FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking
Stamnummer 7813

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Nieuws

Preminiemen 2007


Van links naar rechts
Rechtstaand: Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Gilles Liekens, Jannik Bens
Zittend: Johan Vanspringel, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Santo Roger, Yari Lontie, Jens Van den Ouweland, Guy Gielen

Te Spelen Wedstrijden

De te spelen wedstrijden van FC Punt voor het komende weekend vindt u hier https://www.footbel.com/nl/Competitites/aanduidingen_per_match.html
U vult 07813 als stamnummer in voor FC Punt.
U kan ook eerst 2440 in het vak postnummer invullen. U krijgt dan alle Geelse ploegen te zien.
Als u dan op de naam van de ploeg klikt krijgt u het programma van de komende week te zien.

Gespeelde Wedstrijden

Uitslagen 1ste ploeg

https://www.gva.be/nieuws/sport/voetbalbinnen/ant_prov4E.asp

Uitslagen preminiemen

Zaterdag 8 maart 2008

FC Punt – Witgoor Dessel: 3-2
De preminiemen van Witgoor waren dit seizoen nog niet verloren en ik denk dat zij er van overtuigd waren dat zij dit jaar ook niet meer zouden verliezen. Maar onze jongens waren niet onder de indruk van het fysiek sterkere Witgoor. De preminiemen van FC Punt waren gretiger naar de bal en sterker in de duels. Sam knalde eerste raak maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat er al gefloten was voor een overtreding op Niels. Uitstel van executie want Niels trapte de vrijschop netjes binnen. Witgoor was vooral gevaarlijk dankzij acties van hun linker flank speler. Het was ook deze linksbuiten die de stand nog voor de rust in evenwicht bracht.
De verwachte druk van Witgoor bij de aanvang van de tweede helft bleef uit. Het waren onze jongens die de wedstrijd terug in handen namen en na een prachtige doorbraak en dito voorzet van Gilles kon Yari de 2-1 voorsprong in de goal schuiven.
Witgoor probeerde er alles aan om de stand terug in evenwicht te brengen maar stuitte telkens op onze sterke verdedigers Jorne, Thomas, Hannes en keeper Jannik. Toch kon het nummer 5 van Witgoor die al eerder gescoord had de stand weer in evenwicht brengen. Onze helden waren even ontmoedigd maar niet voor lang, want niet veel later lanceerde Niels Jens die koeltjes de 3-2 tegen de netten prikte. Er bleven nog 10 minuten te spelen. Witgoor probeerde nog te reageren maar onze verdediging gaf geen krimp. FC Punt had nog de beste kans met een hoekschop van Niels maar Jorne kon onvoldoende kracht in zijn kopslag steken om af te werken.
Spijtig voor Witgoor maar dit keer klonk de bavianensong uitbundig in de kleedkamer van FC Punt.
Prachtig gespeeld gasten!!!!!!!!!
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Jorne Gielen, Niels Vansant, Yari Lontie, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes  Vanderhoydonk, Thomas Vanspringel en Gilles Liekens.
Verslag Guy Gielen

Zaterdag 1 maart 2008

FC Punt - Verbroedering Meerhout : 5-0 (FF)

Zaterdag 23 februari 2008

KFC Mol - FC Punt : 3 - 5
Door het vroege uur hadden onze jongens een vijftal minuutjes nodig om in de wedstrijd te komen maar dan begonnen de combinaties te komen en kon Gilles de score openen. Na een groot aantal onbenutte kansen liet Niels zijn traptechniek nog eens bewonderen: eerst met een inswingende corner die door de keeper in doel werd gewerkt en vervolgens met een afstandschot dat net onder de lat binnenviel. Ook bij Mol liepen er een paar jongens rond die een goed schot in de benen hadden maar dankzij goed verdedigend werk van Hannes, Jannik en Jorne konden zij in de eerste helft maar 1 keer raak treffen.
Na de rust ging FC Punt op zijn elan door en een knappe combinatie van Yannik, Niels en Jens werd afgerond door Yari. Even later knalde Jens nummer 5 tegen de netten. Jorne had minder geluk en zag zijn vrijschop net naast de paal buiten gaan. Met nog een tiental minuten te gaan dachten onze jongens dat de buit binnen was maar Mol dat met een man minder goed mee voetbalde gaf zich niet gewonnen en kon nog twee keer tegen scoren. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en konden we de partij winnend afsluiten.
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Yari Lontie en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 16 februari 2008

