FC Punt

FC Punt
aangesloten bij de Belgische Voetbalbond
Eerste elftal, reserven, junioren, scholieren, knapen, miniemen, preminiemen en duiveltjes
Kalender, Uitslagen en Rangschikking
Stamnummer 7813

De terreinen liggen in
Leeks te Geel, 
Tel. 014/58.78.15

Nieuws

De ouderraad FC Punt werd opgericht op initiatief van enkele ouders ter ondersteuning van de jeugdwerking van FC Punt.
Op 20 en 21 mei organiseren zij een outdoor kleinveld voetbaltornooi voor gelegenheidsploegen, vriendenploegen en zelfs echte voetbalploegen.
De wedstrijden gaan door op de terreinen van FC Punt, Leeks te Geel
Er wordt gespeeld 5 tegen 5 op duiveltjespleinen volgens de regels zoals ze van toepassing zijn bij duiveltjes.
Ook de tegenstrevers van al onze jeugdploegen ontvangen een uitnodiging zodat de ouders nu echt kunnen laten zien wat zij kunnen.
Op vrijdag en zaterdagavond is er een heuse discobar voorzien zodat alle stramme spieren terug kunnen worden losgewerkt.
Er worden per ploeg 1 of 2 wedstrijden gespeeld afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Het inschrijvingsgeld bedraagt € 15,00 per ploeg en dient op voorhand betaald te worden.
In ruil voor het inschrijvingsgeld ontvangt u bij effectieve deelname 10 consumptiebonnen per ploeg.
Hier vind je het inschrijvingsformulier voor het tornooi.
De ouderraad dankt u nu reeds voor uw inschrijving en wenst u een plezierig tornooi.

Te Spelen Wedstrijden

De te spelen wedstrijden van FC Punt voor het komende weekend vindt u hier https://www.footbel.com/nl/Competitites/aanduidingen_per_match.html
U vult 07813 als stamnummer in voor FC Punt.
U kan ook eerst 2440 in het vak postnummer invullen. U krijgt dan alle Geelse ploegen te zien.
Als u dan op de naam van de ploeg klikt krijgt u het programma van de komende week te zien.

Gespeelde Wedstrijden

Uitslagen 1ste ploeg

https://www.gva.be/nieuws/sport/voetbal-binnenland/uitslagen/antwerpen/derde-provinciale-C 

Uitslagen Jeugd

Zaterdag 9 april 2011

U8 Westerlo – Punt A  9 - 9
Onze jongens kenden geen aanpassingsproblemen op het kunstgras terrein van Westerlo. Al vlug kon de Puntse aanhang juichen toen een schot van Willem door de Westerlo doelman in de voeten van Dries belandde en deze de score opende. Even later trapte Dries een hoekschop tot bij Willem die de score verdubbelde, 0-2. Westerlo ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar de Puntse defensie gaf geen krimp, het was Ander die aan de overzijde raak trof voor Punt na een mooie aktie tussen drie Westelspelers. 3-0. Rond de 20ste min. kan Westerlo tegenscoren en even later hangen de bordjes terug gelijk, 3-3. We lijken met een gelijke stand te gaan rusten maar net voor het rustsignaal komt Westerlo op voorsprong, 4-3.
Bij aanvang van de tweede speelhelft worden beide doelmannen op de proef gesteld en blijken een goed sluitstuk te zijn in de defensie. Toch kan onze doelman Tom niet verhinderen dat Westerlo kan scoren, 5-3. Onze boys laten de bal goed rondgaan en klimmen terug op gelijke hoogte en het is Dries die ons terug op voorsprong zet. Westerlo klampt nog aan maar dan nemen onze jongens afstand door nog 3 keer te scoren, 6-9. Westerlo zet nu een slotoffensief in en als de bordjes gelijk zijn komt het eindsignaal, 9-9.
Waren van de partij : Tom Vanreusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 5, Dries Vandesande 2, Michiel Nevelsteen 1, Ander Keersmaekers 1

U11 Heultje – Punt A  1 - 8
Voor deze uitwedstrijd moesten we maar liefst 3 titularissen missen. Rik, Laurens en Kobe trokken hun skipak aan. Na wat schik en puzzelwerk komen we net met 8 aan de aftrap.
Bij de eerste hoekshop is het al meteen raak, Willem trapt de bal tot bij Stef die de bal tegen de netten trapt. Even later zijn de rollen omgekeerd als Stef , Willem het staatje instuurt en de 0-2 op het bord brengt. Heultje trekt nu ten aanval maar onze verdedigers Niel, Yang en Billy geven geen krimp en zijn deze dan toch de bal kwijt staat doelman Kobe op de juiste plaats. Net voor het rustsignaal trapt Stef van op afstand binnen, 0-3.
Bij aanvang van de 2de helft zet Senne de Heultje verdedigers onder druk die de bal niet weg krijgen en de bal in eigen doel doen belanden,0-4. Dan is het weer de beurt aan Stef die op geen inspanning kijkt en op kracht de 0-5 kan binnenduwen. Heultje kan nu tegen scoren maar de Puntse boys geven niet op. Als Billy naar voor wordt geschoven brengt Niel deze tot 2 X toe in schietpositie en faalt niet, 1-7. Net voor affluiten kan Niel zijn goaltje meepikken zodat er bij het eindsignaal 1-8 op het bord stond.
Proficiat jongens.
Doelpuntenmakers: Stef Peeters 3, Billy 2, Niel De Kort 1, Willem Wuyts 1

Zaterdag 2 april 2011

Debutantjes Punt – Alberta  3 - 6
De debutantjes van Alberta hadden zich duidelijk goed voorbereid op deze match, want zeer snel na het startsignaal wisten ze de eerste bal binnen te trappen. Ons team verweerde zich sterk, maar kon de pogingen om te scoren niet afronden. Tijdens de 8ste minuut wist Jelte echter een hoekschop dat werd gegeven door Tibo af te ronden met een supergoal, precies in de linker winkelhaak van de goal. Iedereen stond erbij en keek ernaar! Applaus was verdiend.
Met nieuwe moed gingen ze de wedstrijd verder aan, maar Alberta gaf de wedstrijd niet uit handen. Tijdens de 16e minuut scoorde Tibo nog voor ’t Punt, waardoor de tussenstand op 2-4 beslist werd.
Na de rustpauze wou Senne een keertje als keeper meedoen en ontdekten wij dat het een echte lefgozer is die ten volle de bal uit de netten wou houden. Ook onze voetballertjes stonden nu en dan versteld van Senne zijn stunts. Milan trapte tijdens de 15e minuut nog een bal in de netten van Alberta, maar alle andere pogingen van ons team werden door de zeer sterke keeper van Alberta keer op keer gestopt. De sterke spits van Alberta scoorde nog 2 maal en de eerste nederlaag voor onze debutantjes was een feit: 3 – 6.
Onze spelertjes: Gust, Andreas, Yenty, Senne, Tibo (1), Milan (1) en Jelte (1)

