KWB Voetbal Geel-Punt

KWB Voetbal Geel-Punt
spelen vriendschappelijke wedstrijden


Terrein: achter de school Vogelzang 81, Geel

Te Spelen Wedstrijden

Deze week

Zaterdag 29 mei 2010.
Tornooi FC. LINNEKE 18.00 uur KWB PUNT - DOBBELDOES.
Terreinen van BUUL Missestraat in OLEN.

Volgende weken

Juni
13-06-10 11 / 12 en 13 juni Tornooi
KWB PUNT

Gespeelde Wedstrijden

Zondag 23 mei 2010
KWB Punt - Sint Dimpna   8 - 0

Als afsluiter van het seizoen een klinkende overwinning, het kan niet beter. Er stond gewoonweg geen maat op onze jongens, zeker de eerste helft. Vooreerst onze sympathie voor de afgestane spelers Paul Aerts en Jan Diestelmans om de ploeg van Sint Dimpna kompleet te maken.
Sven Vanolst kan zich na 10 min. vrij maken op links en een perfecte voorzet geven naar Guy Belmans die de bal tegen de netten legt 1 - 0. Even later bijna identiek hetzelfde scenario, weer Sven Vanolst op links met de voorzet en weer Guy Belmans die de bal binnen duwt 2 - 0. Birane Fall wordt diep gestuurd, moet uitwijken en kan nog vanuit een scherpe hoek met een effectbal het leer over de doellijn leggen, Jan Diestelmans kwam even te laat om dit te verhinderen 3 - 0. Dan komt Sint Dimpna toch even drukken, en nog wel met Paul Aerts, die met een afstandsschot de bal in de winkelhaakwil schieten, maar dat was zonder de kat gerekend, met zijn bekende Beringse kattensprong kan hij de 0 op het bord houden. Dan is het weer aan ons met Birane Fall die alleen voor de keeper komt, moet zich keren, en met de rug naar doel een hakje zet en de keeper is gezien 4 - 0. Sven Vanolst wordt diep gestuurd dit maal op rechts, zet voor aan de tweede paal staan Pieter Schelles die binnenknalt 5 - 0.
Ruststand: 5 - 0. Vervangingen van: Luc Branckaerts door Hans Belmans.
In de tweede periode duurt het wel even voor wij nog voor degelijk gevaar kunnen zorgen. Maar Mousty probeert Sven Vanolst met een diepe bal te bereiken, het lukt nog ook, Sven pikt de bal op net voor de keeper en scoort 6 - 0.
Mario Willems legt ook een prachtige diepe bal voor onze snelle spits Sven Vanolst en twijfelt niet en scoort 7- 0.
De laatste goal, simpele aanval: de Kat gooit de bal uit naar Mousty, legt deze breed voor Guy Belmans kan op rechts Sven Vanolst bereiken, deze zet met een schijnbeweging twee man in de wind, legt de bal terug naar Pieter Schelles die het simpel afmaakt 8 - 0.
Bloopers van de match: Open kans voor Sven Vanolst, die de bal naast de paal schiet, oooooooooooooooo!!!!!
Zeker twee Pieterkes in gans de match, wij weten wel wat een Pieterke is.
Birane Fall voor open doel, onbegrijpelijk gemist. Dus het hadden er nog meer kunnen zijn.

Zondag 16 mei 2010
KWB Punt - Stelen-Boys   6 - 4

Stelen-Boys zijn de wedstrijd begonnen met 10 man, maar was er zeker niet aan te zien zij brachten goed weerwerk voor onze jongens. Tot onze spits Sven Vanolst zich kan afzonderen en alleen voor de doelman komen, zulke kans laat Sven niet liggen en schiet naast keeper binnen 1 - 0.
Even later twijfel in de verdediging van de bezoekers, willen de bal terug spelen naar de keeper maar Sven Vanolst zit ertussen en snoep de bal af en maakt zijn tweede doelpunt 2 - 0. Dan is er een juweeltje van een doelpunt in de maak, ingooi van Johan Vanspringel, Guy Belmans speelt door naar Mousty die past op Luc Branckaerts die op zijn beurt een prachtig hakje zet naar Sven Vanolst en Sven legt panklaar voor Jo Wuyts die maar in te leggen heeft 3 -0. En dit allemaal in de 16 m. echt samba voetbal.
Stelen kan toch ook degelijk weerwerk leveren met een doorgebroken man en zijn schot gaat door de benen van onze keeper Fred Vanuytsel 3 - 1. Tevens ook de ruststand.
Geen vervangingen, want Jan Diestelmans was ingenomen om te spelen bij de bezoekers.
Even na de rust schut Mario Willems een aktie uit de voeten op rechts en past op Birane Fall die de bal aanneemt met de rug naar de goal en in de draai de bal binnen schiet 4 - 1. Birane Fall kan doorbreken in het midden en legt een één - twee op de mat met Mario Willems die doordringt tot bijna tegen de lijn en uit een scherpe hoek de bal binnen legt 5 - 1. Stelen komt dan nog eens op de voorgrond, met een aanval op links en kunnen ook afronden vanuit een scherpe hoek 5 - 2. Na dit doelpunt kwam er de moet terug in bij de bezoekers en kunnen kort hierna weer scoren het wordt 5 - 3. De spanning stijgt weer even, maar voor korte duur want Birane Fall krijgt diepe bal en kopt deze terug op Guy Belmans deze legt de bal over de verdediging in de voeten van Birane, die er 6 - 3 van maakt. Stelen kan in de laatste minuten er toch nog 6 - 4 van maken.

Zondag 09 mei 2010
Bergom - KWB Punt  0 - 1

Al van bij de start was te zien dat beide ploegen aan mekaar gewaagd waren. Bergom trad aan met een verjongde ploeg, met goed voetbal. Zij kunnen eerst dreigen met een voorzet op links kopbal voor doel de bal gaat maar net naast, wij hebben geluk. Mario Willems kan Stijn Binnemans bedienen maar schot van Stijn gaat naast. Even later begaat Maarten Bernaerts een fout net buiten de 16 m. vrij schop van Bergom beland aan de tweede paal waar Fred Vanuytsel in de voeten moet gaan om de bal te pakken. Dan is het weer aan ons, met Guy Belmans die de bal onderschept in de verdediging en plaatst een laag afstandsschot over de grond, de keeper is kansloos het is 0 - 1.
Voorzet van Mario Willems naar Stijn Binnemans maar die mist de bal (of was het een schijnbeweging?) waardoor Philippe Cools in schietpositie komt, maar schiet voorlangs.
Vervangingen van Luc Branckaerts, Mario Willems en Stijn Binnemans door Dirk Verstappen, Sven Vanolst en Jan Diestelmans.
Aanvallend gaat het iets beter bij ons na de rust, met Maarten Bernaerts die alleen voor de keeper komt maar levert een gekraakt schot af, de bal gaat naast. Sven Vanolst breekt door op rechts maar geeft een mislukt pas naar Maarten Bernaerts die vrij stond. Sven kan nogmaals doorbreken en zich allen voor de keeper brengen, maar de bal wipt te ver van de voet en kans is weg. Dat waren zowat de kansen in 't begin van de tweede helft. Want Bergom kwam meer en meer opzetten, de druk werd groter, toch kunnen wij nog een counter forceren van Sven Vanolst die op rechts doorspurt en past op de opkomende Guy Belmans die
volledig vrij zijn schot plaatst, maar de bal komt op de paal terecht.
Fred Vanuytsel moet weer ingrijpen op een aanval van Bergom, en met succes hij houdt de 0 op het bord.
Het is pompen of verzuipen voor de moment, wij komen er nog amper uit. Maar toch verricht onze verdediging prachtig werk. Voorzet van Maarten Bernaerts naar vrijstaande Jo Wuyts die zijn gekraakt schot nog net voor de lijn ziet weghalen. Pas van Jo Wuyts voor Philippe Cools die een geweldige spurt moet bovenhalen om bij de bal te geraken maar zijn schot strand op de keeper. Eindstand 0 - 1. Bergom had wel een gelijkspel verdiend, maar Fred Vanuytsel heeft ons hiervan behoed, wij hebben te veel kansen onbenut gelaten.

Zondag 02 Mei 2010
Bos-Boys - KWB Punt  1 - 9

Aanval: Sven en Birane.
Middenveld: Maarten, Philippe, Guy en Kristof.
Verdediging: Dirk (Karel), Mousty, Jo en Jan.
Doel: Fred.