FC Punt – Rauw : 4-3
FC Punt begon sterk aan de wedstrijd en dit vertaalde zich ook snel in een aantal kansen en twee doelpunten: Jannik nummer 1 en Gilles nummer twee. Vanaf dan kwam Rauw opzetten en keeper Santo moest zich, in de eerste helft, na eerst een knappe parade uit zijn mouw geschud te hebben, toch één keer gewonnen geven. In het begin van de tweede helft kwam Rauw stevig opzetten en dit werd dan ook snel beloond met een tweede doelpunt. Deze gelijkmaker was voor FC Punt de trigger om een versnelling hoger te gaan spelen wat al snel resulteerde in een doelpunt van Sam en een doelpunt van Jens. Onze sterke verdediging, die het zonder de zieke Thomas moest stellen, liet zich nog maar één keer verschalken en kon zo de overwinning veilig stellen.
Spannende sportieve wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen maar op basis van het aantal kansen toch een verdiende overwinning voor FC Punt.
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 9 februari 2008

St Dimpna – FC Punt: 2 – 1
Door het ontbreken van Hannes (skiverlof) en een zieke Jens moesten we weer beroep doen op één van onze duiveltjes (waarvoor dank aan trainer Tom). Sarai die gewoonlijk in de verdediging speelt liet zien dat ze ook in de aanval best haar mannetje kan staan.
Zoals gewoonlijk begon FC Punt erg gemotiveerd aan de wedstrijd maar het bleek al snel: scoren vandaag zou moeilijk worden. Toch kon Sam met een knappe lob FC Punt op voorsprong brengen. De wedstrijd ging snel over en weer en St Dimpna kon nog voor de rust tegen scoren toen een mislukte voorzet, keeper Gilles op het verkeerde been zetten.
Ook in de tweede helft bleef het spel snel op en neer gaan. FC Punt had het eerst moeten scoren maar de bal belandde op de paal. Onze vermoeide jongens waren dan ook moeilijk te troosten toen St Dimpna op het laatste nippertje nog met de zege ging lopen. Toch knap gespeeld gasten!!!
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Sam Pauwels, Sarai Liekens en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 2 februari 2008

FC Punt - St Dimpna D: 4 – 1
Gilles gekwetst, Hannes op reis: het beloofde een moeilijk derby te worden tegen St Dimpna. Gelukkig konden we rekenen op versterking van 2 duiveltjes: Julie en Tiemen.
Vanaf de start begonnen onze jongens (en meisje), zonder uitzondering, enorm gemotiveerd aan de wedstrijd. Het balletje ging mooi rond en praktisch alle duels werden gewonnen door FC Punt. Na enkele mooie kansen wist Sam als eerste de weg naar de netten te vinden. Vervolgens kon Niels een terugkerende hoekschop prachtig in doel knallen. Onze verdediging met Jannik, Jorne en Thomas smoorde intussen elke aanval in de kiem. St Dimpna kon in de eerste helft wel geteld één kans creëren toen ze een foutieve pas onderschepte. Jorne was echter sneller en wist zo zijn foutje recht te zetten. Na nog een aantal mooie kansen kon Yari van wat geharrewar voor het doel van St Dimpna profiteren om de 3-0 ruststand op het bord te knallen.
Zoals verwacht kwam St Dimpna gemotiveerder uit de kleedkamer en dit leverde vrij snel een doelpunt op. Na een vijftal minuten werd de partij terug evenwichtiger met kansen langst beide zijden. Enkel FC Punt kon dankzij Julie, die een mooie pas van Jens, koelbloedig wist af te werken nog eenmaal scoren en daarmee moest St Dimpna alweer de duimen leggen.
De spelers: Jannik Bens, Yari Lontie, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Julie Verachtert en Tiemen Moelants. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 26 januari 2008