U8 Punt A – Netezonen B 9 -3
Op deze zonnige voetbal namiddag kwam Netezonen op bezoek. Beide partijen begonnen stevig aan de wedstrijd met doelpogingen langs de beide kanten maar scoren lukte niet meteen. Pas in de 13 min. kon Willem de score openen maar even later hing Netezonen de bordjes terug in evenwicht, 1-1 .Na een mooie combinatie tussen Dries en Willem kon deze zijn score verdubbelen 2-1. Netezonen zocht naar de gelijkmaker maar onze Puntse boys gaven geen krimp, en de score opdrijven lukte ook niet meer voor de rust. De tweede helft is nog maar net in gang gefloten als Ander het voorbereidende werk van Niels mooi afrond, 3-1. Even later trapt Ander een hoekschop tot bij Willem die trapt en geen genade kent, 4-1. Onze jongens kijken niet op een inspanning en kunnen zo nog enkele keren scoren. Voor Netezonen lukte dit nog 2 maal, en zo werd een 9-3 eindstand genoteerd. Proficiat jongens doe zo verder.
Waren van de partij : Tom Vanreusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Jasper Peeters, Niels Cools
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 7, Jasper Peeters 1, Ander Keersmaekers 1

U11 Punt - Heikant   3-2
Vandaag gaven we Heikant partij. Alhoewel Punt de wedstrijd dadelijk in handen nam en Stef na 5 minuten via een afstandschot reeds kon scoren kwam Heikant steeds feller opzetten. Doelvrouw Julie wist echter de ballen te keren of het vizier stond niet scherp genoeg. Zo kabbelde de wedstrijd op en neer en kon Stef in de 18° minuut met opnieuw een afstanschot de bordjes op 2 – 0 brengen. Na nog enkele kansen langs beide kanten wat dit dan ook de ruststand. De tweede helft begon zoals de eerste met in de 31° minuut een doelpunt van Niel na pas van Billy. Ook nu weer stond het vizier van Heikant niet op scherp en Punt zou de wedstrijd uitspelen. Dit was echter buiten Heikant gerekend want in de twee laatste minuten kon Heikant nog twee maal scoren na kleine foutjes in de verdediging en zo de stand op 3 – 2 brengen. Het was nog even nagelbijten tot de wedstrijd ten einde was, maar Punt hield het hoofd koel en kon de wedstrijd nu afmaken. Proficiat voor de inzet en doe zo verder.
Waren van de partij : Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls, Julie Verachtert

Zaterdag 26 maart 2011

Zammel B – Duiveltjes B Punt   7 - 9
Zammel startte overtuigend aan de wedstrijd en kon al snel een doelpunt scoren. Zoals zo vaak moeten onze mannen eerst op achterstand komen voordat ze eraan begonnen. Een lonende taktiek want de achterstand werd omgezet naar een voorsprong. Met mooie combinaties en sterk verdedigend spel werd een ruststand van 3-4 op het bord gezet.
Na de rust duurde het even voor ze terug in het goede ritme geraakte. Het spelbeeld was wat slordiger maar ze bleven wel druk naar voor zetten. De tegenstander kraakte en kon het spel niet meer opdringen. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld met een 7-9 eindstand.

Veerle – U8 Punt A   13 - 4
Wat al enkele weken in de lucht hing is nu ook uitgekomen. De eerste nederlaag voor onze jongens. Veerle met een superspeler in hun midden was veel gretiger in de duels en gingen voor elke bal. Onze jongens daarentegen konden 12 minuten standhouden tegen deze overmacht. Het was toen 1 – 1 maar plots sputterde de motor en onze jongen zouden hem niet meer op gang krijgen. Veerle kon nog enkele malen scoren om zo de ruststand op 6 – 1 te brengen. Al in de eerste helft lieten enkele van onze jongens het hoofd hangen wat het samenspel zeker niet ten goede kwam. Verliezen hoort nu eenmaal bij voetbal en ook dat moet je leren. Enkel zo kan je in de toekomst sterker voor de dag komen. In de tweede helft verdedigde Dries ons doel en hij deed dit met lijf en leden en enkele schitterende reddingen. Enkel in de eerste 12 minuten van de tweede helft konden we gelijke tred houden bij een stand van 9 – 4 Willem en Niels hadden voor de onzen nog eens kunnen scoren. Toen was het nog eens het moment van het Veerlese supertalent en er was geen houden aan hoezeer de Punt boys ook probeerden. De wedstrijd werd afgefloten met een 13 – 4 eindstand. De eerste nederlaag was een feit en dit met overtuigende cijfers. Wij kunnen niet ontkennen dat dit een dik verdiende zege was voor een veel beter Veerle. Toch ook nog een pluim voor de duiveltjes die hun hoofd niet lieten hangen en er het beste trachtten van te maken. Volgende week allemaal de hoofden terug omhoog voor een thuiswedstrijd tegen Netezonen.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Jasper Peeters
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 2, Niels Cools 1, Jasper Peeters 1.

