Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 33 - 18 augustus 2021

21 – 22 AUGUSTUS: 21ste ZONDAG DOOR HET JAAR

" Naar wie zouden wij gaan ??? "


In de zomerse vieringen blijft het evangelie van Johannes ons achtervolgen.

Jezus spreekt krasse taal. Als het de toehoorders niet aanstaat, dan kunnen ze vertrekken.

Dat is een argument, dat dikwijls gebruikt wordt en dat niet zo vaak gemeend is.

De apostelen geven toch een ontwapenend antwoord: voor wie anders kunnen wij nog kiezen ?
Stel eens dat “ze” de vraag aan ons stellen ?


LITURGISCHE VIERINGEN "Corona veilig"

Meteen aangekondigd: mochten er weer versoepelingen komen in de Coronaregels, dan zullen onze kerken dadelijk volgen.
Het ontbreekt ons wel aan de mogelijkheid, om jullie hierover op de hoogte te brengen. … Wij volgen.

ST.-FRANCISCUS ELSUM

Zondag 22 augustus

10.30 u. jgt. Dis Kempen

Maandag 23 augustus

18.30 u. voor overledenen

Aanbidding van 19.00-19.30 u.

Vrijdag 27 augustus

18.30 u. voor overledenen


PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Kampecho’s

Op kamp gaan in coronatijden, het blijft speciaal en is niet altijd gemakkelijk. De meisjesgroepen van Chiro Mozaïekske uit Geel St.-Dimpna hebben hun kamp in Hongarije in juli vroegtijdig moeten afbreken nadat enkele leden met corona besmet waren geraakt. Vroeger naar huis terugkeren, testen, quarantaine, het zijn woorden die jammer genoeg tot de orde van de dag behoren. Toch lezen we gelukkig ook op hun site dat de kleinsten van de groep een fantastisch kamp hebben gehad in Retie.

Leider David van Chiro Kringel in Elsum wist ons te vertellen dat ondanks de corona het kamp in Ravels vlot is verlopen. Toch blijft het ook daar moeilijk om met alleen de leiding al samen vlot te vergaderen, want afstand bewaren en ontsmetten blijft ook hier de boodschap. Maar het is al bij al goed meegevallen en het was een super kamp.

Ook het kamp van Chiro Punt zit er op en aan de geluiden en de verhalen te horen, was ook hier plezier gegarandeerd, in bubbels wel te verstaan… grote kampbubbels…

“Gisteren is de +12 veilig aangekomen na een leuke fietstocht. En vandaag is de -12 ook aangekomen op de kampplaats. Wij genieten van onze eerste maaltijd met de hele bende, nu kan het kamp echt beginnen!” De Chiromeisjes van Larum hebben er duidelijk zin in, zo lezen we op hun Facebook.

Chiro Alowio, de jongens van Holven, trokken naar de zee op kamp, en ook dat was reuzeleuk…

Bij de scouts van St.-Tarcitius vonden we lachende jongverkenners die na hun zware tweedaagse genoten van een heerlijke Barbecue. Tevens stond de facebookpagina vol met verloren voorwerpen die de rechtmatige eigenaar terugzochten! Ondanks de wateroverlast is het hier blijkbaar ook prima verlopen!

Een paar  weken geleden beleefden leden, leiding en kookploeg van KSA Berkven een fantastisch Berkvenkamp in Hasselt ! Er werd gelachen, gezongen, gesmuld, geravot, gespeeld, gesport, gezwommen, gewandeld, gefietst, ... en nog zo veel meer !

Ik kan nog uren doorgaan want ook onze andere Chiro’s en Scoutsgroepen uit Geel hadden fijne kampen!

En zag jij hoeveel jeugdgroepen van buiten Geel een warme ontvangst kregen in onze stad? Naast de fietspad aan het spoor verrees een heel tentenkamp! In Holven kwamen er enkele groepen op tweedaagse en in Bel staan weer vele tenten en in de bossen hoor je de spelende kinderen. Hoe fijn is het om die jonge mensen op hun fiets of te voet al zingend door onze stad te zien trekken!

