Werkgroep Verkeer KruisPunt

Werkgroep Veilig Verkeer Geel-Punt

 
De politie van Geel moest zondagavond omstreeks 16.30 uur uitrukken voor een dodelijk ongeval op het kruispunt van de Antwerpseweg met de Herentalseweg. Een motorrijder kwam er ten val bij het afdraaien. Een aankomende bestelwagen had het ongeval te laat gezien en kon de motorrijder niet meer ontwijken. De motorrijder, een man van 36 uit Geel, was op slag dood. Lees meer
Rudi Daems (Groen) interpelleerde minister Dirk Van Mechelen (OpenVLD) in verband met de trajectkeuze van de Noord-Zuidverbinding tussen Geel en Kasterlee. Het was echter onze Geelse burgemeester Frans Peeters die op het juiste moment tussenbeide kwam.

De oprit van de E313 in Geel-West is een voorbeeld van hoe het niet moet. Om de snelweg op te rijden moet je vaart maken. Maar omdat er in de aanloopstrook een verraderlijke kronkel zit, mag je nu ook weer niet té snel rijden of je begint te slippen. Als voorlopige oplossing ...

Zwart punt eist opnieuw leven

GEEL - Het gevaarlijke kruispunt van de Herentalseweg met Velveken heeft gisterochtend opnieuw een dodelijk verkeersslachtoffer geëist. Een motorrijder (60) uit Balen moest remmen voor een auto en kwam noodlottig ten val.

Volgens de eerste vaststellingen kwam de automobilist, een man van 25uit Geel, vanuit de Velveken de Herentalseweg opgedraaid in de richting van Punt. De motorrijder reed over de Herentalseweg in de richting van Herentals. De tweewieler moest zwaar in de remmen gaan. De man zou vervolgens gevallen zijn en tegen de auto geschoven. P.D.uit Balen liep zeer zware verwondingen op en overleed korte tijd later. De automobilist werd ontredderd naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Wie iets gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met 014-56.47.00.

Op het kruispunt van de Herentalseweg met Velveken gebeuren ieder jaar meerdere zware ongevallen. Het kruispunt staat dan ook terecht op de lijst met 800zwarte punten die Vlaanderen binnen de vijf jaar wil heraanleggen.

'De heraanleg is gepland tijdens de tweede helft van 2009', zegt burgemeester Frans Peeters (CD&V). 'Het volgt op de werken die straks starten aan Prima-Lux in Herentals. Het exacte plan is nog niet klaar, maar het staat al wel vast dat er verkeerslichten komen. Eerst moeten er ook nog onteigeningen gebeuren.' (mph)

Ministers niet gewonnen voor mobiliteitsplan

GEEL - De Vlaamse ministers Crevits (CD&V) van Openbare Werken en Van Brempt (SP.A) van Mobiliteit staan niet te springen om voor de Kempen een nieuw multimodaal mobiliteitsplan op te maken.
Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Geel Frans Peeters (CD&V) had hierom verzocht, maar de ministers achten het opportuun om eerst de bevindingen van bestaande studies te integreren en samen te leggen, voordat ze opnieuw gaan rekenen. Frans Peeters kan zich hierin niet vinden en meent dat de Kempen stiefmoederlijk worden behandeld. 'Er moeten dringend initiatieven worden genomen om de doorstroming van het verkeer te verzekeren.' Peeters werkt aan een nieuw initiatief en rekent op de steun van Kempense parlementsleden over de partijgrenzen heen. Dit voorstel wordt nog dit voorjaar verwacht. (mph)
 

De borden van de valse hoop

Zowat 700 leerlingen uit het eerste jaar secundair onderwijs leren de volgende dagen hoe ze met de fiets veilig een rotonde moeten oversteken. Gezien de talrijke rotondes op de ring rond Geel, krijgen ze er dagelijks mee te maken. Lees meer

De gemeenteraad heeft de nieuwe afbakening van de bebouwde kommen goedgekeurd. De kernen zijn iets groter geworden door de toegenomen bebouwing. De afbakening heeft invloed op de maximaal toegelaten snelheid (50km/u).

Buurt eist maatregelen tegen toenemend sluipverkeer
De bewoners van de Doornboomstraat hebben een nepflitspaal geplaatst in hun straat. 'We willen hiermee aankaarten dat er door het sluipverkeer veel te snel wordt gereden', klinkt het. Van het bestuur worden maatregelen verwacht.
De Doornboomstraat, die de Antwerpseweg met de Koning Albertstraat verbindt, wordt steeds vaker gebruikt door verkeer dat de Antwerpseweg wil vermijden. Lees meer

Contactpersoon  

Nadine Laeremans, St. Kristoffelstraat 35 Tel. 014/58.11.84

Links