SKS Herentals - FC Punt : forfait SKS Herentals

Zaterdag 19 januari 2008

FC Punt - Molenkring: 2 – 1
Het moet gezegd zijn Molenkring begon met de wind in de rug sterk aan de partij en FC Punt werd tegen hun doel gedrukt. Onze verdediging gaf echter geen krimp en daardoor konden we gaan rusten met 0-0.
De tweede helft blies de wind in ons voordeel en begonnen de wedstrijd evenwichtiger te worden met de beste kansen voor FC Punt. "De eerste ploeg die zou scoren, zal winnen" hoorde ik de supporters van tegenpartij vertellen en net op dat moment wist Jens de 1-0 tegen de touwen te prikken. Molenkring dat volledig in de greep zat van onze verdedigers kon toch nog op gelijke hoogte komen.
Maar wie dacht dat het daarbij ging blijven, had niet gerekend op het knappe afstandschot van Niels die daarmee de 2-1 eindstand op het bord knalde. Knappe en sterke wedstrijd van beide ploegen maar de winnaar is diegene die de meeste doelpunten maakt en dat was deze keer FC Punt.
De spelers: Jannik Bens, Yari Lontie, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 12 januari 2008

Zwaneven - FC Punt: 1 – 3
Omdat we de vorige keer met ruime cijfers hadden gewonnen, was het vandaag het moment om één en ander uit te proberen. De ploeg werd helemaal door elkaar gegooid. Ondanks het gebrek aan automatisme bleef FC Punt de sterkere ploeg en wist dit ook te verzilveren met 2 doelpunten van Jens. Jorne had minder geluk in de afwerking en stuitte 2 keer op een zeer goede Zwanevense doelman. Ook Zwaneven kon 1 maal scoren waardoor we konden gaan rusten met 1-2 in het voordeel van FC Punt. De tweede helft kende gelijkaardig verloop als de eerste waarbij FC Punt, vooral dankzij de doelman van de tegenpartij, nog maar één maal (weeral Jens) wist te scoren.
Eindstand 1-3. De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 5 januari 2008

FC Punt - Poederlee: 1 – 4
Ondanks de 1- 4 nederlaag verliep de wedstrijd verliep vrij evenwichtig met kansen voor beide ploegen. De voetbalgoden hadden echter de kant van Poederlee gekozen dat dank zij twee lullige doelpunten met 0-2 kon gaan rusten. Ook in de tweede helft had Poederlee meer geluk bij de afwerking dan FC Punt met als gevolg de toch wel onverdiende 1-4
De spelers: Jannik Bens, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 15 december 2007

Larum- FC Punt: 9 – 0
Larum begon zoals te verwachten sterk aan de partij. FC Punt werd in de beginfase dan ook een beetje weggeduwd maar begon, naargelang de partij vorderde steeds meer in zichzelf te geloven. Het laatste kwartier ging de wedstrijd gelijkopgaand met kansen langst beide zijden. Op basis van de sterke eerste 10 minuten ging Larum met 2-0 rusten.
De tweede helft begon voor FC Punt catastrofaal met 3 domme doelpunten op 5 minuten. Onze jongens konden deze klap niet meer verwerken met als gevolg de zware 9-0 nederlaag.
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 8 december 2007

FC Punt - Moldavo: uitgesteld

Zaterdag 1 december 2007

Preminiemen FC Punt - FC De Kempen : 1 – 2
Gelijkopgaande wedstrijd die vooral gedomineerd werd door een sterke verdediging langs beide zijde. FC De Kempen kwam al vroeg op voorsprong door een misverstand tussen onze laatste man en onze keeper. Halverwege de eerste helft kon Gilles, ook met een beetje geluk, de stand voor FC Punt weer in evenwicht brengen. Maar de voetbalgoden waren vandaag niet met ons want een ongevaarlijke voorzet van op de flank belandde op de rug van onze links back en rolde zo in eigen doel.
In de tweede helft begonnen onze jongens iets gemotiveerder aan de partij maar ondanks een knap schot van Niels kon er niet meer gescoord worden zodat de wedstrijd eindigde op 1-2.
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens.  (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 24 november 2007

