GKC

Geelse Korfbal Club (GKC)
Klassementen - Uitslagen Veldkompetitie
Klassementen - Uitslagen Zaalkompetitie
Klassementen - Uitslagen Eindronde Veld
aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond
Competitie met Senioren, reserven, junioren, scholieren, kadetten, pupillen, miniemen en recreanten (recreatief)
De Korf, het tijdschrift van de korfbalbond
Wegbeschrijvingen naar onze buitenvelden en onze zaal

 

Tornooi Geelse

Zaterdag 17 mei 2008
Geelse organiseerde op zaterdag 17 mei zijn 15e lentetornooi. De tornooiplanning vindt u hier terug. Foto´s en uitslagen vindt u hier terug.

Vijftiende Lentetornooi
 
Jeugd
Miniemen - Pupillen - Cadetten - Scholieren - Junioren


Recreanten

G-korfbalteams

Zaterdag 17 mei 2008

Foto´s en uitslagen vindt u hier terug.

Onze sponsor Leenbakker !

De Antwerpse provinciale sportdienst steunt ons G-Korfbal initiatief via een projectsubsidie !
Bekijk hier onze spliksplinternieuwe G-Korfbalfolder.

Onze club bestaat 15 jaar en is een 5-sterrenclub !

Te spelen wedstrijden

Lidgelden 2008-2009
Storten op rekening 850-8220197-27 van Geelse Korfbalclub voor 31/05/2008
Lidgeldbijdrage voor seizoen 2008-2009

Zaterdag 31 mei in parochiezaal Oosterlo
Volgende week zaterdagavond staat de Jaarlijkse Algemene Vergadering gepland in de turnzaal van de school in Oosterlo. De volledige agenda is te vinden in het jongste GKC'ke. Tijdens de vergadering zal voor onze jeugdleden een pyjamafuif doorgaan onder vakkundige leiding van Liese. Na de vergadering is iedereen nog uitgenodigd op het galabal, de feestelijke afsluiter van het seizoen 2007-2008.
19u-21u30: Pyamafuif
19u30: Algemene Vergadering
22u: Galabal

Vrijdag 13 juni om 19uur in den Axion: kampioenenviering van de stad Geel

Start trainingen seizoen 2008-2009
jeugd op 03/09/2008
G-korfbal op 17/09/2008

Uitslagen

Eindronde Veld

Zondag 25 mei 2008

Titelmatch van 4e nationale
ATBS - Geelse  12 - 8
In de galamatch tussen de kampioen in 4e klasse B en 4e klasse A moesten onze senioren wegens examens aantreden met een vertimmerd achttal. Toch werd er in de eerste helft lange tijd gelijke tred gehouden. Maar het draaide bij Geelse niet zoals de vorige matchen en er werden ook meer kansen gemist. Bij de rust stond ATBS dan ook twee korven voor. Toen ATBS in de tweede helft nog sneller uit de startblokken schoot, was de wedstrijd gespeeld. Proficiat alvast aan ATBS voor het behalen van de titel in vierde klasse! Maar ook een dikke proficiat aan de senioren die een schitterend seizoen achter de rug hebben: starten met als doel het behoud te halen, om dan uiteindelijk te promoveren naar derde klasse!
Foto's getrokken door ATBS van deze match zijn te vinden op https://picasaweb.google.com/Willy.Luyckx/FinaleA

Zaterdag namen de scholieren deel aan het tornooi van Rijko. De trainster zag hoe er moedig werd gestreden tegen ploegen met vooral laatstejaars scholieren.
 

Zaterdag 10 mei 2008

Junioren - Vos Reinaert 0 - 5 FF
Slechts 4 spelers werden gevonden en dus kon de afscheidsmatch van onze junioren niet doorgaan... Ik vermoed dat Groez rock er voor iets tussenzit.

Senioren - Ekerse 12 - 8

Voor de senioren stond de laatste wedstrijd geprogrammeerd. De titel was sinds vorige week reeds binnen, maar er volgde nog een galamatch tegen de tweede uit de stand. Een match waarin Geelse nogmaals aantoonde dat het de terechte kampioen is van 4B, door Ekeren met 12 - 8 cijfers terug naar 't stad te sturen. 
Vanuit zijn zetel zag onze topcoach 'VIP Eddy' hoe Geelse meteen een blitzstart nam en de Ekerenaars volkomen beduusd achterliet bij een 6 - 1 ruststand. De tweede helft wijzigde het spelbeeld: Ekeren kwam beter in de match en kwam terug tot op 2 doelpunten. De kloof bleef dan een tijdje stabiel, maar toen bij een 11 - 7 stand er terug een vierpuntenkloof opstond was het geloof bij Ekerse weg. Na nog een korf voor beide ploegen kon het feest definitief losbarsten met een emmer water voor den Eddy en champagne voor Ivanhoe.

