GKC

Geelse Korfbal Club (GKC)
Klassementen - Uitslagen Veldkompetitie
Klassementen - Uitslagen Zaalkompetitie
Klassementen - Uitslagen Eindronde Veld
aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond
Competitie met Senioren, reserven, junioren, scholieren, kadetten, pupillen, miniemen en recreanten (recreatief)
De Korf, het tijdschrift van de korfbalbond
Wegbeschrijvingen naar onze buitenvelden en onze zaal

 

De Antwerpse provinciale sportdienst steunt ons G-Korfbal initiatief via een projectsubsidie !
Bekijk hier onze G-Korfbalfolder.

Tornooi


We lieten het niet aan ons hart komen dat ons tornooi dit jaar meer dan gehalveerd was. Alle deelnemende teams zorgden samen met het goede weer voor een geslaagd en sportief tornooi. Bekijk de uitslagen en foto´s van het 16e lentetornooi van GKC.

Nieuws

Jaarvergadering op zaterdag 27 juni in parochiezaal Larum

De jaarlijkse algemene vergadering ging dit jaar door op zaterdag 27 juni in de parochiezaal van Larum gevolgd door een playback-show.


(klik op de affiche voor een formulier in pdf-formaat)

 

Lidgelden 2009-2010

Mogen wij iedereen die lid blijft vriendelijk verzoeken om zo vlug mogelijk het lidgeld voor het seizoen 2009-2010 te storten op het rekeningnummer 850-8220197-27, dit uiterlijk op 30 juni.

 

De lidgelden bedragen:

Foto´s Karnavalbal 2009


Meer dan 80 foto´s die een goede impressie geven van het karnavalbal in de spiegeltent aan de Axion.

 

Oproep naar oud-spelers

De afgelopen maanden kent de seniorenploeg van GKC een tekort aan spelers door vervelende blessures en andere omstandigheden. De seniorenploeg is het uithangbord van elke club. Aangezien we verder willen doorgaan met de uitbouw van onze club zijn we nu dus op zoek naar nieuwe spelers. Daarom contacteren we iedereen die een verleden heeft bij GKC en polsen we naar een terugkeer naar de sportieve heimat. Kameraadschap en een gezonde dosis competitiedrift zijn nog steeds de basisingrediënten waarmee gewerkt wordt bij onze ploeg en GKC. Heb je terug zin in een uitdaging of kom je er graag nog eens achter waarom je vroeger zo graag korfbalde? Aarzel dan niet om ons te contacteren of een kijkje te nemen op één van onze trainingen of thuismatchen. Denk er alvast eens over na!
Hopelijk tot snel!

 

Oproep naar nieuwe spelers

Wij zoeken gemotiveerde dames en heren voor onze seniorenploeg (18 jaar en ouder). Heb je interesse of wil je graag meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

 

Foto´s Familiedag

De langverwachte foto´s van de familiedag 2008 staan online.

 

Vind en navigeer naar alle korfbal clubs in België op Google Maps

(gevonden op de website van Vobako)

Oproep naar clubs in onze regio: Scholieren zoeken ploegen om vriendenmatchen te spelen
Geelse beschikt momenteel over een 18-tal  scholieren: teveel om iedereen te kunnen laten spelen, maar te weinig om een extra ploeg in te schrijven. Daarom zijn wij op zoek naar ploegen die een vriendenmatch willen spelen. Dit zou voor ons zowel op veld als in zaal mogelijk zijn: in zaal hebben wij ook nog enkele vrije uren die benut kunnen worden. Wij zijn vooral op zoek naar ploegen die bestaan uit vooral beginnende scholieren, onze ploeg bestaat voornamelijk uit spelers die voor het 1e of 2e jaar korfballen.
Geïnteresseerde ploegen mogen steeds contact opnemen met secretaris Hans Hooyberghs via geelse@korfbal.be.

Te spelen wedstrijden

Reeksindelingen voor seizoen 2009-2010

Junioren
Geelse
Vosko (Vosselaar)
RKC (Retie)
Technico (Turnhout)

Scholieren
Geelse
RKC (Retie)
Technico (Turnhout)
KCOV (Vorselaar)

Uitslagen

Eindronde Veldcompetitie

Alle wedstrijden in een Excelbestand

Zaterdag 09 mei 2009

Miniemen Wriemeldag te Vobako

Zaterdag 02 mei 2009

Scholieren - RKC  3 - 4
Voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen verwelkomden de scholieren Retie. In de eerste helft werden aan beide kanten verschillende kansen gemist, zodat er slechts een 0 – 1 op het bord stond bij de rust. Meteen na de rust valt de tweede goal van Retie. Wanneer even later ook de 0 – 3 valt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Het sein voor onze scholieren om te tonen dat ze kunnen terugvechten uit verloren situaties en voor Retie het goed en wel beseft wordt het terug gelijk bij 3 – 3. Uiteindelijk lukte Retie nog een 4e doelpunt.
Vooral de vooruitgang van onze scholieren tov. het begin van het seizoen is sprekend. Wedstrijden tegen ploegen waar begin dit jaar en eind vorig jaar nog zwaar tegen werd verloren, leveren nu spannende wedstrijden op. Een dikke proficiat voor de inzet van alle spelers, trainers en ploegafgevaardigden!