Witgoor - Preminiemen FC Punt : 4 – 1
Ondanks dat we de 5 laatste wedstrijden niet meer verslagen waren beloofde de verplaatsing naar het ongeslagen Witgoor een moeilijke partij te worden. Het fysiek sterkere Witgoor begon goed aan de wedstrijd en kwam vrij snel 1-0 voor. Onze jongens waren echter niet van plan zich zo maar gewonnen te geven en voetbalde goed mee. Bij een hoekschop viel de bal na wat geharrewar voor de voeten van Jorne die de stand weer in evenwicht knalde. Het spel ging goed op en neer maar met een licht overwicht voor Witgoor. Dit overwicht vertaalde zich in een 3-1 ruststand. De tweede helft was gelijkaardig aan de eerste met mooie kansen langs beide zijden maar enkel Witgoor wist nog één doelpuntje te maken.
Ondanks de nederlaag keerden trainers en supporters tevreden naar huis want iedereen had genoten van deze sportieve, spannende en aantrekkelijke wedstrijd waarbij onze jongens hebben laten zien dat ze gemotiveerd en goed kunnen voetballen.
Een pluim voor heel de ploeg!!!!!!!!
De spelers: Jannik Bens, Jari Lontie, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Gilles Liekens.  (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 17 november 2007

Meerhout - Preminiemen FC Punt : 0 – 11
Door het drassige weer mochten we op het A-veld van Meerhout spelen maar ook dit veld was eigenlijk onbespeelbaar. Toch probeerde FC Punt zo goed mogelijk te combineren en greep Verbroedering Meerhout, dat maar met 7 spelers kon aantreden, direct bij de keel en het duurde niet lang voor Jens 2 keer kon scoren. Meerhout kwam af en toe opzetten maar kon maar sporadisch dreigen met enkele afstandschoten die gemakkelijk konden gepakt worden door keeper Thomas. Na een 15tal minuten kon Meerhout tijdelijk een 8ste persoon inbrengen maar ook deze extra persoon kon niet voorkomen dat Jannik en Sam de ruststand op 0-4 konden brengen.
Vroeg in de 2de helft kon Tiemen op een prachtige pas van Santo de 0-5 op het bord knallen. Bij het al niet erg gemotiveerde Meerhout zonk de moed volledig in de schoenen en mede door het goed afstoppen van onze verdedigers Thomas en Jorne speelde de rest van de wedstrijd zich volledig af op de helft van Verbroedering Meerhout. Sam met 1, Jens met 4 en Tiemen met zijn 2de doelpunt brachten de eindscore uiteindelijk op 0-11.
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk, Tiemen Moelants  (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 3 november 2007

Rauw - Preminiemen FC Punt : 2 – 4
FC Punt begon sterk aan de wedstrijd en met mooi passenspel kwamen we dankzij doelpunten van Jens en Sam 0-2 voor. Daarna begonnen we stilletjes weg te zakken en nam Mol Rauw de touwtjes in handen. We mochten van geluk spreken dat we met 2-2 konden gaan rusten. De tweede helft ging Rauw op zijn elan door maar dankzij onze sterke verdediging werd Rauw het scoren belet. Na een kwartiertje begonnen we terug wat mee te voetballen en met de hulp van de tegenstander (own-goal op een corner van Niels) kwamen we 2-3 voor. Uiteindelijk kon Niels Rauw alle hoop ontnemen door met een knappe lob de keeper van Rauw te verschalken en zo de 2-4 eindscore op het bord zetten.
De spelers: Jannik Bens, Santo Roger, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk, Gilles Liekens. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 27 oktober 2007