Nogmaals proficiat aan de fantastische spelersgroep en trainer. Van harte bedankt aan alle supporters, het was geweldig om een match in dergelijke sfeer mee te maken! Ook een grote merci voor de ploegafgevaardigden, alle helpende handen die we steeds mogen verwelkomen bij thuismatchen en voor onze gulle sponsor 'cafe den tropic'!

Meer foto´s en filmpjes vind je hier.

Onze pupillen en scholieren speelden op het tornooi van Vosko.

SENIOREN KAMPIOEN!!!
Door het 8 - 9 verlies van Ekerse tegen Zele zijn onze senioren reeds nu verzekerd van de kampioenstitel in 4e klasse B!!! 
Proficiat voor alle spelers en van harte bedankt aan den Eddy, de ploegverantwoordelijken en natuurlijk de supporters!!!! Volgende week volgt om 15u30 nog de galamatch thuis tegen Ekerse. Alle supporters welkom om zaterdag 10 mei om 15h30 op onze terreinen aan Het Punt!

Zaterdag 3 mei 2008

Senioren - KCBJ 10 - 9
Tweede overwinning in twee dagen voor onze senioren. De eerste helft verliep gelijkopgaand. In het begin van de tweede helft kwam Geelse 9 - 6 voor, maar KCBJ vocht terug zodat het op 2 minuten van het einde 9 - 9 werd. Maarten besliste daarop de match door een zelf uitgelokte strafschop vlotjes om te zetten. Veel beterschap ook aan Mieke die geblesseerd het terrein moest verlaten!

Vrijdag 2 mei 2008

Senioren - Zele 03   11 - 5
Als na 7 min stonden onze senioren 5 - 0 voor, een voorsprong die ze nooit niet meer uit handen zouden geven. Rusten bij 7 - 3, de tweede helft was van mindere kwaliteit doordat de regen met bakken uit de hemel viel. Toch werd de kloof nog uitgediept tot 11 - 5.

Zaterdag 26 april 2008

Vos Reinaert - Junioren   9 - 0
In de eerste helft vertoonden de 6 aanwezige Gelenaars de nodige inzet; enkele kansen werden spijtig genoeg gemist. In de tweede helft kopje onder gegaan, ondanks dat er nog enkele knappe kansen gecreëerd werden.

RKC - Scholieren    9 - 1

Woensdag 23 april 2008

Junioren - Ekerse  5 - 0 forfait
Scholieren - Voorwaarts B  0 - 8

Zondag 20 april 2008

Ekerse - Junioren 2 - 1
Ook onze junioren speelden een sterke wedstrijd. Op het einde kregen ze nog de ideale kans om op gelijke hoogte te komen, maar spijtig genoeg speelden de zenuwen parten bij het nemen van een strafworp.

Ekerse - Senioren 16 - 7
Eerste nederlaag van onze senioren deze eindronde tegen een tegenstander die sterker speelde. Al van in het begin nam Ekerse het heft in handen, ruststand 7 - 2. In het begin van de tweede helft werd de kloof verkleind tot 3 doelpunten, maar enkele snelle goalen van Ekerse beslisten de match volledig.

Zaterdag 19 april 2008

Voorwaarts - Scholieren 6 - 1
De trainster was zeer tevreden na deze sterke prestatie: veel inzet tegen een sterkere tegenstander!

Woensdag 16 april 2008

Scholieren - RKC   0 - 4
Veel inzet, redelijk wat kansen, nu nog wat beter afwerken. Volhouden jongens en meisjes.

Zondag 13 april 2008

KCBJ - Geelse 10 - 12
In de eerste helft werd weinig gescoord, ruststand 3 - 3. Onze senioren kwamen scherper terug het veld op, wat resulteerde in een 4 - 6 voorsprong na 3 minuten in de tweede helft. Dankzij een sterke defensieve prestatie slaagde KCBJ er niet meer in deze kloof te dichten, al bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Met deze 4e zege op rij tegen KCBJ, blijven onze seniorenna 2 speeldagen ongeslagen op kop in 4B.

De junioren en scholieren genoten nog van een extra week rust. Deze woensdag staat de inhaalmatch van de scholieren tegen RKC gepland om 19u.

Zondag 6 april 2008

Zele 03 - Senioren  10 - 12

Reeksindelingen Eindronde Veld

Senioren: 4B:Ekerse - KCBJ - Geelse - Zele03
Junioren: Geelse, ATBS, Ekerse, Vos Reinaert
Scholieren: Geelse, Retie, Voorwaarts (reeks met 3 ploegen)

Zaalcompetitie

Weekend 1-2 maart 2008

AKC B - Junioren  14 - 1
Rijko B - Scholieren  12 - 1
Joki - Senioren  14 - 11
Zoals bij de andere ploegen ging het ook voor onze senioren deze week niet al te vlot. Wel een pluim voor onze supporters: als bezoekers zowaar meer supporters dan de thuisploeg! Bedankt allemaal!