Senioren - Kapellen  9 - 9
De senioren speelden voor hun laatste opdracht tegen Kapellen weer met twee scholieren op het veld. Gedurende de hele wedstrijd moest Geelse toezien hoe Kapellen telkens op een paar goaltjes voorsprong bleef staan. Maar de thuisploeg toonde mentale weerbaarheid en kwam een kwartier voor tijd terug tot 1 korf bij 7 – 8. Wanneer Kapellen even later toch nog een korf aantekende, leek de wedstrijd beslist. Maar dat was buiten de strijdlust van Geelse gerekend, dat via 2 shoten nog een ultiem gelijkspel wist af te dwingen. Zo sluiten onze senioren dit seizoen toch met een positieve noot af.
Tussendoor was er nog een applausvervanging voor de afscheidnemende Thomas, aangevuld met de nodige Dumoulin over hem heen. Bedankt aan Thomas voor de toffe jaren!

Zaterdag 25 april 2009

Scholieren - Espero/Volba  3 - 12
Omdat enkele scholieren de senioren moesten depaneren en er enkele laatkomers waren, dienden onze scholieren met een gewijzigde ploeg te spelen. In het begin werd er nogal laks verdedigd, zodat de bezoekers al vlug een kloof konden slagen. Nadien waren onze scholieren opgewarmd en kwamen ze beter in de wedstrijd tegen een veel grotere en sterkere tegenstander. Rusten bij 1 – 5. Na de rust werkten de bezoekers sterker af en liep de score nog hoger op, al konden de scholieren ook nog tweemaal knap tegenprikken.

Senioren - ATBS   11 - 9
De senioren hebben vandaag voor een primeur voor Geelse gezorgd: voor het eerst werd er een wedstrijd in derde klasse gewonnen! En dit zowaar met een volledig vertekend achttal met weeral 2 scholieren op het plein. Bedankt aan de Ilona, Lore en Lise en proficiat aan de hele ploeg en zeker de ad-interim trainster!
Het was ATBS dat het beste aan de wedstrijd begon en al vlug een eerste schot kon afwerken. Maar Geelse toonde onmiddellijk dat ze niet gewoon op het plein stonden om een meelopersrol te spelen, dit ietwat tegen de verwachtingen van de bezoekers in. Bij de rust stond er zowaar een 6 – 5 voorsprong op het bord. Ondanks een vlugge gelijkmaker aan het begin van de tweede helft, bleef Geelse op zijn elan voortgaan. De verdediging draaide op volle toeren en zo stond er ondanks nog een aantal gemiste kansen een 10 – 7 stand op het bord 10' voor het einde van de wedstrijd. De gefrustreerde bezoekers kwamen nog een laatste maal terug tot 10 – 9, maar een plat afstandshot besliste de wedstrijd in het voordeel van Geelse.

Zondag 19 april 2009

Miniemen Wriemeldag te Technico
Technico - Pupillen
Ago Aalst - Senioren  5 - 0 
forfait Geelse wegens spelerstekort door blessures

Fortunis - Scholieren  3 - 7

Zaterdag 11 april

Deelname van Miniemen, Pupillen en Scholieren aan Paastornooi Vobako

Uitslagen weekend 28-29 maart 2009

RKC - Scholieren   1 - 1
Kapellen - Senioren  5 - 0 forfait
Geelse gaf forfait voor de wedstrijd Kapellen - Geelse wegens spelerstekort.

Uitslagen weekend 21-22 maart 2009

Miniemen Wriemeldag te Geelse
In de voormiddag stond een wriemeldag voor de miniemen op onze eigen terreinen gepland. Maar liefst 9 ploegjes namen hieraan deel, waaronder 2 van Geelse afkomst. Zij konden zich 2 uur lang uitleven onder een stralend zonnetje, o.a. met een ganzenbord en hindernissenparcours. Tussendoor konden ze ook genieten van een springkasteel en natuurlijk ontbraken ook de wedstrijdjes quatro-korfbal niet. Bedankt aan Liese voor het uitwerken van het schema en bedankt aan alle andere helpers voor de hulp op de dag zelf.

Scholieren – Fortunis 5 – 2
De scholieren hebben hun eerste punten van het veldseizoen ook verdiend binnengehaald. Aangezien Fortunis maar met 6 spelertjes was, konden 2 scholieren zich uitleven bij de tegenstander. Al van bij het begin creëerden onze scholieren een grote hoeveelheid kansen, maar verschillende inlopers en korte kansen wilden maar niet door de korf vallen. Het was duidelijk dat dit niet kon blijven duren en uiteindelijk vielen toch nog 2 ballen door de mand net voor het rustsignaal (toen er ondertussen al 3 Geelse spelers de kleuren van Fortunis verdedigden). In de tweede helft gingen onze scholieren rustig op hun elan door, eindstand 5 – 2.

Senioren – AGO Aalst 5 – 21
Doordat de blessure- en ziektegolf blijft duren, dienden onze senioren met een compleet vertimmerd achttal aan de wedstrijd tegen de reeksfavoriet te beginnen. Gedurende de hele wedstrijd stonden er 3 scholierendames op het terrein: bedankt Lore (voor Eddy: dit is Laurens), Ilona, Elise en Charlotte (als toeschouwer blijven voor de seniorenmatch houdt het risico in dat je op het plein moet en nog scoort ook); jullie hebben dat schitterend gedaan!
Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn: gezien de omstandigheden was het een knappe prestatie van Geelse dat gedurende lange tijd de score beperkt kon houden, ruststand was 2 – 8. In de tweede helft zat het schot bij Aalst beter waardoor er nog net een 20er op het bord kwam.

Uitslagen weekend 14-15 maart 2009

Het weekend werd met stijl ingezet met het carnavalbal in de spiegeltent aan den Axion. Bedankt aan de talrijk opgekomen scholieren, miniemen, pupillen en ouders. En natuurlijk ook een bedankje voor het NAC-team en alle helpers voor de organisatie!

Pupillen Speelgelegenheid te ASOC
De pupillen moesten dit weekend werkeloos toekijken hoe hun speelgelegenheid niet doorging wegens een ondergelopen veld in Ramsel.

