FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking
Stamnummer 7813

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Nieuws

FC Punt Duiveltjes A Kampioen in 2009

De duiveltjes A van FC Punt kroonden zich kampioen in hun reeks. Zij hebben gedurende het seizoen 2008-2009 slechts éénmaal verloren, dit de eerste wedstrijd van het seizoen op het veld van Witgoor. Doch in de terugwedstrijd hebben zij deze thuis een pandoering gegeven.In de laatste wedstrijd, dienden zij op ons eigen veld Retie nog te verslaan, wat zij tevens met brio hebben gedaan. Na afloop kregen alle spelers naast een herinneringsmedaille ook nog de kampioenenbeker aangeboden en overhandigd door de ex-hulptrainer van de ploeg, Geert Bollen, de uitbater van 't Hoeveke in Westerlo. En zoals het past voor een kampioenenploeg, kwam er eveneens schuimwijn aan te pas om de kampioenstitel uitbundig te vieren. Tijdens het voorbije succesvolle seizoen konden de jeugdploegen van FC Punt rekenen op de sportieve steeun van hun sponsers, met name Vanhout NV, Devis NV en de elektriciteitswerken Johan Wuyts.
 

Op de foto staan de spelers als volgt opgesteld:
Stef Geukens, Joppe Peeters, Niel Dekort, Mats van Looy, Thijs Van Looy, Stef Peeters, Rik Vandesande en Sam S'Jegers.
Bovenaan de trainer Wim Dekort en de ex-hulptrainer Geert Bollen.

Preminiemen 2007


Van links naar rechts
Rechtstaand: Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Gilles Liekens, Jannik Bens
Zittend: Johan Vanspringel, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Santo Roger, Yari Lontie, Jens Van den Ouweland, Guy Gielen

Te Spelen Wedstrijden

De te spelen wedstrijden van FC Punt voor het komende weekend vindt u hier https://www.footbel.com/nl/Competitites/aanduidingen_per_match.html
U vult 07813 als stamnummer in voor FC Punt.
U kan ook eerst 2440 in het vak postnummer invullen. U krijgt dan alle Geelse ploegen te zien.
Als u dan op de naam van de ploeg klikt krijgt u het programma van de komende week te zien.

Gespeelde Wedstrijden

Uitslagen 1ste ploeg

https://www.gva.be/nieuws/sport/voetbalbinnen/ant_prov4E.asp

Uitslagen preminiemen

21/02/09 Preminiemen A - Immer Voort A: 4 - 1

De heenwedstrijd hadden we verloren met 1-3, onze jongens waren dus gewaarschuwd.
FC Punt nam de wedstrijd echter direct in handen en speelde een sterk collectief spel: in blok verdedigen en in blok aanvallen. Alles klopte. De eerste kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten maar Immer Voort beschikte over een klasse keeper. Toch kon Ruben na een 10 tal minuten de score openen. Immer Voort speelde goed mee maar werd zeer goed opgevangen door onze verdedigers Jannik, Thomas en Jorne. De grootste dreiging van Immer Voort kwam van afstandschoten maar deze werden gemakkelijk gepakt door onze klasse doelman. Toch moest Immer Voort zijn meerdere herkennen in FC Punt dat verschillende mooie kansen bijeen voetbalde. Sam was het dichtste bij een doelpunt: hij had maar binnen te tikken maar de tegenstander kon in extremisch nog redding brengen. Rond de 20ste minuut mocht Niels een vrijtrap nemen van net voorbij de middellijn. Hij zocht en vond het hoofd van Jorne die met de achterkant van zijn hoofd de doelman van Immer Voort kon verschalken.
De verwachte druk van Immer Voort in het begin van de tweede helft kwam er niet. Het was FC Punt dat de partij bleef domineren. Aziz kon al vrij snel de bal ontfrutselen van een verdediger en vervolgens fraai afwerken. De doelman van Immer Voort bleef de te kloppen man toch kon Yari nog een gaatje vinden en zo FC Punt op 4-0 brengen.
Onze jongens dachten dat de buit binnen was en lieten zo Immer Voort terug in de wedstrijd komen. Onze keeper, die een heel knappe wedstrijd speelde, moest zich daardoor toch nog één keer gewonnen geven toen hij zich verkeek op een voorzet dat een schot bleek te zijn.
Het incidentje in de laatste 5 minuten buiten beschouwing gelaten een sportieve wedstrijd met terechte winst voor een collectief sterk FC Punt.
Spelers: Jens, Sam, Ruben, Aziz, Yari, Thomas, Niels, Jorne, Jannik