Er werd onmiddellijk druk gezet op de ketel, de keeper van Bos-Boys valt meteen op met een slechte uittrap in de voeten van Birane Fall die deze kans niet onbenut laat 0 - 1. Even later een voorzet van Maarten Bernaerts naar tweede paal waar Guy Belmans de bal terug kopt in de voeten van Kistof Geens die er 0 -2 van maakt.
Philippe Cools probeert het vanop afstand en met succes, de keeper kan nog wel bij de bal, maar niet goed genoeg, hij duwt de bal tegen binnenkant paal binnen, 0 - 3.
Wij zijn amper 10 minuten aan't voetballen. De Bos-Boys komen dan ook eens opzetten met een doorgebroken man alleen voor doel maar onze Fred Vanuytsel red in twee keer. Voorzet van Birane Fall naar Guy Belmans maar Guy kopt naast. Hoekschop van Sven Vanolst, kopbal van Philippe Cools voor een open doel maar de bal gaat over.
Sven Vanolst kan zich doorzetten en zet twee verdedigers in de wind, alleen voor doel, het is dan 0 - 4.
Maarten Bernaerts kan voorzetten naar Sven Vanolst die op zijn beurt de bal op het hoofd van Birane Fall schildert, en Birane mist niet, 0 - 5. Met deze stand gaan wij rusten.
Vervanging van Dirk Verstappen door Karel Belmans.
Zelfde inzet als voor de koffie, met een voorzet van Maarten Bernaerts naar Sven Vanolst maar zijn schot gaat net voorlangs. Hoekschop van Sven, de bal komt bij Jo Wuyts die vanuit een scherpe hoek op doel schiet, de bal ketst tegen onderkan lat binnen, een prachtig doelpunt 0 - 6. Even later maakt Sven Vanolst er 0 - 7 van op voorzet van Philippe Cools. Wij blijven verder spelen op een hoog niveau, met talrijke kansen. Nochtans moet Fred Vanuytsel zich nog inspannen op een schot van de Bos-Boys, zonder veel erg. Door een mistasten van Bos-Boys kan Sven Vanolst de bal onderscheppen en een pas op Birane Fall afleveren die er 0 - 8 van maakt. In de verdediging moet Karel Belmans,(een van de grootste mannen), tegen de grond leggen, maar het was wel in de fatale zone, strafschop 1 - 8.
Als laatste wapenfeit een sambavoetbal aanval van onze jongens waar Birane Fall de keeper omspeelt en voor de eindstand zorgt 1 - 9. Hoogste score van het seizoen, met onze fantastische twee spitsen Birane en Sven.

Vrijdag 30 april
Tornooi FC PUNT
Vaders en Moeders Jeugdspelers - KWB Punt   3 - 4

Zondag 25 april 2010
Groen-Wit - KWB Punt   2 - 2

Aanval: Birane en Mario
Middenveld: Johan, Maarten, Philippe en Kristof
Verdediging: Mousty (Jan), Jo, Stijn, en Dirk (Luc)
Doel: Fred.

De eerste aanval was langs onze zijde te bekennen met een afstandsschot van Jo Wuyts, maar de keeper kan nog met de voet redden. Even later breekt Mousty door en kan passen op Birane Fall die alleen voor doel komt en de bal binnen schiet, wij zijn net 5 min. bezig 0 - 1.
Birane kan zich even later nog eens doorzetten op links maar zijn schot beland op de keeper. Naar mate de wedstrijd vordert komt er toch meer druk van Groen-Wit, met een doorstoten tot tegen de doellijn, maar Fred Vanuytsel komt gepast tussen maar moet de bal lossen, in de voeten van aanvaller die zijn schot wordt van de lijn weggewerkt door Stijn Binnemans, hier ontsnappen wij aan het gelijkspel.
Birane Fall gaat door tot tegen de doellijn en zet de bal voor, Mario Willems kan voor een open doel koppen, maar de bal gaat voorlangs, een geweldige reuzekans laten liggen !! Balverlies in onze verdediging en Groen-Wit komt alleen voor doel, Fred is kansloos 1 - 1. Onmiddellijk na dit doelpunt kan Mario willems met een pas op Birane Fall hem op weg sturen naar doel, moet uitwijken naar links maar kan toch voorzetten en een verdediger van Groen-Wit devieert de bal in eigen doel 1 - 2. Ruststand.
Vervangingen van Mousty en Dirk Verstappen door Luc Branckaerts en Jan Diestelmans.
Gelijk opgaand spel na de rust, met in de eerste tien minuten geen noemenswaardige kansen. Tot Maarten Bernaerts een prachtige voorzet geeft naar Mario Willems die alleen voor doel komt, maar onbegrijpelijk deze reuzekans de nek omdraait met de bal over doel te schieten, dit had de doodsteek moeten zijn voor Groen-Wit. Er komen nog enkel kansen voor Groen-Wit maar zonder resultaat. Jo Wuyts kan vanuit het midden Kristof Geens bedienen op rechts en ziet de kans om een schot te lossen, maar de bal spat op de paal. (Wie niet scoort niet wint) En dan gebeurt het Groen-Wit komt op links door en zet voor doel naar vrijstaande man en schiet de bal binnen 2 - 2. Na dit doelpunt hebben wij nog even doorgedrukt en Birane Fall kan alleen voor doel komen maar schiet recht op de keeper.
Een  mooie combinatie van Jo en Birane, maar Birane schiet naast. Philippe Cools kan Jo Wuyts nog eens bedienen maar
Jo schiet evenzeer naast doel. De winst had er de tweede helft zeker ingezeten, met stuk voor stuk prachtkansen die wij allen niet benut hebben.

Zondag 18 april 2010
Heibloem Olen - KWB Punt  1 - 2

Net 11 man vandaag, met de volgende ploegopstelling:
Aanval: Mario en Maarten.
Middenveld: Johan, Guy, Kristof en Paul.
Verdediging: Mousty, Jo, Dries en Dirk.
Doel: Fredje.

Wij zijn fel gestart, met nog maar amper een drietal minuten gespeeld, komt een voorzet van Paul Aerts voor doel, de keeper moet lossen en in de herneming knalt Guy Belmans hart tegen de netten, het staat meteen 0 - 1. Even later krijgt Heibloem een reuzekans om op gelijke hoogte te komen, met een voorzet scherp voor doel, maar twee mannen trappen naast de bal.
Langst onze zijde kan Mario Willems de bal voor brengen, en dan zien wij iets wat we zelden zien, een wereldgoal van Paul Aerts die de bal devieert met het hieltje, en zo tegen de netten legt, een geweldig doelpunt !! 0 - 2. Nog enkele kansen van ons voor rusten, met pas van Mario Willems naar Guy Belmans een afstandsschot maar de bal suist over. Een kopbal van Mario Willems naar Maarten Bernaerts maar ook het schot van Maarten gaat over doel.
Bij rusten GEEN vervangingen.
Direct na de herneming een samenspel van Maarten Bernaerts en Guy Belmans die Mario Willems kunnen vrij spelen, maar schot van Mario wordt gepakt door de keeper. Heibloem komt hoe langer hoe meer opdringen met een schot dat net voorlangs gaat. Even later een voorzet vanop rechts voor doel, harde kopbal en de bal gaat tegen de netten 1 - 2. Na dit doelpunt wordt de druk nog groter, en de sfeer grimmiger. Een vrijschop net buiten de 16 m. bal voor doel, kopbal maar Fred Vanuytsel moet zich reppen en red net voor de lijn.
Even later moet Fred weer alles uit de kast halen om ons te behoeden van een gelijk spel. Dirk Verstappen moet in de laatste minuten nog aan de noodrem trekken op een doorgebroken man, vrijschop komt voor doel, maar Guy Belmans kan nog net voor de man in hoekschop koppen. Een laatste kans voor ons, met een voorzet van Mario Willems op Kristof Geens maar kopt de bal onbegrijpelijk over doel, een pracht van een kans weg.
In de laatste minuten zijn er verschillende hete standjes geweest voor ons doel, maar een attente keeper Fred Vanuytsel heeft wel degelijk de match gewonnen.
 

Zondag 11 april 2010
KWB Punt -
Heyax     3 - 1

Een te duchten tegenstander, daarom ook waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd.
Het spel werd goed gespeeld met aan beide kanten enkel kansen. Een karonbolle in onze verdediging tussen Stijn Binnemans en Mousty, Heyax kan profiteren maar hun schot gaat net voorlangs. Even later aan de andere zijde kan Mario Willems een schot plaatsen maar gaat over het doelkader. Dan is het de beurt aan Heyax met een doorgebroken man recht op doel, maar Fred Vanuytsel komt goed uit zijn doel en onderschept de bal.
Sven Vanolst kan doorbreken op rechts maar zijn schot gaat net voor doel buiten. Net voor rusten kan Luc Branckaerts langst links doordrukken en een voorzet voor doel geven, maar de bal wordt met de hand gespeeld door Heyax, strafschop. Guy Belmans zet deze zonder fout om, het is 1 - 0. Tevens ook de ruststand.
Geen vervangingen.
Net na rusten een gevaarlijke lobbal naar doel, het leek dat Fredje verslagen was maar kan de bal nog net over de lat tikken. Guy Belmans kan de bal voor doel brengen, in de loop van Sven Vanolst die met een geweldig vluchtschot de 2 - 0 op het bord zet. Sven brengt de bal voor doel, Mario Willem schiet op goal maar tegen een verdediger, de bal gaat buiten. Heyax kan toch
nog doorkomen op rechts, leggen de bal terug en kunnen scoren 2 - 1. Na deze treffer komt Heyax flink opzetten, met een voorzet voor doel en een kopbal net over doel, dit was wel een open kans, want Fredje was verslagen. Weer een tegenstoot van Heyax met een doorgebroken man alleen op Fred Vanuytsel af, maar Fred haalt de bal uit de voeten van aanvaller, hij behoed ons
van een gelijkspel. Vrij schop van Dries Vanuytsel voor doel kan Stijn Binnemans koppen maar zijn bal spat op de lat. In de laatste minuut geeft Mario Willems een hoekschop en Philippe Cools staat op de juiste plek en kopt de bal net naast de paal prachtig binnen. 3 - 1. Eindstand.