ATBS - Senioren  5 - 0 ff (Forfait Geelse)
Ook de senioren kwamen niet in actie, de blessurelast woog te zwaar om een competitieve ploeg op het veld te brengen.

Espero/Volba – Geelse 2 – 0
De scholieren kwamen dit weekend wel in actie. Op het veld van Espero werd spijtig genoeg nipt verloren.

Zaterdag 07 maart 2009

Miniemen Wriemeldag te ASKC

Zaalcompetitie

Reeksindeling 2008-2009
Senioren in reeks 4A met Joki, Bornem, Zele, Lubko en Hove
Scholieren in reeks 2F met Boutersem, Joki, Hove en Temse (en 1 ploeg vrij)

Alle wedstrijden in een Excelbestand

Februari

Zondag 15 februari 2009

Voor hun laatste opdracht in zaal trokken de pupillen richting Hoevenen.

Scholieren - Joki 4 - 4
In een spannende wedstrijd speelden de scholieren gelijk tegen Joki. Al gedurende de eerste helft speelden onze scholieren sterk mee, de afwerking zat echter niet mee. Rusten bij 0 – 4. In de tweede helft werd nog beter gepresteerd en nu zat ook de afwerking mee. Na een sterke inhaalrace werd 10min voor het einde van de wedstrijd de 4 – 4 op het bord gezet. Nog enkele spannende minuten volgden, maar geen van de twee teams kon nog scoren. Met dit resultaat eindigen onze scholierenop een knappe 4e plaats in hun reeks.
Na de officiële wedstrijd volgde nog een extra vriendschappelijke wedstrijd om iedereen de nodige speelgelegenheid te geven.

Senioren - Joki 12 - 12
En ook onze senioren besloten hun zaalseizoen met een gelijkspel. Weerom kon er met 8 gespeeld worden: Charlotte werd onzacht uit haar bed gebeld en kwam af (bedankt!) en ook enkele scholieren stonden weer paraat (ook merci!). In de eerste helft creëerde Geelse veel meer kansen dan de bezoekers, maar de afwerking zat niet echt mee zodat het aan de rust gelijk stond. In de tweede helft stond dan al vlug een 11 - 8 voorsprong op het bord. Joki gaf zich niet gewonnnen en kwam 2 minuten voor tijd bij 11 – 12 zowaar op voorsprong. Met een ultiem shot werd echter een terecht gelijkspel afgedwongen.
En dan nog een berichtje van de coach: "Met dank aan de trouwe tooghangers (sorry, ik bedoel supporters) die er toch elke wedstrijd waren om ons door deze moeilijke periode te helpen."

Tot slot van het zaalseizoen speelden de recreanten en de G-ploeg nog een onderling wedstrijdje.

Zaterdag 07 februari 2009

Catba - Miniemen te Ertbrugge
Pupillen Wriemeldag met Putse, Geelse en Kapellen te Sint-Katelijne-Waver
Onze kleinste jeugd is duidelijk niet te stoppen: na een weekje rust gingen ze er weer vol tegenaan. De miniemen wriemelden erop los in de zaal van Catba. De pupillen trokken dan weer naar Putte, onder de deskundige leiding van hun ad-interim coach (die zijn tracteur toch maar thuisgelaten had).

Temse B - Scholieren  13 – 5
Duidelijk verlies tegen een sterkere tegenstander.

Zondag 08 februari 2009

Lubko - Senioren  5 – 10
De warme ontvangst in de hal van Lubko viel een beetje lauwtjes uit: als bezoekers hadden we meer supporters meer dan de thuisploeg (toch in de eerste helft, na de rust heeft een aantal van hen de zaal en de cafetaria een beetje verward). Een dikke merci aan alle supporters!
Door de langdurige blessure van Mieke, heeft scholier Lore nu ook haar eerste wedstrijd met de senioren mogen meespelen. En als superinvalster heeft ze meteen haar dame een hele wedstrijd uit de match gehouden en zelfs een paar keer voorbijgesneld. Proficiat met de sterke prestatie!
De wedstrijd zelf dan. Deze begon ook vrij lauwtjes, al nam Geelse in een trage eerste helft meteen het voortouw. Aanvallend werden echter verschillende kansen de nek omgevrongen. In de tweede helft meer tempo langs Geelse kant en vooral veel frustraties en protest bij Lubko. Wegens nog verschillende missers in de afwerking bleef de score echter beperkt, gelukkig zijn er nog mensen die perfect afgewerkt hebben :p.

Januari

Zondag 31 januari 2009

G-ploeg - Nederland 6 - 5

In het kader van het Euro Top 4 tornooi in Herentals, speelden ook de G-spelers een interland België – Nederland. Als enige Belgische G-ploeg was het natuurlijk Geelse dat ons land mocht vertegenwoordigen, uitgedost in de nationale truitjes en al. Het werd een toffe namiddag voor alle G-spelers (en begeleiding), die genoten van de eer. Onze G-spelers wisten daarenboven ook nog eens voor een overwinning tegen de Nederlanders te zorgen, eindstand was 6 – 5.

Lees het verslag van Myriam Bergmans over deze interland op de website van onze G-Korfballers op de Avalympics website.

Zondag 25 januari 2009

Pupillen Speelgelegenheid met Geelse, Hoevenen en Rijko te Geel - Axion
De pupillen hadden speelgelegenheid in de Axion.

Senioren - Zele 03  6 - 13
Wederom moesten de senioren met 7 spelers aantreden. Dat belette de thuisploeg niet om een sterke wedstrijd te spelen en een deftige uitslag op het scorebord te zetten. Vooral het vak met 3 presteerde zeer sterk: zij maakten zowaar 4 van de 6 doelpunten en konden de aanvallen van een vaak overhaast Zele meestal beperken tot 1 shot. Een uitgebreider verslag volgt in het GKC'ke na de examens.