Beerzel - U11 Punt   2 - 0
Vandaag stond de verplaatsing naar Beerzel op het programma. Gezien wij voor deze wedstrijd niet over een doelman konden beschikken werd Billy in doel geplaatst en het moet gezegd hij deed dit zeker niet slecht. Doordat Billy in het doel stond werd de verdediging herschikt en vooral in de eerste helft zouden wij dit voelen. Beerzel bleek een sterk geheel en schuwden wat duw- en trekwerk niet. Dadelijk nam Beerzel de wedstrijd stevig in handen en al in de 2° minuut leidde dit tot de 1 – 0 De Puntse preminiemen konden de aanvalslinies niet bereiken en moesten zich beperken tot verdedigend werk. In de 15° minuut werd een kleine hapering in de verdediging afgestraft met een balletje waar Billy net niet meer bij kon. Zo werd de stand op 2 – 0 gebracht en de supporters vreesden al voor een echte pandoering. Onze jongens bleven echter vechten voor elke centimeter en zo kon de rust bereikt worden met deze 2 – 0 stand. De tweede helft vatte aan met een kleine wijziging in de Puntse ploeg en dit bleek een gunstig effect te hebben op de speelwijze. Geregeld konden wij nu de neus aan het venster steken maar het doelpunt viel jammer genoeg niet. Wat we ook probeerden steeds was er nog een Beerzelse voet die in de weg stond of de bal net kon keren. Beerzel kon nu wat verder van het doel gehouden worden zodat ze iets minder konden dreigen.
Geen van beide ploegen kon nog scoren zodat de eindstand op 2 – 0 bleef. Toch een pluim voor onze preminiemen voor de niet aflatende inzet.
Waren van de partij : Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls

Zaterdag 19 maart 2011

Hieronder alle uitslagen van onze Miniemen (U13) van FC Punt.
Ook zij doen het in hun reeks dit jaar uitstekend en zitten mee verwikkeld in de kampioenstitelstrijd.

Uitslagen en kalender
Datum   Uitslag
04/09/2010 13:00 PUNT FC DE KEMPEN TL B
2 - 1
11/09/2010 13:00 MERKSPLAS B PUNT
3 - 10
18/09/2010 13:00 PUNT VERBR.ARENDONK A
7 - 0
25/09/2010 10:00 ALBERTA PUNT
2 - 1
02/10/2010 13:00 PUNT ST. DIMPNA B
AMC
16/10/2010 13:00 PUNT FC DE KEMPEN TL A
2 - 2
30/10/2010 13:00 EXC.VORST PUNT
0 - 2
06/11/2010 13:00 PUNT KFC DESSEL SP. A
7 - 3
20/11/2010 13:00 PUNT VOSSELAAR VV
4 - 0
27/11/2010 15:15 NETEZONEN B PUNT
0 - 5
15/01/2011 12:45 ST. DIMPNA B PUNT
AMC
29/01/2011 13:00 FC DE KEMPEN TL A PUNT
0 - 0
12/02/2011 13:00 PUNT EXC.VORST
3 - 1
19/02/2011 10:30 KFC DESSEL SP. A PUNT
3 - 2
26/02/2011 13:00 PUNT HOUTVENNE
5 - 0
05/03/2011 13:00 VOSSELAAR VV PUNT
0 - 8
12/03/2011 13:00 PUNT NETEZONEN B
5 - 0
19/03/2011 13:15 HOUTVENNE PUNT
0 - 1
26/03/2011 12:30 FC DE KEMPEN TL B PUNT
  -  

 

Algemene rangschikking
           
Doelpunten
 
Plaats Clubnaam W. W V G S + - Ptn
1 FC DE KEMPEN TL A 17 13 0 4 58 70 12 43
2 PUNT 16 12 2 2 49 64 15 38
2 ALBERTA 17 12 3 2 43 66 23 38
4 FC DE KEMPEN TL B 15 10 5 0 24 44 20 30
5 KFC DESSEL SP. A 15 9 4 2 6 51 45 29
6 NETEZONEN B 15 6 8 1 -11 38 49 19
7 EXC.VORST 17 5 11 1 -16 27 43 16
8 VERBR.ARENDONK A 16 2 8 6 -28 22 50 12
9 VOSSELAAR VV 15 3 10 2 -43 18 61 11
10 MERKSPLAS B 16 2 12 2 -44 23 67 8
11 HOUTVENNE 15 1 12 2 -38 10 48 5
12 ST. DIMPNA B 0 0 0 0 0 0 0 0

Uitslagen en klassement van onze U13 vind je hier https://www.gva.be/nieuws/sport/voetbal-binnenland/uitslagen/antwerpen/gewestelijke-miniemen-J

Exc. Vorst – Debutantjes Punt  2 - 7
Vol energie door het eerste lentezonnetje begon ons ploegje aan de wedstrijd.  Tijdens de 2e minuut werd dit reeds beloond met een goal van Milan.  De daaropvolgende goal was een own-goal van Exc. Vorst.  Tibo trapte op de 9e minuut ook een bal in de netten waardoor onze jongens reeds een mooie voorsprong opbouwden.  Onze tegenstander wist ook te scoren waardoor we met een tussenstand van 1-3 eventjes op adem konden komen.
De 2e helft was nog maar net van start als Tibo 2x kort na elkaar het teamwerk kon afronden met scores.  Exc. Vorst scoorde ook nog een goal, maar de wedstrijd keerde zich duidelijk in ons voordeel met een eindstand van 2-7.  Goed gespeeld jongens!
Ons ploegje: Andreas, Gust, Tibo (3), Milan (3), Jelte, Yenti, Senne

Exc. Vorst – U8 Punt A  10 - 10
Voor onze jongens stond een moeilijke verplaatsing naar Exc. Vorst op het programma. Onze Puntse aanhang was massaal meegekomen om hun team te steunen. Na het eerste fluitsignaal was het Vorst dat de score kon openen, maar een attente Dries scoorde diezelfde minuut nog tegen door een uitwerp van de Vorstse doelman te onderscheppen en knap binnen te trappen
1-1. Na amper 2 min. kan Vorst al voor de tweede keer scoren en nu is het Willem die de bordjes weer in evenwicht brengt 2-2. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar Vorst kan weer op voorsprong komen 3-2. Onze bengels proberen al combinerend de bal in het Vorstse doel te krijgen en dit lukt. Als Yarne de bal inlevert bij Ander, en deze knap teruglegt op Willem staat de 3-3 op het bord. Onze Doelman Tom wordt zwaar onder vuur genomen en moet zijn doel met lijf en leden verdedigen. Toch komt Vorst weer op voorsprong maar even later trapt Willem onhoudbaar binnen, 4-4. Niels kan net niet bij de bal om onze jongens op voorsprong te brengen als Dries de bal voorbrengt, maar aan de overkant lukt het Vorst wel om 2 maal te scoren 6-4. Ander is nu bij de pinken als Michiel zijn schot via het doelhout in zijn voeten beland en scoort. Het rustsignaal komt nu in zicht maar onze jongens doen er alles aan om niet met een achterstand te moeten gaan rusten en zo kan Dries de 6-6 ruststand op laten tekenen. Beide ploegen hebben hun supporters al verwend en kunnen nu even op adem komen. Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, Vorst scoort meteen en Willem schiet het Punt weer op gelijke hoogte. Tom komt nu een paar keer oog in oog met de Vorst spitsen, maar gaat gepast in de voeten of komt perfect uit. Nu brengt Dries voor het eerst Punt op voorsprong, 7-8, maar lang kunnen onze jongens deze voorsprong niet vasthouden, 8-8. Even later is het Willem die terug kan scoren en onze jongens krijgen nu de mogelijkheid om uit te lopen maar vergeten af te werken. Vorst trekt nu ten aanval en buigt de achterstand om 10-9. Willem trapt er met een afstandschot de spanning terug in, 10-10. Nu zetten onze jongens de Vorstse defensie onder druk maar scoren lukt niet meer. Een knappe prestatie van beide ploegen vandaag en dank aan de supporters die massaal opgekomen waren.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 6, Ander Keersmaekers 1, Dries Vandesande 3

