Tankwagen met melk gekanteld op E313

van onze fotograaf ter plaatse op 12/06/06

uit De Standaard van 12/06/06

Tankwagen met melk gekanteld op E313

ANTWERPEN - Op de autosnelweg E313 is omstreeks 14.30 uur een tankwagen gekanteld ter hoogte van Geel in de richting van Antwerpen. Het voertuig was geladen met melk.
Het verkeer moet de snelweg in Geel-Oost verlaten en wordt via de gewestwegen naar Geel-West geleid, waar het de autosnelweg weer op kan. Omstreeks 15.30 uur stond er een file van zowat 13 kilometer. De oorzaak van het ongeval is voorlopig nog onbekend.

Omdat de tankwagen onder een brug ligt, zal het takelen een moeilijke klus worden, aldus de verkeerspolitie. De civiele bescherming zal onder de gestrande reizigers waterzakjes verdelen.

Volgens het persagentschap Belga zou zangeres Natalia bij het ongeval betrokken zijn.
llc

uit Gazet van Antwerpen van 13/06/06

uit Gazet van Antwerpen van 13/06/06

Natalia: "Ik maakte een inschattingsfout"

Volgens trucker Cor Roosen uit Kaulille lag zangeres Natalia aan de basis van het ongeval gisteren op de E313 in Geel-West. Natalia heeft het over een “inschattingsfout”.
Cor Roosen (53) was maandag met 26.000 liter ruwe melk op weg naar zuivelfabrikant Milcobel in Kallo. “Voorbij Geel-Oost stak ik een vrachtwagen met aanhangwagen voorbij en nog twee andere vrachtwagens die vertraagden. Vermoedelijk om in Geel-West de autosnelweg te verlaten. Achter mij reed een jeep. In m’n achteruitkijkspiegel zag ik dat die links en dan weer rechts reed om mij te dwingen naar rechts te gaan. De eerste vrachtwagen knipperde met de lichten als signaal dat ik naar rechts kon. Ik reed langzaam naar rechts. De jeep reed voor mij en de bestuurder ging plots op de remmen staan.”
“Op dat ogenblik reed ik 89. Ik moest alles dichtgooien en uitwijken op de pechstrook omdat de jeep harder remde. M’n aanhangwagen begon te slingeren. Met mijn cabine kwam ik rechts van de jeep. Daarna kantelde de vrachtwagen.” De vrachtwagen zette zich dwars over de weg. De melk gutste over het wegdek. De rijweg was volledig afgesloten.

Cor Roosen is niet mals voor de zangeres. “M’n eerste ongeval in 26 jaar,” zucht hij. “Hier heb ik het echt moeilijk mee. Dit kan ik niet aanvaarden. Waarom ging ze op haar remmen staan? Dat was voor niets nodig. Het verkeer was rustig.”
Een bestuurder bevestigt het verhaal van Roosen. “Ik reed achter de jeep van Natalia. Na een voorbijsteekmanoeuvre reed de jeep voor de vrachtwagen en ging op de remmen staan.”

Natalia moest na het ongeval een verklaring afleggen bij de politie. Haar vriend Koen Baeyens zat naast haar in de wagen. “We waren samen met de vrachtwagen al een hele tijd aan het voorbijsteken. En samen met de truck gingen we naar rechts. Natalia remde omdat ze de afrit Geel-West wilde nemen,” vertelt hij.
Natalia zelf was na het ongeval niet bereikbaar voor commentaar. De communicatie verliep via haar manager Bob Savenberg. “Natalia zit in volle revalidatie. Ze kan nu echt geen twintig keer haar verhaal doen. Tegen mij vertelde Natalia dat ze een inschattingsfout heeft gemaakt. Ze wist niet dat de afrit zo dichtbij was. Ze is zeker niet op de rem gaan staan om het de vrachtwagenbestuurder moeilijk te maken.”
“Natalia is absoluut tegen agressie in het verkeer,” pleit de manager. “Ik maakte mee dat mensen uit de vriendenkring van Natalia zich daar wel eens aan bezondigden. Die gaf ze dan ongelooflijk naar hun vijs.”