KWB Voetbal Geel-Punt

KWB Voetbal Geel-Punt
spelen vriendschappelijke wedstrijden


Terrein: achter de school Vogelzang 81, Geel

Te Spelen Wedstrijden

Deze week

Geen wedstrijden meer dit seizoen.

Gespeelde Wedstrijden

Ons KWB-PUNT tornooi

Vrijdag 12 juni 2009
19.00 uur Fam. PAUWELS - GEDOVIBA
20.30 uur Fam. VERBIEST - BOSAL

Zaterdag 13 juni 2009
13.30 uur Café PIPKE - Oud SPELERS
15.00 uur Res. PUNT - LINNEKE
16.30 uur DOBBELDOES - Oud LEIDING
18.00 uur KERKEZIL - STELEN BOYS

Zondag 14 juni 2009
9.30 uur STELENBAAN - OOSTERZONEN

Zondag 07 juni 2009
KWB Punt
  - Geerinckx      1 - 0

In het begin van de match komt Sven Vanolst door op links en kan afdrukken, maar zijn schot wordt gered met de voet van de keeper. Even later weer een kopkans voor Sven, de bal gaat naast. Geerinckx hebben ook enkele schietpogingen gehad maar ook zonder resultaat ernaast of erover. Tot Peter Dassen de bal vanop rechts kan voorzetten voor doel en Mario Willems staat op de goede plek en kan de bal prachtig met een lobje over de keeper koppen. het staat 1 - 0. Mousty kan het middenveld passeren en passen naar Sven Vanolst die kan vanop rechts schieten, de keeper moet lossen maar kan de bal terug tijdig grijpen.
Vervangingen van Peter Dassen en Luc Branckaerts door Johan Vanspringel en Paul Aerts.
De tweede helft kwam Geerinckx beter voor de dag, met verschillende kansen, maar het wilde niet lukken, ofwel een gemist schot ofwel zat onze keeper Fred Vanuytsel er goed tussen. Eén kans hebben wij nog gehad in de tweede helft met een counter van Guy Belmans naar Paul Aerts op links die de bal voorbrengt naar Sven Vanolst maar hij schiet naast. Voor de resterende tijd hebben wij enkel maar aan verdedigen moeten denken, en dat hebben onze verdedigers goed gedaan zij hebben de 0 op het bord gehouden.

Vrijdag 05 juni 2009
Tornooi op Dobbeldoes
KWB Punt - Fien-Boys    0 - 2

De Fien-Boys waren reuze sterk gestart, met 2 open kansen voor doel maar ze missen ze beiden. Fien-Boys lag fel boven met goed combinatie voetbal. Toch hebben wij een reuzekans gemist door Paul Aerts, de bal komt voor en Paul mist volledig zijn schot, jammer. Wat later vrij schop voor Fien-Boys net buiten de 16 m. het schot scheert de winkelhaak van Fredje zijn doel, hier komen wij goed weg. De eerste periode sluiten wij af met een 0 - 0 stand.
Vervangingen van Johan Vanspringel, Mario Willems, Kristof Geens en Sven Vanolst door Luc Branckaerts, Hans Belmans, Mousty en Stef Peeters.
Het eerste kwartier hebben wij nu toch kunnen pressing zetten, met enkel mooie kansen voor Niel Vanlommel, maar er over of er naast. Dan heeft Fien-Boys toch weer de bovenhand genomen met enkele prachtige doorsteekballen waar telkens een doelpunt uitvalt, en zij maken op korte tijd twee doelpunten 0 - 2. Met het einde van de match in zicht hebben wij niet meer kunnen tegenstoten.
Na de match is het varken geslacht met een inhoud van 181,49 euro. De pronostiek is gewonnen door Fred Vanuysel met 188,50 euro zat hij er het dichts bij, goed voor 5 stuks pinten.

Zaterdag 31 mei 2009 Tornooi van FC. Linneke
KWB Punt - 't Komplot    3 - 3

Bij de start van de wedstrijd was het maar niets, de eerste 15 min. zijn wij niet in het spel geweest. Amper één maar aan de goal geweest met een aanval van Pieter Schelles die zijn schot voorlangs ziet buiten gaan.Het was niet verwonderlijk dat 't Komplot op voorsprong kwam met een uitgespeelde kans 0 - 1. Even later weer raak voor 't Komplot en wij stonden met 0 - 2 achter. Van toen af is het gaan beteren, wij hebben het balletje beter rondgespeeld en kwamen er beter uit, onder andere met Pieter Schelles die de bal vanop links naar Guy Belmans geeft en Guy zijn kans zag voor een strak laag schot 1 - 2. Ruststand.
Vervanging van Karel Belmans door Sven Vanolst.
Tweede helft zaten wij beter in 't spel, en dwongen het Komplot tot verdedigen, Pieter Schelles schakelt zijn mannetje uit op links en kan voorzetten naar Sven Vanolst die twijfelt niet en knalt de bal tegen de netten 2 - 2. De achterstand van twee goalen is goed gemaakt. De strijdlust zat er nu in, en onze jongens gingen door, met een pas van Philippe Cools over de verdediging naar Pieter Schelles die alleen voor de keeper komt en afrond, 3 - 2. Onze goed spelende verdediging met o.a. Luc Brankaerts, Jo Wuyts en Kristof Geens konden niet voorkomen dat 't Komplot toch nog gelijk maakt. Met een aanval tot tegen de lijn, en de bal terug legt naar een vrijstaande man die de bal met een prachtig schot binnen knalt. 3 - 3. Ons sluitstuk keeper Fred Vanuytsel heeft zich nog een paar keer in de voeten moeten gooien om het gelijk spel op het bord te houden.

Zondag 17 mei 2009
Heibloem Olen - KWB Punt    0 - 6

De eerste goal viel er al na 3 min. een doorsteekpas van Paul Aerts naar Philippe Cools die de bal tegen de netten legt. 0 - 1.Dit overdonderde Heibloem wel enigszins en zij gingen steviger drukken, dat resulteerde in een schot op doel maar Fred Vanuytsel devieert de bal en gaat via de winkelhaak buiten, hier komen wij goed weg. Dan Fred Vanuytsel met een verre uittrap naar Pieter Schelles die de bal uit een scherpe hoek in de volé binnen trapt. 0 - 2. Even later kapt Pieter Schelles twee man uit en zet de bal over de verdediging naar Philippe Cools die zijn tweede doelpunt maakt. 0 - 3. Half wedstrijd.
Vervangingen van Dirk Verstappen, Paul Aerts en Johan Vanspringel door Guy Belmans, Kristof Geens en Luc Branckaerts.
Wij waren te veel verwend met deze drie doelpunten al, na 10 min. in de tweede helft, werden de supporters ongeduldig en riepen, "waar blijft het vierde doelpunt". Onze spelers reageerden hierop, Fred Vanuytsel met een verre uittrap naar Pieter Schelles die Philippe Cools aanspeelt en die terug legt naar Pieter Schelles die de bal binnen trapt, een prachtige combinatie. 0 - 4. Met deze vierde goal was de ban gebroken bij Heibloem, maar hebben toch nog enkel kansen kunnen creëren, maar onze Fred hield zijn goal clean. Hoekschop voor ons, door Peter Dassen kort gegeven naar Pieter Schelles die de bal voor brengt en aan de eerste paal kan Kristof Geens voor de verdediger keihard binnen koppen 0 - 5. En als laatste wapenfeit weer een hoekschop van Peter Dassen en Philippe Cools kop de bal zonder pardon in den haak 0 - 6. Zelden zulk goed voetbal zien spelen van onze jongens, een geweldige wedstrijd. Alhoewel Heibloem wel enkele goaltjes hadden verdiend, maar dat was zonder onze uitblinker Fred Vanuytsel gerekend. Wij hebben twee maal dit seizoen met 0 - 6 gewonnen en telkens een uit wedstrijd, en dan nog tegen twee ploegen die de betere uit de reeks zijn, Schorvoort en Heibloem.

Zondag 17 mei 2009
KWB Punt
- Wielertoeristen       2 - 5

Het was na 5 min. al prijs, met onze reserve keeper in doel Karel, alias kat van Beringen, een afstandsschot vanuit de tweede lijn, en de kat verkijkt zich op de bal, naast de paal binnen. 0 - 1. Gelukkig konden de veldspelers iets meer in de pap brokken, met een schot van Peter Dassen op de keeper die de bal moet lossen, en Mario Willems (Totty) staat op de goede plek om af te ronden. 1 - 1. Wat later vrij schop voor Wielertoeristen, onze keeper Karel Belmans moet ook de bal lossen, en in de herneming moet hij de bal door de benen
laten schieten in doel. 1 - 2. Toch komen wij weer op gelijke stand, met Kristof Geens die door het middenveld snijd en een prachtige doorsteekpas aflevert op Stef Peeters, die koelbloedig afwerkt 2 - 2. Ruststand.
Vervangingen van Mario Willems, Jo Wuyts, Paul Aerts, Philippe Cools en Peter Dassen door Jan Diestelmans, Pieter Schelles, Mousty, Luc Branckaerts en Hans Belmans.
Tweede helft zijn de Wielertoeristen beter in hun spel gekomen met een sterk middenveld. Hoekschop voor Wielertoeristen, aanvaller komt voor de man en kan de bal aan eerste paal binnenkoppen 2 - 3. Even later voorzet vanop links voor de bezoekers, bal komt voor doel en aan tweede paal kunnen zij binnen koppen 2 - 4. Wij hebben in verloop van de tweede helft amper gevaarlijk kunnen zijn voor doel, wij moesten het spel ondergaan. Vrijschop voor Wielertoeristen, met een laag strak schot net naast de paal binnen, ik had er niet bij gekund. (denk ik). 2 - 5. De mannen waren beter, zo simpel is dat, maar ik heb Fredje Vanuytsel toch gemist.