Maandag 05 april 2010
Tornooi Oosterzonen
KWB PUNT -
Vet. Linda Olen  2 - 5

Wij hadden voor de moment een geduchte tegenstander voor ons staan, wat onmiddellijk voor de dag komt. Balverlies in middenveld van KWB Punt maar Mousty kan nog in extremisch wegwerken in hoekschop. Wat later verliest Dirk Verstappen de bal in een duel en Linda Olen kan afwerken het is 0 - 1. Onze jongens drukten meteen tegen, met een schot van Birane Fall maar de bal gaat voorlangs. Net hierna kan Birane Fall Jo Wuyts bedienen en Jo lost een afstands schot waar de keeper geen verhaal tegen heeft 1 - 1.Linda Olen laat het hier niet bij en komen opzetten. 
Een afstandsschot dat kets op bovenkant lat. Hoekschop voor Linda, kopbal naar doel, Dirk Verstappen
kan net voor de lijn wegwerken. Voorzet vanop rechts voor Linda, met kopbal naar doel maar Fred Vanuytsel redt.
Ruststand 1 - 1.
Vervangingen van Dirk Verstappen en Birane Fall door Dave Wuyts en Sven Vanolst.
De eerste minuut in de tweede helft moet Kristof Geens een ingreep doen op de doorgebroken man, helaas
het was in de 16 m. strafschop, wordt feilloos omgezet door Linda. 1 - 2.
Geen twee minuten later wordt Sven Vanolst ook onderuitgehaald in de 16 m. aan de overzijde, maar hier wordt niet voor gefloten. Wat natuurlijk veel protest van onze jongens te weeg brengt, maar zonder resultaat. Net hierna vrij schop voor Linda, bal
komt voor doel aanvaller schiet bal door de benen van Fred Vanuytsel, 1 -3.
Vanaf nu beginnen wij stevig te drukken en dwingen enkele kansen af. Voorzet van Sven Vanolst naar Dave Wuyts maar zijn schot wordt naast doel geduwd door keeper. Voorzet op rechts van Paul Aerts maar Sven Vanolst mist zijn schot. Schot van Guy
Belmans uit de tweede lijn, keeper pakt. De bal wordt door midden gespeeld naar Sven Vanolst, die zet twee verdedigers in de wind en scoort 2 - 3. Nu zat het gelijk spel er nog wel in met nog een 5 minuten te spelen.
Maar daar besliste de scheidsrechter anders over. Na een onsportief terug leggen van een scheidsrechtersbal door Linda Olen kunnen zij profiteren van de situatie en scoren 2 - 4. Nu hebben onze jongens het helemaal opgegeven, (zij moeten tegen 12 man spelen). De laatste minuut kan Linda nog scoren en het wordt 2 - 5.

Zondag 28 maart 2010
Heidebloem Retie - KWB Punt    2 - 0

Palmenmarkt heeft zich laten gelden, net 11 spelers, en dan nog één uur minder geslapen.
Maar toch zijn wij niet slecht gestart, na 5 minuten kan Peter Dassen voorzetten naar Mario Willems die mist met een kopbal een reuzegrote kans, niet te missen !! Even later moet Fred Vanuytsel zich schrap zetten op een schot van Heidebloem, maar hij houdt zijn doel onaangeroerd. Voorzet van Johan Vanspringel vanop rechts, maar Mario Willems komt net iets te laat om zijn kop ertegen te plaatsen, was weer een pracht van een kans.Vrijschop van Luc Branckaerts, net buiten de 16 meter kan Dries Vanuytsel een schot lossen op doel maar de bal gaat nipt over.
In het eerste kwartier komt Heidebloem alleen voor Fredje maar zij schieten de bal nipt naast.
Heidebloem blijft drukken en is op dit moment de betere ploeg, maar onze verdediging houdt goed stand.
Net voor rusten eerste hoekschop voor Heidebloem, bal komt voor doel en kunnen afdrukken, maar Karel Belmans kan de bal net voor de lijn wegwerken. Hier komen wij goed weg. Vervangingen van Karel Belmans door Pieter Schelles.
Begin van de tweede helft een afstandsschot van Peter Dassen net onder de lat maar de keeper redt.
Pieter Schelles kan zich door de verdediging wurmen, maar plaatst zijn schot veel te vroeg, hij had de keper kunnen omzeilen. Fout van Dirk Verstappen op doorgebroken speler, vrij schop net voor de 16 m. maar de bal gaat naast. Heibloem kan doordringen tot tegen de achterlijn en de bal terugleggen naar een vrijstaande speler die de bal net naast de paal binnenlegt, het staat 1 - 0. Wat later krijgt Heidebloem weer een vrij schop even buiten de 16m. twee man achter de bal, een overstapje en de tweede man schiet de bal tegen de netten, Fred had geen kans 2 - 0. Fred Vanuytsel behoedt ons nog voor een derde doelpunt
met een prachtige redding. Pieter Schelles kan nog eens afdrukken maar het schot gaat naast. Peter Dassen probeert nog een één-twee met Pieter Schelles maar mislukt in de zone van de waarheid.
Sterke match van Johan Vanspringel en Luc Branckaerts. Eindstand 2 - 0, onze eerste nederlaag dit jaar.

Zondag 21 maart 2010
Sint Jan Herentals - KWB Punt    1 - 1

De druk van onze mannen was er vanaf het begin van de match. Met een afstandsschot van Philippe Cools maar zijn bal spat op de lat, in de herneming halen wij er nog een hoekschop uit. Deze wordt genomen door Mario Willems en Kristof Geens kan en kopbal plaatsen maar op de keeper in tweede instantie knalt Kristof onbesuisd over doel. Sint Jan Herentals kan ook even weerwerk bieden maar hun schoten zijn ongevaarlijk voor Fredje Vanuytsel. Voorzet van Luc Brankaerts vanop links Guy Belmans wilt de bal plaatsen maar net naast de paal. Sint Jan Herentals kan deze keer onze verdediging verschalken, door
een klein foutje, de bal wordt door de benen van Luc gepeeld en kunnen alleen voor de keeper komen met een doelpunt als gevolg 1 - 0. Net voor rusten kan Philippe Cools Birane Fall vrij spelen met een doorsteekpas, maar Birane besluit recht op de keeper.
Vervangingen van Guy Belmans, Philippe Cools, Peter Dassen, Jan Diestelmans en Birane Fall door Jo Wuyts, Dries Vanuytsel, Hans Belmans, Sven Vanolst en Dirk Verstappen.
Weer dezelfde inzet als voor rusten, zelfs iets beter, met een schot van Sven Vanolst net onder de lat maar de keeper slaat de bal tegen de lat. Nog een voorzet van Luc Branckaerts maar Kristof Geens mist zijn schot en raakt de bal totaal verkeerd. Wat later een vrij schop van Dries Vanuytsel prachtig voor de kop van Sven Vanolst maar kopt de bal onbegrijpelijk naast. Kristof Geens vraagt om vervanging en Guy Belmans komt terug op het veld. Even zag het er niet goed uit toen Sint Jan Herentals kan doorbreken met 2 man tegen één, maar zij besluiten naast doel. Mario Willems kan de bal doorspelen naar Sven Vanolst
die moet uitwijken tot tegen de doellijn maar kan de bal nog achteruit leggen en Guy Belmans prikt de bal tegen de netten. De scheidsrechter keurt de goal af omdat de bal buiten zou geweest zijn. Enorm veel protest van onze jongens, en Sven Vanolst nog geel krijgt, maar het baad niet !!! De goal wordt afgekeurd.
De laatste 5 minuten wordt er geweldige pressing gezet en met resultaat Sven Vanolst op links en legt achteruit naar Mousty die Guy Belmans kan vrij spelen en Guy maakt het af met een prachtig doelpunt 1 - 1. Op de valreep nog een gelijke stand uit de brand gesleept, alhoewel wij meer verdienden.