Zondag 24 februari 2008

Scholieren - Berkenrode 0 - 11
De tegenstander was een beetje te sterk.

Junioren - Boechout 7 - 7
Schitterende match van onze junioren. Vroeg in de tweede helft 2 goalen achtergekomen, maar dan met veel inzet teruggevochten en op 3 minuten van het einde zelfs 7 - 6 voorgekomen. Jammer genoeg kon Boechout dan nogmaals scoren, maar het harde trainingswerk werpt nu duidelijk zijn vruchten af!

Senioren - Zele 14 - 14
En ook de senioren zorgden voor de nodige spanning. Tegen een fysiek hard spelende tegenstander kwamen ze in het begin van de 2e helft 3 korven achter. Maar ook nu weer toonde Geelse zijn mentale weerbaarheid en op 1 minuut van het einde stond er een 14 - 13 voorsprong op het scorebord. Ondanks een sterke verdediging werd het nog 14 - 14. Maar zo werd er tegen een titelkandidaat toch weer verdiend een punt gepakt.

Als uitsmijter was er nadien nog een onderlinge match met de G-ploeg en de recreanten, die meer dan trots kunnen zijn over hun reeds afgelegd parcours.

Zondag 17 februari 2008

Hoevenen - Junioren  11 - 2
Vosko - Scholieren  25 - 2
KCBJ - Senioren  6 - 9
Onze eerste ploeg wordt zo stilaan het zwarte beest van KCBJ: al drie overwinningen op de 4 onderlinge matchen dit jaar. Dankzij deze overwinning is het behoud in 4e nu ook een feit, ondanks de overwinning van Atlantis tegen Zele.

Zondag 27 januari 2008

Mercurius B - Junioren  4 - 2
RKC - Scholieren  7 - 1
Atlantis - Senioren  10 - 10

Zondag 20 januari 2008

Scholieren - Loenhout  1 - 16
Senioren - Ekerse   13 - 9
Prachtig bevochten overwinning ondanks de vele gekwetsten. Er werd bijzonder goed verdedigd en de afwerking lukte deze keer wel.
Junioren Vrij

Zondag 13 januari 2008

Scholieren - Rijko B   1 - 8
Junioren - AKC B  3 - 9
Senioren - Joki   7 - 11

Wij wensen Liese veel beterschap en een spoedig herstel. Zij werd met de ambulance opgehaald nadat ze zwaar ten val kwam en helse pijnen uitstond aan haar enkel.

Zondag 6 januari 2008

Boechout - Junioren   13 - 5
Berkenrode - Scholieren   16 - 2
Zele 03 - Senioren   11 - 10

Donderdag 27 december 2007: Oliebollentornooi te Rotterdam voor onze G-Korfballers

Foto´s van het oliebollentornooi in Rotterdam staan online
Klik op de foto om ze te bekijken.

