KWB Papierslagen

KWB Papierslagen 2011
Geel-Punt

Mededeling Papierslagen

HELAAS, HET IS GEDAAN
Vele jaren deed KWB trouw en met enthousiasme de ophaling van oud papier. En eens per jaar de ophaling van kleren voor Wereld Missiehulp.
Het was zo gemakkelijk. Het papier dat langs kranten en reclame binnenstroomde; werd netjes opgeborgen in dozen die ge in elk grootwarenhuis zo maar om mee te nemen had.  Tot de KWB weer eens zijn ronde deed om alles op te halen en te brengen naar grote containers. Ďt Was niet enkel milieuvriendelijk, het was ook gemakkelijk.
En nu is het gedaan. IOK liet weten dat de KWB moest stoppen met de ophaling. Zij zouden het wel doen.
Omdat het papier opnieuw iets meer opbrengt?
Spijtig. Maar van harte willen we de KWB danken voor hun jaren inzet om van ít Punt een milieuvriendelijke parochie te maken.
Gelukkig heeft deze toffe Puntse organisatie nog heel wat andere pijlen op de boog om dienstbaar te zijn, om zich in te zetten voor onze parochie. We doen het te weinig "dank u zeggen" maar vandaag wil ik het van harte doen. KWB we hebben veel waardering voor uw werk

Een klein overzicht van de laatste 2 jaar papierophaling
In de loop van 2009 kregen wij van het Geelse stadsbestuur het bericht dat zij de papierslagen niet verder zouden subsidiŽren. Daar in de meeste andere parochies het papier opgehaald wordt door jeugdverenigingen kwam dit item ter sprake op de jeugdraad. Daar er nog geen overeenkomst is inzake een vervangende manier om toch nog een cent bij te verdienen is de afschaffing van de papierslagen momenteel opgeschort. Wij kregen immers recent bericht van IOK dat we nog tot en met juni 2010 papierslagen mogen organiseren. Dus ondanks het feit dat we dachten  op 14 november onze laatste papierslag uit te voeren krijgen we dus nog een half jaar respijt en zullen we in 2010 dus toch nog enkele papierslagen organiseren.

In het stedelijk infoblad verscheen het bericht dat de papierslagen met hulp van de stad nog kunnen doorgaan tot eind 2011. Van zodra de data bekend zijn waarop we in het najaar een ophaling zullen doen zullen wij deze zo snel mogelijk publiceren op de site en in het parochieblad.

Na een vergadering met het stadsbestuur hebben we besloten om gebruik te maken van de uitdoofregeling voor de door de stad gesubsidieerde papierslagen. Nog tot eind 2011 zullen we papier ophalen en laten afvoeren via de stad. 

De laatste papierophaling gebeurde op zaterdag 5 november 2011.
 

Contactpersoon

Johan Jacobs, St. Kristoffelstraat 21, Tel. 014/58.48.15

foto Johan Jacobs Geel Punt, geboren 1961 te Diest

Onze papierslagen werden gesteund door het Geelse stadsbestuur zoals hieronder in een artikel uit de Passe-Partout van 22 maart 2006 wordt verduidelijkt.