GKC 2001-2002

Geelse Korfbal Club
aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond
Competitie met Senioren, junioren, scholieren, kadetten, pupillen, miniemen en recreanten (recreatief)

Algemene Vergadering + Barbecue + Kampioenenviering op vrijdag 28 juni
Om 19u: De algemene GKC-jaarvergadering
Om 20u: Het startschot van onze spetterende barbecue
en om ?? uur: viering van onze kampioenen !!!
Waar ? In de parochiezaal van ´t Punt te Geel

Kampioenenviering Geelse Sportraad op vrijdag 14 juni
Dit jaar slaagden zowel kadetten, scholieren als senioren er in om de kampioenstitel in de wacht te slepen.
Daarom worden kadetten, scholieren en senioren uitgenodigd op de kampioenviering in het CC De Werft te Geel op vrijdag 14 juni om 19u. Samenkomst voor de inkom van CC De Werft om 18.45u. Dit is een initiatief van de Geelse Sportraad.

Tornooi Putse zondag 9 juni voor Recreanten
Het tornooi gaat wel degelijk door. Vertrek om 8u30 aan onze terreinen. Het tornooi start om 10u.
Wedstrijden tegen Blijf Jong, Boechout, Putse en Leuven. Elke wedstrijd duurt 2x18 minuten.
Prijsuitreiking omstreeks 16u30

Kadetten en Scholieren vieren hun titel met een barbecue
Zaterdag 8 juni vanaf 17u worden alle kadetten en scholieren verwacht bij Jan en Dymphna voor een spetterende barbecue om alzo hun behaalde titels te vieren. Het is tevens een beetje een afscheid van hun vaste trainer/trainster daar de meeste spelers/speelsters volgend jaar overgaan naar een hogere leeftijdreeks en dus een andere trainer/trainster zullen krijgen.

 

Tornooi Geelse Korfbalclub op zondag 26 mei

Al hebben we al veel beter weer gehad op onze vorige tornooien toch waren we 100% tevreden dat de weergoden ons hun stortbuien bewaarden tot na het laatste fluitsignaal en zelfs tot na de afsluitende speech van onze voorzitter.

Winnaars in de verschillende categorieën waren:
RKC bij de miniemen
Hove bij de pupillen
Vobako bij de kadetten
Vobako bij de scholieren
 Geelse bij de junioren (proficiat !!!)
Hove bij de recreanten

Wij bedanken de deelnemende teams:
Vobako, RKC, Hove, Rijko, Mercurius, Bornem, GOK, Vosko, Geelse.

Zo werd het startschot gegeven van de viering van ons 10-jarig bestaan van onze club !

Zoals je kan zien op de foto is in die 10 jaar tijd onze club uitgegroeid tot 1 grote familie.

 

De eindronde veldkompetitie 2001-2002

Programmatie Eindronde veld 2001-2002 (Excel bestand met alle wedstrijden van de eindronde)

Uitslag Wedstrijd zondag 25 mei
Senioren - Vosko : 14-6

GEELSE OOK VELDKAMPIOEN
In de laatste kompetitiewedstrijd van het seizoen werd beslist over de titel in de vijfde klasse en onze senioren wisten de overwinning in Geel te houden. Het 10-jarig bestaan wordt zo nog meer in de verf gezet door na de zaaltitel ook de veldtitel binnen te halen. Proficiat aan het ganse team.

Oplossing voor Zaal Axion ?, artikel uit De Streekkrant van 16 mei 2002.

05-19-2002 - Opnieuw Nederlandse winst
De traditionele veldinterland Nederland - België is opnieuw door oranje gewonnen.

Bij de rust (10-5) was al duidelijk dat het moeilijk zou worden voor de rode duivels om een rol van betekenis te spelen. De tweede helft kwamen de belgen beter uit de verf, maar toch werd het 18-11. Voor Nederland waren Van De Witte (5) en Simons (4) de topschutters.

Na de interland werd bekendgemaakt dat Luc Tossens, de coach van AKC, de nieuwe bondstrainer word.

 

Bron: https://www.korfbal.be

Uitslag Tornooi Boechout op zondag 19 mei voor Senioren
Onze senioren gingen zondag 19 mei naar het tornooi in Boechout om al eens kennis te maken met ploegen die ze volgend seizoen in vierde zullen tegenkomen. Tegen Boechout A en Voorwaarts werd nipt verloren, maar tegen Hemixem en de Duitse ploeg BGW werd dan weer klinkend gewonnen. Zo werd het tornooi toch met een goed gevoel afgesloten. Volgende week kennen we ook de definitieve rangschikking van de reeks Bevordering. Tot dan blijft de spanning nog even hangen.