Zondag 14 maart 2010
Kelderke - KWB Punt    1 - 4

Vanaf de eerste minuut hebben wij getoond hoe je voetbal moet spelen, met een hoekschop van Kristof Geens maar de kopbal van Sven Vanolst spat op de deklat. Na oprukken van onze gevaarlijke spits Mario Willems maakt Kelderke een fataal handspel in de 16 meter, strafschop, Philippe Cools zet zich achter de bal en werkt genadeloos af 0 - 1. Na de herneming kan Peter
Dassen de bal prachtig voor doel brengen, maar Mario Willems komt iets te laat om de bal nog te stuiten. Een combinatie tussen Peter Dassen en Sven Vanolst zorgt voor gevaar, Sven brengt de bal voor en Mario Willems knalt net onder de lat, maar de keper red. Kelderke kon vanaf nu ook eens voor enig gevaar zorgen met een schot uit de tweede lijn, maar voor onze doelman Fredje Vanuystel geen enkel probleem. Kelderke kan vanop links oprukken voor doel, Fredje Vanuytsel komt uit maar kan de bal niet stoppen en Luc Branckaerts moet in extremisch de bal voor de doellijn wegwerken, hier komen wij goed weg. Peter Dassen zet Jo Wuyts op weg naar doel en kan Sven Vanolst lanceren maar zijn schot gaat net over. Jo Wuyts kan een knal op doel afleveren maar de keeper kan niet klemvast pakken en moet lossen, de bal gaat tergend traag richting doellijn maar wordt net op tijd in hoekschop gewerkt. Op deze hoekschop kan Maarten Bernaerts een pegel lossen maar de keeper pakt. Net voor rusten een misverstandje in de halflijn de bal wordt onderschept en twee aanvallers komen voor Fredje die de bal nog kan weren maar in de herneming is het toch prijs 1 - 1. Met deze stand gaan wij rusten.
Vervangingen van Luc Brancaerts, Jo Wuyts, Stijn Binnemans, Maarten Bernaerts en Mario Willems door Hans Belmans, Dirk Verstappen, Johan Vanspringel, Mousty en Birane Fall.
Direct na rusten kan Sven Vanolst doorgaan tot bijna tegen de lijn en legt de bal achteruit naar Philippe Cools die de bal net naast de paal binnen schiet. 1 - 2. Doorsteekbal van Hans Belmans naar Philippe die zijn kans waagt, maar de keeper tikt de bal over. Kelderke kan niet meer voor gevaar zorgen, en onze aanvalsdrift blijft doorgaan. Met een prachtig samenspel tussen Birane Fall en Philippe Cools die Birane op weg zet naar doel en alleen voor de keeper komt, maar besluit onbegrijpelijk naast doel, een open kans !!
Birane Fall speelt de bal tussendoor naar de inlopende Krisof Geens, maar raakt de bal niet goed en de kans is verkeken, dat waren twee niet te missen kansen maar het gebeurt toch. Wat later kan Sven Vanolst op links doorbreken en wordt naar de lijn gedrongen maar kan toch vanuit een ongelooflijke scherpe hoek op doel schieten de bal gaat net achter de tweede paal binnen. 1 - 3. In de laatste minuten moet Kelderke nog eens naar de noodrem grijpen in de 16 meter op de doorgebroken Philippe Cools. De bal gaat op de stip en Birane Fall werkt probleemloos af. 1 - 4.
Wij hebben het spelpeil van vorige week kunnen aanhouden, laat ons hopen dat dit nog even mag verder duren.

Zondag 07 maart 2010
Crossroad - KWB Punt   0 - 6

Vanaf het begin van de wedstrijd hebben wij het Crossroad moeilijk gemaakt, met aanvallend voetbal en een eerste kans voor Mario Willems die de bal naast de paal wilt binnenleggen, maar de keeper duwt in hoekschop. Een prachtige één twee tussen Birane Fall en Mario Willems, maar Birane knalt de bal voorlangs. Even later kan Mousty zich door de verdediging wurmen en met een pure-tip schot de 0 - 1 op het bord zetten. Crossroad is van dan af wat meer gaan drukken, met enkele schoten op doel, maar zonder enig gevaar. Philippe Cools kan de bal voor doel brengen van de rechtse kant, Maarten Bernaerts ziet zijn schot gestopt door de keeper in twee keer.
Crossroad kan net voor rusten nog voor gevaar zorgen met een lob naar doel, de bal valt op de lat, Fredje Vanuytsel had hier geen verhaal tegen gehad,en wij komen goed weg. Met nog een prachtig samenspel van Philippe Cools en Maarten Bernaerts kunnen zij Mario Willems in schietpositie brengen, maar hij schiet recht op de keeper.
Met rusten vervangingen van Dirk Verstappen, Jan Diestelmans en Mousty door Guy Belmans, Johan Vanspringel en Paul Aerts.
Wij vliegen er na rusten direct in met een prachtig samenspel in de verdediging waardoor Guy Belmans een doorsteekbal kan afleveren aan Philippe Cools die koelbloedig afwerkt en er 0 - 2 van maakt.
De kansen volgen mekaar voordurend op, Birane pas naar Philippe maar keeper redt. Voorzet van Johan Vanspringel vanop links, naar tweede paal maar Birane schiet naast doel. Er hingen nog doelpunten in de lucht. Guy Belmans zet zich door tot aan de hoekschopvlag en kan de bal nog voorbrengen, over de keeper en Philippe Cools kan simpel afwerken 0 - 3. Wat later kan Philippe Cools, Birane Fall aanspelen die de verdediging in de luren legt en de bal mooi naast de keeper in doel legt. 0 - 4. Crossroad probeert wel wat aanvallen op de mat te leggen, maar onze verdediging is vandaag beresterk aan 't spelen, en ze  geraken er onmogelijk door. Philippe Cools kan Birane Fall nog eens op weg naar doel zetten, maar moet uitwijken tot tegen de doellijn en brengt de bal nog voor doel waar Mario Willems maar heeft binnen te tikken. 0 - 5.
Als laatste wapenfeit kan Paul Aerts de bal van rechts voorbrengen Birane Fall neemt aan en knalt vanuit een scherpe hoek de bal in het dak van het doel 0 - 6.
Zeker geen overdreven uitslag, als wij het spelpeil van deze match bekijken, het was gewoon supergoed.
Met de meeste pluimen voor de verdediging, gestuurd door Peter Dassen, die de 0 op het bord hebben gehouden.

Zondag 28 februari 2010
Sint-Dimpna - KWB Punt    1 - 1

In de eerste helft was het duidelijk dat Punt de tegenstander pijn zou doen, met een prachtig combinerend voetbal. Maarten Bernaerts kan een pegel op doel lossen maar de keeper slaat de bal weg en in de herneming van Philippe Cools pakt de keeper de bal.
De eerste kans is een feit, Maarten Bernaerts kan zich weer doorzetten en moet uitwijken tot bijna aan de hoekschopvlag maar kan de bal toch voorbrengen, en daar staat Kristof Geens die de bal in de vlucht binnen schiet, 0 - 1. De gastheren hadden op dit moment geen enkele kans om het spel te maken. Net voor rusten kan Philippe Cools de bal voorbrengen vanop rechts
Maarten Bernaerts kan de bal in open doel koppen, maar kopt onbegrijpelijk naast doel, een geweldige kans om de stand aan te dikken vergooid.
Vervangingen van Drik Verstappen, Philippe Cools, Maarten Bernaerts en Kristof Geens door Mario Willems, Sven Vanolst, Peter Dassen en Luc Brancaerts.
De eerste minuten bleef het spel op peil, met kansen van Sven Vanolst met afstandsschot, de keeper moet in hoekschop duwen. De oprukkende Guy Belmans waagt zijn kans vanuit een scherpe hoek op doel maar de bal gaat net over de kruising. De sterk spelende Johan Vanspringel probeert het met een voorzet-schot vanop links, over de keeper maar de bal gaat voorlangs. Na deze kansen en twintig minuten verder zakte het spelpeil steeds dieper weg. Een aanvallende middenvelder van Sint-Dimpna wordt voor de 16 meter niet aangevallen en kan schieten, Fred Vanuytsel moet de bal wegduwen en in de herneming kunnen ze scoren. 1 - 1 Een goal met een buitenspel reukje aan, maar wordt goedgekeurd.
In de laatste minuten moet Stijn Binnemans zich nog reppen om een doorgebroken speler nog te stuiten, en hij heeft ons nog kunnen redden voor een tweede tegengoal.
Gelijk spel was het hoogst grijpbare voor Sint Dimpna, wij hadden het moeten afmaken in de eerste helft.

Zondag 21 februari 2010
KWB Punt - Bos-Boys  5 - 1

Ik kan deze keer zeer weinig vertellen van het verloop van de match, want de verslaggever van dienst was er niet. Toch een klinkende overwinning voor onze jongens.
Zij zijn nochtans met 0 - 1 achter gekomen. Maar Philippe Cools heeft de stand terug in evenwicht gebracht, 1 - 1. En nog voor rusten heeft Kristof Geens er 2 - 1 van gemaakt.
De tweede helft was het de beurt aan super Mario Willems met 3 - 1, Sven Vanolst nam de vierde goal voor zijn rekening 4 - 1. En Biran Fall heeft de eindstand vastgelegd met een vijfde doelpunt 5 - 1.
Mooie overwinning tegen een toch sterke ploeg, (op papier ten minste).
 

Zondag 14 februari 2010
KWB Punt -
Heibloem Olen  5 - 0 (ff)

Het veld lag er bespeelbaar bij, maar Heibloem zag het niet zitten van te spelen, misschien ook om dat ze met te weinig spelers waren, en zijn terug vertrokken. Dus forfaitcijfers 5 - 0.
Onze jongens konden het niet laten, en hebben er een flinke training van gemaakt. Met een wedstrijdje onder ons, acht tegen acht.
 