Naar aloude traditie werd er ook dit jaar een G-Korfbaltornooi georganiseerd, dus dit voor personen met een ‘beperking’ wat dat ook moge betekenen …  Het noemt het ‘Oliebollentornooi. Het vond plaats te Rotterdam.  En: Hoera! We waren uitgenodigd.
Op een winterse dag stond ’s morgens vroeg dan ook een bende uitgelaten korfballers vertrekkens klaar: Patrick, Peter, Karine, Els, Jan, Cindy, Klaas, Thomas, Brenda, Roel, Frederic, Wendy, Benny, Heidi en een tweede Cindy.
We voelden ons allen geflatteerd door de aanwezigheid van Heidi.  Zij behaalde op de Special Olympics een gouden medaille in haar favoriete discipline: Judo. Zij heeft iets voor haar sport over: deze Olympics werden immers georganiseerd in het verre China, nl te Shanghai.  Hiervoor werd ze genomineerd om sportvrouw van het jaar 2007 van de stad Geel te worden.Nogmaals Heidi: proficiat. Jef – wie kent hem niet- was ook van de partij… Hij hoopte te mogen genieten van een lekker pilsje in Nederlands bier, maar-Jef- helaas… dat viel wel effe tegen hé, want hij moest chauffeur zijn… Volgende keer een beetje meer geluk hé…en hou het maar bij koffie. Verder was Myriam – ook een aloude bekende – uiteraard present: wij bedanken haar voor de puike organisatie,  haar bereidheid om als veilige chauffeur te fungeren (140 km tussen Geel en Rotterdam is toch niet niks he). Ook voor Koen en Marcel los ik een schot voor de boeg. Zij coachten zo deskundig mogelijk de ploeg naar een zo goed mogelijk resultaat.  Geslaagd met grote onderscheiding, mag ik dat zo poneren? Voor mezelf durf ik ook eenzelfde schot voor de boeg te lossen; als supporter en als verslaggever van dienst. Er werd niets aan het toeval overgelaten: elke speler was keurig uitgedost met een zwart broekje, gele kousen, een blauw-geel T-Shirt  en een donkerblauw trainingspak. Dit om maar aan te tonen dat we ons van onze best kant zouden tonen. Kortom: een lange aanloop naar de wedstrijd-verslagen! Hier komen ze …
De eerste wedstrijd werd om half twaalf in gang gezet. Onze tegenstander: De Dijkvogels.  We kozen resoluut voor de aanval.  Zo stond Els op het scherp van de snee, want overbezorgd om toch maar niet de bal te verliezen. Thomas verdedigde sterk, voor Benny een proficiat want een goede doelpoging ondernomen. Koen deed er alles aan  –idem dito voor Marcel-, om de ploeg zo goed mogelijk te coachen – met enkele wissels, aanmoedigen van spelers, hen vertellen hoe ze zich moeten opstellen, enz. Toch waren de Dijkvogels een maat te groot voor ons: na 3 minuten stond het scorebord op 0-1 na 5 minuten was het 0-2, 10 minuten later zelfs 0-3 en uiteindelijk met 0-4 de wedstrijd af te sluiten.  Kortom: deze ploeg was een klasse te sterk.
De aftrap van de tweede wedstrijd werd gegeven om 12u15, tegen een Nederlandse ploeg met als naam ‘Wion’.  Doel: proberen de nul op het bord te houden.  We werden luidkeels aangemoedigd door Myriam en andere supporters.  Met gering succes ondanks enkele goede doelpogingen, o.m. van Wendy, werd de wedstrijd afgesloten met een 0-3 verlies…
Een uur later stonden we op het veld om een wedstrijd tegen Vitesse af te werken.  Koen porde de spelers aan: ‘Jongens- en meisjes- niet het koppeke laten hangen hé…; we gaan voor een punt!’ En weeral verlies!  Ditmaal met 1-4, de eer konden we redden met één doelpunt.
Maar hun geduld raakt wel op… Gelukkig: in de laatste wedstrijd tegen de Korfrakkers zouden de GKC’-ers orde op zaken stellen, geprikkeld als ze waren… De korfrakkers gingen met 4-0 de boot in! Met Benny (2x) ,Jan en Cindy als doelpuntenmakers.
Tussen de wedstrijden door werden we vergast op volkspelen. Heel leuk en echt op z’n Nederlands… Wat dacht je van een ‘Ballenhapper’: een houten plaat met drie gaten erin waar je ballen in moest gooien (10, 10, 50 punten)? Of een ‘Kokosnotenvanger’, dat doelt op het proberen vangen van kokosnoten, die op willekeurige en onvoorbereide wijze worden losgelaten? Of Sjoelen, maar dat ken je waarschijnlijk. Of nog ‘ Wervelwind’ : 30 tot 40 balletjes worden in een bokaal met lucht omhoog geblazen, met één hand in de bokaal  moest je daarna proberen zoveel mogelijk ballen te vangen. Van deze volkspelen, alsook van het korfbal werden klassementen opgesteld, wat voor de GKC-‘tjes niet zo belangrijk was: deelnemen is belangrijker als winnen! We waren wel allemaal trots toen eenieder van ons een medaille als aandenken in ontvangst mocht nemen. Voor de hongerigen  onder ons waren er afrondend: oliebollen. Ik zou zeggen tot slot: Rotterdam, tot volgend jaar.

Peter Reporter en Supporter.
Een gewezen G-korfballer en nu recreant bij Geelse!


Verschenen in Gazet van Antwerpen op 5 februari 2008

Zondag 16 december 2007

Scholieren - Vosko  1 - 12
In het begin van de wedstrijd dachten we overdonderd te worden, maar eens de grootste storm voorbij werd er knap stand gehouden.
1-4 bij de rust. In de tweede helft werd het echter moeilijker om het niveau aan te houden en moesten we nog een aantal korven incasseren.

Junioren - Hoevenen  1 - 12
Het team van Hoevenen hoort in een hogere reeks te spelen. We kwamen er niet zo veel aan te pas. Het is echter geen oneer om van een sterkere tegenstander te verliezen.