Preminiemen FC Punt - St. Dimpna C : 4 – 2
FC Punt begon sterk aan de wedstrijd en dank zij mooi combinatievoetbal kon Sam, die altijd op de juiste plaats staat, 2 maal scoren. Daarna begon we te individueel te voetballen en werd er enkel gebruik gemaakt van de linkerkant van het veld zodat het fysiek sterkere St. Dimpna de wedstrijd meer naar zich toe kon trekken. Onze verdedigers Thomas, Jorne en Hannes hadden de wedstrijd echter goed onder controle. Toch moest gelegenheidskeeper Julie, wegens het ontbreken van een paar basisspelers geleend van de duiveltjes A, zich één keer gewonnen geven op een hard afstandsschot.
In de tweede helft was het St. Dimpna dat het sterkst aan de wedstrijd begon en behoorlijk begon te drukken maar onze verdediging hield stand. Dankzij voornamelijk een superieure Niels begon FC Punt geleidelijk terug de overhand te krijgen. Jannik, die Julie had vervangen in het doel, moest nog een sublieme redding uit zijn mouw toveren om St. Dimpna het scoren te beletten. FC Punt wist echter ook in deze helft het eerst de weg naar de netten te vinden, dankzij Julie die een voorzet van Jens knap wist af te ronden. St. Dimpna gaf zich echter niet gewonnen en kon via een harde knal terug komen tot 3-2. Van dan af namen onze jongens (en meisje) de wedstrijd in handen en door het regelmatig mee inschuiven van de verdedigers werden er nog een behoorlijk aantal kansen gecreëerd. De afstandsschoten van Niels en Jorne waren echter niet zuiver genoeg om de keeper van St. Dimpna te verschalken. Jens kon uiteindelijk toch nog zijn goaltje meepikken en net zoals St. Dimpna D, vorige week, moest ook nu St. Dimpna C met 4-2 het onderspit delven.
Weeral spannende en vooral sportieve derby. Proficiat jongens!
De spelers: Jannik Bens, Julie Verachtert, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 20 oktober 2007

St. Dimpna D – Preminiemen FC Punt 2 – 4
Al van bij de aanvang bleek dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De wedstrijd ging op en neer maar FC Punt kon toch iets meer kansen creëren. Hannes knalde een ontzette hoekschop kruiselings tegen de netten en bracht FC Punt zo voorsprong.
St. Dimpna was vooral gevaarlijk op de counters via links met een enorm snelle spits. Het was ook deze spits die de stand terug in evenwicht bracht. Niet veel later wist Gilles na een aantal knappe passeer bewegingen FC Punt terug op voorsprong te knallen.
St Dimpna wist nog een aantal keren door te breken via links maar laatste man Jorne en keeper Santo wisten de aanvallen gepast te blokkeren. Jannik kwam na een doorbraak in botsing met de keeper en zag zijn bal van de lijn gekeerd. Met nog een afstandschot van scherpschutter Niels konden we toch met 1-3 gaan rusten.
St Dimpna kwam het gevaarlijkst uit de kleedkamer en kwam al snel terug tot 2-3. Niet voor lang echter want Jens die langs rechts was doorgebroken zag in eerste instantie zijn schot voorlangs gaan. Gilles kon echter de bal recupereren en bediende Jens die maar had binnen te tikken. Langs beide kanten vielen er nog een paar kansjes maar de verdedigers Jari, Thomas, Hannes en Jorne hadden de rest van de wedstrijd stevig in handen.
Spannende partij met enkele pittige duels maar al bij al sportieve derby. Proficiat jongens!
De spelers: Jannik Bens, Gilles Liekens, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Yari Lontie, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Santo Roger, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 6 oktober 2007

Molenkring – Preminiemen FC Punt : 7 - 4
De wedstrijd start gelijkopgaand en de eerste vijf minuten tasten beide ploegen de andere verdediging wat af. Bij de bezoekers lopen enkele technisch vaardige spelertjes rond, maar ook enkele verdedigers die niet alleen oog hebben voor de bal. Zo begint het verslag van Molenkring… . Als de scheidsrechter enkel fouten ziet op eigen spelers en duwfouten in de rug tot zelfs een speler in de maag boksen toelaat… je zou voor minder harder gaan spelen. Molenkring kwam op voorsprong omdat we teveel steken lieten vallen in de eerste helft. Ruststand 3 – 0. De tweede helft hebben we de wedstrijd in handen genomen maar we stuitten op een sterke doelman die de thuisploeg meer dan eens wist recht te houden. We konden toch 4 maal raak treffen ( Jens, Niels, Sam en Jorne ) maar ook de thuisploeg deed dit. Eindstand: 7 – 4. De ploeg: Thomas Vanspringel, Niels Vansant, Jorne Gielen, Gilles Liekens, Yari Lontie, Sam Pauwels, Jannik Bens, Hannes Vanderhoydonk en Jens Van den Ouweland. (Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 29 september 2007