Zondag 10 mei 2009
St. Jan Herentals - KWB Punt     4 - 4

Bij een prachtig zonnetje en een genietbaar temperatuurtje zijn wij goed uit de startblokken geschoten, met een licht voordeel in het voetbalspel. Eerste gevaar kwam van Peter Dassen die een doorsteekpas geeft aan Guy Belmans maar zijn schot gaat over doel. Wat later kan Dirk Verstappen op rechts doorkomen en de bal voorzetten naar de eerste paal waar Stijn Binnemans de keeper verschalkt 0 - 1. Onze voorsprong heeft niet lang stand gehouden, even later wordt er slecht uitverdedigd en St. Jan kan de bal onderscheppen en scoren met een prachtig afstandsschot 1 - 1. Weer komen wij op voorsprong met een knal van Philippe Cools net buiten de 16 m. 1 - 2. En weer even later maakt St. Jan gelijk, de speler kan onze verdediging in de wind zetten en scoren 2 - 2. Stef Peeters komt op links opzetten en waagt zijn kans met een scherp schot op doel, de keeper verkijk zich op de bal en doelpunt 2 - 3. Wij staan weer voor, met de rust.
Vervangingen van Dirk Verstappen, Stef Peeters en Stijn Binnemans door Mario Willems, Johan Vanspringel en Kristof Geens.
Onmiddellijk in de tweede helft kan Lee (Towers) van St. Jan ons middenveld in de doeken doen en scoren 3 - 3. (Weer gelijk). Er volgen nog verschillende kansen voor ons, met een hoekschop van Peter Dassen, Guy Belmans legt voor doel Johan Vanspringel mist van dichtbij. Voorzet vanop links Johan Vanspringel knalt de bal op de lat. Guy Belmans kan uithalen vanuit de tweede lijn naast doel. Dan gebeurt het toch St. Jan kan nog eens voor doel komen en met een prachtige lob wordt Fredje Vanuytsel geklopt 4 - 3. Maar wij gaven de strijd niet op, Jo Wuyts kan Mousty bedienen die voorlegt voor Guy Belmans en scoort, maar doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Even voor affluiten kan Johan Vanspringel de bal via een hoekschop doorspelen naar Guy Belmans die met een
grondscherend schot de eindstand kan vast leggen 4 - 4.

Zondag 03 mei 2009
Fc. Leunen - KWB Punt    2 - 2

De eerste helft hadden wij zeker niet veel in de pap te brokken, wij waren de zwakkere en moesten ons beperken tot verdedigen. Hierdoor kan de Leunen een schot op doel lossen, Fred Vanuytsel verkijkt zich ietwat op de bal en gaat onder hem door in doel. 1 - 0. Wat wij hier tegenover kunnen zetten zijn amper twee schamele kansjes. Net voor rusten begaat Kristof Geens een duwfout in de 16 m. de ref. legt de bal op de stip, en Leunen scoort 2 - 0. Ruststand.
Vervangingen van Jan Diestelmans, Hans Belmans en Mario Willems door: Guy Belmans, Mousty en Philippe Cools.
Bij de hervatting ging het ons veel beter af, er werd veel beter gespeeld, en dat liet zich merken, met Mousty die kan door stoten en Stijn Binnemans een prachtige kans aanbied, Stijn laat er geen gras over groeien en scoort 2 - 1. Wij blijven drukken en zetten de Leunen onder druk, met een verdienstelijk en goed spelend middenveld. De bal wordt langst rechts voorgezet voor doel maar Pilippe Cools kan niet gericht koppen. Even later krijgt Pilippe nog een kans en weer wordt die verprutst. (Hoe zou dat komen ??) Wij kunnen de Leunense verdediging weer verschalken, en de opgekomen Guy Belmans kan van links scherp op doel schieten, de bal gaat in de verste hoek binnen. 2 - 2. Van toen af werd het een bitsig partijtje voetbal, dat de ref. nog moeilijk in de hand kon houden. Onze jongens komen nog eens aandringen en de Leunen begaat handspel net (al of niet) buiten de 16 m. Iedereen zet zich scherp om deze te trappen, en dan gebeurt er iets onbegrijpelijks, de ref fluit de wedstrijd af zonder deze vrijschop te laten nemen. Nog nooit meegemaakt !!! Een pluim voor onze jongens, zeker de tweede helft, een 2 -0 achterstand ophalen, dat is prachtig.

Zondag 26 april 2009
KWB Punt
- Bergom    2 - 2

Deze keer waren wij goed gestart, na 3 min. wordt Stef Peeters vrij aangespeeld en kan centraal naar doel schieten, de bal gaat onder de keeper door en beland in doel. 1 - 0 Jo Wuyts kan de bal nog net voor de doellijn binnen houden en terug leggen op Philippe Cools die de bal achteruit legt naar Guy Belmans maar zijn schot gaat net naast, een prachtige aanval. De kansen stapelen zich weer op, zo geeft Kristof Geens een prachtige lange bal naar Jo Wuyts en komt alleen voor de keeper maar mist onbegrijpelijk!!!
Hans Belmans krijgt ook nog een bal op een schoteltje aangeboden, maar vergeet te schieten. Mousty kan op rechts doorgaan net buiten de 16 meter schiet hij uit een scherpe hoek op doel de bal knalt op de paal. Tot hiertoe was Bergom volledig onmondig, enkel net voor rusten heeft Fred Vanuytsel de bal uit de voeten moeten halen van een Bergom spits.dat was het enige vermeldenswaardig feit van Bergom. Ruststand 1 -0
Vervangingen van Kristof Geens, Philippe Cools en Johan Vanspringel door Jan Diestelmans, Mario Willems en Peter Dassen.
Tijdens de rust heeft Bergom enkel ingrijpende wissels gedaan, en kwamen veel zekerder uit de kleedkamers. Het was al snel paniek voor de kooi van Fredje, met een reuzekans voor Bergom waar zij met twee man voor doel komen, maar missen. Even later mist Bergom weer een kans, wij voelden dat daar iets moest van komen. Wij werden de eerste 10 minuten volledig weg gespeeld. Luc Branckaerts
heeft nog een schot van Bergom net voor de doellijn kunnen keren. Dan een vrij schop voor ons, omgezet door Peter Dassen, in de voeten van Stef Peeters hij zet een verdediger in de wind en scoort. 2 - 0. Volledig tegen het spelbeeld in !! Na dit doelpunt hebben wij ons herpakt met nog kansen van Stef Peeters en een prachtige kopbal van Hans Belmans maar naast doel. Mousty kan de bal terug leggen in de loop van Peter Dassen, de bal gaat nipt over. In de laatste 5 minuten beroerd Hans Belmans de bal met de hand in de 16 m. strafschop, 2 - 1. Bergom ruikt nu hun kans om nog een gelijkspel uit de brand te slepen, en het lukt ze hun ook nog, de laatste minuut gaat de bal in doel Fredje is verslagen 2 - 2. Conclusie, de eerste helft hadden wij het verschil al moeten maken, maar zijn er niet in geslaagd.

Zondag 19 april 2009
Fam. Van Eynde - KWB Punt     2 - 0

Wij hadden deze week te kampen met verschillende gekwetste spelers, en nog enkele spelers waren belet. Met onze twee veteranen Dirk en Karel erbij kwamen wij aan 9 spelers. In allerijl werden Jo Wuyts en Kristof Geens opgebeld om in te springen. Ondertussen moesten wij starten, maar hebben toch stand gehouden tot Jo en Kristof konden aansluiten, ons spel was enkel gewijd aan verdedigen. Met een complete ploeg hebben wij dan toch kunnen aanvallen via Philippe Cools die een paar verdedigers in de wind zet en uit een scherpe hoek naar doel schiet, maar de bal gaat voorlangs, terwijl Rudi Mostien (stopper) was meegekomen en volledig vrij stond.
Ruststand : 0 - 0. Geen vervangingen.
Van Eynde kwam in de tweede helft fel aandringen en door een missertje in de verdediging kunnen zij voor doel komen en scoren, 1 - 0. Na deze goal kan Jo Wuyts een aanval opzetten, en de bal naar Mario Willems spelen die voor doel Karel Belmans ziet vrij staan, maar deze plaatst de bal 10 cm over doel. Ietwat later kunnen de gastheren zich weer voor doel wurmen en scoren, 2 - 0. Hierna hebben wij nog eens een vuist gemaakt met een voor doel gebrachte bal en Jo Wuyts kan niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal voor open doel, de keeper pakt, dat had de eerredder kunnen zijn. In de laatste minuten heeft Rudi Mostien, net voor de 16m naar de noodrem moeten grijpen, Rudi krijgt rood, en tot ieders verbazing legt de ref. de bal op de stip. De strafschop wordt gemist, de bal wordt tegen de paal geschoten. Hierna klonk het eindsignaal. Eindstand 2 - 0. Wij hadden zeker een goaltje verdiend. Nogmaals hartelijk dank aan Kristof Geens en Jo Wuyts die voor ons wilden invallen.