Senioren - KCBJ  15 - 13
Zeer spannende wedstrijd tussen 2 aan mekaar gewaagde teams die mekaar geen duimbreed toegaven. In de eerste helft wist Geelse 2 korven uit te lopen maar Blijf Jong vocht terug en bij de rust leidden ze met 1 korf 7-8. In de tweede helft liep Blijf Jong eerst 2 korven uit maar Geelse vocht terug en het waren vooral de dames die ervoor zorgden dat de match kantelde en men van 2 korven achter naar 2 korven voor ging. Proficiat!
Spoedig herstel voor Elke die met een schouder uit de kom naar het ziekenhuis moest.
Tijdens de wedstrijd werden een aantal foto´s genomen door persfotograaf Luc Slagmolen. Met zijn grote telelens nam hij een aantal mooie snapshots van de seniorenwedstrijd tegen KCBJ.

Zondag 9 december 2007

Scholieren - RKC  3 - 9
Junioren - Mercurius B   1 - 12
Senioren - Atlantis   13 - 13

Zondag 2 december 2007

Loenhout - Scholieren 20 - 2
Een wedstrijd om snel te vergeten...

Ekerse - Senioren 11 - 8
Sterke wedstrijd van de senioren die tegen daler Ekerse bij momenten zelfs het betere spel presenteerden. Na een eerste helft met veel missers was het 4 - 3. In de tweede helft vielen er meer goals en dankzij enkele afstandsschoten kort na elkaar kwam Ekerse 4 korven voor. Geelse kon nog minderen tot 9 - 8 maar de gelijkmaker viel niet. Uiteindelijk diepte Ekerse de kloof nog uit.

Reeksindeling Zaal

De Geelse senioren zijn ingedeeld in reeks 4e Klasse A samen met KCBJ, Zele 03, Ekerse, Joki en Atlantis.
De Geelse junioren zijn ingedeeld in reeks 2e Klasse D samen met Hoevenen, Boechout, AKC B en Mercurius B.
De Geelse scholieren zijn ingedeeld in reeks 2e Klasse G samen met Vosko, Berkenrode, ASKC C, Rijko B en RKC.
Download de wedstrijdkalender voor alle zaalwedstrijden (met vertrekuren)

Voorronde veldcompetitie

Zaterdag 17 november

Scholieren - Vosko   4 - 18
Tegen de beren uit Vosselaar toonden onze scholieren dat ze aanvallend al zeer sterk voor de dag kunnen komen!

Junioren - Vobako   4 - 5
Een echte thriller. Het bleef heel de match gelijk opgaan tussen twee ploegen die elkaar waard waren.

Zaterdag 10 november

Scholieren - RKC  0 - 5
Wedstrijd met veel inzet en veel gecreëerde kansen. Maar de passen en de koelbloedigheid bij het afwerken moeten volgens de trainster nog beter.

Junioren - RKC  3 - 5
Ook onze junioren speelden met veel inzet en ook zij hebben een hoop kansen bij elkaar gespeeld. Na een 1 - 5 achterstand kwamen onze junioren nog sterk terug op het einde.

Senioren - Merksem  17 - 4
Absolute non-match. Merksem speelde met slechts 3 dames en maakte op geen enkel moment de indruk om onze eerste ploeg te bedreigen in een moddermatch. Een zekere Koen Douw wil graag zichzelf uitroepen tot matchwinnaar.

Zondag 4 november

Joki/Putse - Junioren  11 - 3
Zonder de trainer die geniet van een weekje Westelijke Sahara waren de junioren een beetje stuurloos.

Joki - Scholieren  8 - 2
Met slecht 5 scholieren werd er toch een degelijke wedstrijd afgewerkt!

Atlantis - Senioren   11 - 8

Weekend 20-21/10/2007

Vobako B - Scholieren  14 - 0

KCBJ - Senioren   8 - 9
Voor onze senioren stond dit weekend de 'topper' tegen de eerste in de stand op het programma. Na een blitzstart met enkele knappe afstandsschoten stond al na 20 minuten een 1 - 6 tussenstand op het bord. Vanaf dat moment kwam KCBJ echter beter in de wedstrijd, met als gevolg een 3 - 6 ruststand. Ook na de rust ging KCBJ op hetzelfde elan verder door en het duurde tot een 5 - 6 stand vooraleer onze senioren een zevende treffer konden scoren. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg en bij 7 - 7 was alles weer te herdoen. Een volgende treffer viel terug aan Geelse kant, maar KCBJ kon weerom gelijk maken. Uiteindelijk besliste een penalty op 5 minuten voor het einde de wedstrijd.

Junioren Vrij

Zaterdag 13/10/2007

Wriemeldag Miniemen/Pupillen
De wriemeldag was een groot succes! Er deden 7 ploegjes mee die een match, balvaardigheidsoefeningen, een passenspel en doelspelletjes kregen voorgeschoteld. Bedankt aan Liese en alle andere helpende handen voor de geslaagde voormiddag!