Uitslag Tornooi Boemerang (Nl.) zaterdag 18 mei voor Recreanten
Ze nemen deel aan het tornooi van Boemerang te Schijndel in Nederland. Onze recreanten trokken bij de internationale ontmoetingen aan het kortste eind. Tegen de Boemerang verloren ze met 9-5 en tegen Znojmo uit Tsjechië werd met 7-5 verloren.

Uitslagen Tornooi Vosko zaterdag 11 mei
Deelname aan het tornooi van Vosko door recreanten, scholieren en kadetten.
Onze scholieren en kadetten hebben de smaak van de overwinning te pakken.
Nadat zij beiden reeds de kampioenstitels in hun respectievelijke reeksen veroverden schreven ze nu beiden het tornooi van Vosko bij op hun palmares.
Onze kadetten versloegen hiervoor Hove, Vobako, GKC en RKC. Onze scholieren versloegen Berchem 1, Hove en Merksem om uiteindelijk Vobako met 4-2 het nakijken te geven in een spannende finale. Onze recreanten moesten nipt de duimen leggen voor Hove maar eindigden toch mooi 2e na zeges tegen achtereenvolgens Rijko, GOK en Vobako.

Voor onze jeugdploegen is de eindronde gedaan en dat met uitslagen om van te dromen:
* Miniemen en pupillen speelden enkel vriendschappelijke wedstrijden met regelmatig een overwinning.
Ook dank aan onze nieuwbakken trainsters Liese en Kathleen die er elke week weer stonden met een aangepaste training voor onze allerkleinsten en de ploegafgevaardigde Els.
* Cadetten haalden na de zaal- nu ook de kampioenstitel in de eindronde veld binnen.
Proficiat kapitein Veerle en alle spelers van het team Ans, Celine, Elke, Julie, Julie, Jeltje, Jill, Glenn, Olivier, Stijn, Stef en Thomas.
Ook proficiat voor onze trainster-coach Dymphna en ploegafgevaardigde Rosette. En nu volgend jaar vol goede voornemens naar de scholieren.

* De scholieren waren dan weer de sterkste in hun reeks 2 B.
Proficiat kapitein Dieter en al de spelers van het team met Berten, Hans, Simon, An, Anke, Charlotte, Els, Sarah, Katrien en Katrien. Ook proficiat voor onze trainer-coach Jan en ploegafgevaardigde Johan. Op naar de juniorenploeg volgend jaar.

Uitslag zondag 5 mei
Hemixem - Senioren: 1-17
De senioren moeten nog één wedstrijd spelen alvorens voor hen de verdiende rust kan beginnen. De uitslagen van de twee laatste wedstrijden waren weer schitterend.
Er wacht hun dus nog één wedstrijd op 25 mei om 15.30 u. thuis tegen Vosko. Bij winst of gelijkspel is voor hen de titel ook binnen.
Dus supporters, noteer nu al 25 mei in je agenda!
En niet vergeten: op 26 mei heeft ons jaarlijks lentetornooi plaats op de terreinen van FC Punt. Vanaf  10 u. is iedereen welkom.

Uitslag zaterdag 4 mei
Vosko - Recreanten 2-4
Onze recreanten worden zo wat de schrik van de streek. Ook nu weer bleven zij ongeslagen. Jos, Marc en Johan(2) vonden de weg naar de korf.
Spijtig voor hen worden hier geen titels toegekend, maar zij zijn dus wel de beste Kempense  recreantenploeg.

Uitslagen woensdag 1 mei
Merksem-Senioren 0-12
De weersomstandigheden waren bij momenten zo bar dat de tegenstanders er de ganse wedstrijd niet in slaagden te scoren.

Uitslagen weekend  zaterdag 27 april
Cadetten - ASKC B 4-0
Het is nu 100% zeker. De kadetten zijn kampioen.
Senioren - KCOV 6-5
Onze eerste ploeg maakte er weer een spannende bedoening van. Nadat supersub Stefan de score geopend had met 2 mooie korven slaagde Vorselaar, vorig jaar nog in 4e er in om terug te komen tot 2-2. Van dan af bleef de score vooruitgaan met 1 korf voorsprong voor Geelse en daarna weer gelijk. Dit bleef zo duren tot de laatste seconde, alleen slaagde Vorselaar er niet in om de laatste gelijkmaker in de korf te leggen. De andere korven werden voor Geelse gemaakt door Rob en Hans (elk 2x).
Zo blijft Geelse aan de kop van de rangschikking.
Weer werd een sterke concurrent na een spannende wedstrijd verslagen. Nog drie wedstrijden volhouden en ook de Senioren kunnen beginnen te vieren.