08/11/08 Immervoort – Preminiemen A : 3 – 1

Spanning alom in de voorbereiding naar deze wedstrijd toe. Eerst was er Sam die met zijn teen gekwetst thuis zat, op de training van woensdag moest Gilles het veld verlaten wegens kwetsuur aan de lies. Dan de dag erna weerom slecht nieuws, Jens heeft een voetbeentje gescheurd door tegen een bal met daarachter een klinker te trappen, we wensen hem snel veel beterschap. Onze hele aanvalslijn in 2 dagen tijd de ziekenboeg in, kopzorgen genoeg dus. Ook coach Guy kon niet aanwezig zijn op de wedstrijd.
Met een gehavende ploeg moesten we de wedstrijd, waar we naar uitkeken gaan aanvatten. Ook de tegenstander was goed voorbereid op deze wedstrijd getuige dat ze de week voordien met 3 scouts onze jongens zijn komen observeren!
Nu de wedstrijd werd op gang gefloten, beide ploegen lieten de bal goed rond gaan en tastten de tegenstander af. Punt probeerde iets meer naar voor te voetballen en de druk vooraan te houden. De Immervoortse verdediging stond goed haar mannetje met daarachter een sublieme meevoetballende keeper die het bij de miniemen zelfs goed zou doen. Tot halverwege de eerste helft geen vuiltje aan de lucht, tot plots een uittrap over Niels botste en Jorne daarachter zich op de bal verkeek. De spits van Immervoort maakte hier dankbaar gebruik van en kon alleen voor doel komen waardoor de score geheel onverwacht op 1 – 0 komt te staan. Onze jongens drongen verder aan en kwamen toch tot enkele mooie kansen maar vergaten af te werken. Het moet gezegd dat Punt de eerste helft de betere ploeg was.
Terug uit de kleedkamers na wat peptalk en aanwijzigingen probeerden we de achterstand om te buigen. Maar het zijn de spelers van Immervoort die het spel in handen nemen en onze jongens onder druk zetten. Vooral op het middenveld was de tegenstander de betere. Echt doelgevaar kwam er niet, maar na een hoekschop en wat geharrewar kwam Immervoort op 2 – 0. Na dit doelpunt moesten we wat meer risico in ons spel gaan leggen en dieper vooruit spelen. We creëerden toch wat kansen bij elkaar met een trap bovenop de lat en een paar andere mooie kansen de we weer vergaten af te maken. Tot we een hoekschop kregen en de bal onhoudbaar door Jorne in de rechterbovenhoek werd binnengekopt. Iedereen kreeg weer verse moed om toch nog langszij te komen. De verdediging van Immervoort hield stand en onze jongens zakten na een 3de tegendoelpunt volledig weg. We moeten het positieve van deze wedstrijd onthouden en daar verder op bouwen. Volgende week wacht ons een nieuwe uitdaging!!
Bedankt aan alle spelers; Thomas, Jorne, Hannes, Niels, Gilles, Matthias, Sam, Jannik en Siebe.