Zondag 07 februari 2010
KWB Punt - Stelen 5 - 3

Onze dank nog steeds aan de jongeren van Stelen die toch wilden spelen, alhoewel geen voltallige ploeg, maar dat hebben wij aangevuld met enkele spelers van ons te lenen, oa. Luc Branckaerts, Mario Willems en Karel Belmans. Voor wij het echt goed besefte stond het binnen de 15 min. al 0 - 2. Te wijten aan de snelle spits van Stelen die tot twee keer kan doorstoten, maar ook aan een te laks verdedigen van onze jongens.
Tot Guy Belmans de bal over de verdediging kan leggen en de Stelense keeper een misstap maakt, kan Kristof Geens de bal zonder veel moeite tegen de netten leggen. 1 - 2. Even later een assist van Kristof Geens naar Birane Fall (onze nieuwe aanwinst van vandaag) die de bal met de borst controleert en hard onder de lat binnen knalt 2 - 2. Net voor rusten krijgt Stelen een vrije trap, die wordt door hun aanvaller goed gecontroleerd, en netjes binnen geschoven het is 2 - 3. Wij kunnen terug achtervolgen na de rust. Geen vervangingen, onze reservespelers deden met Stelen mee.
Net na rusten kan Birane Fall de bal voorzetten vanop links en Kristof Geens kan in de vlucht de bal over de keeper lobben. 3 - 3. De Stelense verdediging geraakt in paniek onder de Puntse druk, en spelen de bal net iets te kort terug op hun keeper, waardoor Birane Fall ertussen zit, hij laat deze kans niet liggen 4 - 3. Het prachtige samenspel van Philippe Cools en Mousty dat een doelpunt opbracht, werd helaas afgekeurd voor buitenspel. Bij Stelen is het spelniveau in de tweede helft een flink stuk terug gevallen, ze komen amper nog aan enkel kansen. Het laatste wapenfeit in de partij is een prachtige doorsteekbal van Guy Belmans naar Birane Fall die de bal controleert zijn man uit kapt en knap afrond. 5 - 3. (Het derde doelpunt voor onze nieuweling). Punt was ditmaal Stelen te sterk af.

Zondag 31 januari 2010
KWB Punt -
Grasschoppers

Spijtig genoeg is deze wedstrijd weer moeten afgelast worden. De nacht ervoor was er weer een laagje sneeuw gevallen.
Terrein was onbespeelbaar.

Zondag 24 januari 2010
Hermans -  KWB Punt  1 - 2

Van bij de aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat KWB Punt zich zomaar niet gewonnen gaf. Maarten Bernaerts zorgde bijna voor de verrassing, op voorzet van Sven Vanolst, maar Maarten stuit op de keeper. Even later bijna identieke fase, met weer een voorzet van Sven voor Maarten Bernaerts maar deze keer wordt hij onderuit gehaald in de fatale zone, strafschop ! Sven Vanolst zet deze feilloos om.
Met amper 10 minuten gespeeld staat het 0 -1. Hermans komt vanaf nu wat meer drukken, dat resulteert in een prachtig schot, maar Fred Vanuytsel kan de bal over de lat tikken. Peter Dassen in samenspel met Sven Vanolst, Sven kan Maarten Bernaerts aanspelen met een prachtige doorsteekpas maar de bal gaat te ver van Maarten's voet, keeper pakt. Hoekschop voor Hermans, aan tweede paal kan men de bal koppen en deze gaat maar net naast de paal, hier komen wij goed weg.
Vervangingen van Paul Aerts, Peter Dassen en Jo Wuyts door Guy Belmans, Philippe Cools en Dries Vanuytsel.
De ploeg draaide goed, en met resultaat, deze keer is het Philippe Cools die zijn gekraakt schot door de benen van de keeper ziet binnen rollen, flaterke van de keeper. 0 - 2. Wij zijn enkele minuten bezig in de tweede helft.
Onmiddellijk daarna kan Hermans een mooi uitgesponnen aanval opzetten, en met resultaat, met een prachtig schot verschalken zij Fred Vanuytsel het staat 1 - 2. Wij waren zeker niet van plan hun de gelijkmaker te laten maken, en trokken in de aanval. Voorzet van Philippe Cools naar Sven Vanolst maar kop recht op de keeper.
Sven speelt Guy Belmans aan die voor een bijna open doel staat, maar besluit toch op de enige verdediger, het gevaar is nog niet gekeerd, de bal komt terug voor doel, deze keer besluit Kristof Geens net naast. Voorzet van Philippe naar Johan Vanspringel maar schiet de bal over. Maarten Bernaerts vanop rechts met voorzet Guy Belmans besluit recht op keeper. Stuk voor stuk prachtige kansen, maar wij moeten wel zeggen dat de keeper van Hermans een geweldige tweede helft speelde. Eindstand 1 - 2.

Zondag 17 januari 2010
Geerinckx -  KWB Punt
Wedstrijd afgelast, terrein onbespeelbaar !!

Zondag 10 januari 2010
KWB Punt -
Groen-Wit
Wedstrijd afgelast, terrein onbespeelbaar, te veel sneeuw.

Zondag 03 januari 2010
Fien-Boys - KWB Punt
Wedstrijd afgelast, terrein onbespeelbaar te veel sneeuw.

Zondag 27 december 2009
KWB Punt -
Hermans
Wedstrijd afgelast daar het terrein onbespeelbaar was wegens sneeuw.

Zondag 20 december 2009
KWB Punt -
Rozenlaan  afgelast, te veel sneeuw op het terrein.

Zondag 13 december 2009
KWB Punt - Heibloem Olen 2 - 1

Wij hadden het zeker verwacht dat Heibloem Olen met een goed ingestelde ploeg ging komen na de 0-6 pandoering van vorig seizoen bij hun thuis. Maar toch was de eerste grote kans voor ons, op pas van Guy Belmans kan Pieter Schelles in een riante schietpositie komen maar knalt de bal naast doel. Onze aanvalsgolven blijven komen, met Sven Vanolst die kan doordringen tot scherp voor doel langs rechts, maar de bal gaat voorlangs. Even later kan Philippe Cools vanuit de tweede lijn een schot lossen, strand ook naast doel. Heibloem is weinig komen dreigen, wat wel te danken is aan de goede organisatie van onze verdediging. Toch zijn zij kunnen door dringen tot in de 16 m. waar ze na een tussenkomst van Dries Vanuytsel een strafschop cleemden, maar er werd niet gefloten. Een minuut nadien kan Sven Vanolst de bal voorzetten vanop rechts en Pieter Schelles werkt deze keer wel af 1 - 0. Net voor het rustsignaal wordt Sven Vanolst ook onderuitgehaald in de 16 m. Deze wordt ook niet gefloten (misschien als compensatie ?).
Ruststand 1 - 0 .
Vervangingen van Philippe Cools, Sven Vanolst, Hans Belmans en Mousty door Niel Vanlommel, Luc Branckaerts, Jan Diestelmans en Maarten Bernaerts.
De tweede helft zijn wij op hetzelfde elan doorgegaan, met goed combinerend voetbal. Niel Vanlommel die doorsteekt naar Pieter Schelles en de bal slecht raakt, naast doel.  Heibloem kan dan ook dreigen met een doorsteekbal naar spits die afgezonderd voor Fredje Bolat komt, maar Fredje haalt de bal uit de voeten, hier behoedt Fredje ons van een gelijk spel.
De driehoek in het midden Guy, Johan en Maarten, draaide goed. Maarten Bernaerts kan Pieter Schelles perfect aanspelen, Pieter kapt de keeper uit en het staat 2 - 0.
Het enige foutje in de verdediging (of misverstand ) tussen Dries en Stijn die samen naar de bal gaan, waardoor Heibloem van kan profiteren, en hun enige goal maken 2 - 1.
Deze keer geen commentaar over de ploeg, het draaide perfect, zowel achter midden als vooraan. Ik zou zeggen hou dit nog vele weken vol.