Grasheide - U11 Punt  2 - 5
Vandaag stond de verre verplaatsing naar Grasheide op het programma. Gezien de uitslag van de heenronde dachten onze jongens al dat de partij gewonnen was voor er één balletje getrapt was. De wedstrijd begon nochtans zeer goed voor de Puntse preminiemen. Al in de 1° minuut kon Rik beheerst afwerken en zo de score openen 0-1 Door de mindere staat van het veld was combineren echter zeer moeilijk en waren er veel slechte passes en veel balverlies in de combinaties. Grasheide kon hier echter beter mee om en doordat we met z’n allen naar voor gingen en vergaten te verdedigen kon Grasheide in de 14° en de 18° minuut tegenscoren en zo de ruststand op 2-1 brengen.
Na de nodige aanpassingen onder de rust zagen we een ander Punt. De verdediging bleef nu wel verdedigen en ondanks de staat van het veld kwamen de combinaties er nu toch beter uit. In de 28° minuut kon Niel na een mooie actie afwerken en de bordjes terug gelijk hangen 2-2
Vijf minuutjes later was het de beurt aan Stef om met een afstandsschot de Grasheidse keeper te grazen te nemen. In de 15° minuut na een hoekschop van Niel geraakte de bal niet weg voor het doel van Grasheide en na een ballengevechtje voor het doel belande de bal via een Grasheide boy in eigen doel 2-4 De veer was nu helemaal gebroken bij Grasheide en Punt kon de wedstrijd nog verder afwerken. In de laatste minuut slaagde Bjarni er nog eens in om een verdiend doelpunt te scoren na een mooie globale actie om zo de eindstand vast te leggen op 2-5 Een mindere eerste helft maar zeker een verdienstelijke tweede helft. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Beerzel.
Waren van de partij : Kobe Verbinnen, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls

Zaterdag 12 maart 2011

U8 Punt A – Zoerle  15 - 14
Op deze mooie voetbal namiddag kwam Zoerle op bezoek in Punt.
Onze jongens vlogen er vanaf de eerste minuut stevig in zodat Zoerle al binnen de 3 min. op een 3-0 achterstand werden gezet door een hattrick van Willem. Een eerste doelpoging van Zoerle kwam er na 6 min maar de bal strandde op de paal. Dries demonstreerde nu even zijn voetbalkwaliteiten door zich door te zetten langs de zijlijn tot aan de doellijn en dan de bal achteruit legde tot bij Willem die verschroeiend uithaalde, 4-0. Even later wordt een hoekschop van Dries door een Zoerle verdediger in eigen doel gewerkt, 5-0. Pas in de 16 min. kan een Zoerle spits onze doelman Tom te grazen nemen, 5-1. Jasper, onze sterke man in de verdediging rukt nu mee op en trapt met links de 6-1 tegen de touwen, en een knappe actie van Ander langs de flank zorgt ervoor dat Dries oog in oog komt met de Zoerle doelman en werkt beheerst af. In de slotfase van de eerste helft nemen onze jongens wat gas terug en kan Zoerle nog 2x scoren, 7-3.
In de tweede helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, Ander levert nu de bal perfect in bij Michiel die niet meer kan missen, 8-3. Zoerle komt nu ook sterk opzetten en scoort, maar Michiel verdubbeld zijn score, 9-4. Onze jongens komen nu moeilijk onder de Zoerle druk weg en kunnen niet verhinderen dat Zoerle 3 keer kan scoren. Tom onze doelman moet zich reppen om een vrije trap van Zoerle uit de winkelhaak te ranselen. In de 12° minuut kan Willem de doelman van Zoerle nog eens verschalken. Na 15 min. in de tweede helft kan Dries ook nog eens scoren na een modelaanval, 11-7. Onze jongens proberen nu al voetballend de stevige Zoerle defensie te ontwrichten en kunnen zo nog enkele malen scoren via Dries 2 x, Jasper en Willem. Zoerle slaat terug op kracht. Zo stond het enkele minuten voor affluiten 15-11 in het voordeel van Punt, maar de Zoerle aanhang stuurde hun troepen ten aanval voor een slotoffensief en dit loonde, want bij het eindsignaal stond de teller op 15-14. Van deze wedstrijd kunnen we zeker leren dat een wedstrijd pas gedaan is bij het eindsignaal.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Jasper Peeters
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 6, Dries Vandesande 4, Michiel Nevelsteen 2, Jasper Peeters 2

Zaterdag 5 maart 2011

Oevel – Debutanten Punt  2 - 9
Het koude weer en de gure wind weerhielden onze jongens niet om vol enthousiasme het veld op te stormen, klaar voor een spannende match tegen Oevel.  Ons ploegje kreeg al snel enkele kansen tot scoren, maar Oevel weerde zich dapper en de eerste pogingen konden niet met een goal afgerond worden.  Tijdens de 7de minuut wist Jelte de eerste goal te scoren.  Twee minuutjes later scoorde ook Milan, maar Oevel strijdde lustig terug en de eerste helft werd met een tussenstand van 2-2 besloten.
De tweede helft moest dus beslissend worden en goed aangemoedigd speelde ons team verder.  Ditmaal volgden de doelpunten elkaar snel op.  Milan scoorde reeds tijdens de 2de minuut en ook Lucius trapte de bal in de netten (4’).  Tibo zijn inzet werd ook beloond met doelpunten (6’ en 8’), waardoor onze spelers het tij in hun voordeel lieten keren.  Ditmaal was het Oevel die een aantal kansen niet konden afronden, terwijl ons ploegje nog 3 goals wist binnen te trappen om uiteindelijk de eindscore van 2-9 te behalen. 
Hebben gespeeld voor de debutantjes: Senne, Lucius (1), Gust, Andreas, Milan (3), Tibo (4) en Jelte (1)

Oevel C - Duiveltjes Punt B   1 - 12
Deze wedstrijd was een demonstratie van éénrichtings voetbal. Onze duiveltjes combineerde redelijk vlot maar de tegenstander was niet bij machte om een vuist te maken. De ruststand was dan ook 0-6. Na de rust verwaterde het spel en daalde het spelniveau, af en toe nog een flits en voor de rest rustig uit voetballen. De eindstand van 1-12 was niet overdreven.