01/11/08 Preminiemen A - Ezaart A: 9 - 3

Zit de avondwedstrijd van woensdag tegen St Dimpna nog in de benen of is het het bar slechte weer? Ik weet het niet maar ons voetbaltalent start zonder overtuiging aan de wedstrijd. Toch kan Niels in de 4de minuut de score openen. Maar een minuutje later is er een knappe redding van Aziz nodig om de voorsprong te behouden. Onze jongens ondergaan het spel en Ezaart komt dan ook regelmatig goed opzetten met als resultaat 2 doelpunten. Vanaf dan beginnen onze jongens iets beter te voetballen en dit zorgt voor het nodige doelgevaar. Eerst heeft Jens, die heel bedrijvig is op de rechterkant, pech bij de afwerking en knalt Jannik tegen de buitenkant van de paal maar iets later heeft Niels meer succes en kan met een afstandschot de stand terug in evenwicht brengen. Een minuutje later knalt Gilles ons terug op voorsprong. In de laatste minuut van de eerste helft heeft Gilles nog pech en ziet zijn schot op de lat belanden.
De nodige aanwijzingen en peptalk tijdens de rust missen hun effect niet want we krijgen, in de tweede helft, een gretiger en gemotiveerder FC Punt te zien. Toch kan Ezaart de stand nog terug in evenwicht brengen. Dit is echter uitstel van executie want in dezelfde minuut heeft Gilles geluk als zijn voorzet door een speler van Ezaart in eigen doel wordt geduwd. FC Punt ruikt de overwinning en gaat resoluut in de aanval. Sam heeft eerst nog pech en ziet zijn bal via de paal buiten gaan. Aziz die zijn keeperhandschoenen aan Julie had gegeven, doet het uitstekend in de spits en zijn inzet wordt al snel beloond met een doelpunt. Niet veel later is het weer raak voor Aziz als hij de pas van Jens knap binnen trapt.
Ezaart probeert maar zit stevig in de greep van onze verdedigers Thomas, Jorne en Jannik en de enkele keren dat Ezaart nog kan uithalen, is er nog altijd Julie.
Het meeste gevaar komt echter van FC Punt en dit levert nog een aantal doelpunten op. Eerst wordt een voorzet van Jens door Ezaart nog in eigen doel gewerkt en dan is het de beurt aan Jorne die een hoekschop van Niels hard kan binnen koppen. 2 minuten later weer hoekschop Niels en weer Jorne die zijn tweede doelpunt prachtig binnen kopt. In de slotfase komt Ezaart nog goed weg met 2 doelpogingen van Gilles die op de paal belanden.
De eerste helft buiten beschouwing gelaten prachtige wedstrijd. Proficiat gasten!!!
Spelers: Jannik Bens, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Thomas Vanspringel, Gilles Liekens, Aziz Karimov en Julie Verachtert.

25/10/08  Standaard Vorst- Preminiemen A: 2 - 5

Een aantal van onze preminiemen waren op vrijdagavond om 1 uur gaan slapen en dit merkte je zeker in het begin van de wedstrijd. Na een goal van Standaard Vorst in de 7de minuut en een “zijde nu eindelijk wakker” van trainer Johan, begonnen onze jongens aan de wedstrijd. In de 8ste minuut kon Niels met een afstandschot de score terug in evenwicht brengen. Jorne had pech toen hij in de 11de minuut de hoekschop van Niels hard tegen de lat kopte. Een minuut later kon Niels een vrije trap verzilveren.
Standaard Vorst kwam nog geregeld opzetten en dit resulteerde in een 2de doelpunt. Vanaf dan begon FC Punt de druk op het doel van Vorst te verhogen en dit resulteerde niet veel later in een doelpunt van Jorne (16’) die met buitenkant links een hoekschop over de keeper in doel devieerde. Niels en Jens troffen nog twee keer de lat maar scoren lukte onze niet meer in de eerste helft.
In het begin van de tweede helft gebruikten we goed de ruimte en dit resulteerde al snel in een doelpunt (3’) van Sam die een schot van Gilles in doel devieerde. Een resem aan kansen volgde maar enkel Gilles kon in de 11de minuut van de tweede helft nog scoren. Zonder echt goed te spelen bleef FC Punt de sterkste ploeg op het veld en was dan ook de verdiende winnaar van deze partij.
De spelers: Jannik Bens, Jorne Gielen, Niels Vansant, 
Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Thomas Vanspringel en Gilles Liekens.

18/10/08  FC Punt – Excelsior Vorst : 3 – 0

Uitstekend voetbal weertje en 2 ploegen met heel wat voetbaltalent, het beloofde een leuke en spannende partij te worden en dat werd het ook. Excelsior startte sterk maar FC Punt liet zich niet doen. In de eerste fase kwam het gevaar voornamelijk langs rechts. Na een vijftal minuten kon Jens via deze rechterkant doorbreken. De keeper van Exc. Vorst kon de knal van Jens nog pareren maar Sam stond weer op de juiste plaats om af te werken. De wedstrijd ging vervolgens goed op en neer met toch iets meer veld overwicht voor Excelsior. De verdedigers van beiden ploegen lieten echter geen steken vallen en dus vielen er in de eerste helft geen doelpunten meer.
In de tweede helft een zelfde wedstrijd verloop maar met iets meer overwicht voor FC Punt dat via een afstandsschot van Niels zijn score wist te verdubbelen. Niet veel later kreeg Sam voldoende tijd om de bal mooi over de keeper van Excelsior binnen te trappen. FC Punt dat collectief en mentaal sterker was controleerde vanaf dan de wedstrijd.  Nieuwkomer Aziz die zenuwachtig aan zijn eerste partij begon liet zich een nog een paar keer positief opmerken maar de verdedigers van Excelsior wisten hem telkens goed af te stoppen. Eindstand 3-0.
Goed gewerkt gasten!!!!!!!
De spelers: Jannik Bens, Yari Lontie, Jorne Gielen, Niels Vansant, 
Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Thomas Vanspringel, Gilles Liekens en Aziz Karimov