Preminiemen FC Punt - Zwaneven 12 – 2
In hun spieksplinter nieuwe uitrusting, met dank aan Bouwbedrijf Vanhout, trokken onze jongens snel van leer. Het duurde dan ook niet lang voor Jens FC Punt op voorsprong wist te knallen. Onze jongens hadden de training van woensdag goed begrepen en gebruikte goed de breedte van het veld. Dit resulteerde in mooi combinatievoetbal waarbij Niels fungeerde als een volleerde spelverdeler. Dit combinatievoetbal samen met een paar knappe individuele acties van Gilles, Jens en Thomas zorgden voor het nodige doelgevaar. Doelpunten bleven dan ook niet uit. Niels en Gilles scoorden 2 maal, Sam 1 maal. Zwaneven dat redelijk mee voetbalde had het moeilijk met uitverdedigen waardoor de bal verschillende malen in de voeten van Niels terecht kwam en deze kon met twee knappe afstandschoten zijn derde en vierde doelpunt van de eerste helft scoren. Ondanks het grote doelpuntenverschil voetbalde Zwaneven redelijk mee maar zij stuitte telkens op onze sterke verdedigers Thomas, Jorne en Hannes die elke aanval afblokten en telkens knap uitverdedigden. Onze gelegenheidsdoelman Tiemen had dan ook niet veel werk. Slecht één keer kon Zwaneven doorbreken, een vrijschop versieren en scoren. Het laatste wapenfeit van de eerste helft vertrok bij een hoekschop van Niels die hard aan de eerste paal werd binnen gekopt door Jorne.
De 9-1 voorsprong gaf de mogelijkheid om wat te proberen en de ploeg werd dan ook helemaal omgegooid. Het gebrek aan automatisme en ook teveel individuele actie zorgden ervoor dat Zwaneven aan het begin van de tweede helft het gevaarlijkste was. Hannes, die in het doel had plaatsgenomen moest dan ook een paar keren gevat tussen komen. Zwaneven opende echter verdiend de score in de tweede helft. Door de veldbezetting terug wat aan te passen kregen we de wedstrijd terug in handen wat resulteerde in verschillende kansen voor Sam die telkens op een zeer goede doelman stuitte. Gilles, Jens en Niels wisten nog wel elk 1 maal te scoren. Einduitslag 12-2.
Proficiat jongens!
Ploeg : Gilles Liekens, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk en Tiemen Moelants
(Verslag Guy Gielen)

Zaterdag 22 september 2007

Poederlee – Preminiemen FC Punt : 1 – 1
Een aangename en vooral spannende wedstrijd om naar te kijken. In de eerste helft had het al 0 – 2 kunnen staan. We lieten het na om deftig af te werken en gingen de rust in zonder doelpunten. In de tweede helft kregen we een aantal dubieuze vrijschoppen tegen ons maar onze jongens konden stand houden. Tot een paar minuten voor tijd op links een vrije trap snel genomen werd door Thomas en Jorne. Thomas schakelde een mannetje uit en kon langs de linkerflank knap voorzetten. Jens werkte de bal met een mooi hakje over de doelman ( 0 – 1 ). De thuisploeg zette een sterk slotoffensief op, tot driemaal toe werd de bal weggewerkt. Toch konden ze in de laatste minuut nog tegenscoren. Toch goed gespeeld mannen! De ploeg; Jens Van den Ouweland, Thomas Vanspringel, Niels Vansant, Jorne Gielen, Gilles Liekens, Santo Roger, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Yari Lontie en Jannik Bens.