Duiveltjes A Oevel – Punt 5 - 6
Op deze koude zaterdagmorgen was de ploeg compleet. Uit de heenwedstrijd die met 1 doelpunt verschil in ons voordeel beslecht werd wisten we dat dit wel eens een moeilijke verplaatsing kon worden. Na een kleine studieronde waarin Oevel het spel in handen nam kon Oevel in de 4° minuut een eerste maal scoren. Onze jongens waren niet aangeslagen en in de 5° minuut kon Willem met een afstandschot vanuit de draai de bal in doel werken en de bordjes stonden terug gelijk. Punt duwde even het gaspedaal in en na een mooi collectieve actie kon Michiel Punt op voorsprong brengen. Ondanks deze voorsprong kon Punt de wedstrijd niet echt in handen nemen. Oevel combineerde goed maar kon evenmin de kansen verzilveren. In de 19° minuut Kon Oevel dan eindelijk gelijkstellen. Het einde van de eerste helft was hectisch. Eerst kon Dries de rechterflank afdweilen waarbij hij 2 man dribbelde, dan naar binnen kapte om uiteindelijk mooi in de verste hoek af te werken. 2 – 3 Nog in dezelfde minuut kon Oevel echter gelijk stellen en een minuutje later kon Oevel zelfs de 4 – 3 ruststand op het bord brengen.
In het begin van de tweede helft nam Punt de wedstrijd even in handen alhoewel het moeilijk combineren was met een opzittend Oevel. In de 29° minuut kon Willem nogmaals vanop afstand de bal mooi in doel werken en de stand weer gelijk zetten. Enige minuten later was het de beurt aan Jasper om via een mooi afstandschot de netten te doen trillen. 4 – 5 Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit want Oevel nam de wedstrijd nu volledig in handen. Punt kwam nu nog moeilijk uit de omknelling en de afstandschoten vlogen ver naast het doel. In de 40° minuut kon Oevel het veldoverwicht omzetten in een doelpunt en de stand nogmaals gelijk brengen. 5 – 5
Er volgden nu langs beide kanten kansen, maar ofwel zaten de doelmannen er goed tussen ofwel waren de schoten niet goed gericht. In de 47° minuut kon de beste speler van Punt, Jasper met een mooi schot de wedstrijd alsnog beslissen in het voordeel van Punt. 5 – 6 Het was nog even bibberen tot het eindsignaal klonk maar uiteindelijk bleven de Puntse Boys ongeslagen. Hopelijk kunnen we volgende week weer ons goede voetbal laten bewonderen.

Booischot - U11 Punt 5 - 2
Met enkele afwezigen was het wel wat puzzelwerk om een ploeg op het veld te krijgen.
Gelegenheidsdoelwachtster Julie Verachtert en Sam Pauwels kwamen onze ploeg versterken. De wedstrijd begon met een licht veldoverwicht voor onze puntboys. Na een 10-tal minuten wedstrijd was het dan Booischot die de fakkel over nam, wat in een korte tijd resulteerde in een 3-0 voorsprong. Onze jongens waren niet aangeslagen en na de rust trachtte Punt opnieuw de wedstrijd in handen te nemen. Stef Peeters scoorde tegen en vanop afstand kon Niel Dekort de aansluitingstreffer tegen de netten trappen. Dan ging Punt op zoek naar de gelijkmaker, waarbij zij nog aanvallender gingen spelen. Doch Punt kreeg het deksel op de neus, bij een tegenaanval kon Booischot een vierde doelpunt scoren. De eindcijfers werden alsnog vastgelegd op 5 tegen 2.

Zaterdag 26 februari 2011

Debutanten Punt – Exc. Vorst  9 - 8
Onze tegenstander arriveerde op onze terreinen van ’t Punt met slechts 4 spelertjes, waardoor er gevraagd werd aan onze debutantjes of er iemand met de andere ploeg wilde meespelen.  Gedreven als onze jongens zijn om in hun eigen team te spelen, kreeg de trainer van geen enkel spelertje een positief antwoord.  De trainer ging op zoek naar een extra speler voor Exc. Vorst en kwam zo terecht bij Jarne De Swert, de grote broer van Senne die reeds bij de Duiveltjes B voetbalt. Tijdens de eerste helft bleek al snel dat het leeftijdsverschil met Jarne te groot was voor onze debutantjes en hun ‘kampioenenmatch’ kreeg zo een oneerlijke start.  Jarne gaf zich voluit in zijn opdracht om bij de tegenploeg te helpen en wist meerdere malen voor Exc. Vorst te scoren.  Onze jongens verweerden zich met man en macht, maar konden amper scoren. 
Tijdens de rust werd er met Exc. Vorst afgesproken dat Jarne de 2de helft niet meer zou meedoen om de wedstrijd correcter te laten verlopen.  De plaats van Jarne werd ingenomen door Lenno, het jongere broertje van Yenti.  Exc. Vorst speelde echter ook een sterke 2de helft waardoor de scores gelijk bleven oplopen.  Uiteindelijk werden de inspanningen van onze debutantjes toch beloond met een nipte winstscore van 9-8.  De kampioenstitel van de debutantjes is hierdoor verzekerd voor FC Punt.  Proficiat aan de ploeg en trainers!
Spelertjes: Tibo (3), Milan (3), Jelte (1), Senne (1), Gust, Andreas, Yenti en Lucius + 1 own-goal

Duiveltjes Punt B – Ex Vorst C  8 – 7
Op een zwaar veld startten onze Duiveltjes het scherpst en liepen al rustig uit tot een 3-0 voorsprong. Menig toeschouwer dacht dat men een simpele zege zou krijgen maar Ex Vorst knokte zich terug in de wedstrijd. De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en probeerde steeds voetballend een oplossing te zoeken. De ruststand was 5-4. Na de rust hetzelfde spelbeeld, het bleef maar regenen en van mooi voetbal was al lang geen sprake meer. Opeens stonden onze mannen achter maar ze panikeerde niet en de fysieke veldslag was begonnen. Een bal bleef, vlak voor de doellijn, vastzitten in het slijk. De tijd tikte verder en echt in de slotseconden kon onze ploeg afstand nemen. Eigenlijk hoefde deze wedstrijd geen winnaar want beide ploegen hebben alles gegeven in dit hondenweer en ze waren elkaars evenknie. Dus proficiat aan beide ploegen.