Scholieren 2F Geelse Vrij

Zaterdag 24 januari 2009

Miniemen Wriemeldag te Rijkevorsel
Onze jongste jeugd beleefde weer een actief weekend. De miniemen namen deel aan de wriemeldag in Rijko. Een verslag volgt in het GKC'ke.

Zondag 18 januari 2009

Pupillen wriemeldag met Geelse, Vobako en Hoevenen te Geel - Axion
De pupillen mochten nu ook eens in eigen zaal acteren. En zoals gewoonlijk speelden de pupillen met veel inzet. Naar het schijnt kwamen er zelfs slidings aan te pas ...

Scholieren - Boutersem 9 - 3
Onze scholieren waren veel te sterk voor hun tegenstanders. Ondanks een rustig begin en enkele slordigheden stond bij de rust een 5 – 2 voorsprong op het bord. In de tweede helft werd rustig verder gespeeld, uiteindelijk werd verdiend met 9 – 3 gewonnen.

Senioren - Bornem  12 - 3
Deze keer konden onze senioren wel met een volledig team aantreden tegen Bornem, dat duidelijk gemerkt heeft dat dit een niet te verwaarlozen feit is. Van in het begin werd er zwaar druk gezet op elke Bornemse beweging, wat het voor de bezoekers bijna onmogelijk maakte om de korf te vinden. In de eerste helft was het voor Geelse aanvallend wel nog wat zoeken, ruststand 5 – 2. In de tweede helft vond Bornem al helemaal geen oplossing meer op de tactiek van Geelse. Aangezien het ook aanvallend beter en beter begon te lopen voor de thuisploeg, was een grote overwinning het logische gevolg. Een belangrijke stap richting het behoud is gezet.

Zondag 11 januari 2009

Hove - Senioren  21 - 8
Hove - Scholieren  12 - 2

Zaterdag 10 januari 2009

Pupillen Wriemeldag met KCOV, Geelse en Boeckenberg te Vosselaar

Zondag 04 januari 2009

Joki - Scholieren   3 - 7
De eerste wedstrijd van de scholieren in dit nieuwe jaar werd een dubbelwedstrijd. Eerst werd de officiële wedstrijd gespeeld. De scholieren lieten daarin zien dat ze met veel goede voornemens aan het jaar begonnen zijn. In een zeer sterke partij werd Joki geen enkele kans gegund. Eindstand was uiteindelijk 3 - 7, de eerste overwinning met Mieke erbij!
Daarna volgde nog een oefenwedstrijd tegen Joki om iedereen de nodige spelgelegenheid te bieden.

Joki - Senioren  16 - 13
De senioren begonnen met een spannende wedstrijd. In de eerste helft was Geelse duidelijk de beste ploeg. Een 2 – 0 achterstand werd omgebogen tot een 6 - 8 voorsprong bij de rust. In de tweede helft nam Joki een blitzstart en voor Geelse het doorhad stond een 10 – 8 op het bord. Daarna kwam het spel terug in evenwicht, maar de betere afwerking van de thuisploeg zorgde ervoor dat Geelse de kloof niet meer dicht kreeg.

December

Weekend 13-14 december 2008

Senioren - Lubko   13 - 5
En eindelijk is het de senioren gelukt om oververdiend de twee punten thuis the houden. De goede lijn van vorige week werd doorgetrokken en na 5 min was Lubko al uitgeteld bij een 5 – 1 stand. Daarna viel het aanvallend wat stil, maar nog twee goaltjes aan het einde van de eerste helft zorgden voor een 7 – 1 ruststand. In een ruwere tweede helft ging Geelse op zijn elan door, terwijl Lubko nooit aanspraak kon maken om dichterbij te komen. Enige minpunt van de dag was de blessure van Bart, veel beterschap!

Scholieren - Temse B    3 - 7
Al na 20 seconden kwamen de scholieren op voorsprong tegen een sterk Temse. Ook de volgende goalen volgden nog vlug, na 10min was het 2 – 2. Er volgde een periode waarin het gelijk opging qua kansen, maar beide ploegen niet tot scoren kwamen. De laatste 5 min van de eerste helft maakte Temse het verschil door enkele foutjes in de verdediging af te straffen, ruststand 2 – 5. Ook de tweede helft bleef gelijk opgaan, met minder kansen dan de eerste helft. Een sterke wedstrijd met veel inzet gespeeld eindigde uiteindelijk op 3 – 7.

De pupillen namen deel aan de speelgelegenheid op Kwik.

Zaterdag 06 december 2008

Zele - Senioren 10 - 8
Goede en spannende wedstrijd van onze senioren waarbij het niveau in stijgende lijn gaat. In de eerste helft domineert Geelse en wordt een voorsprong van 3 korven uitgebouwd, 2 - 5 aan de rust. De tweede helft begint nog uitstekend met onmiddellijk de 2 – 6. Nadien valt de afwerking aan Geelse kant stil en begint Zele net meer kansen af te werken. Op 5 minuten van het einde maakt Zele gelijk. Nog twee korven van de thuisploeg beslissen de wedstrijd die evengoed in Geels voordeel had kunnen eindigen. Volgende week staat voor onze senioren de belangrijke wedstrijd tegen Lubko gepland, alle supporters op post!

Scholieren Vrij 

November

Vanaf 5 november gaan alle trainingen door in zaal!!! De uren en locaties kan u onderaan deze pagina vinden.