Maandag 13 april Tornooi op Oosterzonen
KWB Punt - Veteranen Linda Olen    2 - 0

Linda Olen start sterk met enkele gevaarlijke aanvallen, maar onze verdediging is op post. Wij hebben ook wel iets in de pap te brokken, met een voorzet van Niel Vanlommel naar Pieter Schelles die de bal achteruit legt naar Guy Belmans maar het schot gaat over doel. Daarna komt Linda met twee achter elkaar gegeven hoekschoppen die niets opleveren, er zat telkens wel gevaar in met hun lange mensen voor doel. Een hoekschop aan onze zijde gegeven door Peter Dassen en Niel Vanlommel kopt de bal in de keeper zijn handen. Een overtreding op rechts levert ons een vrij schop op, gegeven door Pieter Schelles laag over de grond voor doel, en Guy Belmans staat op de goede plek en knalt de bal tegen de netten. 1 - 0.
Vanaf nu worden de duels pittiger en Mousty moet het veld verlaten met een knie blessure, hij wordt vervangen door Jan Diestelmans. Wij krijgen nog enkele kansen met Guy Belmans die de bal voorbrengt maar Johan Vanspringel komt millimeters te kort komt voor de bal binnen te trappen. Voorzet van Pieter naar Niel Vanlommel maar Niel mist zijn schot. Ruststand 1 - 0.
Vervangingen van Mike Van Pelt en Mario Willems door Jo Wuyts en Luc Branckaerts.
Begin van de tweede helft komen Pieter Schelles en Luc Branckaerts beiden voor doel, Pieter kan de bal nog afleggen naar Luc maar besluit zelf te schieten en de bal gaat over. Linda Olen komt ook nog enkele keren opzetten met een aanval op links, maar schot gaat naast. Dan komt er een verre ingooi voor doel, gevaarlijke kopbal, maar Fredje Vanuytsel kan de bal over tikken.
Een aanval van Johan Vanspringel die de bal doorstoot naar Guy Belmans en op zijn beurt Pieter Schelles bedient en op doel kan schieten, maar de keeper red met één hand en duwt de bal naast.
Uiteindelijk kan Pieter Schelles zijn doelpuntje toch meepikken, dank zij het op karakter doorstoten van Luc Branckaerts op rechts en Pieter kan bedienen met een pracht voorzet. 2 - 0. Even later klonk het eindsignaal. De verdediging verdient zeker een pluim, zeker Dries Vanuytsel en Christof Geens. Man met pech Mousty met een knie blessure, en Pieter Schelles die zijn ballen steeds ziet naast vliegen.
Toch een verdiende overwinning. Proficiat jongens.

Zondag 05 april 2009
Bos-Boys - KWB Punt     2 - 2

Zeer aan mekaar gewaagde ploegen, was zeker te merken in het spelbeeld, het ging op en af. Maar onze jongens kunnen een aanval opzetten via Niel Vanlommel die langs rechts voor doel kan komen en de keeper verschalken 0 - 1. De Bos - Boys laten het hier niet bij en vanop links komt er een voorzet voor doel Fred Vanuytsel verkijkt zich op de bal ( of was het door de zon ) en gaat onder de bal door 1 - 1. Net voor rusten krijgt Christof Geens nog een geweldige kans, vrij voor de keeper, maar besluit zijn schot recht op de doelportier. Ruststand 1 - 1.
Vervangingen van Philippe Cools, Niel Vanlommel en Christof Geens door Nic Verachtert, Pieter Schelles en Peter Dassen.
Beide ploegen waren mekaar waard, in de veronderstelling wie in de tweede helft scoort zou de winnaar kunnen zijn. Toch was het even bibberen toen Bos - Boys met een geweldig schot de doelpaal raakten. Even verder in de wedstrijd valt Paul Aerts uit met een vermoedelijke spierverrekking in de bil, en Niel Vanlommel komt terug op veld. Niel doet blijkbaar zijn werk en kan een prachtige voorzet afleveren vanop rechts en aan de tweede paal staat Pieter Schelles die de bal hard binnenkopt. 1 - 2. Wij dachten dat we de winst binnen hadden, maar het bleek niet zo. Een afstandsschot van de Bos - Boys uit de tweede lijn verdwijnt prachtig in de winkelhaak, waar Fredje absoluut niet bij kon 2 - 2. Zulke doelpunten zie je maar zelden maken, maar nu was het prijs. Al bij al een terechte uitslag.

Zondag 29 maart 2009
Vinus - KWB Punt      5 - 3

Wij dachten van Vinus aan te kunnen, maar dat is verkeerd gedacht, want na 5 min. komt Vinus al sterk opzetten en met een prachtige aanval kunnen ze al vroeg scoren 1 - 0. Geen 3 min. later wordt Philippe Cools foutief gestopt in de 16 m. en de bal gaat onverbiddelijk op de stip, Stijn Binnemans zet zich achter de bal en knalt hem hart tegen de netten 1 - 1. Vinus probeert het met een afstandsschot (even over de middellijn ) en ze hebben nog geluk ook de bal gaat prachtig binnen, ongelofelijke goal 2 - 1. Even later krijgt Vinus een vrij schop op ongeveer 25 m. van doel, die wordt ook onverbiddelijk in de winkelhaak geschopt, Fredje Vanuytsel was kansloos 3 - 1. Ik durf wedden dat Jean Marie deze twee doelpunten ook niet had kunnen vermijden. Wij kunnen voor de rust nog een keer gevaarlijk voor doel komen met een schot uit een scherpe hoek van Jan Diestelmans maar de keeper pakt.
Vervangingen van Jan Diestelmans, Dirk Verstappen en Rudi Mostien door Christof Geens, Jo Wuyts en Pieter Schelles.
Na de pauze kan Vinus weer gevaarlijke zijn, met degelijk voetbal, komen zij voor doel en dikken hun voorsprong nog met een goaltje aan 5 - 1. Vanaf toen was de maat vol bij onze jongens, en hebben zij het spel opgelegd, Vinus moest ondergaan. Stijn Binnemans kan een schot op doel lossen en wordt door een verdediger in eigen doel gekopt 5 - 2. De aanval blijft duren, Paul Aerts kan de bal voorzetten vanop rechts en Mousty staat op de goede plek en kopt de bal prachtig tegen de netten 5 - 3. Vinus wordt op deze moment volledig weggedrukt. Stijn kan de bal voorbrengen in de voeten van de vrijstaande Pieter Schelles, die op 4 meter afstand van doel de bal los over knalt, een ongelooflijke misser !! Vinus kreeg het heel warm met deze felle druk van onze jongens, maar wij hebben de achterstand niet kunnen ombuigen naar een gelijkspel, of eventuele winst.

Zondag 22 maart 2009
KWB Punt - KWB Stelen    2 - 3

Wij wisten dat beide ploegen mekaar waard zijn, maar na 10 min. moest voorstopper Mousty ingrijpen zijn fout wordt niet gefloten en Stelen krijgt voordeelbal, hierdoor kunnen zij op randje buitenspel voor de kooi van Fredje komen en scoren 0 -1. Geen minuut nadien is het de beurt aan onze jongens, met een hoekschop getrapt door Peter Dassen en magistraal binnen gekopt door Niel Vanlommel, in de
winkelhaak 1 - 1. Aan beide zijden zijn er nog enkele kansen geweest, maar de ruststand bleef 1 - 1.
Vervangingen van Johan Vanspringel, Mario Willems en Hans Belmans door Philippe Cools, Mike Van Pelt en Jan Diestelmans.
Kort na de start van de tweede helft kan Niel Vanlommel zich doorzetten tot tegen de doellijn en de bal voorbrengen, de aanstormende Peter Dassen wordt tegen de grond gewerkt in de 16 m. en strafschop. Philippe Cools zet deze feilloos om 2 - 1. Vanaf nu wordt er op het scherp van de snee gestreden, met enkel pittige duels. Stelen komt langs midden door, kunnen Fred Vanuytsel omspelen en door de benen van Rudi Mostien in doel, een echte flodder goal. 2 - 2. Bij een uittrap van Fredje Vanuytsel belandt de bal ongewild in de voeten van de spits van Stelen, deze kan zondermeer alleen oprukken naar doel en scoren. 2 - 3. Stelen krijgt nog een prachtkans met een kopbal op de lat, hier komen wij goed weg. Peter Dassen wordt nog in een duel tegen de grond gehaald, en houdt er een bilkwetsuur aan over, hierdoor is hij het veld moeten verlaten. Wij wensen hem vlug herstel toe. Met 10 man zijn wij in de laatste minuten nog kunnen doordringen op links via Mousty,maar hij wordt onverbiddelijk onderuitgehaald net voor de 16 m. Vrijschop komt voor doel, een geharrewar maar de bal wordt in hoekschop gewerkt. De hoekschop wordt uiteindelijk naast doel gewerkt, en het blijft 2 - 3. Het is ons niet gelukt Stelen te kloppen, maar wij zaten er dicht bij !! Vermeldenswaard de inzet van onze jongens zeker Peter Dassen, Luc Branckaerts en Niel Vanlommel.