U8 Punt A – Exc. Vorst  11 - 10
Vandaag kregen onze jongens een van de betere ploegen uit de reeks voorgeschoteld. Exc.Vorst beschikt over goede voetballers en zijn fysiek sterk, maar onze jongens waren niet zinnens hun zegereeks te stoppen. Punt startte het best met mogelijkheden voor Niels, Dries, Ander en Willem maar konden niet scoren. Na 5 min. kon Vorst voor het eerst dreigen en meteen de 0-1 binnen tikken. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd al deden onze jongens het voetballend iets beter dan hun tegenstrever. Rond de 9de min. kon Willem voor de 1- 1 zorgen. Even later werd een knappe actie van Niels netjes afgerond door Willem 2-1 Onze jongens zijn nu op hun best en in een mum van tijd kon Willem nu de score verdubbelen 4-1 Vorst neemt nu onze doelman Tom onder vuur en scoort 4-2 Niels brengt de bal tot bij Ander die beheerst scoort 5-2 Willem is nu bij de pinken als er in de Vorst defensie word getreuzeld en trapt binnen 6-2 Michiel komt alleen voor de Vorstse doelman en plaatst zijn bal mooi naast het paaltje binnen 7-2. Het begint nu stevig te regenen en Vorst komt 2x tot scoren . Net voor het rustsignaal kon Willem nog een bal tegen de touwen duwen 8-4.
In de tweede helft is het voetbalveld een modderpoel geworden en dit speelt in het voordeel van onze tegenstrever. Vorst kan al vlug scoren maar Willem doet hetzelfde 9-5. De bal rolt nu geen meter en onze jongens moeten nu karakter tonen. Jasper en Yarne stropen hun mouwen op, maar kunnen niet beletten dat Vorst 2 keer tot scoren komt 9-7 Ander, Michiel, Niels en Willem gaan geen duel uit de weg en zorgen er voor dat Dries ook kan scoren. Vorst is nu de sterkere ploeg en kan 2x scoren 10-9. Willem bundelt zijn krachten, vind nog eens de weg naar doel en haalt fors uit 11-9. Vorst geeft niet op en wil Punt het eerste puntenverlies toe dienen, maar het kon nog maar 1 keer scoren 11-10. Een fel bevochten wedstrijd waar onze jongens veel inzet en karakter toonden. Proficiat
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 8, Ander Keersmaekers 1, Michiel Nevelsteen 1, Dries Vandesande 1

U11 Punt - Immervoort 10 - 1
Grasheide was voor onze jongens een nog onbekende tegenstander. Onze jongens namen echter dadelijk de wedstrijd in handen en zouden ze ook niet meer uit handen geven.
Na een kleine studieronde kon Punt in de 4°, 5° en 6° minuut scoren. Doelpuntenmakers waren Kobe Vandeperre met zijn eerste van het seizoen, Niel Dekort en Stef Peeters. Het liep weer van een leiden dakje en de mooie combinaties volgden elkaar weer snel op. Als Grasheide er dan toch eens in slaagde om een schot op doel te lossen was er natuurlijk onze doelman Kobe om het doelgevaar onschadelijk te maken. In de eerste Helft kon Stef Peeters en Billy Yang de score nog opdrijven tot 5 – 0
De tweede helft begon zoals de eerste en in de eerste 5 minuten kon Punt 3 x scoren. Niel Dekort, Billy Yang en Senne Van Rooij waren ditmaal de afwerkers van dienst. Even later kon nogmaals Stef Peeters na een mooie aktie van Rik Vandesande de stand op 9 – 0 brengen.
Op het einde van de wedstrijd kon Grasheide toch nog de eerredder op het bord brengen. Alsof dit alles nog niet genoeg was kon Stef Peeters de eindstand vastleggen op 10 - 1
Een dikke pluim voor de ganse ploeg en op naar Booischot, onze volgende tegenstander.
Waren van de partij : Kobe Verbinnen, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls

Zaterdag 19 februari 2011

Debutanten Punt – Zammel 10 - 5
We waren voorbereid op een spannende wedstrijd, want onze tegenploeg uit Zammel speelde ook bij de heenwedstrijd zeer sterk. Zeer gedreven begonnen onze kleinste voetballertjes aan het spel en in de eerste minuut wisten onze jongens reeds een kans af te ronden met een score. De debutantjes van Zammel staken echter een tandje bij en wisten snel 3 x tegen te scoren, waardoor we bij ons team met extra aanmoedigingen de match terug in het voordeel van Punt probeerden te keren. Onze spelertjes herpakten zich goed, gingen gretiger de duels aan en konden de tussenstand bij de rust zelfs tot 5-3 laten oplopen.
De tweede helft werd er goed verder gestreden. Beide ploegen waren elkaar waard en de score liep vrij snel op tot 6-5. Ons ploegje bleef zich dapper inzetten en dat werd beloond met een eindzege van 10-5. Knappe wedstrijd, proficiat aan allen!!! Ons ploegje: Lucius, Andreas, Gust, Yenti, Milan (4), Tibo (6) en Jelte

Duiveltjes B Punt – Poederlee B 14 - 7
Na een sterke start van Poederlee stond er al snel een 0-3 achterstand op het bord. Gaandeweg de eerste helft begonnen onze duiveltjes beter te combineren. Na een fysieke strijd werd de rust gefloten met een 2-3 stand.
Na de rust werden dan de duivels ontbonden, de tegenstander werd volledig weggeblazen op enkele minuten tijd en na een staaltje van efficiënt voetbal was de achterstand omgebogen in een 7-3 voorsprong. Onze mannen lieten Poederlee niet meer in hun spel komen en bleven de tegenstander onder druk zetten tot deze er zelfs moedeloos van werd. Een knappe prestatie, want tegen een sterke tegenstander, een 14-7 eindstand realiseren is niet vele gegeven.

