijk en kost eigenlijk geen tijd),
ofwel reserveert u telefonisch op maandag tussen 9.00 uur en 11.45 uur op volgend telefoonnummer 014/580666.
U kan telkens evenwel slechts voor 1 weekendviering reserveren en dit voor maximaal 3 personen.

ST.-AMANDS CENTRUM

Zondag 13 juni

11.00 u. Jgt. Alfons Slaets en Virginia Vaneynde. Jgt. Josepha Slaets en Jef Vandecruys. Jgt. Familie Aerts-Vansant.

Dinsdag 15 juni

19.00 u. Zm. Frans Aerts-Emma Vansant en Alfons en Jan Aerts.

Vrijdag 18 juni

19.00 u. Zm. Servaas van Santvliet.

 

H.HART WINKELOMHEIDE

Zaterdag 12 juni

19.00 u. Mis voor onze overleden parochianen


ST.-LAURENTIUS ZAMMEL

Zondag 13 juni

09.00 u. Zm. voor de overledenen van de parochie.


ST.-LUCIA OOSTERLO

Zaterdag 12 juni

18.00 u. Zm. voor het welzijn van onze parochie.


ST.-APOLLONIA STELEN

Zondag 13 juni

9.30 u. Theresia Verbiest.

Lector : Clementine.


ST.-DIMPNA

Zondag  13 juni

09.30 u. Gebedsviering

Woensdag 16 juni

19.00 u. Eucharistieviering


ST.-JOZEF HOLVEN

Zondag 13 juni

10.30 u. Eucharistieviering “om kracht”.

 

ST.-LAMBERTUS BEL

Zaterdag 12 juni

19.00 u. eucharistieviering voor de parochie

 

O.L.V.-BEZOEK LARUM

Zaterdag 12 juni

18.00 u. Gebedsviering

 

ST.-FRANCISCUS ELSUM

Zondag 13 juni

10.30 u. voor overledenen

Maandag 14 juni

18.30 u. voor overledenen

Aanbidding van 19.00 -19.30h

Vrijdag 18 juni

18.30 u. voor overledenen

 

ST.-HUBERTUS TEN AARD

Zondag 13 juni

09.00 u. Gebedsviering. Voor overledenen

11.00 u. kapel domein. (gesloten wegens corona)


PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Het werd een mooi Pinksterfeest

Pinkstermaandag 2021 had geboekt moeten staan in onze agenda’s als afsluiting van het werkjaar van de Handelingen en als apotheose van het vredeslicht voor het hele bisdom. Een klein virus deed het even anders uitdraaien. Geen groot evenement met meer dan 400 mensen, geen grote viering, geen grote catering!

Toch is deze Pinkstermaandag niet zomaar voorbijgegaan. In ons dekenaat Zuiderkempen verzamelden vanuit elke pastorale eenheid de teamleden in Mol voor een boeiende namiddag. Zo was ons dekenaat symbolisch heel mooi vertegenwoordigt, niet alleen vanuit alle hoeken en plaatsen, maar ook vanuit alle domeinen van de pastoraal. Mensen van catechese, financies, gemeenschapsopbouw, diaconie en liturgie vonden elkaar voor een boeiende uitwisseling.

Om 15.00u werden we door onze deken Norbert welkom geheten en werd het programma van de dag overlopen. Daarna werd het stil voor een mooie openluchtbezinning. We ontstaken voor een laatste maal het vredeslicht tot een groot Pinkstervuur. We luisterden naar drie mooie getuigenissen over hoe het licht kan branden in mensen. An Deceulaerde vertelde over haar engagement in de Lourdesbedevaart en hoe zij met zieken op weg gaat naar en in het licht van Maria. Albert Deghellinck uit Herentals vertelde over zijn tocht naar Compostella en hoe hij pelgrimerend mensen ontmoet. Hanne Jacobs getuigde dan weer over haar werk als pastor in de gesloten jeugdinstelling te Mol en hoe zij kwetsbare jongeren nabij kan zijn. Het waren stuk voor stuk drie prachtige verhalen van drie geëngageerde christenen.