Zondag 30 november 2008

Boutersem – Scholieren 1 – 11
Het wordt zo stilaan een gewoonte: als Mieke niet aanwezig is, leidt Charlotte de scholieren naar een overwinning. Tegen een duidelijk minder sterk Boutersem speelden onze scholieren een knappe wedstrijd. Het gevolg was een overduidelijke zege.

Bornem – Senioren 14 – 10
Aan Geelse zijde werden maar drie dames gevonden, zodat de wedstrijd met 7 tegen 8 gespeeld werd. Toch lagen de senioren niet echt onder in het spel, maar de afwerking aan Bornemse zijde was in de eerste helft van uitstekende kwaliteit. Na een trage eerste helft rusten bij 7 – 3. In de tweede helft bleef Bornem aanvankelijk op zijn scorend elan doorgaan tot een 10 – 5 stand. Toen vocht Geelse zich terug tot 12 – 10 op enkele minuten van het einde. Spijtig genoeg valt op dat moment onmiddellijk de 13 – 10 waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Zondag 23 november 2008

Pupillenspeelgelegenheid
De pupillen namen deel aan een speelgelegenheid met Vobako. De eerste wedstrijd werd nipt met 1 – 0 gewonnen, terwijl de tweede wedstrijd op 1 – 1 eindigde. In de dooelspelletjes toonde Vobako zich de sterkste.

Scholieren – Hove 2 - 6
Sterke wedstrijd van onze scholieren tegen een sterkere en meer ervaren tegenstander. In het begin ging het een beetje te vlug, zodat er al snel een 1 – 4 op het scorebord stond. Nadien werd het evenwicht in de wedstrijd hersteld. Eindstand 2 – 6.

Senioren – Hove 6 - 17
In een sterke eerste helft kon Geelse gelijke tred houden met Hove, ruststand 4 – 4. Ook de eerste tien minuten van de tweede helft kwam er nauwelijks afscheiding, maar daarna werkte Hove tien minuten lang sterk af, waardoor een onoverbrugbare kloof geslagen werd. Uiteindelijk wonnen de bezoekers verdiend met een overdreven 6 – 17.

Zaterdag 15 november 2008

KCOV - Scholieren  13 - 4  (vriendschappelijke wedstrijd in zaal te Vorselaar)
Om aan te passen aan de zaal speelden onze scholieren dit weekend een oefenmatch in Vorselaar.  Ze speelden een sterke eerste helft wat resulteerde in een 4 - 3 ruststand. De rust zelf duurde iets langer dan de gebruikelijke 10 minuten, wat er blijkbaar voor zorgde dat onze scholieren een beetje indommelden. Daardoor liep er in de tweede helft veel mis, o.a. een aantal ongecontroleerde verre passen. Eindstand 13 - 4. Veel beterschap ook aan Klara die vorige week haar vinger brak.

Zaalcompetitie

Dinsdag 11 november 2008

Temse - Senioren   5 - 0 ff
Wegens spelerstekort door een grote blessurelast geeft Geelse forfait voor de wedstrijd V11017 Temse - Geelse (normaal te spelen op 11/11).

Weekend 08-09 november 2008

Pupillen speelgelegenheid op Loenhout
Wriemeldag Miniemen op Technico
Leuven B - Scholieren  4 - 1

Zaterdag 01 november 2008

Scholieren - Joki  1 - 3
In regenachtige omstandigheden waren toch vele supporters afgekomen om onze scholieren tegen de eerste in de stand te zien spelen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Joki een korf voor. Ondanks verschillende kansen langs Geelse kant werd de volgende korf ook door de bezoekers gescoord. Nog voor de rust lukten de scholieren de 1 - 2. Ook na de rust werd er sterk gespeeld, maar op een slecht en slechter bespeelbaar terrein was het uiteindelijk Joki dat nog een korf verder kon uitlopen. Eindstand 1 - 3

Senioren - Ago Aalst  2 - 12
In een wedstrijd waar het er niet meer toe deed kwam een onuitgegeven achttal aan de afworp. Ondanks vele slordigheden kwam Geelse nog op voorsprong, maar Aalst zette al snel de situatie recht. Toen ook Dieter nog geblesseerd het veld moest verlaten en er nog 7 spelers op het plein stonden was het kalf helemaal verdronken. Na 70' modderploeteren stond het 2 - 12 .

Oktober

Zaterdag 25 oktober 2008

Pupillen speelgelegenheid te Geel
Dit weekend mochten de pupillen zich uitleven op ons eigen plein. Ze deden dat met veel plezier en het nodige sportieve succes. In het eerste wedstrijdje tegen Loenhout waren onze pupillen aanvallend en verdedigend beter dan de tegenstander, een terecht 1- 0 overwinning was dan ook het gevolg. In de tweede match tegen Kapellen werd zowaar nog beter gespeeld, zodat er dik verdiend met 2 - 0 gewonnen werd. Omdat ook de shotspelletjes beter en beter lukken, mogen de pupillen zich de winnaar van het hele evenement noemen, proficiat!

Scholieren - RKC 5 - 1
Ook voor onze scholieren was het een vreugdevolle dag. Het harde werken op training begon al enkele weken een hoog spelniveau op te leveren en nu is ook de eerste overwinning een feit! Met Charlotte aan het roer, speelden onze scholieren een beresterke partij, waarbij Retie al in de eerste helft volledig werd uitgeteld. De ruststand was 4 - 0 (of daaromtrent). In de tweede helft werd op hetzelfde niveau verder gespeeld. Beide ploegen kwamen nog eenmaal tot scoren, eindstand 5 - 1. Na zo'n sterke match konden de ploegafgevaardigden natuurlijk niet anders dan hun belofte nakomen: dikverdiende koffiekoeken voor iedereen! Proficiat!