U8 Punt A – Immervoort 12 – 2
Immervoort kwam vandaag op bezoek in Punt. Al snel bleek dat Immervoort over enkele goede voetballers beschikt dus was het vanaf de eerste min. alle hens aan dek om Immervoort het scoren te beletten. Tot 3 maal toe kregen ze de kans om de score te openen maar ze kenden geen meeval in de afwerking. Onze jongens daarentegen konden bij de eerste doelpoging juichen. Een individuele actie van Dries zorgde voor de 1-0. Beide ploegen zorgden nu voor doelgevaar maar stuitte op attente doelmannen. Pas in de 12de min. kon Willem de score verdubbelen. Een misverstand in de Immervoortse defensie lag aan de basis van de 3-0. En pas in de slotfase van de 1ste helft kon Dries de bal nog 2 keer tegen de netten trappen. Een iets overdreven 5-0 ruststand, want Immervoort voetbalde goed mee maar kende echt pech in de afwerking.
Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Immervoort voetbalt enkele mooie kansen bij elkaar maar onze doelman Tom, en zijn verdedigers Yarne en Michiel willlen vandaag de netten proper houden. Aan de overkant is het Willem die 2 keer kan scoren. Ander en Niels voelen zich in hun sas op de flanken en laten onze spitsen Dries en Willem de score nog aandikken. In de slotfase komt Immervoort nog 2x tot score en net voor het eindsignaal prikt Michiel zijn goaltje nog mee na een mooie collectieve aanval. Bij het eindsignaal stond er een 12-2 op het papier al hadden onze jongens het niet zo makkelijk als de score doet vermoeden.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 6; Dries Vandesande 5; Michiel Nevelsteen 1

U11 Punt - Immervoort 3 - 1
Vandaag was het de wedstrijd waar we al enige weken naar uitkeken. In de heenronde was Immervoort trouwens de beste ploeg van de reeks en we verloren er met 3-0
Onze preminiemen steken echter al enkele weken in topvorm en waren van plan om hun huid duur te verkopen. Al van bij het eerste fluitsignaal lieten beide ploegen er geen gras over groeien. Het spel ging heen en weer met Punt iets meer in balbezit. Beide doelmannen, in het geval van Punt doelvrouw, konden laten zien wat ze in hun mars hadden en moesten menig balletje onschadelijk maken. In de 16° minuut kon Punt een aanval van Immervoort onderbreken en dadelijk de tegenaanval lanceren met een lange hoge bal naar voren. De Bal kwam richting Rik en die had gezien dat de doelman van Immervoort iets te ver uit zijn doel stond. Met een mooie koplob kon Rik Vandesande de doelman verschalken en zo voor de 1 – 0 zorgen.
Immervoort probeerde nog wel maar onze verdediging stond pal en als er al eens een bal doorkwam stond Julie zeer goed te keepen. De stand bleef zoals het was en bij een 1 – 0 stand konden we gaan rusten.
De tweede helft begon en dadelijk werden er door beide partijen mooie combinaties op de mat gelegd. In de 32° minuut moest Julie op een mooi getrapte hoekschap de bal lossen. De bal botste op een voet en rolde zo het doel in. 1 – 1 en alles te herdoen. Zoals reeds verschillende keren dit seizoen blijken de Puntse preminiemen over een groot incasseringsvermogen en grote overwinningsdrang te beschikken.
Punt neemt de wedstrijd nu in handen en voert de druk op. Het blijft steeds wel oppassen voor de snelle tegenaanvallen van Immervoort maar onze verdediging is op haar hoede. In de 14° minuut volgt dan een mooie aanval van Punt en Stef Peeters kan een van zijn schoten afvuren en mooi in doel werken. 2 – 1.
De spanning neemt toe en Immervoort tracht de wedstrijd terug in handen te nemen, maar tevergeefs. Punt staat pal en laat zien dat mooi voetbal en hard werken perfect samen mogelijk zijn. In de 19° minuut wederom een mooie aanval met nogmaals een schot van Stef dat in laatste instantie door Xiang over de doellijn wordt gewerkt. 3 -1.
Immervoort zet nu alles op alles om terug te komen maar onze jongens laten zich niet verrassen. Iedereen is attent en voert de opdrachten van trainer Wim perfect uit. Zo kan Immervoort niet meer scoren en kan Punt de wedstrijd controleren tot het laatste fluitsignaal klinkt. Iedereen was het er over eens dat dit een mooie en verdiende zege was tegen een sterke tegenstander. Elke week zien we dat deze groep blijft groeien en ze met mooi voetbal elke wedstrijd willen winnen.
Proficiat voor de hele groep.
Waren van de partij : Julie Verachtert, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls

Zaterdag 12 februari 2011

St. Vorst - Debutanten Punt  1 - 19
Met zijn 4 trokken we richting Vorst waaronder de 4 jarige Lucius, ginder aangekomen beslisten we om Ander de broer van Lucius in de goal te laten staan dan waren we toch met zijn vijf.
We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, scoorden de ene na de andere goal, ons ritme zat er goed in ook al konden we niet vervangen we bleven doorgaan en met de rust stond het al gauw 1-10.
St. Vorst zag de bui al hangen en vroeg of ze een mannetje meer mochten opzetten maar dit hielp ook niet. Onze jongens waren niet te stoppen en ook Lucius ging voor elke bal, Ander daarentegen had niks te doen. Bij het eindsignaal stonden de mooie cijfers 1-19 op het scorebord.
Het was lang geleden dat we deze vorm van spelen nog eens gevonden hadden, speelden mooi samen, gaven perfecte passen aan elkaar en werkte voor doel bijna alles af.
Dikke proficiat jongens goed gewerkt!!!!!
Met dank aan Ander en Lucius
Milan 10, Tibo 8, Jelte 1, Lucius, Ander

St. Vorst C - Duiveltjes B Punt  5 - 10
De tegenstander startte heel scherp met onmiddellijk een 2-0 op het bord. Gaandeweg de 1ste helft begonnen onze Duiveltjes meer druk te ontwikkelen en enkele dolle minuten voor de rust waren voldoende om de achtsterstand om te buigen naar een 2-3 ruststand.
Met volle moed er tegenaan in de 2de helft en St Vorst wist niet meer wat te doen. Onze jongens bleven fysiek overeind op het zware veld. En na een slopende wedstrijd was de eindstand 5-10.