Daarna gingen we op tocht in kleine groepjes. Er was een mooie wandeling in Mol uitgestippeld om elkaar te ontmoeten en verder in te gaan op de getuigenissen die we hadden gehoord. Er werd gelachen en uitgewisseld onder een pril lentezonnetje.

Weer aangekomen in het College in Mol, schoven we aan voor heerlijke paella met een lekker glaasje. Zo werd het toch nog een klein Pinksterfeest in het groot, want we hebben er van genoten. Dank je wel aan alle initiatiefnemers van dit mooie evenement.


Muziek in de kerk

Om op veilige afstand in goede verbinding met jullie te blijven, nodigen we jullie graag uit in de kerk van Oosterlo. Elke woensdagnamiddag van 14u tot 16u en elke vrijdagvoormiddag van 10 tot 11.30u is de mooie kerk van Oosterlo geopend en kan je er een bezoekje brengen samen met je familielid. Je kan er een kaarsje branden, even bezinnen, even stilstaan en dit bij een vleugje muziek door de muziektherapeuten gebracht. Geniet ondertussen ook van de kunstwerken aan de muur. We hopen jullie daar te ontmoeten en sturen jullie ondertussen een warme groet vanuit Huis Perrekes.


Kapel van de Groenenheuvel

Op woensdag 26 mei verzamelden wij met een 50 tal mensen aan de kapel van de Groenenheuvel om de meimaand af te sluiten. De wind van Pinksteren zinderde nog na rond de kapel. We moesten echt ons best doen om er voor te zorgen dat alles op het altaar bleef staan. Om 18.30 u. ging pastoor Dirk voor in het rozenkransgebed. We baden samen de mysteries van het licht.

Nadien volgde de eucharistie waarin Jan pastoor voorging.

Enkele dagen te vroeg vierden wij het feest van Maria bezoek. Tijdens de viering was er de mogelijkheid om van achter het masker mee te zingen met bekende en minder bekende Marialiederen. Heel wat mensen zegden na de viering dat ze er van genoten hadden, ondanks de wind en de kou. Voor Corona moesten wij niet bang zijn, want er was meer dan genoeg ventilatie. Graag een woordje van dank aan de mensen van de plaatselijke kern en de kerkraad die er voor gezorgd hebben dat alles in de beste omstandigheden kon verlopen.

Willen wij dat volgend jaar nog eens overdoen?


Ons parochieblad in de vakantie

In het zomerverlof moeten wij erg snel zijn, om de actualiteit te volgen, want de drukkerij Halewijn (uitgever van ons blad) heeft ook haar jaarlijks verlof.

Het huidige nummer is 23 en tot 30 juni, loopt alles normaal.

Nog twee “normale nummers” dus.

Onze correspondenten moeten hier rekening mee houden, want parochieberichten moeten natuurlijk NOG vroeger toekomen bij onze tekstverantwoordelijken van elke parochie.

 

Wij geven ons bijgewerkt overzicht voor onze tekstverantwoordelijken:

Vooral voor de nummers 26 en 29.

* Nummer 26, dat verschijnt op woensdag 30 juni heeft ineens de teksten nodig tot 23 juli, omvat dus eigenlijk nummers 26-27 en 28.

Zorg dat alles bij de redactie is voor 23 juni.

EN LET NU OP !!!

* Het nummer 29 wordt al gedrukt voor de verlofperiode, dat dan een paar weken postklaar blijft liggen. DE TEKSTEN VOOR NUMMER 29, DAT VERSCHIJNT OP WOENSDAG 20 JULI met informatie tot 13 augustus, omvat eigenlijk nummers 29,30 en 31, MOETEN BIJ DE REDACTIE BINNEN ZIJN VOOR 1 JULI (en dat is opvallend vroeg !!!).