11/10/08  Preminiemen A - Tongerlo A : 3 - 3

FC Punt begint sterk aan de partij en zet Tongerlo direct onder druk. De eerste kansen zijn dan ook voor FC Punt en na mooi samenspel kan Niels nummer 1 binnen knallen. FC Punt is sneller op de bal, sterker in de duels en drukt Tongerlo met de rug tegen het eigen doel. Onze jongens krijgen nog een resem kansen maar een attente Tongelse doelman belet ons telkens te scoren.
Toch is Jorne tijdens wat geharrewar voor het Tongelse doel het best bij de pinken en kan zo de ruststand op 2-0 brengen.
De tweede helft gaat FC Punt op zijn elan door en al vrij snel wordt een knappe pas van Niels door Jens hard binnen geschoten. Match gespeeld denk je, maar als onze laatste man Jorne voor een tiental minuten geblesseerd het veld moet verlaten, kantelt de wedstrijd en is het Tongerlo dat de duels begint te winnen en niet veel later kan scoren. De organisatie bij FC Punt is vanaf dan compleet zoek en Tongerlo kan hierdoor nog 2 keer scoren.
De wedstrijd die zo hoopvol begon, eindigt zo teleurstellend op 3-3.
De spelers: Jannik Bens, Verachtert Julie, Jorne Gielen, Niels Vansant, 
Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Thomas Vanspringel en Gilles Liekens.

 27/09/08  Preminiemen A - Netezonen A : 7 - 0

De preminiemen van FC Punt namen de wedstrijd direct in handen. Het duurde dan ook niet lang voor Jens de score wist te openen.
Netezonen probeerde in de eerste helft goed mee te voetballen maar stuitte telkens op onze sterke verdedigers: Thomas, Jannik, Jorne en keeper Hannes. FC Punt zorgde echter voor het meeste doelgevaar met o.a. enkele knappe acties via Thomas en Gilles op links. Doelpunten bleven dan ook niet uit. Sam die eerst zelf voor de 2de goal zorgde, wist met een prachtige pas Jens te bedienen en deze laatste knalde droog binnen. Ruststand 3-0.
De tweede helft was nog maar enkele minuten bezig toen Jorne een hoekschop van Niels met de kop binnen dook. Geen 5 minuten later kopte Jorne weer een prachtige hoekschop van Niels, hard in de verste hoek binnen. De moed zonk Netezonen in de schoenen en de rest van de wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk op helft Netezonen af. Niels zag zijn inzet nog beloond met een doelpunt en ook Jens wist na een knappe individuele actie zijn hattrick scoren. Jannik had nog enkele goede mogelijkheden maar had pech bij de afwerking. Eindstand 7-0 en de bavianensong klonk weer uitbundig in de kleedkamer van FC Punt.
Prachtig gespeeld gasten!!!!!!!!! 
De spelers: Jannik Bens, Moelants Tiemen, Jorne Gielen, Niels Vansant, 
Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels, Hannes Vanderhoydonk, Thomas Vanspringel en Gilles Liekens. 

20/09/08  Noordstar A - FC Punt A : 3-4

Al van bij de aanvang bleek dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De wedstrijd ging goed op en neer maar FC Punt kon zeker in de beginfase iets meer kansen creëren. FC Punt kwam dan ook verdiend op voorsprong dank zij een doelpunt van Sam die een afgeweken bal kon binnentikken. Noordstar liet zich echter niet ontmoedigen en bracht de stand terug in evenwicht. Dan was het de beurt aan Niels om FC Punt weer op voorsprong te knallen. Jorne die al een aantal keren goed was doorgebroken zette met een prachtige pas Gilles op weg naar de 1-3. Noordstar creëerde echter ook de nodige kansen en Hannes, die al een paar keer goed was tussen gekomen, moest zich voor de rust toch nog één keer gewonnen geven toen een afgeweken bal in doel verdween. Noordstar kwam het gevaarlijkst uit de kleedkamer en kwam al snel terug tot 3-3. Niet voor lang echter want Jens die langs rechts was doorgebroken boog de stand terug om in het voordeel van FC Punt. De partij bleef goed op en neer gaan maar naar het einde toe begonnen onze jongens, die niet konden rekenen op vervanging, moe te worden zodat Noordstar nog enkele uitstekende kansen kon creëren maar de bal belandde op de lat of werd onderschept door onze verdedigers Thomas, Jannik en Jorne. Onze jongens toonden karakter en werden bijna nog beloond maar de kopbal van Jens belandde op de paal. Een spannende triller waarbij beide ploegen mekaars evenknie waren en het beste van zichzelf gaven. Proficiat jongens!
De spelers: Jannik Bens, Gilles Liekens,
Thomas Vanspringel, Jorne Gielen, Niels Vansant, Jens Van den Ouweland, Sam Pauwels en Hannes Vanderhoydonk.