Zaterdag 18 oktober 2008

Wriemeldag Miniemen op ASKC
De miniemen namen deel aan de wriemeldag in Schoten. Plezier was weerom verzekerd!

Scholieren - Vobako B  3 - 4
Spannende wedstrijd die spijtig genoeg nipt verloren werd door onze scholieren. In de eerste helft was Vobako de iets betere ploeg, zij stonden bij de rust dan ook 0 – 2 voor. In de tweede helft kwamen onze scholieren veel beter voor de dag en brachten ze een beter spel dan Vobako. Dat resulteerde dan ook vlug in de aansluitingstreffer, jammer genoeg gevolgd door nog 2 korven van Vobako, 1 – 4. Dankzij het gebruik van wel zeer originele codetaal, kwamen onze scholieren toen helemaal onder stoom. De remonte kwam spijtig genoeg net iets te laat, na de 3 – 4 in slotminuut was er geen tijd meer om nog een aanval op te zetten...

Senioren - Leuven  6 - 16
Sterke start van de senioren die in geen tijd 3 – 1 en daarna 4 – 2 voorkwamen. Daarna kwam Leuven beter en beter in de wedstrijd, na een goede eerste helft werd er gerust bij 6 – 8. In de tweede helft liep het aanvallend voor geen meter meer, eindstand 6 – 18. Ook veel beterschap gewenst aan Bart die in de laatste minuut geblesseerd het veld moest verlaten.

Weekend 11-12  oktober 2008

Pupillen namen deel aan de speelgelegenheid op Putse

KCOV - Scholieren  5 - 2
Na de slechtere wedstrijd van vorige week hebben onze scholieren meteen voor een stevig antwoord gezorgd. Tegen KCOV (waartegen in de heenronde nog zwaar verloren werd), zag een tevreden trainster een sterke partij. Het spel belooft in elk geval veel goeds voor de volgende wedstrijden!

Volba - Senioren  21 - 6
Met alweer een gehavende ploeg werd er ook deze week zwaar verloren. In het begin van de eerste helft kon Geelse nog bijblijven, na een twintigtal minuten stond het 6 - 3. Daarna volgde een slechte periode met te makkelijk weggeven kansen en scores, ruststand 12 - 4. In de tweede helft begon Geelse terug geconcentreerder, al beef het aanvallend moeizaam gaan. Eindstand 21 - 6. Door dit verlies komt de eerste ploeg in de eindronde veld nu ook mathematisch zeker in 3C uit (al is het nog niet helemaal duidelijk waar het juist om gaat draaien in die poule).

Zaterdag 04 oktober 2008

Wriemeldag miniemen
Zaterdagochtend in alle vroegte zakten een 30tal miniemen van AKC, Loenhout, Voorwaarts en natuurlijk Geelse zelf af naar onze terreinen voor hun eerste wriemeldag van het nieuwe jaar. Onder begeleiding van toepasselijke muziek en onder de nodige zonneschijn konden zij zich uitleven in matchkes quatrokorfbal (korfbal met 4 korven, waaronder een grote korf), behendigheids- en balvaardigheidsspelletjes en een afsluitend spel met parachute. En genieten deden ze duidelijk! Proficiat aan Liese voor de prachtige organisatie en ook een bedankje voor alle helpers.

Scholieren - Leuven  0 - 4
De scholieren konden deze week de goede lijn van de vorige weken niet doortrekken. Tegen de korte verdediging en de press op de ballijn van Leuven werd geen oplossing gevonden, mede doordat de passing niet altijd even zuiver was. Bij de rust stond al een 0 - 3 achterstand op het scorebord, in de laatste minuten van de match scoorde Leuven nog een 4e maal.

Senioren - Temse   5 - 21
De senioren moesten deze week met een verzwakte ploeg aantreden tegen de leiders in 3A. Ook ditmaal werd niet steeds een oplossing gevonden op de ballpress van een veel te sterk Temse. Gerust werd bij 2 - 10, eindstand 5 - 21. Positief is wel dat iedereen ervoor bleef knokken, ook al was de wedstrijd al lang niet meer te winnen. De oplossingen van op training leverden ook enkele keren een knappe korf op.

Familiedag
Aansluitend aan de wedstrijd van de senioren vond de familiedag plaats. Na een overheerlijke BBQ werd de avond rustig gevuld met een gezellige babbel en de nodige gezelschapsspelletjes. De volgende ochtend begon (veel te) vroeg met een ontbijt en de verwelkoming van een aantal G-korfballers. Zij kwamen mee zoeken naar een ontvoerd konijn. Door het uitvoeren van opdrachten zoals een geblinddoekte estafette en een modeshow, speelden twee groepen tegen elkaar om het konijn als eerste terug te vinden. Het was uiteindelijk zeer duidelijk welke groep (ondanks de nodige tegenwerking van de jury) het konijn als eerste te pakken had en heel en levend terugbracht. Na nog een heerlijke spaghetti kon iedereen moe maar tevree naar huis terug gaan.
Ik zou graag ook nog het NAC-team willen bedanken voor hun vele uren zwoegen om dit familieweekend zo geslaagd te maken! Ook een bedankje voor alle andere vrijwilligers die een handje toestaken.

September

Zondag 28 september 2008

Pupillen namen deel aan de speelgelegenheid op Lubko
De pupillen namen deze week voor de eerste keer deel aan de nieuwe pupillenspeelgelegenheid. Trainster Liese vond het heel fijn om met een volledige ploeg naar Lubko te kunnen gaan. Daar waren onze pupillen in de meeste matchen de betere van de tegenstander, maar spijtig genoeg eindigden alle matchen op 0 - 0. Toch was de trainster zeer tevreden met de getoonde inzet!