* Wij verwachten weer iedereen monter en fris terug bij de redactie voor 4 augustus, zodat nummer 32 tijdig klaar is voor verschijning op woensdag 11 augustus

 

De redactie Marcel en Jef


Geelse gezinsverpleging op weg voor een UNESCO-erkenning

Op 15 mei – de naamdag van Sint-Dimpna – maakte minister van Cultuur Jan Jambon bekend dat Vlaanderen de Geelse gezinsverpleging voordraagt voor het Register van Goede Borgingspraktijken Immaterieel Erfgoed van UNESCO. De voordracht komt er na een objectieve selectieprocedure waarbij verschillende erfgoedgemeenschappen zich kandidaat konden stellen. De stad Geel en OPZ Geel dienden in maart 2021 samen een dossier in dat door een experten commissie werd beoordeeld.

Diepgeworteld én hedendaags woonzorgmodel gedragen door de Gelenaren

Link facebook: Geelse gezinsverpleging op weg voor een UNESCO-erkenning immaterieel erfgoed - Stad Geel


OP KOMST IN GEEL

Weer teken van leven !!!

Vanaf vandaag hervatten wij onze kalender van weleer en het begin … begint met de doopkalender voor de komende weken. Inschrijven voor de doopvieringen kan via de website en via de parochies.


Geen vieringen meer in de kerk van Punt

 

Op 21 juni werden in de kerk van Punt de laatste kinderen gedoopt en op 27 juni had de laatste weekendviering plaats.
Wij openen nog eens uitzonderlijk voor de uitgestelde eerste communieviering op 12 september.
Als de corona-maatregelen het toelaten om met velen terug samen te vieren, zal er officieel liturgisch afscheid genomen worden van het kerkgebouw.
Het kerkgebouw van Punt zal dan niet meer gebruikt worden voor liturgische vieringen. Over de toekomst van het kerkgebouw is nog niets bekend.
Dit is een lang proces dat met de nodige deskundigheid en in overleg met de kerkelijke en burgerlijke overheden zal opgevolgd worden.
Via deze weg danken wij de mensen van Punt die al die jaren voor hun gebouw hebben gezorgd, en ook nu nog zal de kerkfabriek het gebouw blijven onderhouden.

Samenvoeging van parochies in Geel

Parochie “Sint-Franciscus van Assisi”

Sinds 2019 zijn de kerkfabrieken en Parochiekernen van Punt, Larum en Elsum hard aan het werken om de fusie van de drie parochies in goede banen te leiden. Ondanks Corona hebben we ons toch aan de voorziene planning kunnen houden. We zijn daar fier op.

‘Bij bisschoppelijk decreet van 27 januari 2021 werden de parochies Geel, Sint-Franciscus van Assisi, Elsum; Geel, Sint-Gerebernus, Het Punt en Geel Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking, Larum samengevoegd, zoals bepaald in canon 515 § 2 C.I.C., met ingang op de datum waarop het ministerieel besluit tot samenvoeging van de betrokken kerkfabrieken in werking treedt. De nieuwe parochie krijgt de benaming “Sint-Franciscus van Assisi” ’.

We wachten nu dus nog op het ministerieel besluit en de verschijning ervan in het Belgisch Staatsblad. Dan zal de nieuwe St.-Franciscusparochie een feit zijn. Het zal dan gaan om één parochie met drie kerken. In twee kerken nl. St.-Franciscus en O.L.-Vrouw Bezoeking zal het pastoraal leven gewoon verder gaan. De kerk van Punt staat op de lijst van de te herbestemmen kerken. De bewoners van Punt zullen uiteraard goed opgevangen worden in deze nieuwe parochiegemeenschap. We houden u verder op de hoogte.

“Het pastoraal team”


 


Archief

Deze Week Week 53 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22  
         
         
         
         
         

Externe Links