Scholieren - Vobako 5-4
De laatste wedstrijd van het seizoen liep in de laatste seconde uit op een nipte nederlaag tegen nummer 2 van de rangschikking alhoewel men de ganse wedstrijd voorstond.
Korven van Dieter en Charlotte (elk 2x).
Daar dit het enige puntenverlies van de kompetitie was zijn onze scholieren de verdiende kampioenen.

Uitslagen weekend 20-21 april
Merksem - Scholieren 4-5
Titel kost bloed zweet en tranen. De scholieren konden kampioen spelen indien er gewonnen werd want dan bleven ze aan de leiding met nog 1 wedstrijd te spelen 3 punten voor. Het werd echter een onverwachts spannende wedstrijd, vooral door de vele gemiste kansen. Zo kwam men onmiddellijk 1-0 achter door te ver voor de man te verdedigen. Het duurde een ganse tijd voor kapitein Dieter met een shot de bordjes in evenwicht kon hangen. Wanneer Els daarna haar verdediger vlot in de wind zette en een doorloper maakte dachten we dat onze ploeg gelanceerd was. Merksem had het echter zo niet begrepen en zorgde nog voor de rust dat de ruststand 3-2 werd via een strafworp en een mooi rond de man om draaien en binnenleggen. Tijdens de rust werd er nog eens op gedrukt dat het om de titel ging en er werden ook 2 vervangingen doorgevoerd. Het duurde echter tot diep in de tweede helft vooraleer Sarah eindelijk gelijk kon maken, na vele net gemiste doorlopers. Er was nog maar net gewisseld of het was al dadelijk 3-5 door een doorloper van weerom Els en een shot van Simon na een mooi uitgespeelde aanval. Dit was echter nog niet de doodsteek van Merksem want zij kwamen via een shot, dat tergend traag in de korf verdween terug tot 4-5. Er bleven nog enkele minuten te spelen en tot het laatste fluitsignaal bleef het bibberen en beven. Uiteindelijk veranderde de score echter niet meer en dus zijn onze scholieren KAMPIOEN. Proficiat !
Blijf Jong - Cadetten 0-10
Onze cadetten haalden vernietigend uit in Betekom en zorgden voor een monsterscore.
De stand bij de bond ziet er nogal onvolledig uit, maar als hij correct is dan zijn ook onze cadetten kampioen. Proficiat jongens en meisjes !
Recreanten - Boechout 6-4
Pupillen - Putse 6-3
Senioren - Hove 8-7
De clash tussen nummer 1 en 2 werd nipt maar verdiend door onze Geelse ploeg gewonnen.

Uitslag weekend 13 april
Cadetten - Minerva
oor een foutieve melding van de KBKB is deze wedstrijd niet kunnen doorgaan. We moeten nu wachten op een nieuwe datum.
Senioren - Merksem 19-7

Weekend van 6-7 april geen wedstrijden voor de jeugd.
Onze recreanten gaan zaterdag 6 april niet naar RKC daar de wedstrijd wegens te weinig spelers werd afgelast.

Op paaszaterdag 30 maart namen onze jeugdploegen deel aan het tornooi van Vobako te Lichtaart. Miniemen, pupillen, kadetten en scholieren namen deel.

Uitslag woensdag 27 maart
Pupillen-Technico 5-2

Uitslagen weekend 23-24 maart
Vosko-Senioren 7-7
Een officiële scheidsrechter had niet misstaan op deze topper.

Scholieren-Volba B 5-0 ff
Die van Volba gaven zich reeds bij voorbaat gewonnen. De weg naar de titel ligt nu wel heel erg open.
Recreanten-Gok 11-4
Mooie en riante overwinning van onze recreanten. Na de rust (5-3) kwam de tegenstander er nog amper aan te pas.
Scaldis-Pupillen 9-0
Onze pupillen speelden voor wat ze waard waren, doch die van Scaldis wisten de korf reeds beter te vinden.

Zaal Axion dicht, artikel uit Het Volk van 6 maart 2002.
Geen Axion meer, artikel uit De Streekkrant van 14 maart 2002.