Scholieren - KCOV 0 - 8
De tegenstander had enkele zeer grote spelers bij waardoor het voor de scholieren een moeilijke wedstrijd werd.

Junioren - KCOV 3 - 8
Ook de junioren hebben hun wedstrijd tegen KCOV niet winnend kunnen afsluiten.

Senioren - Hemixem 10 - 5
Den Eddy heeft nu ook zijn eerste tweepunter binnen! In de eerste helft liet de afwerking het een beetje afweten, maar dat werd in een sterke tweede helft rechtgezet. Een plaats in de promotiepoule lijkt nog moeilijk te kunnen ontsnappen na deze fysiek harde wedstrijd.

Weekend 06-07/10/2007

Foto´s Wriemeldag Miniemen/Pupillen te Lichtaart

Vosko - Scholieren  13 - 4
Zware wedstrijd tegen een tegenstander die meer dan een kopje groter was.

Vobako - Junioren  7 - 4
Onze junioren speelden deze week een sterke wedstrijd met zeer veel inzet. Er waren kansen op meer, maar de afwerking was niet altijd even gelukkig. Maar trainer Koen was toch zeer tevreden!

Anderlecht - Senioren  9 - 13
Ook onze senioren speelden een sterke wedstrijd. Bij de rust al een 5 - 7 voorsprong en met slim spel in de tweede helft de voorsprong verder uitgebouwd.

Weekend 29-30/09/2007

Merksem - Senioren  4 - 17
Een wedstrijd met twee gezichten: een slechte eerste helft leidde tot een 3 - 5 aan de rust. In een sterke tweede helft werd met vertrouwen een veel zwakkere tegenstander volledig uitgeteld.

RKC - Junioren  6 - 2
Enkele basispionnen werden gemist in een ongelukkige wedstrijd.

RKC - Scholieren  5 - 4
Een tevreden trainster Mieke zag de scholieren een zeer sterke partij spelen met veel inzet. Op vijf minuten van het einde kwamen de scholieren op voorsprong. Jammer genoeg speelden toen de zenuwen een beetje parten, maar toch een knap resultaat!

Zaterdag 22/09/2007

Junioren - Joki/Putse  3 - 5
Goede wedstrijd, maar jammer genoeg enkele tegendoelpunten op ongelukkige momenten. De inhaalbeweging op het einde werd net iets te laat ingezet.

Scholieren - Joki  3 - 8
De eerste doelpunten voor onze scholieren zijn een feit, o.a. 2 goalen voor Giese.

Senioren - Atlantis  9 - 9
Een echte thriller! Op 4 minuten van het einde werd het 8 - 7 dankzij een shot van Kim, maar op 30 seconden van het einde wist Atlantis toch 8 - 9 voor te komen. Gelukkig haalde Maarten nog een terecht gelijkspel uit de brand.

Zaterdag 15/09/2007

Scholieren - Vobako 0 - 13
De tegenstander was een maatje te sterk...

Senioren - KCBJ 8 - 11
Sterke wedstrijd, maar de afwerking liet ons in de steek.

Zondag 09/09/2007

KCOV - Scholieren 2 - 0
Lange tijd gelijke tred kunnen houden, maar uiteindelijk nipt verloren.

KCOV - Junioren 7 - 5
Spannende wedstrijd waarbij bij een 5 - 5 stand het geluk bij de afwerking ontbrak.

Hemixem - Senioren 5 - 9
Terechte overwinning op karakter.

Woensdag 05/09/2007: Beker Van België

Senioren - Minerva (1ste klasse)  12 - 21
We begonnen met 6 goals voorgift aan deze wedstrijd tegen een eersteklasser. We speelden een verdedigend zeer sterke wedstrijd en bij de tegenstander draaide alles niet zoals verwacht van een eersteklasser (met onder meer een gemiste penalty), dus bij de rust stonden we nog 9 - 7 voor (met voorgift bij). Ook na de rust bleven we sterk presteren, het duurde tot 15 minuten in de tweede helft voor Minerva op voorsprong kon komen. Toen was bij onze jeugdige ploeg het beste eraf, zodat in het laatste kwartier de score toch nog boven de 20 goals uitkwam.

Zaterdag 01/09/2007

Senioren - O. Anderlecht  5 - 10
Meteen een zware dobber voor de eerste match van het jaar, Anderlecht speelde vorig jaar nog een reeks hoger en we hadden te kampen met enkele geblesseerden en zieken. In de eerste helft werd langs beide zijden sterk verdedigd, wat leidde tot een 1 - 3 ruststand. Na de rust kwamen er meer kansen aan beide kanten, maar Anderlecht was koelbloediger in de afwerking en won zo een wedstrijd op (en soms over) het scherp van de snee.