Zondag 15 maart 2009
Grasschoppers - KWB Punt    1 - 1

Het was een wedstrijd waar beide teams wat schrik hadden van mekaar, het was voorzichtig aftasten, en het spel ging snel op en af. Met toch een aanval van Niel Vanlommel op links en komt alleen voor de keeper maar de bal stuit te ver van zijn voet. Hans Belmans kan Niel nog eens vrij zetten voor doel, maar mikt recht op de keeper. Dan ook aanvallen van de Grasschoppers vanop rechts, voorzet naar midden, waar de spits volledig vrij staat maar hij besluit naast doel. Stijn Binnemans kan de bal doorschuiven naar Stef Peeters op links en dringt door tot voor de keeper maar kan de bal niet controleren. Verwachte tussenstand 0 - 0.
Vervangingen van Luc Branckaerts, Hans Belmans, Dirk Verstappen en Mario Willems door Johan Vanspringel, Mike Van Pelt, Paul Aerts en Mousty.
Van bij de start van de tweede helft ging Paul Aerts er van door op rechts, zijn schot wordt gekeerd door de keeper, in de voeten van Stef Peeters die een loeier los op doel, maar de bal gaat naast. Peter Dassen vanuit de tweede lijn schot naar de winkelhaak, keeper pakt weer. Dan weer Philippe Cools met een schot, op de vuisten van de keeper. De Grasschoppers komen ook aan ons doel met
een prachtige kans die door Fred Vanuytsel ongedaan wordt gemaakt. Dan wordt de bal voor doel gegooid Fredje gaat eronderdoor de spits mist zijn schot en schiet over. En zo gaat het op en neer, wie eerst scoort is winnaar, de ploegen waren elkaar waard. Vrijschop van Peter Dassen wijkt af op de muur in de voeten van Stijn Binnemans en maakt vanuit een scherpe hoek een prachtig doelpunt. 0 - 1. Pas van Stef op Niel Vanlommel en komt alleen voor de keeper , die nu kan beslissen, maar zijn schot gaat naast. En wij dachten dat wij er waren maar. Een counter van de Grasschoppers de spits tipt de bal naar doel onder Fredje door binnen 1 - 1. Geen minuut verder Niel Vanlommel besluit nogmaals net naast. In de laatste minuut heeft Rudi Mostien nog naar de noodrem moeten grijpen op de doorgebroken spits, net buiten de 16 m. (De kaarten bleven op zak, geluk voor Rudi.) Hun vrijschop belandde op de muur. Net daarna het eindsignaal van de wedstrijd. 1 - 1.

Zondag 08 maart 2009
GEDOVIBA - KWB Punt    2 - 2
Gelijk opgaand spel met toch iets lichter voordeel voor Punt, maar Gedoviba heeft meer geluk bij de afwerking, en komt na 5 minuten in de match door tot tegen de achterlijn en kan de bal achteruit leggen en het staat al 1 - 0. Maar zoals wij al eerder bewezen hebben vechten wij terug, met Mousty die kan doordringen tot in de 16 meter en ziet zijn schot afgeblokt worden met de hand, strafschop. Philippe Cools zet de strafschop feilloos om 1 - 1. Even later kan Peter Dassen een doorsteekpas geven naar Stef Peeters die door de ref. onterecht wordt afgefloten voor buitenspel. Ruststand 1 - 1.
Vervangingen van: Karel Belmans door Jan Diestelmans.
In de tweede helft blijven wij doorgaan met een aanval van Peter Dassen door het midden en zet zo Stef Peeters op weg naar doel, zet hierbij nog een verdediger in de wind en scoort 1 - 2. De laatste 20 minuten drijft Gedoviba de druk op hierdoor kunnen zij vanop rechts alleen voor Fredje Vanuytsel komen, maar hij haal de bal uit de voeten van de aanvaller. Even later een duel op een hoge bal met Luc Branckaerts binnen de 16 m. beiden gaan met de voet te hoog maar de ref. fluit strafschop voor Gedoviba, Fredje was kansloos 2 - 2.
Mousty kan in de laatste minuten door het centrum gaan en passen op de vrij gelopen Peter Dassen die weer wordt afgefloten voor buitenspel, en weer onterecht !!! Aan de leiding was deze zondag zeker een reukje aan. Verdienstelijke wedstrijd voor onze verdedigers, Rudi Mostien, Mousty, Luc Branckaerts, Hans Belmans en zeker Fredje Vanuytsel.

Zondag 01 maart 2009
Schorvoort - KWB Punt    0 - 6

Wij stonden ietwat anders opgesteld als anders, met Stijn in 't middenveld en een van onze ex- glorie speler Jan Geukens ( als interim ) in de spits, hierdoor kon onze senior Karel, die nog wat stijfjes was van vorige week, verdiend rusten op de bank. Na vijf minuten geeft Philippe Cools de bal in Jan Geukens zijn voeten, die een prachtig assist vanop links voor goal kan geven waardoor Stijn Binnemans maar binnen te koppen had 0 - 1. Even later kan Jan Geukens de bal deviëren in de voeten van Stef Peeters, die niet twijfelt en de bal droog tegen de netten knalt. 0 -2. Schorvoort was danig verschoten en zijn met enkele kansen en prachtige schoten op doel komen dreigen, maar ze hadden niet gerekend op onze doelman Fred Vanuytsel die zijn netten proper hield. Net voor rust een hoekschop van Peter Dassen, de bal wordt weggewerkt in de voeten van Johan Vanspringel die kan voorzetten en Stijn Binnemans werkt de bal al vallend in doel 0-3.
Geen vervangingen, net 11 man.
In de herneming was schorvoort beter in de aanval, met een loeier op doel, maar weerom Fredje Vanuytsel red. Dan krijgt Peter Dassen nog een prachtige kans maar zijn schot gaat naast. Stijn Binnemans kan doorstoten tot op de lijn en legt de bal mooi achteruit naar Philippe Cools die niet mist en scoort 0 - 4. Schorvoort kan op dat moment enkel de schade beperken. Johan Vanspringel kan passen naar Peter Dassen die zich prachtig vrij speelt en in doel trapt 0 - 5. Stef Peeters kan ook nog uithalen met een schot maar de bal gaat op de paal. Wij zijn niet te stoppen, Peter Dassen krijgt nogmaals zijn kans, deze keer rond hij af met een prachtige lob over de keeper onder de lat binnen 0 - 6. Als laatste wapenfeit een hoekschop op het hoofd van Hans Belmans maar de bal gaat naast. Wij hebben afgewerkt tegen 90%, deze keer was het geluk wel aan onze zijde. Hopelijk gaan wij volgende week met hetzelfde elan ertegen aan. Prachtige wedstrijd jongens !!!

Zondag 22 februari 2009
Hermans - KWB Punt   1 - 1

Deze keer zeker veelbelovend gestart, met als eerste kans een voorzet van Stef Peeters vanop links, en Niel Vanlommel voor de goal, kan niet afwerken. Na twintig minuten een hoekschop getrapt door Niel Vanlommel, en aan de tweede paal staat Stef Peeters die de bal kan inkoppen. 0 - 1. Er zijn nog kansen geweest onder meer Pieter Schelles, die een bal in de voeten krijgt, maar zijn schot niet kan kadreren. Mike Van Pelt kan vanop rechts doorstoten tot in de 16 m. maar zijn schot ketst af op de paal.
Ruststand 0 - 1. Géén vervangingen, juist 11 man.
De tweede helft hebben wij iets minder van leer getrokken. Hermans kwam meer opzetten, maar toch bleven wij scherp voor doel, met Pieter Schelles die zijn schot nog maals op de paal ziet uiteenspatten. Bij een aanval van Hermans wordt de spits net voor de 16 m.neergelegd, een spannend moment, maar de bal gaat naast. Dan kan toch Hermans een schot lossen van tussen twee man en dan nog afwijkt, en in doel beland. 1 - 1. Van dan af zijn wij nog sterk gaan drukken, met kansen nog van Niel Vanlommel en Peter Dassen, maar het mocht niet baten, het bleef een gelijkspel. Alhoewel wij meer de winst verdienden dan Hermans.