Uitslagen weekend 16-17 maart : Lees de verslagen in Het Nieuwsblad van Geel van 22 maart
ASKC B-Cadetten 2-13
Glenn Goovaerts wist de korf goed te vinden en scoorde liefst 6x. Andere korven werden gemaakt door Stijn Tuerlinckx(2x), Veerle Jacobs(2x), Thomas Van Gorp en Elke en Steffi Vissers. Een mooie en ruime overwinning. Ook de eindrondetitel komt na de zaaltitel in zicht.
Scholieren-Vobako C 9-4
Het was niet gemakkelijk spelen op een zwaar veld. Vobako C uit het korfbalsterke Lichtaart, bestaande uit allemaal meisjes was een niet te onderschatten tegenstrever, die op de tweede plaats geklasseerd stond. Bij de rust kon het nog alle kanten uit bij een 3-2 stand. Na de rust werden alle duivels ontbonden en kwam er nog een ruime overwinning op het bord dankzij een goede afwerking van Dieter Van Gorp (4x), Simon Binnemans (2x), Charlotte Buisset (2x) en Sara Aerts. Halfweg telt de ploeg nu 3 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger.

De jeugd heeft dit weekend bewezen dat zij zonder de aanwezigheid van hun trainers (die genoten van een welverdiende vakantie) ook prachtige resultaten kunnen behalen. Zij kregen wel de steun van hun strijdlustige ploegleiders.

Senioren-Hemixem 16-11
Na een spannende en gelijkopgaande eerste helft kwam de seniorendiesel weer op gang en liet de tegenpartij traag maar zeker achter zich. De tegenstander weerde zich als een duivel in een wijwatervat en ook de scheidsrechter nam soms rare beslissingen toch werd een mooie overwinning behaald ondanks het ontbreken van enkele spelers en speelsters. Wat deze keer vooral opviel was dat ook de dames heel wat korven voor hun rekening namen. Door deze overwinning blijft GKC aan de leiding.
Recreanten-Vobako 5-5
Het veld lag er echt immens zwaar bij. Dat mondde uit in vele kansen, die echter voor het overgrote deel, gemist werden. Bij de rust stond het 2-1. Toen achtte Vobako Lichtaart zijn moment echter gekomen en schoot door naar een 2-5 voorsprong. Toen de wedstrijd gespeeld leek werden de tot dan gemiste kansen bij Geelse ineens wel omgezet en werd in extremis een zekere nederlaag nog bijna omgezet in een overwinning. Jos Verhaert, Johan en Els Jacobs (beiden 2x) zorgden voor een billijk gelijkspel.

Uitslagen weekend 9-10 maart (alle wedstrijden gingen door te Vorselaar wegens wateroverlast)
Lees de verslagen in Het Nieuwsblad van Geel van 15 maart
KCOV-Senioren 6-10
Deze wedstrijd was een eerste test tegen een ploeg die in zaal al in vierde speelt. Soms leken de tegenspelers meer op een rugbyploeg dan op 
korfbalspelers. Maar Geelse heeft dat op een sportieve manier afgestraft met een klinkende overwinning.
Kadetten-Blijf Jong C 5-2
Korven van Dieter Van Gorp (shot en strafworp), Simon Binnemans en Charlotte Buisset (shot) en Anke Hoes (doorloper)
Scholieren-Merksem 5-2
Korven van Stijn Tuerlinckx (3x), Elke en Steffi Vissers.
De eerste wedstrijd in de eindronde van onze pupillen is helaas niet kunnen doorgaan, hun tegenspeler Loenhout heeft forfait gegeven. Zijn die nu al bang om op hun donder te krijgen?

Uitslagen weekend 2-3 maart
Volba B-Scholieren 5-6
Moeilijke eerste wedstrijd buiten. Gelukkig stond onze kapitein Dieter Van Gorp reeds op scherp. Met 4 korven zette hij de ploeg op de goeie weg. Sara Aerts en Charlotte Buisset zorgden voor de andere korven. Lees het volledige verslag van de wedstrijd hier.
Minerva-Cadetten 3-4  
Hove-Senioren 9-9
In de laatste minuten werd nog een 9-5 achterstand opgehaald.

Zaalkompetitie

wxegeelseWat niemand had durven dromen, is ons toch gelukt De beker zaalkampioen bevordering 2001-2002, staat te schitteren in Geel.

Onze Senioren hebben in zaal Kwinkindoor "De korfbaltempel" met een pracht van een wedstrijd de kruisfinale tegen "Blijf Jong" verdiend gewonnen met 17-11. 
Een dikke proficiat aan iedereen, ook een dankjewel aan de trouwe supporters voor de morele steun.

