Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week Nr. 01 - 3 januari 2019

5 – 6 januari: openbaring van de Heer
" zij keerden langs een andere weg naar huis terug "

Twist en tweedracht, kuiperij en leugen … Nog geen week geleden werd er VREDE OP AARDE gezongen en de koning (Herodes) wordt ongerust Zijn de tijden dan zo erg veranderd ???

Of zoals bisschop Bonny schreef: in de bijbel is het druk in de Kerststal door allerlei mensen van allerlei slag … en toch is er geen gekibbel.

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

MET DE PASTORALE EENHEID OP BEZOEK NAAR DE SINT PAULUSKERK IN ANTWERPEN

Bij het begin van het nieuwe jaar willen we u van harte een gloednieuw initiatief voorstellen en u ineens uitnodigen om mee op stap te gaan! Ga mee met onze pastorale eenheid naar Antwerpen!

Op deze uitstap bezoeken we de monumentale St.-Pauluskerk, we picknicken samen en ontmoeten elkaar een ganse dag lang! Wanneer er voldoende kinderen en jongeren meegaan zal er voor hen een apart progamma voorzien worden met gids. Onze uitstap is er dus één waar de ganse familie kan aan deelnemen!

De uitstap gaat door op 23 maart 2019 en het programma ziet er uit als volgt:

10.06 u. Vertrek met de trein naar Antwerpen Centraal. Aanwezig zijn om 09.55 u.

10.51 u. Aankomst in Antwerpen Centraal. Hier kan je kiezen ofwel neem je de tram (kaart van de lijn meenemen) naar de St.-Pauluskerk ofwel ga je te voet. (ongeveer 30 minuten stappen).

12.00 u. Wanneer iedereen is toegekomen picknick in de crypte. Er zal koffie, thee, plat en bruiswater zijn. Tijdens de picknick is er ook kans tot ontmoeting.

13.30 u. Wij brengen een bezoek aan de kerk en aan de beeldentuin met gids. In deze mooie kerk vinden we werken van vele bekende meesters zoals Rubens, Jordaens…

15.00 u. Einde bezoek. Er is nu vrije tijd. Je kan een bezoek brengen aan  het Mas, het Steen, de kathedraal… of gewoon iets gaan drinken of winkelen op de Meir.

17.55 u. Wij verwachten iedereen terug in het Station waar wij om 18.09 terug huiswaarts vertrekken. Diegene die de trein missen moeten zich een ticket aanschaffen voor de volgende trein.

18.55 u. Aankomst in Geel

Deelname aan deze uitstap kost 20 euro voor volwassenen. Kinderen onder de 14 betalen 10 euro.

Inschrijven kan je:


viering marcel spruyt

Op zondag 23 december vierde men in de parochie van Holven het 65 jaar priesterjubileum van Marcel Spruyt, die jarenlang als dienstdoende priester mee hielp in de parochie. In een feestelijke homilie van gastpredikant Paul Sannen, schetste hij de levensloop van Marcel. Dankbaar werd er teruggeblikt op de periode van het priesterschap van Marcel. Marcel dankte iedereen voor alle vreugde die hij in zijn priesterjaren al mocht ontvangen van vele mensen die hij mocht ontmoeten. Na de viering volgde een feestelijke receptie in de kapel. Wij wensen via deze weg Marcel nog vele vreugdevolle jaren toe als priester in Geel!


nog een keer terugblikken en dan vooruit!

Dank je wel, christenen van Geel, voor jullie milde gift voor Welzijnszorg.
Dank je wel, vele vrijwilligers uit Geel, voor jullie enorme inzet voor de kerstvieringen.
Dank je wel, vele gelovigen van Geel, om met ons Kerstmis te komen vieren.
Vooruit, christenen van Geel, met jullie enthousiasme om er een prachtig jaar 2019 van te maken!
Vooruit, vele vrijwilligers uit Geel, ga er weer voor, voor een stralende geloofsgemeenschap!
Vooruit, vele gelovigen van Geel, het nieuwe jaar lacht ons toe, God gaat met ons mee op onze weg!


Welkom in de viering

Op zaterdag 12 januari om 13.30 komen de vormelingen van onze Pastorale Eenheid HH. Dimpna en Gerebernus samen in de kerk en parochiezaal van Elsum. Ze werken in verschillende werkgroepen en zo komen ze meer te weten over de eucharistie. We gaan ook creatief aan de slag om de eucharistie van deze namiddag voor te bereiden. Wij wensen alle vormelingen een heel fijne dag toe.


AFRIKAZONDAG

Zoals ieder jaar houden wij op de zondag van Openbaring ook Afrikazondag. Wij houden dan in al onze kerken een voorgeschreven omhaling voor het werk van de Afrikaanse missies. De koningen hadden goud, wierook en mirre bij. Wij kunnen onze kleine bijdrage ook aanbieden aan het kerstkind. Wij weten, dat het geld goed bestemd zal zijn.


 


 

 

Archief

Deze Week

 


Week 52

     
         
         
 


Externe Links