Zondag 15 februari 2009
Fien-Boys - KWB Punt   4 - 2
Een verloren match, sorry maar geen verslag deze keer, verslaggever was niet aanwezig. Wel twee doelpunten gemaakt door Niel Vanlommel. Hij dikt zijn topscorer aantal aan!!

Zondag 08 februari 2009
KWB Punt
- Leunen    1 - 3

Het waren twee ploegen die elkaar waard waren, maar het overwicht lag toch lichtjes bij onze jongens, met weer een resem van kansen. Met onder meer een pas van Stef Peeters op NIel Vanlommel, komt allen voor doel maar mist zijn schot. Dan kan Niel Vanlommel Luc Branckaerts bedienen met een prachtige doorsteekpas , Luc kan van een scherpe hoek op doel knallen maar de bal gaat nipt voorlangs. Stef Peeters kan zich alleen voor doel werken maar weer geen geluk de keeper pakt. De bal wordt voorgezet vanop rechts, Mousty haalt uit met een lob op doel over de keeper, de bal valt net op het dak van het doel. Daartegenover heeft de Leunen geen noemens waardige kansen gehad. De bal wou er gewoon niet in. Ruststand 0 - 0.
Vervangingen van Luc Branckaerts en Hans Belmans door Rudy Mostien en Dirk Verstappen.
De tweede helft was nog maar pas bezig, een counter van de Leunen en het staat 0 - 1. Even later identiek dezelfde fase weer op counter en patat 0 - 2. Dat is nu tegen 100% afwerken. Philippe Cools kan doorpassen naar Peter Dassen die de bal voorzet en Niel Vanlommel kan hem heerlijk binnen koppen. 1 - 2. Maar de Leunen begon beter en beter te spelen, en onze
verdediging was zakker en zwakker bezig, hierdoor het derde doelpunt voor de Leunen 1 - 3. Maar de match was nog niet gedaan. Philippe Cools wordt tegen de grond geduwd in de 16 m. Penalty, Peter Dassen zet zich achter de bal, maar 1 meter naast het doel, misschien was het nog juist te zien op een breedbeeld tv toestel !!!! Hier had de match kunnen kantelen maar het
mocht niet zijn. Even later Peter Dassen met een schot uit de tweede lijn, de bal ketst op bovenkant lat over. De laatste kans was nog voor Stef Peeters die de voorzet van Peter kompleet mist. Enfin, had de Leunen zoveel kansen gekregen als wij, dan hadden de verlies cijfers veeeel erger geweest. Wij blijven hopen, één van de weken is het geluk aan onze zijde.

Zondag 01 februari 2009
KWB Punt - Van Eynde   0 - 2

Het meesterschap was voor ons, wij waren beter op de bal met goeie combinaties. Zo kreeg Philippe Cools enkele kansen voor doel, maar zonder resultaat. Tot onverwacht Van Eynde komt opdringen met een enorm hoge bal richting doel, en die dan nog wonder bij wonder tussen de lat en Fredje in doel valt, een ongelooflijke toevals treffer 0 -1. Maar dit deerde ons niet en gingen verder op ons elan, tot Pieter Schelles voor doel een prachtige kans krijgt maar mist zijn schot volledig. We zullen het maar wijten aan de harde ondergrond. Ruststand 0 - 1.
Vervangingen van Luc Branckaerts, Nic Verachtert en Philippe Cools door Mike Van Pelt, Mousty en Dirk Verstappen.
Na de onverdiende achterstand, vlogen wij er weer in met volle moed. Kansen bij de vleet, tot 4 x toe rijpe doelkansen, 3 keer Pieter Schelles en één keer Mousty die hun kansen volledig missen met een slecht schot op doel. Vrij schop genomen door Peter Dassen, brengt de bal naar de tweede paal waar Pieter en Mousty, beiden volledig vrij staand onder de bal door gaan. En zo blijven de kansen zich maar opstapelen. Hoekschop van Peter Dassen een verdediger knalt de bal tegen de lat en in de rebound kan Paul Aerts niet afronden, een halve meter van de doellijn knalt hij over. De bal wou er gewoon niet in. En zoals het meestal gaat, een tegenstoot van Van Eynde, de bal wordt van links voorgezet kopbal die net over de keeper in doel beland 0 - 2. Dit net voor affluiten. Vermeldens waard de prestaties van Johan Vanspringel, Peter Dassen en Paul Aerts. Die het hele team weer hebben gemotiveerd. Onverdiend, dik onverdiend verloren !!!!!!!!!

Zondag 25 januari 2009
KWB Punt
- Heyax   2 - 3

De eerste periode waren wij zeker de betere, met een doorstoten van Mike Vanpelt die de bal kan voorbrengen op de aanstormende Philippe Cools die deze kans niet mist. 1 - 0, en wij spelen dan nog maar 10 min. Dit goed combinatiespel hebben wij kunnen volhouden tot eind van de eerste helft. De laatste minuten is Heyax komen opzetten met een schot, dat net onder de lat in doel gaat, Fredje zat er nog even met de vingers aan, maar niet voldoende. 1 - 1.
Vervangingen van Mike Vanpelt, Luc Branckaerts en Mario Willems door Hans Belmans, Dirk Verstappen en Johan Vanspringel.
In de loop van de tweede helft krijgen wij een vrij schop, genomen door Peter Dassen, de bal komt voor doel en met een flink opzittende Hans Belmans, schop de verdediger de bal in paniek de eigen netten in. 2 - 1. Van deze voorsprong hebben wij niet lang kunnen genieten, want Heyax kan even later met een prachtig schot de bordjes weer gelijk hangen. 2 - 2. Heyax kwam hoe langer hoe meer opzetten, met een hoekschop komt de bal voor doel, in een geharrewar van trekken en duwen kan Heyax scoren. 2 - 3. Een besproken doelpunt, want de
zwarte had best kunnen fluiten voor een fout op Moustie, maar hij deed het niet. Karel toch. (Ik zal volgende keer sneller reageren).
Bij een volgende hoekschop voor Heyax, weer bijna een doelpunt, de corner wordt rechtstreeks op doel ingeslingerd, maar Fredje Vanuytsel kan nog net voor de lijn keren.
Eindstand 2 - 3. Zondag misschien beter.

Zondag 18 januari 2009
Bergom - KWB Punt   3 - 3

De match was enkele minuten bezig of Mario Willems krijgt al een reuzekans voorgeschoteld, hij komt alleen voor doel, maar kraakt zijn schot volledig.( Het had al 0 - 1 kunnen staan ) Dan even later zijn er twee gevaarlijke schoten geweest van Bergom die net voorlangs gingen. Hier zijn we netjes aan ontsnapt. De wedstrijd was evenwel gelijkopgaand. Tot even voor rusten de hardwerkende Paul Aerts vanop rechts kan doorstoten en van ver op doel schiet, de bal gaat netjes over de keeper heen en het staat 0 - 1.
Vervangingen van Philippe Cools, Jan Diestelmans, Stijn Binnemans en Johan Vanspringel door Peter Dassen, Luc Branckaerts, Dirk Verstappen en Rudy Mostien.
Bergom begint veel beter aan de tweede helft, en kan meteen de bordjes gelijk hangen, met een strak schot op doel en Frederik Vanuytsel is geklopt 1 - 1. Geen twee minuten later een hoekschop voor Bergom, de bal komt in de 16 m. een geharrewar voor doel en het staat 2 -1. Onze strijdlust laaide weer op na deze opdoffer, en Pieter Schelles kan op links allen voor de portier komen en maakt het af met een scherp schot op doel 2 - 2. Daarna kan Luc Branckaerts op zijn beurt een verdediger in de wind zetten en prachtig voorzetten van links, de bal komt aan de tweede paal en daar staat Hans Belmans die hem in één tijd binnen knalt 2 - 3. Even later gooit Peter Dassen de bal ook voor doel waar Mike Van Pelt volledig vrijstaand, de bal los over het doel knalt, geweldige misser !! De laatste 10 minuten waren nog voor Bergom, met een pegel op de paal, en een schot op doel dat nog net voor de lijn in het slijk blijft steken. Uiteindelijk kan de linksbuiten van Bergom de bal mooi terug leggen naar de spits en die maakt er 3 - 3 van. Al bij al, gelijk verdeelde punten, de juiste uitslag voor deze match.

Zondag 11 januari 2009
KWB Punt - Bos-Boys

Aangezien de slechte weersomstandigheden, en een sneeuwtapijt van ongeveer 10 cm. op het terrein werd er niet gevoetbald.