Zondag 06 december 2009
Heidebloem Retie - KWB Punt   3 - 2

Onze opstelling klopte al van voor de match niet meer, door Sven Vanholst die in allerijl naar huis is geroepen en vervangen geworden door Kristof Geens. De eerste minuten was het voor beide ploegen even aftasten tot er bij ons in de verdediging een misser gebeurt waardoor Heidebloem voor doel kan komen en scoren 1 - 0.
Het geluk is niet aan onze zijde, Mario Willems ( onze topscoorder )wordt zwaar aangepakt op rechts en heeft het veld moeten verlaten met een enkelblessure, wordt vervangen door Johan Vanspringel. Vervolgens kan Mousty oprukken tot tegen de doellijn, schakelt zijn manneke uit en legt de bal terug naar Jo Wuyts maar zijn schot wordt door de verdediging geblokt. Even later onze derde man die het moet opgeven, Rudi Mostien nog steeds last van de lies, en zijn vervanger is Maarten Bernaerts.
Hoekschop voor onze mannen, de bal wordt doorgekopt en Guy Belmans neemt hem in de vlucht maar de keeper tik de bal over de lat. Johan Vanspringel kan de bal doorkoppen naar Guy Belmans die ziet de keeper iets te ver uit zijn doel staan en schiet vanop afstand de bal netjes over de keeper,een prachtig doelpunt 1 - 1. De kansen waren met de rust voor beide ploegen nog gaaf.
Vervangingen van Dirk Verstappen door Jan Diestelmans.
Net na rusten kan Kristof Geens doorbreken op rechts en schiet vanuit een scherpe hoek net voorlangs. Heidebloem kwam beter in de wedstrijd en kan van links een afstandsschot plaatsen dat net tegen de paal ploft, hier komen wij goed weg. Even later kunnen zij door het centrum gaan, pas naar rechts de bal wordt voorgezet en een alleen staande speler kan afwerken 2 - 1. Deze moment was Heidebloem veel beter in de match als wij, een speler kan vanop de middenlijn oprukken naar rechts en scoort overhoeks in de verste hoek binnen 3 - 1. Wij moesten hier iets tegenover zetten, met Philippe Cools die doordringt tot in de 16 m. en door twee man onderuit wordt gehaald, strafschop, Guy Belmans zet deze feilloos om 3 - 2. Van toen hadden wij nog hoop op de gelijkmaker, met Maarten Bernaerts die twee verdedigers te grazen neemt, maar zijn kopbal is te zwak om de keeper te verschalken. Guy Belmans heeft nog een bal van Heidebloem net voor de doellijn kunnen keren, gelukkig voor ons. De tweede helft waren wij wel degelijk niet de betere. Wij hopen dat aan het blessureleed een einde komt.

Zondag 29 november 2009
KWB Punt
- Pipke

Deze wedstrijd is helaas niet kunnen doorgaan, het paste voor beide ploegen niet zowel zaterdag als zondag niet.
Daarom werd er een training ingelast, met een povere opkomst.
Verontschuldigd: Paul Aerts, Jo Wuyts, Stijn Binnemans, Jan Diestelmans, Kristof Geens, Guy Belmans.
Aanwezig: Jos Verachtert, Karel Belmans, Johan Vanspringel, Philippe Cools, Fred Vanuytsel, Luc Branckaerts en Mousty.
Wel een beetje weinig om te trainen!! Dus wij weten al wie er zondag zeker start aan de match.

Zondag 22 november 2009
KWB Punt
- Bergom   3 - 3

In het begin van de wedstrijd, zeker het eerste kwartier, werden wij gewoon overspeeld door Bergom. Zij waren in het middenveld de betere en overheerste de match, met een hoge bal over de Puntse verdediging komt de aanvaller alleen voor doel, Fred Vanuytsel kan de bal nog in eerste instantie nog stoppen maar moet de bal lossen en in de herneming kunnen zij scoren 0 - 1. Het enige pluspunt in de eerste helft is de aanval van Philippe Cools die de bal naar Mario Willems passeert en Mario kan een schot lossen tussen de benen van de keeper door maar de bal hobbelt uiteindelijk toch tegen de binnenkant paal binnen 1 - 1. Bergom pakt nog eens met een prachtige doorsteekbal uit, net voor rusten, speler tikt de bal naast Fredje binnen 1 - 2.
Vervangingen van Luc Branckaerts en Kristof Geens door Jo Wuyts en Maarten Bernaerts.
Na de donderpreek van de trainer in de kleedkamers zagen wij een heel ander Punt spelen, het ging allemaal plots veel vlotter. Johan Vanspringel kan oprukken op links en geeft de bal prachtig tussendoor naar Philippe Cools die in de hoek twee verdedigers in de wind zet en in de kortste hoek binnen trapt 2 - 2. Dan beginnen de kansen zich weer op te stapelen, met een afstandsschot van Paul Aerts maar de keeper red met de voet, en de bal gaat over. Hoekschop voor Punt, Jan Diestelmans (lange Felani) kan krachtig koppen naar doel, de bal gaat maar net over de lat. Mario Willems gaat door tot tegen de lijn en legt de bal achteruit naar Mousty, maar die is te verrast en schiet de bal huizenhoog over in de bomen. Tot het noodlot weer toeslaat, in de Puntse verdediging, stopper Stijn Binnemans wacht te lang om de bal te spelen tot bij Jo Wuyts die het duel verliest en Bergom komt weer op voorsprong 2 - 3. In de laatste minuten hebben wij alles op alles gezet met Mousty die op het middenveld kan doorkoppen naar Paul Aerts, randje buitenspel, maar Paul werkt netjes af 3 - 3.
Wij hadden, aangezien de kansen, veel meer verdiend. Maar men moet doelpunten maken om te winnen, en liefst ééntje meer als de tegenstander.

Zondag 15 november 2009
Leunen - KWB Punt 4 - 2

Wij hadden het verwacht dat het geen gemakkelijke klus ging worden, maar wij waren toch het best van start gegaan. Na 10 min. toveren Pieter Schelles en Philippe Cools een één - twee uit de voeten, Philippe Cools kan doorsteken naar Maarten Bernaerts die de bal in doel legt. 0 - 1.
Pieter Schelles komt alleen voor doel maar kan de bal niet best controleren en springt te ver van zijn voet, keeper pakt. Jo Wuyts kan een schot lossen vanuit de tweede lijn, de keeper moet lossen maar in de rebound is er niemand die kan afwerken. Dit gebeurde allemaal in het eerste kwartier, het had evengoed 0 - 3 kunnen staan. Na verloop van tijd drukt Leunen meer en meer, hun middenvelder kan los doorgaan naar doel en scoren 1 - 1. Even later vrij schop voor Leunen, de bal komt voor doel en kunnen in de verste hoek afwerken 2 - 1. Luc Branckaerts vraagt om vervanging met een verrekking
in de bil, en wordt vervangen door Hans Belmans. Net voor rusten kan Leunen de bal voorzetten, Fredje Vanuytsel moet de bal lossen, hierdoor kunnen zij hun derde goal maken 3 - 1.Net na dit doelpunt moet ook Rudy Mostien het veld verlaten met een verrekking, vervangen door Mario Willems.
Ruststand 3 - 1. Vervangingen van Johan Vanspringel en Kristof Geens door Sven Vanolst en Jan Diestelmans.
Tweede helft is lang een gelijk opgaand spel geweest tot Leunen de bal voor doel kan terug leggen en zij werken af met een prachtig afstandsschot net naast de paal. 4 - 1.Ons laatste wapenfeit met Maarten Bernaerts naast de lijn kan opzetten en doorspelen naar Philippe Cools die voorzet naar Mario Willems en zoals wij hem kennen werkt hij koelbloedig af. 4 - 2.
Wij hadden het in het begin van de wedstrijd moeten afmaken, maar het is niet gebeurd !!!

Zondag 08 november 2009
KWB Punt
- Crossroad    2 - 3

De sterke reputatie van Crossroad boezemde onze jongens enige angst in. Anderzijds begonnen wij met vertrouwen aan de partij na het recente 5 - 5 gelijkspel op Wielertoeristen. Dit zelfvertrouwen kreeg niettemin een fikse knauw toe Crossroad na 5 min hun eerste doelpunt maakten, uit een slecht samenspel van onze verdediging. 0 - 1. Net daarvoor heeft Luc Brancaerts nog gepast moeten tussen komen om erger te voorkomen.
Met het verstrijken van de partij zijn wij ook beter gaan spelen, Paul Aerts kan de bal vanop rechts terug leggen naar Guy Belmans maar zijn afstandsschot gaat naast. Peter Dassen vraagt om vervanging na een steeds terugkerende blessure, en wordt vervangen door Mario Willems. Even voor rusten past Mario Willems de bal naar Jo Wuyts die van links kan voorzetten in de loop van Kristof Geens die de bal tegen de netten vlamt, het is 1 - 1.
Vervangingen van Jan Diestelmans door Stijn Binnemans.
De tweede helft kwamen wij toch beter in ons spel, alhoewel het samenspel nog niet optimaal was. Toch kreeg Stijn Binnemans een open schietkans, maar de keeper duwt de bal net over de lat. Even later is het de beurt aan Guy Belmans hierbij gaat de bal net over. Hier hadden wij meer in gezien, als de bal misschien laag over de grond ging. Mario Willems kan ook nog een pegel op de goal lossen maar de bal gaat tegen de paal.
En dan gebeurt het, een doorsteekbal van Crossroad, op randje buitenspel, allen voor doel en het staat 1 - 2. Vrij schop voor KWB Punt, een 5 tal meter buiten de 16 m. Jo Wuyts knalt op de keeper die de bal moet lossen en in de rebound kan Kristof Geens afronden. 2 - 2. Vanaf nu is alles geconcentreerd op de aanval om als nog de overwinning binnen te halen. En het was bijna gelukt met een vrij schop van Jo Wuyts dat de keeper nog net over de lat kan tikken. Het geluk was niet aan onze zijde, counter van Crossroad en komen alleen voor Fredje maar hij kan er ook niets mee aan verhelpen, in de laatste minuut 2 - 3. Pech voor onze jongens.