Zo sluiten we het zaalseizoen af met volgende resultaten:
* miniemen en pupillen speelden enkel vriendschappelijke wedstrijden
* onze cadetten hebben de titel "Zaalkampioen" op zak
* de scholieren eindigden op een 4de plaats, wat een hele prestatie is in zulke zware reeks
* de senioren hebben de titel zaalkampioen Bev. B en alg. zaalkampioen Bevordering gewonnen
* onze recreanten tenslotte sloten het seizoen af zonder één enkele nederlaag

Uitslagen weekend 23 februari
Kruisfinale
bevordering A tegen bevordering B in zaal Kwikindoor.  
Geelse Senioren-Blijf Jong 17-11 Proficiat met het behalen van de kampioenstitel in zaal !
De senioren zetten de kers op de taart. Na reeds de kampioenstitel te hebben binnengehaald in bevordering B mogen zij zich nu kampioen in bevordering noemen. Een dikke proficiat aan spelers en trainster. Lees het verslag in Het Nieuwsblad van Geel van 1/03/2002.
   

Uitslagen weekend 17 februari

Hemixem-Senioren 10-12
Zoals het de gewoonte is bij wedstrijden waar de titel op het spel staat was de laatste wedstrijd niet van al te beste kwaliteit. Maar desondanks werd er wel gewonnen en viert GKC haar 10-jarig jubileum met voor het eerst in haar bestaan een titel. Volgend jaar zal GKC dus in een hogere reeks uitkomen in zaal. Proficiat met de kampioenstitel in bevordering B. Veel succes volgende week in de kruisfinale tegen de kampioen van bevordering A.
Je vindt diegenen die voor dit exploot zorgden als foto van de week. Lees het verslag in Het Nieuwsblad van Geel van 22/02/2002.

Uitslagen weekend 9 februari

Gok-Recreanten 2-14  
De recreanten van GKC weten de korf goed hangen. Zij sluiten de zaalcompetitie af zonder één enkele nederlaag. Proficiat!
Technico-Pupillen  0-8
Ook onze pupillen kunnen hun mannetje staan!  
Lees de verslagen in Het Nieuwsblad van Geel van 15/02/2002.

Uitslagen weekend 3 februari

10 u. Kadetten-Rijko B 3-2
Hoera ! GKC Kadetten zijn kampioen ! Zie ze glunderden op de foto van de week.
11 u. Scholieren-Mercurius 6-6 (de kampioen Mercurius stelde in de laatste seconde gelijk)
12 u. Senioren-Piepel 14-5  
Voor de kadetten en de scholieren was het de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie, en wat voor wedstrijden… 
De kadetten hebben in een zeer spannende wedstrijd laten zien dat zij verdiend de zaalkampioen in reeks 2D geworden zijn. 
De scholieren hebben slechts in de laatste seconden hun voorsprong moeten prijsgeven, en dat tegen de leiders in hun reeks 2J. Een verdiende gelijke stand. Proficiat aan alle spelers, trainers en begeleiders. En van harte dank aan de talrijke supporters die er week na week de sfeer ingehouden hebben.  
Lees de verslagen in Het Nieuwsblad van Geel van 08/02/2002.

Uitslagen weekend 26-27 januari

Vobako - Recreanten 4-6
Borgerhout B - Scholieren 5-3
Kadetten en Senioren waren vrij

Uitslagen weekend 19-20 januari

Kadetten - Voorwaarts B 5-2
Hoera ! GKC Kadetten komen aan kop van de rangschikking !
Scholieren - ASKC B 14-5
Senioren - RKC 20-7

Uitslagen weekend 12-13 januari

RKC-Recreanten 3-6
Kadetten - Hoevenen 7-4
Scholieren - Boutersem 14-2
Senioren - Vosko  15-8  (Topmatch, 2-de tegen de 1-ste) 
Hoera ! GKC Senioren komen aan kop van de rangschikking !

Uitslagen weekend 5-6 januari

Volba-Kadetten 1-1
Merksem-Senioren 7-27
Floriant-Scholieren 3-7

Uitslagen weekend 22-23 december

Mercurius-Scholieren 9-6
Rijko-Kadetten 1-3
Piepel-Senioren 5-26

Contactinfo

Jos Verhaert, Antwerpseweg 104, Tel. 014/72.32.93, voorzitter

GKC speelt zijn thuiswedstrijden in zaal Axion en zijn veldwedstrijden achter de school Vogelzang 81
De trainingen gaan door op woensdagnamiddag.

Links