Zondag 04 januari 2009
Groen-Wit - KWB Punt   0 - 3

Ondanks de bittere vrieskou waren alle spelers aanwezig, en zelfs enkele supporters. Het veld lag er keihard bij. Dus het was voorzichtig voetballen, waardoor er in de eerste helft niet veel kansen te noteren vielen. Toch zijn wij goed weg gekomen, door een foutje in de verdediging kon Groen-Wit zich doorzetten, maar Fredje Vanuysel red. Philippe Cools is nog uitgevallen met een knieletsel en vervangen door Paul Aerts. Het was een gelijkopgaand spelbeeld met een logische 0 - 0 stand bij de rust.
Vervangingen van Dirk Verstappen door Mario Willems.
Na de rust ging het beter met onze mannen,ik denk dat ze nu pas opgewarmd waren in deze kou, prachtige doorsteekpas van Hans Belmans naar Pieter Schelles die 2 verdedigers in de wind zet en de bal in de korte hoek binnen legt. 0 - 1. Na enkele minuten kan Pieter Schelles oprukken langs rechts en kan een strakke voorzet afleveren, opgejaagd door Johan Vanspringel schopt een verdediger de bal in eigen doel. 0 - 2. Groen-Wit kwam nu wat meer opzetten met enkele kansjes, maar Fredje Vanuytsel hield zijn netten schoon. Fred Vanuytsel haalt uit met een verre uittrap tot aan onze aanvalslinie waardoor Pieter Schelles de verdedigers te snel af is en alleen voor doel kan komen, en deze aanval uit twee tussenstations, kan afmaken met een mooie lob over de keeper. 0 - 3. Toen was de ban zeker gebroken bij Groen-Wit, en hebben niet meer gevaarlijk kunnen uithalen.
Eindstand 0 - 3 een verdiende uitslag, zeker een pluim voor de middenvelders, Peter Dassen, Paul Aerts en Johan Vanspringel. En niet te vergeten onze stopper Stijn Binnemans.

Zondag 28 december 2008
KWB Punt
- Fien-Boys   0 - 4

Het was moeilijk spelen op een bevroren ondergrond, en hobbelig veld. Maar de Fien-Boys zetten onze jongens van bij de start onder druk, en beperkte zich haast uitsluitend tot verdedigen en geraakte hoop en al slechts een paar keer over de helft. Met een kansje van Niel Vanlommel en Peter Dassen. Na twintig minuten spelen was het dan al 0 - 2. Door het agressieve spel van de tegenstrever had de verdediger van Fien-Boys rood moeten krijgen voor het uitdelen van een vermanende vuistslag naar Peter Dassen, maar de leiding liet begaan. Philippe Cools werd ook nog op brutale wijze onderuit gehaald, waardoor hij het
veld moest verlaten met een hoofdwond en gekneusde knie. Pieter Schelles heeft zijn plaats ingenomen. De ruststand was 0 - 2.
Vervangingen van Hans Belmans, Luc Brankaerts en Peter Dassen door Johan Vanspringel, Mousty en Dirk Verstappen.
Na de rust het zelfde spelbeeld, waar de Fien-Boys boven lagen. Zij komen vanop links opzetten, de speler wilt een voorzet geven, maar de bal valt onder de lat in doel, een pure geluksgoal. 0 -3. Het meesterschap van Fien-Boys was te groot en er kwam nog een vierde goal bij 0 - 4. Eindstand.

Zondag 21 december 2008
KWB Punt - St. Dimpna  2 - 2

Het ging in het begin moeilijker dan verwacht, St. Dimpna speelt een lange bal naar hun snelle spits, die zich alleen voor doel kan werken en scoren 0 - 1. Dit alles in de eerste 10 min. van de match. Een felle opdoffer voor onze jongens, maar ze zetten door, met een doorsteekpas van Peter Dassen naar Stef Peeters die perfect in het gaatje liep en zo de gelijkmaker kon scoren. 1 - 1.
Na de gelijkmaker kwam de aanvalsdrang er terug in. Niel Vanlommel op aangeven van Pieter Schelles, ziet zijn schot naast de paal  belanden. Vervolgens een pas van Peter Dassen op Pieter Schelles, die alleen voor de keeper komt maar naast schiet. Het bleef 1 - 1 tot aan het rustsignaal. Vervangingen van Rudy Mostie en Mike Van Pelt door Mousty en Luc Branckaerts.
Tweede helft gelijk opgaand spel, St. Dimpna kan nog uitpakken met een schot op doel, de bal wijkt nog af op Hans Belmans zijn voet, en hierdoor wordt Fredje verrast en is het 1 - 2. Wij staan terug op achterstand. Even later een vrijschop genomen door Peter Dassen. De bal komt voor doel en Mousty kent geen medelijden en kopt de bal in de winkelhaak, een prachtig doelpunt. 2 - 2. Van dan af was de aanvalsdrift niet meer te stuiten, met verschillende kansen, maar geen van allen kreeg de bal tegen de netten.

  • Schot van Pieter Schelles, de bal botst onderkant lat en komt terug in het speelveld.
  • Luc Branckaerts met een vlam net naast de paal.
  • Voorzet van Mario Willems naar Pieter Schelles die knullig mist, bal gaat over de lat.
  • Schot vanuit de tweede lijn van Peter Dassen, bal gaat centimeters over.

Het verschil had de eerste helft al moeten gemaakt zijn, de tweede helft was het geluk niet aan onze zijde.

Zondag 07 december 2008
KWB Stelen - KWB Punt 4 - 0

Wij hebben den derby niet kunnen winnen, nochtans hing daar een weddingschap aan vast, als wij deze wedstrijd wonnen. Maar daar gaan we niet over uitwijden, en ons bezig houden met het wedstrijdverloop. Het begon bitter slecht voor onze jongens, met een misverstand in de verdediging kon Stelen een eerste maal doordringen met een schot op de paal. Even later hadden ze weer pech en kwam het schot wéér een keer op de paal. Stelen lag zeer duidelijk boven, en bracht prachtig voetbal op de mat. Voor ons was er een kansje van Pieter Schelles met een schot op doel. Fredje heeft zich nog een keer fel moeten rebben, maar uiteindelijk was het dan toch raak 1 - 0. Net voor het affluiten van de eerste helft.
Vervangingen van Hans Belmans, Jan Diestelmans, Philippe Cools, Stijn Binnemans en Pieter Schelles door Mario Willems, Paul Aerts, Peter Dassen, Dirk Verstappen en Mike Van Pelt.
Vroeg in de tweede helft krijgt Niel Vanlommel een reuzekans alleen voor de keeper, maar kan het niet afmaken. Dat was de kans om op gelijke hoogte te komen, misschien had dan de wedstrijd gekanteld ? Vlak hierna kan Stelen oprukken vanop rechts, met een voorzet die netjes wordt binnen gekopt. In plaats van (1-1) is het 2-0. Stelen kan nog twee keren scoren, zonder veel moeite, 4 - 0. Er zijn nog kleine kansjes geweest van Stef Peeters die net naast schiet en een kopbal van Peter Dassen op hoekschop. De besten zijn gewonnen, en dat was overduidelijk !!!!!!

Zondag 07 december 2008
KWB Punt - Bos-Boys   1-0

Onze jongens blijven verbazen, met deze week weer een staaltje van prachtig voetbal. Des te meer met het weder optreden van Philippe Cools die een zes tal weken buiten strijd was met een geblesseerde knie. De eerste 15 minuten waren er kansen voor Mario Willems zijn schot belande op de paal, even later kan Stef Peeters op hoekschop koppen, maar raakt de bal niet voluit. Naar het einde van de eerste helft toe gebeurt het dan toch, via ingooi van Mario Willems naar Peter Dassen die de bal kan voorzetten en Stef Peeters mist deze keer zijn kopbal niet, prachtige goal, 1 - 0. Fred Vanuytsel heeft nog een prachtige redding in petto op de doorgebroken spits van Bos-Boys, hij kan de bal nog net met de voet ontzetten.
Ruststand: 1 - 0
Vervangingen: Niel Vanlommel, Philippe Cools en Johan Vanspringel door Dirk Verstappen, Luc Branckaerts en Hans Belmans.
Het eerste kwart van de tweede helft was voor de Bos-Boys, maar zonder enige noemenswaardige kans te kunnen afdwingen. Wij hadden onze voorsprong nog kunnen aandikken met kansen van Paul Aerts die zijn gekraakt schot nog net voor de lijn ziet weg halen. Mario Willems die tijdens zijn schot op doel niet kan recht blijven ? of zou hij 'n mol dood geschopt hebben ?? En dan Luc Branckaerts die een pegel naar de winkelhaak lost maar de keeper kan hem nog in hoekschop duwen. Maar het bleef echter bij de 1 - 0. Het vermelden waard zijn de prestaties van Johan Vanspringel, Stijn Binnemans en Paul Aerts. De andere jongens hebben het blok compleet gemaakt. Laat ons hopen dat het volgende week tegen Stelen ook zo het geval is, misschien nog beter ??

Zondag 30 november 2008

KWB Punt  -  Hermans    0-3
 
Vooreerst danken wij de schenker van 2 matchballen
Café PIPKE, Antwerpseweg Geel - Punt.