JOKI - Scholieren  4-3
In de eerste helft speelden de scholieren de pannen van het dak: gevolg een 0 - 3 voorsprong bij de rust. Misschien ging het voor de rust wel te vlot, want in de tweede helft was de concentratie op sommige momenten wat afwezig. Daardoor kon Joki nog langszij komen en zelfs de volle buit thuishouden.  Al is de trainster er zeker van dat de eerste overwinning zeer vlug zal komen, zeker als de voetjes ook op de grond blijven bij een voorsprong.

AGO AALST - Senioren  16-4
Zware nederlaag voor de eerste ploeg. Al van bij de start schoot Aalst sneller uit de startblokken en binnen geen tijd stond het 3 - 0. Geelse vond geen antwoord op de pres van Aalst en bij de rust was het al 10 - 2. In de tweede helft ging het beter, al bleef de afwerking ondermaats. Eindstand 16 - 4.

Weekend 20-21 september 2008

Miniemen Megawriemeldag op Floriant
De miniemen namen deel aan de megawriemeldag in het verre Floriant (Merelbeke bij Gent).
Zo te zien op de foto´s hebben ze zich daar heel goed geamuseerd.

klik op een kleine foto voor een grotere versie

RKC - Scholieren   4 - 2
Trainster Mieke zag weeral een knappe match van onze scholieren, die duidelijk tonen dat het harde trainingswerk zijn vruchten afwerpt op het plein. In de eerste helft stond alles nog niet volledig op punt, Retie ging dan ook terecht met een voorsprong de rust in. In de tweede helft kwamen de scholieren volledig onder stoom: de match werd gedomineerd en er werd geknaagd aan de achterstand. Spijtig genoeg duurde de wedstrijd net niet lang genoeg om de achterstand volledig in te halen.

SPARTA RANST - Senioren  11 - 7
Met ad-interim coach Ivan en trainster Liese trok Geelse dit weekend naar Ranst. In de eerste helft was het vooral Ranst dat de betere kansen had en al vlug uitliep tot een voorsprong van 2 korven, welke het kon behouden tot de rust: 5 - 3. Na de rust begon Geelse feller en offensief mondiger aan de tweede helft. Dit resulteerde in 3 korven na elkaar en een 5 - 6 voorsprong na een kwartier spelen. Dat was voor Ranst het teken om het gaspedaal verder in te drukken, wat zorgt voor een onoverkomelijke 9 - 6. Toch blijft vooral het gevoel hangen dat hier meer in zat, moest de afwerking iets beter geweest zijn.

Weekend 13-14 september 2008

VOBAKO B - Scholieren   0 - 0
Recordopkomst voor de scholieren: maar liefst 16 spelers waren afgezakt naar Lichtaart. Met zo'n grote bende kon het natuurlijk niet misgaan en dus brachten de scholieren het eerste puntje in hun bestaan mee naar Geel: een schitterende prestatie! Gedurende de hele wedstrijd werd er heel aandachtig verdedigd, zodat de wedstrijd op een ietwat vreemde 0 - 0 eindigde.
Uiteraard werden van deze mooie prestatie enkele foto´s genomen.

LEUVEN - Senioren  12 - 8
De wedstrijd begon vrij slordig langs beide kanten (het zou iets te maken kunnen hebben met een afscheidsfeestje of zo volgens de supporters) zodat er weerom gedurende een kwartier geen goal te bespeuren viel. Dan was het toch Leuven dat de score kon openen en uitlopen tot 2 - 0. Vanaf dan kwam ook de Geelse aanval meer in het spel voor en vijf minuten voor rust werd bij 4 - 4 weer gelijk gemaakt, gerust werd er bij 5 - 4. Leuven kwam beter uit de rust en na een kwartier keek Geelse tegen een 9 - 5 achterstand aan. Deze kloof werd niet meer gedicht en uiteindelijk werd afgefloten bij 12 - 8.

Het wast de laatste wedstrijd voor Koen dit jaar, vanaf volgende week is hij op de Aziatische velden terug te vinden. Zijn verhalen kan je volgen op hun blog. We wensen hem alvast veel avontuur toe!

De uitslagen van onze Pupillen op het Nationaal tornooi in Appels.

Zaterdag 06 september 2008

Scholieren - KCOV  1 - 8
Onze scholieren begonnen furieus aan hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, onder leiding van debuterende coach Charlotte. In de openingsminuten werden enkele knappe kansen gecreëerd, maar toch was het KCOV dat uitliep tot 0 - 2. Onze scholieren konden nog tegenscoren, maar KCOV lukte nog een korf voor de rust.
Na de rust overheerste KCOV en liep de score op tot 1 - 8, al kregen onze scholieren ook nog kansen om de score op te drijven.

Senioren - VOLBA   5 - 14
Moedige wedstrijd van de eerste ploeg, die met 7 spelers moest aantreden wegens een tekort aan dames. Liefst 22 minuten lang zorgde een zeer sterke verdediging ervoor dat er niet gescoord werd. Nadien slaagde Volba er toch nog in 6x te scoren voor de rust. Na de rust werden de nodige wissels doorgevoerd bij de tegenstander, en zodoende kreeg de Geelse aanval ook meer ruimte. Dit resulteerde zelfs in 2 korven in het vak met 3. Nog 3 korven van Maarten zorgen voor de 5 - 14 eindstand.