Zondag 01 november 2009
Wielertoeristen - KWB Punt   5 - 5

Zoals de stand laat vermoeden was het de eerste helft toch maar aftastend voedbal van beide ploegen. Guy Belmans kan zijn verdediger in de wind zetten en afdrukken, maar de bal gaat voorlangs. Wielertoeristen komen opzetten, een misser in de verdediging, maar Fredje kan gepast ingrijpen en in hoekschop duwen. Uit deze hoekschop wordt er weer gemist bij het wegwerken van de bal, geharrewar voor doel en geluksgoaltje voor de gastheren 1 - 0. Even later wordt er bij Wielertoeristen met de hand verdedigd in de fatale zone, maaaaar de man in't zwart heeft niets gezien!!!
Mousty vraagt om vervanging en moet gekwetst het veld verlaten, Dries Vanuytsel neemt zijn plaats in. Net voor rusten kan Stijn Binnemans de bal onderscheppen met een tackle en speelt de bal in de voeten van de vrij gelopen Luc Brankaerts die de bal netjes tegen de netten legt 1 - 1. Het laatste wapenfeit in de eerste helft is voor Maarten Bernaerts die de bal vantegen de achterlijn terug legt naar Guy Belmans maar zijn schot gaat over.
Vervangingen van Hans Belmans, Kristof Geens en Dirk Verstappen door Jo Wuyts, Philippe Cools en Jan Diestelmans.
Voorzet van Maarten Bernaerts naar de vrijstaande Mario Willems maar twijfelt bij aanname van de bal en de kans is verkeken. Wielertoeristen verschalken onze verdediging (zwakke duels aan onze zijde) en kunnen voor doel komen en scoren 2 - 1. Even later voorzet van Philippe Cools naar Stijn Binnemans maar zijn vluchtschot gaat naast. Stijn geeft niet op en kan doordringen tot in de 16 m. en wordt onderuit gehaald, stafschop. Guy Belmans legt de bal feilloos tegen de netten. 2 - 2. Voorzet van Maarten Bernaerts vanop links, Mario Willems kan koppen, keeper moet in twee keer pakken. Dan volgt er een prachtig uitgespeelde aanval van de Wielertoeristen, wij stonden erbij en keken ernaar 3 - 2. Nog geen minuut verder voorzet van Wielertoeristen langs rechts, hakje van de spits en weer goal, 4 -2. Dat waren twee doelpunten in één minuut. Wij lieten ons niet doen en gingen ervoor,
met een vrij schop van Guy Belmans vanop ongeveer 22 meter, binnenkant paal en tegen de netten. 4 - 3. Weer binnen de minuut kunnen ze weer tegen scoren 5 - 3.
Voorzet van de sterk spelende Stijn Binnemans naar Philippe Cools die prachtig binnen kopt. 5 - 4. Dries Vanuytsel geeft een vrij schop voor doel, geharrewar voor de kooi, maar Mario Willems weet de bal over de keeper te stiften en binnen, het is 5 - 5. Mario Willems krijgt in de laatste minuut nog een unieke gelegenheid om het af te maken, maar zijn lob balletje gaat net over de lat. De spanning was verzekerd in de tweede helft.

Zondag 25 oktober 2009
Heiyax - KWB Punt 3 - 1

De verre verplaatsing naar Beringen leek ons in het begin van de match wel wat punten op te leveren. Wij waren zeker de betere in de eerste helft.
Guy Belmans kan het lijntje afgaan op rechts en de bal voorbrengen, Hans Belmans kan koppen maar recht op de keeper, was zeker een prachtige kans. Jo Wuyts kan de bal even later doorsteken naar Hans Belmans maar zijn schot suist juist naast de paal.
Mousty komt in een duel er niet goed vanaf, en kwetst zich aan de enkel, hij wordt vervangen door Stijn Binnemans. Kristof Geens kan zich met hard werken doorzetten en ziet de kans een schot te lossen op doel, maar wordt met de handen gestopt door een verdediger in de 16 m. De strafschop wordt omgezet door Guy Belmans, met wat geluk gaat de bal onder de keeper door 0 - 1.
Met deze voorsprong zijn wij de rust ingegaan.
Vervangingen van: Guy Belmans, door Pieter Schelles.
Heiyax heeft ook vervangingen doorgevoerd, waardoor hun middenveld veel beter werd, en het gaf meteen resultaat. Een doorsteekbal op links Jan Diestelmans komt iets te laat en de aanvaller kan alleen op doel gaan, met de gelijkmaker als resultaat 1 - 1. Even later terug een prachtige doorsteekbal van het sterke middenveld en ze komen weer alleen voor doel, Fredje Vanuytsel komt uit maar de bal gaat onder hem door in doel. 2 - 1. Tegen het eind van de match geeft Karel Belmans de bal naar stopper Jo Wuyts in het duel verliest hij de bal en Heiyax kan zijn derde goal maken 3 - 1.
Heiyax was wel degelijk de beste ploeg in de tweede helft.

Zondag 18 oktober 2009
KWB Punt - Sint Dimpna   4 - 1

Gelijkopgaand spel van beide ploegen met enkele kansjes aan beide zijden, ondermeer het samenspel tussen Jo Wuyts en Guy Belmans, maar Guy knalt de bal over doel. Diep in de eerste helft kan Kristof Geens via de rechter flank met Guy Belmans een één - twee uitvoeren, waardoor Guy van uit een scherpe hoek op doel kan schieten en de bal in de verste hoek tegen de netten ziet gaan 1 - 0. Enkele minuten later wordt Maarten Bernaerts onderuit gehaald in de 16 m. zonder twijfel strafschop, Mario Willems neemt de verantwoordelijkheid, maar knalt de bal tegen de buitenkant paal. De kans op 2 - 0 was verkeken !!
De laatste 10 minuten is Peter Dassen nog uitgevallen met een kuitblessure en vervangen door Luc Branckaerts. Ruststand 1 - 0.
Vervangingen van Paul Aerts en Dirk Verstappen door Mousty en Johan Vanspringel.
Het spel vlotte de tweede helft toch iets beter, Luc Brancaerts kan de bal voortrekken, Niel Vanlommel kan hem onderscheppen en alleen voor doel komen, Niel laat deze kans niet liggen en knalt binnen 2 - 0. Een sterk spelende Niel Vanlommel kan doorgaan op rechts en kan zich weer vrij voor de keeper zetten en schiet overhoeks binnen. 3 - 0. Hierdoor heeft de keeper van Sint Dimpna zich bezeerd aan de knie en is vervangen moeten worden. Maarten Bernaerts kan Niel Vanlommel weer vrij voor doel zetten met een prachtige pas, en Niel Vanlommel lobt de bal mooi over de keeper heen. 4 - 0. Een echte hattrick van onze Niel.
Sint Dimpna kan in de laatste minuten nog tegen scoren met een doorsteekbal naar Tom Meulemans die de bal over Fredje binnen lobt. 4 - 1. Een verdiende zege. hopelijk zijn wij terug op het goede spoor.

Zondag 11 oktober 2009
Grasschoppers - KWB Punt 2 - 0

De stand laat het vermoeden, wij waren niet zo goed gestart en het overwicht was voor de Grasschoppers. Vroeg in de wedstrijd is Mousty uitgevallen met een voet kwetsuur, en is vervangen door Maarten Bernaerts. De Grasschoppers konden stevige druk zetten met als gevolg een prachtige doorsteekbal op rechts, Fretje wordt uitgeschakeld en het is 1 - 0.
Na deze opdoffer zijn wij beter gaan spelen, doch echter met weinig gevaar, enkel Stijn Binnemans die Maarten Bernaerts kan aanspelen en Jo Wuyts op zijn beurt ziet zijn schot op doel afgeblokt worden door een verdediger. Ruststand 1 - 0.
Vervangingen van Luc Branckaerts en Paul Aerts door Peter Dassen en Hans Belmans.
Meteen in de tweede helft aanval van de Grasschoppers met een lob, maar deze belandt gelukkig naast doel. Even later hoekschop voor de Grasschoppers, de bal wordt slecht uitverdedigd en met een afstandsschot, dat nog afwijkt op Peter Dassen zijn voet, kunnen zij de 2 - 0 op het bord zetten. De resterende speeltijd hebben wij nog stevig gedrukt, met enkele kansen van ondermeer een voorzet van Kristof Geens naar Johan Vanspringel maar kan niet genoeg kracht achter zijn schot zetten. Peter Dassen kan Jo Wuyts vrij spelen, zijn schot gaat net naast. Stijn Binnemans is alleen door, op een verre uittrap van Fredje, maar wordt gepakt door de keeper net buiten de 16 m. De scheidsrechter doet of zijn neus bloed !!!!
De laatste kans is voor Stijn Binnemans die de voorzet van Maarten Bernaerts overkopt. Wij hadden zeker een doelpunt verdiend, maar het is niet gelukt. Maarten Bernaerts en Luc Brankaerts waren de mannen van de match, met hun felle inzet.