Wij zijn de wedstrijd gestart met prachtig voetbal, het balletje ging goed rond, de eerste 20 min kwam Hermans er niet aan te pas. Toch wij hebben geen enkel noemenswaardige kans kunnen afdwingen. Tot dat Hermans kan profiteren van een dekkingsfout op links, met een opkomende speler kunnen zij net voor rusten scoren. 0 - 1.
Vervangingen: van Jan Diestelmans en Dirk Verstappen door Nic Verachtert en Mario Willems.
De tweede helft was nog geen schim meer van de eerste, het combinatiespel was volledig verdwenen. Hierdoor kwam Hermans meer en meer bij de bal, en konden via een hoekschop de stand aandikken tot 0 - 2. Hermans zag nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De goed spelende bezoekers kunnen nog een derde goal maken, met een schot op doel maar Fred Vanuytsel kan de bal nog wegslaan maar in de voeten van de tegenstander 0 - 3. De bezoekers waren beter, en zijn verdiend gewonnen, wij hadden het spelniveau van de eerste helft moeten kunnen aanhouden, maar ja, we kunnen altijd niet winnen.

Zondag 23 november 2008
Bergom - KWB Punt    0-5

Tot onze grote verbazing heeft Bergom nog op de laatste moment, (wij waren op weg naar hun) nog het lef gehad om de match af te bellen.
Met andere woorden FORFAIT. Dus ook de 3 punten voor ons, met een uitslag van 0 -5.

Zondag 16 november 2008
Heibloem Olen - KWB Punt   2 - 2

Een fel geduchte tegenstander, een van de beste uit de reeks, dit was wel te merken in de aanvangsfase van de wedstrijd. Met een aanval van Heibloem die de bal voor brengen een geharrewar voor doel en tegen Jan Diestelmans zijn voet in eigen doel, 1 - 0 Een puur geluksgoal. Maar onze jongens lieten het hier niet bij. Doorstoten van Niel Vanlommel die in duel de bal verloor maar Paul Aerts kan hem oppikken en werkt af met een prachtig afstandsschot 1 - 1. Heibloem was toch de betere in de match, waardoor Fred Vanuytsel weer enkele prachtige reddingen uit zijn mouw moest schudden. Ruststand 1 - 1.
Vervangingen van Jan Diestelmans en Mike Van Pelt door Luc Branckaerts en Rudy Mostien.
Even in de tweede helft een misverstand van Heibloem-keeper en verdediger waardoor Niel Vanlommel kan profiteren en weer zijn doelpuntje meepikt. 1 - 2. Aanval van Punt met Niel Vanlommel naar Mario Willems die doorpast naar Luc Branckaerts en de bal tegen de netten kegelt, maar wordt afgekeurd voor buitenspel, al of niet terecht ?? Even later kan Heibloem vanop rechts doordringen, Fred Vanuytsel kom uit zijn doel maar de speler kan de bal over Fredje binnen lobben. 2 - 2. In de laatste minuten hebben wij nog een reuzekans gehad, opgezet door Mario Willems die op links kan voorzetten naar Niel Vanlommel voor een open doel maar onbegrijpelijk mist, in laatste instantie kan Rudy Mostien de doorschuivende bal ook niet in doel werken. Het is bij dit gelijkspel gebleven, als wij de kansen afwerken was zeker de overwinning voor ons. Chapeau voor iedereen zijn inzet.

Zondag 09 november 2008
Fam. Geerinckx - KWB Punt   1 - 2

Wij waren bijzonder geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen, reeds na 5 min. past de hard werkende Stef Peeters naar Mario Willems, die kan doorgaan op rechts en de bal voor doel kan zetten, waar Niel Vanlommel hem rechtstreeks in doel knalt 0 - 1. Toch kan een goed combinerend Geerinckx met een aanval uitpakken, hierdoor moet Luc Branckaerts een onnodige fout maken in de 16 m. Onvermijdelijke strafschop 1 - 1. Gelijk verdeelde punten met de rust. Vervangingen van: Mousty, door Karel Belmans.
In de tweede helft is Geerinckx meer komen opzetten, hierdoor heeft Fredje Vanuytsel ons behoed voor een achterstand, door enkele keren in de voeten van de aanvaller te duiken. Het eerste kwartier zijn we wel goed weg gekomen dank zij Fredje. Hoekschop voor KWB met achter de bal Peter Dassen de keeper kan de bal niet klemvast houden, waardoor Karel Belmans vanop één meter van de doellijn de bal nog op bovenkant deklat kopt, onbegrijpelijk. Even verder in de wedstrijd met nog enkel minuten te spelen, vrij schop gegeven door Peter Dassen,
de keeper kan hem wederom niet klemvast houden, en deze keer staat Niel Vanlommel op de goede plek om de bal binnen te tikken. 1 - 2.
Dank zij Fredje hebben wij deze overwinning in de wacht kunnen slepen.

Zondag 02 november 2008
KWB Punt 
-  Groen-Wit   3 - 1

Groen-Wit ging fel van start, met verschillende schoten op doel, maar echter zonder enig gevaar voor Fredje Vanuytsel. Naar gelang de match vorderde kwamen wij beter in het spel, met kansen voor Mario Willems een maal alleen voor doel en een keer met een voorzet voor doel maar hij vergeet te koppen (of dirf hij niet??) Tot Mario dan toch een pas naar Pieter Schelles geeft, Pieter schakelt zijn man uit en pas op de vrijstaande Niel Vanlommel, en onze goalgetter kan afronden 1 - 0. Even later moet Mousty in de gevarenzone naar de noodrem grijpen, penalty, deze wordt niet onbenut gelaten 1 - 1. Wij gaven zeker niet op, Mike Van Pelt kan de bal mooi doorsteken naar Niel Vanlommel en zonder twijfel maakt Niel er 2 -1 van. Ruststand.
Vervanging van Jan Diestelmans, Rudy Mostien, Mike Van Pelt en Johan Vanspringel door Karel Belmans, Luc Brankaerts, Nic Verachtert en Hans Belmans.
Wij hadden het tempo gevonden en gingen ook door met aanvallen, onder meer met kansen van Pieter Schelles en Stef Peeters echter zonder resultaat. Tot Niel Vanlommel kan doordringen op doel met een schot, maar de verdediger keert de bal in de voeten van Pieter Schelles en kan mooi afronden 3 - 1. Groen - Wit kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten, met een vrijschop net onder de lat maar Fred Vanuytsel kan de bal nog net over tikken. Ook aan onze zijde zijn nog doelrijpe kansen te vermelden, o.a. Stijn Binnemans met een afstandsschot maar ziet zijn bal op de lat spatten. Uiteindelijk bleef het bij deze 3 - 1 zege. Prima match van onze jongens, met veel inzet en doorzettingvermogen. Wij zijn goe bezig.

Zondag 26 oktober 2008
KWB Punt  -  Gedoviba   1 - 1
Wij hebben onze wedstrijd aangevat met één minuut stilte ter nagedachtenis van het plotse overlijden van Jos Molenberghs. Hij was één van de trouwe pionnen in het elftal van toen.

Een sterk Gedoviba manifesteerde zich al in de eerste minuten van de match, met een zeer snelle spits die overhoeks naar doel schiet, en Fredje was verslagen. 0 - 1. Naargelang de match vorderde kwamen wij beter in ons spel. De bal wordt voorgebracht via een hoekschop, Hans Belmans kan koppen maar de bal ging nipt over. Vermelden waard was de sterke inzet van Niel Vanlommel, hij liep voor elke bal, de verdedigers hadden hun handen vol. De eerste helft was gelijk opgaand, met licht voordeel voor Gedoviba. Ruststand 0 - 1.
Vervangingen van Stijn Binnemans, Luc Branckaerts en Mario Willems door Pieter Schelles, Johan Van Springel en Peter Dassen.
Tweede helft zaten wij beter in de wedstrijd, met een prachtige doorsteekpas naar Pieter Schelles die alleen voor de keeper komt, maar helaas onbegrijpelijk mist.(Het was misschien te gemakkelijk?). Vrijschop voor onze jongens even buiten de 16 m. Pieter Schelles zet zich achter de bal en kan hem in doel schoppen, de keeper zat er nog wel aan, maar onvoldoende. 1 - 1. Nu wij op gelijke hoogte kwamen zat de spirit er nog meer in. Met een hard werkende Mousty op verdedigend middenveld, hij heeft dan ook flinke schoppen moeten incasseren. Nog een pracht-
kans voor Hans Belmans, maar net als in de eerste helft ging de bal net over de lat. Tenslotte bleef het bij dit gelijkspel. Wij hadden de meeste kansen verknoeit.