Zaterdag 15 september 2007

Preminiemen FC Punt - FC Larum 0 - 9
Zoals verwacht zou dit een zware wedstrijd worden. De spelers van Larum, op 2 uitzonderingen na, allemaal een jaartje ouder waren voor onze jongens fysiek te sterk. In de eerste helft konden we de schade nog beperken tot 3-0 maar de tweede helft kregen we ondanks de goede aanvangsfase nog 6 doelpunten te slikken. Een wedstrijd om snel te vergeten dus.
De spelers: Gilles Liekens, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Jannik Bens, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk.

Zaterdag 8 september 2007

Moldavo – Preminiemen FC Punt  1 – 5
De eerste wedstrijd van het seizoen moesten onze kersverse preminiemen spelen tegen Moldavo. Het werd een beetje bang afwachten wat deze wedstrijd zou opleveren. Met volle moed en overtuiging namen onze spelers de wedstrijd in handen. Gilles werd tot keeper gebombardeerd en dat deed hij met volle overtuiging. Ook onze verdediging met Thomas, Jorne en Yari had alles stevig in handen. Op het midden en vooraan konden Jens, Niels, Hannes, Santo en Sam zich dus volledig op de aanval concentreren. Dat leverde al redelijk snel een aantal doelkansen op. De eerste goal werd gescoord door Jens. Toch kon Moldavo na wat geharrewar langszij komen. Onze jonge leeuwen lieten zich niet afschrikken en bleven aandringen. Het was weerom Jens die de 2de treffer liet aantekenen. Even later volgde er via de linkerflank weer een van de vele aanvallen door Thomas, met een mooie voorzet die knap in doel werd gewerkt door Hannes. Ruststand 1 – 3.
In de 2de helft werden er wat posities gewisseld om een en ander uit te testen. Onze jongens bleven de controle op de wedstrijd behouden en na een vijftal minuten wist Sam het 4de doelpunt te maken. Er kwamen nog tal van mogelijkheden om te scoren maar de bal werd door de keeper gered of ging net naast. Niels miste een aantal keren net het doel, ook Yari had pech in de afwerking. Toch was het terug Jens die het 5de doelpunt maakte. Tegen het einde aan maakte Jorne nog een rush maar kon zijn schot niet goed afwerken. Een pluim voor alle spelers. Eerste wedstrijd met een mooie verwinning en nu proberen deze trend verder te zetten.
Proficiat jongens! De spelers: Gilles Liekens, Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Yari Lontie, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Santo Roger, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk.

Tornooi preminiemen in Beekhoek
In de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen traden onze 1ste jaars-preminiemen op in Beekhoek.
Er werden 2 wedstrijden afgewerkt. De 1ste wedstrijd speelden onze kersverse preminiemen tegen Arendonk. Onze ploeg verloor deze met 0 – 2 , wat een goede uitslag is. Arendonk speelde met meer dan de helft spelers van 97. Strafschoppen werden gewonnen met 3 – 0 , deze telden mee voor de Penaltycup. De 2de wedstrijd tegen een deelnemer uit onze competitie Molenkring werd gewonnen met 1 – 0 , ook weer met een aantal spelers uit 97. In de strafschoppen werd het 3 – 3. Een geslaagde oefendag voor onze spelers en trainers. In de eindstand van de Penaltycup werden we 2de met 1 goal verschil van de winnaar. Volgend weekend gaat de competitie van start met een uitwedstrijd tegen Moldavo.    Johan Van Springel

Gezocht

FC Punt wil haar voetbalfamilie vergroten en is daarom nog op zoek naar spelers die de voetbalsport
willen beoefenen met hun leeftijdsgenootjes.
Vanaf 5 jaar is het mogelijk om zich aan te sluiten bij onze club.
Ook oudere jongens en meisjes zijn welkom.

Ook trainers, begeleiders en vrijwilligers zijn welkom op onze club.

Contactpersonen
Johan Vanspringel     014/586956
Gunther Liekens         014/581504

Clubnieuws

Contactpersonen

GC: Geert Liekens, Steenovens 35 Tel. 014/59.25.20  
Jeugd:
Johan Vanspringel, Koning Albertstraat 65, Tel. 014/586956 - GSM
0496/724090
Gunther Liekens, Doornboomstraat , Tel. 014/581504

 

 

Links