Voorronde Veld

Reeksindeling 2008-2009
Senioren
3-A: Geelse, Sparta Ranst, VOLBA, Temse, Leuven, Ago Aalst
Scholieren 2-B: Geelse, KCOV, Vobako B, Joki, Leuven B, RKC

Alle wedstrijden in een Excelbestand

Augustus

Zaterdag 30 augustus 2008

Senioren - SPARTA RANST  9 - 10

Bekerwedstrijd woensdag 27 augustus 2008

TEMSE - Senioren  18 - 4

Oudere nieuwsberichten

Nieuwe trainingsuitrusting

 

Beste korfballiefhebbers, 

Op vraag van velen onder jullie zijn wij op zoek gegaan naar een trainingsuitrusting voor al onze leden. De bedoeling was om iedereen de mogelijkheid te geven om trainingspakken, shortjes en kousen aan te kopen via de club. Deze trainingsuitrusting kan worden gedragen om te trainen, om op te warmen voor de matchen, tijdens activiteiten van de club... of om te komen supporteren. 

Wij zijn dan ook heel blij dat deze trainingsuitrusting, van het merk Jako, kan worden aangeboden aan een democratische prijs, mede dankzij onze sponsors…

 • Volledig polyester trainingspak (zwart-geel)
  Maten 104-164 : 36 €
  Maten S-3XL : 40 €

 • Lange polyester broek (zwart)
  Maten 116-164 : 13,50 €
  Maten S-3XL : 17 €

 • Korte polyester short zonder binnenslip (zwart)
  Maten 1-4 : 8 €
  Maten 5-10: 8,50 €

 • Kousen geel : 5,50 €

Deze kledij kan worden gepast op woensdag 12, woensdag 19 en zondag 23 november in zaal Axion voor of na de match of training. De aankoop van deze trainingen is helemaal geen verplichting, maar toch willen we iedereen aanraden om te komen passen. We hebben immers alleen deze dagen de pasmodellen en zo kan er later gemakkelijk worden bijbesteld. Ook familie en andere sympathisanten kunnen deze trainingspakken, al dan niet bedrukt met ons logo, aankopen aan dezelfde democratische prijzen. 

Met sportieve groeten,

Bestuur G.K.C.

Lidgelden 2008-2009
Storten op rekening 850-8220197-27 van Geelse Korfbalclub
Lidgeldbijdrage voor seizoen 2008-2009

 • 70€ voor het eerste lid van je familie

 • 65€ voor het tweede lid van je familie

 • 60€ voor het volgende lid van je familie

 • 30€ voor recreant/pupil/miniem/G-korfbal

 • 15€ voor adherent

 • 10€ voor ondersteunende supporter

Foto´s Galabal
Bekijk de foto´s van de algemene vergadering, de pyamafuif voor de kleinsten en het aansluitende galabal

Fun

Oefen vanachter je computer je shot (zeer leuk spelletje en kijk eens naar de highscores als je denkt dat je het goed kan)

Info

Nieuwe leden die wensen aan te sluiten bij Geelse kunnen altijd terecht bij ploegleiders of bestuursleden die aanwezig zijn tijdens de trainingen of wedstrijden.

Meer info vindt u in onze folder.

VELDTRAININGEN (Terrein Vogelzang) voor Voorronde (tot eind oktober) en Eindronde (vanaf maart)
Dat op de terreinen achter de jongensschool in de Vogelzang 81.

De senioren hervatten de trainingen op woensdag 6 augustus (nog te bevestigen door Eddy), de scholieren op 20 augustus en recreanten, pupillen en benjamins op 3 september en voor G-korfbal op 17 september.

Categorie

Uren op woensdag

Uren op vrijdag

Trainer Ploegverantwoordelijken
G-Korfbal 18u - 19u   Eric Turlinckx Eric Turlinckx
Benjamins 18u - 19u   Liese Dierckx Heidi van Turnhout en Bieke Leijsen
Pupillen 19u - 20u   Liese Dierckx Angèle Peeters en Astrid De Beuckelaer
Scholieren 19u - 20u   Mieke Douw en Charlotte Buisset Luc Voordeckers en Johan Schildermans
Senioren 20u - 21u30 19u30 - 21u Eddy Lambrechts Rosette Sauviller en Myriam Bergmans
Recreanten 18u - 19u   Bart Douw Marjan Goovaerts

ZAALTRAININGEN

in zaal Axion voor alle ploegen behalve het G-korfbalteam vanaf woensdag 5 november

Categorie

Uren op woensdag

Uren op vrijdag

Trainer Ploegverantwoordelijken
Benjamins 17u30 - 18u15   Liese Dierckx en Kim Rennen Heidi van Turnhout en Bieke Leijsen
Pupillen 18u15 - 19u   Liese Dierckx en Kim Rennen Angèle Peeters en Astrid De Beuckelaer
Scholieren 19u - 20u   Mieke Douw en Charlotte Buisset Luc Voordeckers en Johan Schildermans
Senioren 20u - 21u 19u30 - 21u Eddy Lambrechts Rosette Sauviller en Myriam Bergmans
Recreanten 18u - 19u   Bart Douw Marjan Goovaerts

in zaal Sporthal OPZ voor het G-korfbalteam vanaf woensdag 5 november

Categorie

Uren op woensdag

Uren op vrijdag

Trainer Ploegverantwoordelijken
G-Korfbal 18u - 19u   Eric Turlinckx Erik Turlinckx

Spelers, ploegleiders, trainers en bestuur houden zich aan de regels beschreven in dit infoboekje.

De formulieren voor tegemoetkoming van het ziekenfonds kan je hier downloaden

Contactinfo

Contactpersoon

Myriam Bergmans, Trichelhoek 14 Laakdal, Tel. 014/86.92.10, voorzitter

GKC speelt thuis zijn zaalwedstrijden in zaal Axion en zijn veldwedstrijden achter de school Vogelzang 81
De trainingen gaan door op woensdag- en vrijdagavond.

Links