Zondag 19 oktober 2008
St. Dimpna - KWB Punt   3 - 3
Het meeste balbezit was voor ons. Dit liet zich al snel merken met een goed spelende Mousty, die doordringt tot tegen de hoekschoplijn en de bal nog net kan binnen houden met een subliem hakje, Johan Vanspringel kan de bal opvangen en scoren 0-1. Even later een doorsteekpas op Pieter Schelles, die op randje buitenspel kan vertrekken en alleen op de keeper afstormt 0-2. Kansen bij de vleet, met onder meer Paul Aerts die zelfs tot twee keer toe een prachtkans mist en ook Johan Vanspringel die een wenkende kans laat liggen voor het score cijfer aan te dikken. Wij gaan rusten met 0-2 stand.
Vervangingen van Mousty en Jan Diestelmans door Stef Peeters en Rudy Mostien.
De tweede helft was heeeel wat minder, met nonchalant voetbal, en slechte passes. Na enkele minuten een misverstand tussen Stijn Binnemans en onze keeper Karel Belmans (de kat van Beringen) St. Dimpna kan hiervan profiteren en het staat 1-2. St. Dimpna komt fel opzetten, en Karel Belmans moet een aanvaller foutief stoppen in de 16 m. strafschop 2-2. Toch hebben wij nog een mooie aanval kunnen opzetten, met voorzet van Mario Willems naar Peter Dassen die de bal kan binnen leggen 2-3. Met nog een 5 tal minuten te spelen kan Rudy Mostien de spits van St. Dimpna niet stoppen en hij komt alleen voor doel, maar de kat moet de bal uit de netten halen 3-3.
Conclusie: wij hebben de kansen de eerste helft laten liggen ( had 0-4 kunnen zijn !!) De tweede helft was bar slecht, niets om over naar huis te schrijven !!! Volgende week zal er zeker uit een ander vaatje moeten getapt worden tegen Gedoviba.

PS. Onze bijzondere dank aan FOOTBALL FACTORY Dr. Vandeperrestraat GEEL voor de geschonken matchbal. (Hopelijk winnen wij er volgende week mee).

Zondag 12 oktober 2008
KWB Punt - Schorvoort     4 - 1
Straffe tegenstander,dat wisten wij op voorhand, maar onze mannen zijn de laatste tijd goed bezig. Na 5 min. geeft Paul Aerts een prachtige doorsteekpas naar Pieter Schelles en deze kan mooi afronden 1 - 0. Even later een vrij schop, kort aan de hoekschopvlag, genomen door Peter Dassen een verdediger wilt de bal doorkoppen maar belandt in zijn eigen doel 2 - 0. Onze aanvalsdrift was niet te stuiten Pieter Schelles die prachtig past naar Niel Vanlommel en zoals we Niel kennen hij mist zelden 3 - 0. Met deze stand gaan we de rust in.
Vervangingen: van Mousty, Hans Belmans, Nic Verachtert en Niel Vanlommel door Luc Branckaerts, Mario Willems, Dirk Verstappen en Jan Diestelmans.
Direct na de rust een verre ingooi van Schorvoort voor doel, met een kopbal die Fredje Vanuytsel niet klemvast kan houden met als gevolg een doelpunt 3 -1. Half in de tweede helft een ingooi van Pieter Schelles op de vrijstaande Stef Peeters die alleen voor de keeper kan komen en de bal netjes tegen de netten legt 4 - 1. Schorvoort heeft nog aangedrongen maar het mocht niet baten. Want de kansen waren nog voor ons, met onze Italiaan Totty (Mario) zelfs tot twee keer toe voor de keeper maar kan niet afronden. Stef Peeters met een loeier op doel, maar de keeper zit er nog met een handje tussen en de bal ketst op de paal. Even later halen ze Pieter Schelles onderuit in de 16 m. strafschop. Pieter legt zelf de bal op de stip, maar de bal raakt bovenkant lat. Terwijl wij een stafschop specialist in onze rangen hebben (Totty), maar hij mocht hem niet geven zegt hij !!!! De laatste 10 min heeft de scheidsrechter nog enig gezaag moeten aanhoren, blijkbaar onterecht. Speciale vermelding voor ons middenveld, en onze jonge aanvalslinie.

Zondag 05 oktober 2008
Zevendonk - KWB Punt    6 - 3
Wij wisten dat Zevendonk een te duchten tegenstander is, en dat is ook gebleken. Zij startten met goed voetbal aan de wedstrijd, vooral het middenveld en aanval was zeer goed. Een doorgedrongen middenvelder zet de bal scherp voor doel en aan de tweede paal kan de spits hem binnen tikken. 1 - 0. Wij hebben amper de verdediging onder druk kunnen zetten, even later maakt Karel Belmans een onnodig handspel net buiten de 16 meter. Het vrij schop dat er op volgt wordt prachtig in de winkelhaak geborsteld, Fredje had geen schijn van kans. 2 - 0. Net voor het rustsignaal kan Mario Willems in het strafschop gebied binnen dringen en een strafschop forceren, die hij zelf perfect omzet 2 - 1. Meteen ook ruststand. Vervangingen: Karel Belmans en Dirk Verstappen, voor Nic Verachtert en Pieter Schellens.
Na rusten kan Pieter Schellens de bal mooi doorsteken naar Johan Vanspringel en deze maakt er 2 - 2 van. Met deze gelijke stand dachten wij dat we er waren, maar het tegendeel is waar Zevendonk kan nog 4 keer scoren 6 - 2. In de laatste fase van de wedstrijd wordt Stijn Binnemans nog onderuit gehaald in de 16 meter. En onze specialist Mario Willems zet deze strafschop weer feilloos om 6 - 3. Meer zat er zeker niet in vandaag, in de striemende regen.
 

Zondag 28 september 2008
Amigo - KWB Punt    1 - 3
Jan Diestelmans had veel moeite om 11 spelers op zijn papierke te krijgen, er waren nogal wat belette spelers, en heeft nog beroep kunnen doen op Jo Wuyts en Dries Vanuytsel. Wat in de eerste twee minuten van de match al rendeerde, met een voorzet van Johan Van Springel naar Jo Wuyts die de bal prachtig tegen de netten drukt 0 - 1.
Wij lagen deze keer zeker niet onder met zeer goed combinatiespel, toch kwam Amigo opzetten met een hoge bal voor doel, uit het kopduel met Luc Branckaerts hierop volgend valt de bal in de voeten van Amigo spits en kan scoren 1 - 1. Wij lieten de kopjes zeker niet hangen en gingen door op ons elan, met een doorsteek pas van Peter Dassen naar Stef Peeters die zoals we hem kennen met een geweldig ruche naar doel zijn doelpunt maakt 1 - 2 net voor rust.
Geen vervangingen, net elf man.
Begin tweede helft hadden wij het iets moeilijker, aanval Amigo met een bal tegen onderkant lat die net voor de lijn wordt gekeerd door Peter Dassen. De laatste 20 min. hebben wij nog enkel kansen gecreëerd ondermeer met corner van Luc Branckaerts naar Jan Diestelmans die zijn kopbal maar net over doel ziet gaan. Een vrij schop van Mario Willems dat maar rakelings naast de winkelhaak gaat. Uiteindelijk kan Peter Dassen doordringen tot in de 16 meter verliest de bal, maar wordt opgevangen door Jo Wuyts die hem terug legt voor Mario Willems en (Totty) kan mooi afwerken 1 - 3. Dit net voor affluiten. Onze eerste 3 punten zijn binnen, met een prachtig staaltje voetbal. Onze dank ook aan Jo Wuyts en Dries Vanuytsel die hebben willen invallen.

Zondag 21 september 2008

KWB Punt - Grasschoppers   5-0 ff
Onze vrienden van de Grasschoppers hebben forfait gegeven een paar dagen voor de wedstrijddatum, met de melding dat ze een eetdag hadden ?? Daardoor was de tijd voor mij te kort om alle spelers nog te verwittigen.
Dus hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om een fikse training in te lassen.
Met een partijtje voetbal onder elkaar, 7 tegen 7 over het ganse veld, dus er is flink wat gelopen. Iedereen zal de stramme spieren maandag wel voelen. Maar dat zal zeker volgende zondag lonen tegen Amigo, op de Netevallei, met een overwinning hopelijk?

Zondag 07 september 2008
Verachtert - KWB Punt   4-1
Onze eerste match van het nieuwe seizoen,en dan nog tegen een sterke tegenstander. Nochtans wij waren er goed aan begonnen, onze mannen schoten geweldig uit de startblokken. Al na 10 min. was het raak, na doorstoten van Philippe Cools op het middenveld, en de bal aan NIc Verachtert geeft die op zijn beurt de bal netjes teruglegt in de voeten van Paul Aerts die koelbloedig afrond met een mooie lob. 0 - 1. Na 25 min. krijgt Verachtert een vrij schop net voor de 16 m. die ze droog tegen de netten leggen 1 - 1. Onze pret heeft niet lang geduurd. 1 - 1 was ook de ruststand.
Géén vervangingen. Net 11 man.
Verachtert kwam met veel beter voetbal voor de dag na de rust, dat resulteerde dan ook in verschillende kansen, waarvan Rudy Mostien er nog een net voor de doellijn kon weren. De druk werd te groot en de tweede goal van Verachtert rook geweldig naar buitenspel. 2 - 1. 5 min. na hun tweede doelpunt, verliest Rudy Mostien centraal in de verdediging knullig de bal en het derde doelpunt is in de maak. 3 -1. In de eindfase van de wedstrijd heeft Verachtert nog kunnen een keer kunnen scoren , het is uiteindelijk 4 - 1 geworden.

 

Contactpersoon en verslaggever

Karel Belmans, Poiel 100, 2440 Geel  Tel. 014/72.82.56

Links