Zondag 04 oktober 2009
KWB Punt
- Groen Wit   2 - 5

Wij bleken niet opgewassen tegen een goed spelend Groen-Wit. Wat wij zeker niet gedacht zouden hebben in de beginfase van de wedstrijd. Wij waren het eerste kwartier de beste, met acties van Philippe Cools die Paul Aerts aanspeelt maar komt iets te laat voor af te drukken. Nogmaals Philippe Cools die Maarten Bernaerts bediend en Maarten kan voorzetten, maar de bal gaat iets te ver voor Guy Belmans. Jo Wuyts die zijn schot net over de lat ziet gaan. Kopbal van Maarten Bernaerts naast het doelkader. De bal wou er niet in, en U weet welke gevolgen dat heeft. Vrij schop voor Groen Wit even buiten de 16 m. de bal komt bij een vrijstaande man aan de 2de paal en het staat 0 - 1. Even later weer een vrijschop vanop dezelfde afstand, deze keer moet Fredje Vanuytsel alles uit de kast halen om redding te brengen. Vanaf nu beheerst Groen Wit de match met een splijtende doorsteekpas kunnen zij de verdediging verrassen 0 - 2. Niet veel later komen zij op links door, leggen de bal achteruit en ze kunnen afronden 0 -3. Wie had dat gedacht, deze uitslag bij de rust.
Vervangingen van Stijn Binnemans en Jan Diestelmans door Mario Willems en Kristof Geens.
Even een heropflakkering in de begin periode met Guy Belmans die op links kan doorkomen en op doel schieten maar zijn schot beland op de paal. Guy Belmans kan Philippe Cools bedienen en draait zich prachtig vrij om zijn schot te plaatsen, nu lukt het wel, 1 - 3. Maar Groen Wit bleef sneller op de bal en sterker in de duels, hierdoor balverlies in het middenveld, en zij kunnen doorzetten onze verdediging is gezien 1 - 4. Dan kan Mousty een fantastische rush doen richting doel, schakelt een verdediger uit en kan overhoeks binnenschieten, 2 - 4. Van dan werd er meer pressing gezet om onze achterstand nog op te halen, maar het mocht niet baten. Nog een kans voor Mario Willems op links, zijn schot gaat net over de winkelhaak.
Aan onze zijde had Fredje Vanuytsel nog een geweldig reflex op een schot van Groen Wit vlak voor doel. En bij wat concentratie verlies bij een ingooi van Groen Wit werden wij weer beetgenomen door hun snelle spel en maken hun 5 de doelpunt. Vanaf dan zijn de kopjes naar beneden gegaan met de nog enkele minuten restende speeltijd. Eindstand 2 - 5. Ons eerste nederlaag !!!!

Zondag 27 september 2009
KWB Punt - Vinus    4 - 2

De eerste helft konden wij genieten van een gelijk opgaand spel, met twee ploegen die mekaar evenknie waren. Tot laat in de eerste helft, Philippe Cools kan doordringen tot in de 16 m. waar hij onderuit wordt gehaald, de ref. fluit strafschop, hiervoor volgt er veel kritiek van Vinus. Maar Guy Belmans legt hem op de stip en knalt de bal tegen de netten 1 - 0. De resterende minuten van de eerste helft is er niets noemenswaardig gebeurd.
Vervangingen van Rudy Mostien,Guy Belmans,Mousty, Philippe Cools,Niel Vanlommel en Kristof Geens door Johan Vanspringel,Luc Branckaerts, Paul Aerts, Maarten Bernaerts, Jo Wuyts en Jan Diestelmans.
Na circa 5 min. kan Maarten Bernaerts de bal vanop rechts terug leggen voor Johan Vanspringel die niet twijfelt en naast de keeper binnen schiet. 2 - 0. Vinus komt van dan iets meer opzetten en kunnen een prachtige aanval afwerken met een doelpunt. 2 - 1. De bezoeker ging van dan op zoek naar een gelijk spel. Waardoor Jo Wuyts iets meer vrijheid kreeg en de bal panklaar kan leggen voor Mario Willems, die aanpakt met rechts en met links binnen trapt, een internationaal is zowel links als rechts. 3 - 1. Even later kan Jo Wuyts Totty weer bedienen en Mario Willems schiet binnenkant paal de bal binnen. 4 - 1. Vinus heeft nog kunnen profiteren van balverlies in het middenveld, waardoor ze vrij voor doel komen en kunnen mooi overhoeks binnen leggen. 4 - 2. Eindstand. Doe zo voort jongens geen enkele match verloren in de maand september.

Zondag 20 september 2009

Geen wedstrijd, KWB Stelen heeft forfait gegeven.
Dus hebben wij onder elkaar een mini voetbalmatch gespeeld, en de blauw-gele zijn gewonnen met 12 - 10.
In de verlengingen naast het veld waren de blauwe overduidelijk de betere, tot een uur of 2 zeker ?

Zondag 13 september 2009
KWB Punt -
St. Jan Herentals   5 - 1

Het sterk verjongde team van St. Jan Herentals deed goed hun best, en het was een gelijk opgaand spel van beide ploegen. Tot Fredje een verre bal uittrapt naar Stijn Binnemans die een dubbelpas doet met Philippe Cools en dan de bal voorzet vanop rechts, Philippe Cools staat voor doel en kan de bal binnen schieten. 1 - 0. Maar Herentals komt ook dreigen met een schot van buiten de 16 m. dat dreigt juist onder de lat binnen te gaan, Fredje moet alles uit zijn kas halen om de bal nog net over te tikken, een prachtige redding !!
Vervangingen van Johan Vanspringel, Jo Wuyts, Dries Vanuytsel en Rudy Mostien door Mario Willems, Luc Branckaerts, Peter Dassen en Maarten Bernaerts.
Na de pauze werd er zo'n 10 min. slordig gespeeld, maar wij hebben ons kunnen herpakken. Peter Dassen die een voorzet langs rechts aflevert voor doel, waar Hans Belmans kan op inlopen en net voor de verdediger zijn voetje kan tegen zetten, naast de paal binnen. 2 - 0. Even later schildert Maarten Bernaerts de bal op de kop van Luc Branckaerts maar stuit op de keeper, in de
rebound kan onze Italiaan Totty binnen leggen. 3 - 0. St. Jan Herentals doet ook nog mee, en kunnen doorsteken op links de bal komt voor doel waar ze kunnen afwerken met een schot onderkant lat en binnen, Fredje was kansloos. 3 - 1. Guy Belmans kan een doorsteekpas geven naar Mario Willems (Totty) die alleen voor doel komt en schiet recht op de keeper, die moet lossen, en in de herneming is het raak. 4 - 1. Wat later kan onze spits Totty zich weer los rukken van zijn verdediger en legt zijn 3 de goal binnen. 5 - 1. Een zuivere hattrick voor onze Italiaan Mario Willems.
Er zijn nog wel enkele prachtkansen geweest, met een voorzet van Philippe Cools naar Guy Belmans maar die kopt de bal over doel. En een prachtig afstands schot van Peter Dassen dat net over suist.
Eindstand 5 - 1. Al bij al een plezant matchke.

Zondag 06 september 2009
KWB Punt -
Fien Boys    3 - 3
Wij zijn als de betere van start gegaan met toch wel meer overwicht in ons spel. Tot Maarten Bernaerts de bal kan voorzetten naar Jan Diestelmans die een schot waagt maar wordt nog voor de lijn gekeerd, en de bal komt dan voor de voeten van Stijn Binnemans die uiteindelijk kan afronden. 1 - 0. Vijf minuten later rukt Johan Vanspringel op links door, en terwijl hij zijn schot plaatst wordt hij onderuit gehaald, maar de bal gaat mooi over de keeper heen in doel. 2 - 0.
Vanaf de eerste match krijgen de supporters al een juweeltje van een goal te zien.
Met de pauze zijn vervangen: Stijn Binnemans, Jan Diestelmans, Patrick en Hans Belmans door Guy Belmans, Philippe Cools, Mousty en Dirk Verstappen.
De tweede periode was er precies meer twijfel in de ploeg geslopen, zo geeft Guy Belmans een niet zo denderende pas naar Rudi Mostien die de bal wilt doorkoppen naar Fredje Vanuytsel maar wordt onderschept door de tegenstander en kunnen dit foutje afstraffen. 2 - 1. Hoekschop voor ons genomen door Mario Willems perfect op de kop van Dirk Verstappen geschilderd, en Dirk laat de kans niet liggen en kop de bal tussen twee man in doel. 3 - 1. Voorzet van Peter Dassen vanop links naar Totty die de bal binnen legt, maar doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.
De bal wordt slordig rondgespeeld in het middenveld en kan onderschept worden, hierdoor komt de aanvaller alleen voor doel en rond af. 3 -2. In de laatste 5 min. identiek dezelfde fase, weer allen voor doel en prijs. 3 - 3.
Wij hebben de winst weg gegeven door iets minder geconcentreerd te voetballen in de tweede helft. Maar ons eerste punt is binnen !!

Het seizoen 2009/2010 is van start gegaan, en het werd hoog tijd want verschillende mannen stonden op hun benen te trillen voor toch weer tegen een bal te kunnen stampen.

 

Contactpersoon en verslaggever

Karel Belmans, Poiel 100, 2440 Geel  Tel. 014/72.82.56

Links