Dank je wel aan al die jonge leiders en leidsters, vb’s en kookploegen om honderden kinderen een fijne week te bezorgen!


Een jarige priester!

Enkele weken geleden mochten we met een kleine bubbel mensen een heuglijke gebeurtenis vieren!

Priester Jef Seuntjes werd 85.
De familie had in de tuin op de Keulsekar een mooi feest in elkaar gebokst en ook vanuit de vriendenkring en de parochie waren er genodigden, natuurlijk in beperkte kring wegens de coronamaatregelen.
Er waren enkele mooie toespraken en een overheerlijk buffet. We zagen dat Jef het goed vond!
Als kleine verrassing willen we hem via deze weg ook nog even feliciteren en hem het allerbeste toewensen voor de volgende jaren in zijn zorgflat in het Zusterhof!
Jef het ga je goed!!! We zien je wel op je fiets of in de St.-Dimpnakerk!!!


Geen vieringen meer in de kerk van Punt

 

Op 21 juni werden in de kerk van Punt de laatste kinderen gedoopt en op 27 juni had de laatste weekendviering plaats.
Wij openen nog eens uitzonderlijk voor de uitgestelde eerste communieviering op 12 september.
Als de corona-maatregelen het toelaten om met velen terug samen te vieren, zal er officieel liturgisch afscheid genomen worden van het kerkgebouw.
Het kerkgebouw van Punt zal dan niet meer gebruikt worden voor liturgische vieringen. Over de toekomst van het kerkgebouw is nog niets bekend.
Dit is een lang proces dat met de nodige deskundigheid en in overleg met de kerkelijke en burgerlijke overheden zal opgevolgd worden.
Via deze weg danken wij de mensen van Punt die al die jaren voor hun gebouw hebben gezorgd, en ook nu nog zal de kerkfabriek het gebouw blijven onderhouden.

Samenvoeging van parochies in Geel

Parochie “Sint-Franciscus van Assisi”

Sinds 2019 zijn de kerkfabrieken en Parochiekernen van Punt, Larum en Elsum hard aan het werken om de fusie van de drie parochies in goede banen te leiden. Ondanks Corona hebben we ons toch aan de voorziene planning kunnen houden. We zijn daar fier op.

‘Bij bisschoppelijk decreet van 27 januari 2021 werden de parochies Geel, Sint-Franciscus van Assisi, Elsum; Geel, Sint-Gerebernus, Het Punt en Geel Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking, Larum samengevoegd, zoals bepaald in canon 515 § 2 C.I.C., met ingang op de datum waarop het ministerieel besluit tot samenvoeging van de betrokken kerkfabrieken in werking treedt. De nieuwe parochie krijgt de benaming “Sint-Franciscus van Assisi” ’.

We wachten nu dus nog op het ministerieel besluit en de verschijning ervan in het Belgisch Staatsblad. Dan zal de nieuwe St.-Franciscusparochie een feit zijn. Het zal dan gaan om één parochie met drie kerken. In twee kerken nl. St.-Franciscus en O.L.-Vrouw Bezoeking zal het pastoraal leven gewoon verder gaan. De kerk van Punt staat op de lijst van de te herbestemmen kerken. De bewoners van Punt zullen uiteraard goed opgevangen worden in deze nieuwe parochiegemeenschap. We houden u verder op de hoogte.

“Het pastoraal team”


 


Archief

Deze Week Week 53 Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05 Week 06 Week 07 Week 08
Week 09 Week 10 Week 11 Week 12 Week 13
Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18
Week 19 Week 20 Week 21 Week 22 Week 23
Week 24 Week 25 Week 26-27-28 Week 29-30-31 Week 32
         
         
         
         

Externe Links