13/09/08  Preminiemen A – Veerle A: 12-0

 De wedstrijd van vorige week was blijkbaar een goede les geweest want onze helden vlogen er vanaf de eerste minuut in. Het duurde dan ook niet lang voor Jens de 1-0 kon binnen knallen. Veerle probeerde wel maar kwam niet veel verder dan de middenlijn waar ze op onze sterke verdedigers Jannik, Jorne en Thomas stuitte. Onze jongens waren sterker in de duels en lieten het balletje beter rond gaan. Het duurde dan ook niet lang voor Thomas met een prachtige lob de 2-0 op het bord kon toveren. Niels die weer een sublieme wedstrijd speelde zorgde met nog 2 doelpunten voor de 4-0. Er hadden voor de rust nog een heel aantal doelpunten kunnen of moeten vallen maar deze bleven uit omdat we teveel zelf probeerde te scoren.
Na de rust begonnen we terug beter de breedte van het veld te gebruiken en het balletje rond te spelen. Doelpunten, na soms prachtige combinaties, bleven dan ook niet uit. Jens met 2, Sam en Gilles met 3 brachten de totale score op 12 stuks.
De enige die zich vandaag een beetje verveeld heeft was onze keeper Hannes maar de zeldzame keren dat hij moest tussen komen deed hij dit perfect. Proficiat heren.
Spelers:
Thomas, Jorne, Jannik, Niels, Hannes, Gilles, Sam en Jens

06/09/08  Berg en Dal A – Preminiemen A: 3-2

Ondanks de goede voorbereidingswedstrijden begonnen onze gasten zeer slap aan de partij. Er werden weinig duels gewonnen en Berg en Dal kwam dan ook verdiend op 2-0 voorsprong. Yari kon nog tegen prikken maar ook de tegenstander kon nog een keertje scoren. Met 3-1 achterstand diende er tijdens de rust een hartig woordje gesproken te worden. Onze preminiemen hadden de boodschap goed begrepen en stapten met een gans andere mentaliteit het veld op. Berg en Dal moest dan ook snel een 2de doelpunt van Yari slikken.
Buiten één kans die door Jorne van de lijn gekeerd werd kwam Berg en Dal niet meer in het stuk voor. Ondanks de vele kansen konden we echter niet meer scoren zodat we toch met 3-2 de boot ingingen.  
Spelers:
Thomas, Jorne, Jannik, Niels, Hannes, Gilles, Sam, Yari en Jens 

Uitslagen van tornooi preminiemen A op Beekhoek

  • FC Punt - Aberta           6 – 0

  • FC Punt – St Dimpna    5 – 0

Uitslag van tornooi preminiemen A op Larum

  • FC Punt – Ezaart          11 – 5

Proficiat jongens!
Johan Vanspringel

Gezocht

FC Punt wil haar voetbalfamilie vergroten en is daarom nog op zoek naar spelers die de voetbalsport
willen beoefenen met hun leeftijdsgenootjes.
Vanaf 5 jaar is het mogelijk om zich aan te sluiten bij onze club.
Ook oudere jongens en meisjes zijn welkom.

Ook trainers, begeleiders en vrijwilligers zijn welkom op onze club.

Contactpersonen
Johan Vanspringel     014/586956
Gunther Liekens         014/581504

Clubnieuws

Contactpersonen

GC: Geert Liekens, Steenovens 35 Tel. 014/59.25.20  
Jeugd:
Johan Vanspringel, Koning Albertstraat 65, Tel. 014/586956 - GSM
0496/724090
Gunther Liekens, Doornboomstraat , Tel. 014/581504

 

 

Links