Woensdag 29/08/2007: Beker Van België

Senioren - The Blue Ghosts  26 - 4
Moeizaam begin tegen een tegenstander uit een lagere reeks, maar vanaf het tweede deel van de eerste helft werden de West-Vlamingen weggespeeld. Ondanks vele gemiste kansen toch nog een hoge uitslag.

Senioren op Tornooi RKC op zondag 26 augustus

Geelse - Vosko  6 - 0
ondanks het vroege uur en weinig slaap een overtuigende overwinning!

Geelse - RKC  6 - 5
uitgelopen tot 5 - 1, maar toch nog een spannend einde

Geelse - ASKC  7 - 6
zeer sterke wedstrijd met winst tegen sterke tegenstander

Geelse - Ekerse  2 - 5
de laatste match was het beste achter de rug. Er mocht met 2 goalen verschil verloren worden om de titel binnen te halen, maar dat werd dus net niet gehaald...  maar toch een geslaagd tornooi met een verdiende tweede plaats als resultaat!

Reeksindelingen Veld
De Geelse senioren zijn ingedeeld in reeks 4e Klasse A samen met Merksem, Atlantis, Hemixem, KCBJ en O.Anderlecht
De Geelse junioren zijn ingedeeld in reeks 2e Klasse D samen met KCOV, Joki/Putse, RKC en Vobako B.
De Geelse scholieren zijn ingedeeld in reeks 2e Klasse F samen met Vobako B, KCOV, Joki, RKC en Vosko.
De Geelse miniemen/pupillen nemen deel aan de wriemeldagen.
Download de wedstrijdkalender voor alle veldwedstrijden (met vertrekuren)

GKC Nieuws en Foto´s

Fotoverslag van de wafelverkoop op zaterdag 4 november 2007

Bedankt !!! Aan Iedereen Die Is Komen Helpen Op De Wafelverkoopdag

Ik spreek in opdracht van heel het NAC-team.
Wij waren blij verrast dat er zoveel enthousiaste GKC’ers op kwamen dagen op 3 November voor de Wafelverkoopdag.
Het was hartverwarmend om te zien dat er elk jaar meer en meer kinderen EN ouders achter het idee en de club staan.
Jawel, hierbij wil ik niet alleen de kleinste enthousiastelingen bedanken, maar ook de gemotiveerde ouders die mee op tocht gingen! Wij waarderen ten zeerste deze medewerking en het enthousiasme dat aanwezig was.
Ik hoop dat iedereen er van genoten heeft en kan zonder schroom zeggen dat de Wafelverkoopdag een groot succes was. Voor de rest kan ik enkel mijn dank betuigen aan alle medewerkers.
Jullie zijn de TOP en de moeite waard om een feestje voor te organiseren !!!
En omdat er zo goed geholpen is, is het NAC-team al volop bezig met een heus feest te organiseren in februari. Hou 23 februari al maar vrij!!! Tot snel, kameraden!
Mieke uit het NAC-team.

Verslag G-Korfbalteam op tornooi in Nederland op 1 september 2007

Vertrek naar onze Nederlandse buren om eens lekker te korfballen. Met vijf spelers vertrekken wij richting Rotterdam (1.50 uur rijden). Cindy,Heidi,Roel,Berten en Jan. Met dit tof kliekje vertrekken wij naar onze buren. Het rijden van twee ervaren chauffeurs Myriam en Eric brengt ons veilig tot bij onze vrienden en later ook weer thuis. Bij aankomst kregen wij van Myriam een trainingpak samen met onze truitjes om in te korfballen. Ook de andere begeleiding nl. de mama en zus van Roel en Lieve kregen een vest om aan te doen om indruk te maken op onze Nederlandse vrienden, haha. De ontvangst was heel hartelijk, echt super. Evelien legde uit waar onze plaats was om onze spullen neer te zetten, maar wij zijn Belgen en  trekken onze plan, dus kiezen wij een andere plaats uit de wind maar toch in de zon en die is heel de dag van de partij geweest. En omdat wij maar met vijf spelers ter plaatsen waren is Kimberly heel de dag Belg geweest. Met vele andere spelers die graag met de Belgen wilde samen spelen en die over de prijs voor transfer kwamen praten maar helaas zijn wij van Geelse maar een klein clubje en hebben wij niet veel geld om deze topspelers over te kopen.  De wedstrijden volgden in een versneld tempo op mekaar, dus was er weinig tijd om alles te volgen. Om vier uur was het tijd om afscheid te nemen van de Nederlandse G’s. Roel, Berten en Jan die met een traan in het oog afscheid namen van Kimberly. Cindy en Heidi die de jongens er mee plaagden. Heel moe en blij dat zij dit tornooi mee hebben gedaan.
Bedankt,
Eric

GKC familieweekend 25-26 augustus

Tijdens de Fata Morgana opdrachten werd GKC een 5-sterren korfbalclub.
Een van de opdrachten was het maken van het GKC-lied.
De tekst ging als volgt:

Een nostalgisch lied
Ik kom binnen, ik kom binnen
om een lieke te beginnen
Over de dingen die kik mij allemaal herinner
Uit de goeien ouwe tijd
Zonder Liese haar lawijt
Nog met die rieten korven
Maar die zijn we nu al kwijt
lees meer ...


Het Fata Morganafilmpje wordt hier geplaatst van zodra ik het ontvangen heb.

Hernieuw je lidmaatschap bij GKC
Doe je overschrijving op rekeningnummer 850-8220197-27 van Geelse Korfbalclub

met vermelding van de naam (of namen) van de spelers waarvoor betaald wordt en de vermelding lidgeld 2007-2008.
Bezorg je ploegleider het strookje uit het GKCeeke of stuur hem/haar een e-mail.
De lidgelden bedragen

  • 60 euro voor het eerste lid van je familie

  • 55 euro voor het tweede lid van je familie

  • 55 euro voor alle volgende leden van je familie

  • 30 euro voor miniemen, pupillen en recreanten

  • 12,5 euro voor adherenten

  • 5 euro voor supporters

G-korfballers betalen pas in september wanneer zij vanuit Avalympics/GKC een brief meekrijgen.
Doe deze overschrijving tijdig anders word je geschrapt van de lijsten van KBKB.
Dan kan je in het begin van het seizoen niet meespelen en moet je administratieve kosten bij betalen !

Fun

Oefen vanachter je computer je shot (zeer leuk spelletje en kijk eens naar de highscores als je denkt dat je het goed kan)

Info

Nieuwe leden die wensen aan te sluiten bij Geelse kunnen altijd terecht bij ploegleiders of bestuursleden die aanwezig zijn tijdens de trainingen of wedstrijden.

Meer info vindt u in onze folder.

VELDTRAININGEN (Terrein Vogelzang) voor Voorronde (tot eind oktober) en Eindronde (vanaf maart)
Dat op de terreinen achter de jongensschool in de Vogelzang 81.

De senioren hervatten de trainingen op 3 augustus, de junioren vanaf 22 augustus en scholieren, miniemen en recreanten vanaf 5 september.

Categorie

Uren op woensdag

Uren op vrijdag

Trainer Ploegverantwoordelijken
G-Korfbal 18u - 19u   Koen Douw en Eric Turlinckx Eric Turlinckx
Miniemen &
Pupillen
18u30 - 19u30   Liese Dierckx Angèle Peeters
Scholieren 19u - 20u   Mieke Douw Luc Voordeckers en Johan Schildermans
Junioren 19u - 20u 20u - 21u30
(indien interesse)
Koen Douw Eric Turlinckx
Senioren 20u - 21u30 20u - 21u30 Eddy Lambrechts Rosette Sauviller en Myriam Bergmans
Recreanten 18u30 - 19u30   Bart Douw Marjan Goovaerts

ZAALTRAININGEN (Zaal Axion voor alle ploegen) vanaf woensdag 7 november

Categorie

Uren op woensdag

Uren op vrijdag

Trainer Ploegverantwoordelijken
G-Korfbal 17u30 - 18u15   Koen Douw en Eric Turlinckx Erik Turlinckx
Miniemen & Pupillen 18u15 - 19u   Liese Dierckx Angèle Peeters
Scholieren 19u30 - 20u30   Mieke Douw Luc Voordeckers en Johan Schildermans
Junioren 19u - 20u 19u30 - 21u(indien interesse) Koen Douw Eric Turlinckx
Senioren 20u30 - 21u30 19u30 - 21u Eddy Lambrechts Rosette Sauviller en Myriam Bergmans
Recreanten 18u15 - 19u   Bart Douw Marjan Goovaerts

Spelers, ploegleiders, trainers en bestuur houden zich aan de regels beschreven in dit infoboekje.

De formulieren voor tegemoetkoming van het ziekenfonds kan je hier downloaden

Contactinfo

Contactpersoon

Myriam Bergmans, Trichelhoek 14 Laakdal, Tel. 014/86.92.10, voorzitter

GKC speelt thuis zijn zaalwedstrijden in zaal Axion en zijn veldwedstrijden achter de school Vogelzang 81
De trainingen gaan door op woensdag- en vrijdagavond.

Links