St. Vorst – U8 Punt A  7 - 8
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen St. Vorst op het programma. Van de vorige partij wisten we dat Vorst een sterke tegenstrever was en dit was vandaag niet anders. Vorst kende in de openingsfase pech met een bal op de paal en 2 knappe reddingen van onze doelman Dries. Hier kwamen onze jongens goed weg. Toch was het Willem die de score kon openen met een raak schot 0-1. Tom verdubbelde even later de score met een schuiver in de rechter benedenhoek 0-2. Vorst trok nu ten aanval en kende nu meer succes 1-2 na 16min. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar kwamen niet meer tot scoren in de eerste helft. Een goed voetballende Jasper trof wel nog eens het doelhout.
In de tweede helft komt Vorst onmiddellijk tot scoren 2-2. Vorst is nu de betere ploeg en Dries moet zich nog enkele malen reppen om Vorst het scoren te beletten. Onze spitsen kunnen nauwelijks de Vorstse doelman nog bedreigen tot Michiel tot scoren komt 2-3. Nu drukken onze jongens door, Ander en Niels gaan nu gepast hun lijntje af en brengen zo onze spitsen Michiel ( 1 ) en Willem in positie die nu 3 keer na elkaar tot scoren komt 2-7. De wedstrijd lijkt gewonnen, maar Vorst vecht terug en het scoort nu 2 keer. Onze jongens krijgen het moeilijk, Niels breekt nu door en strand op de Vorst doelman maar Ander is bij de pinken om binnen te tikken 4-8. Vorst zet nu een slotoffensief in en kan nog 3 keer scoren. 7-8. Punt komt nu niet meer onder de Vorste druk onderuit en het is wachten op het verlossende eindsignaal. Oef een moeizame overwinning deze week waaruit we kunnen leren dat een wedstrijd pas afgelopen is bij het laatste fluitsignaal.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts en Jasper Peeters
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 4, Ander Keersmaekers 1, Michiel Nevelsteen 2, Tom Van Reusel 1

St. Vorst - U11 Punt  2 - 9
Vandaag volgde de moeilijke verplaatsing naar Standaard Vorst. Uit de heenwedstrijd hadden wij onthouden dat wij pas in extremis de overwinning konden behalen tegen deze ploeg. Onder leiding van assistent trainer Marc en reserve afgevaardigde Jan Van Looij trokken onze jongens net zoals de andere jeugdploegen van FC Punt naar Vorst. Voor de wedstrijd werd iedere speler nog eens extra opgepept en de wedstrijd kon niet vlug genoeg beginnen.
Onze jongens namen dadelijk de wedstrijd in handen en de eerste vlotte combinaties rolden over de mat. De eerste minuten was het nog wat zoeken naar het juiste vizier maar in de 8° minuut kon Senne op pas van Niel zijn eerste van de dag maken. De Puntse boys dreven het tempo nog wat op en in de 10° minuut kon Billy de bal in doel trappen na een mooie corner van Niel. Vorst kwam maar niet in de wedstrijd en onze verdedigers stonden pal. In de 16° minuut volgde weeral een mooie combinatie waaruit Rik de bal voorbij de laatste verdediger en doelman kon werken en op doel kon schieten. Net voor de bal de doellijn passeerde kon Niel er zijn voet tegen plaatsen om zo het leer zeker over de doellijn te krijgen. Vorst kwam niet uit de omknelling en in de 23° minuut kon Stef na alweer een mooie combinatie de bal met een hard schot in de kruising plaatsen. De eerste helft werd afgefloten bij een 0 – 4 stand.
De tweede helft was nog maar pas bezig of Billy kon mooi binnenkoppen na alweer een mooie corner van Niel. Nu vond Vorst het toch welletjes en ook zij begonnen nu beter te combineren. Na een afgeweken bal konden zij in de 29° minuut terugkomen tot 1 – 5 en drie minuten later konden zij zelfs de 2 – 5 maken na een mooie combinatie. Onze jongens lieten zicht echter niet opjagen en bleven verder combineren. Laurens was dikwijls de man die de aanval op gang bracht. Ook Bjarni speelde een verdienstelijke wedstrijd en kon bijna scoren. In de 34° minuut kon Senne een afvallende bal na corner meepikken en tegen de netten prikken en zo de 2 - 6 op het scorebord zetten. Nu bleef het even windstil en kon Vorst even goed meespelen. Rik mistte nog 2 mooie kansen en ook het schot van Kobe ging vlak naast. In de 46° minuut ging Senne nog eens op wandel en kon de doelman nogmaals passeren. Even later een mooie actie van Niel op de rechterflank, mannetje uitkappen en een prachtige pas naar Rik die maar binnen te trappen had. In de laatste minuut kon Billy met een mooi schot vanuit de draai de eindstand op 2 -9 brengen. Proficiat voor deze mooie prestatie. Het is nu wel duidelijk dat we in topvorm zullen zijn voor de wedstrijd tegen Immervoort, de beste ploeg van de reeks.
Waren van de partij : Kobe Verbinnen, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls

Zaterdag 5 februari 2011

Debutantjes Punt - Herselt   8-6
We begonnen niet zoals normaal aan deze wedstrijd. We kwamen al vrij snel achter. Terug bij de les zetten we de stand weer in evenwicht.
Andreas deed enkele mooie reddingen en zo kwamen wij via doelpunten van milan en tibo op voorsprong.
Weer waren we even niet bij de les en kwam Herselt terug in de wedstrijd met enkele mooie doelpunten.
De eindstand was 8-6. Maar Herselt had veel progressie gemaakt tegen de andere keren, ze worden beter en beter.
Spelers: Milan 4, Tibo 4, Gust, Yenti, Senne, Jelte, Andreas

Duiveltjes Punt B – VGM C 7 – 4
De eerste helft was de beste van het seizoen. Het was een goed spelende ploeg die met scherpe combinaties de tegenstander overtroefde. De ruststand van 4-0 was niet overdreven te noemen.
Maar VGM startte scherp in de 2de helft en lukte ei zo na de aansluitingstreffer. De supporters voelde de spanning maar onze mannen hielden het hoofd koel en schakelde een tandje bij. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld met een 7-4 als einduitslag. Een mooi resultaat.

U8 Punt A – Zammel B 18 - 3
Bij deze wedstrijd startte Dries nog eens in het doel zodat Tom ook zijn voetbal kwaliteiten kon tonen. Na een aftastende beginfase kon Willem de score openen, en even later stond Niels op de juiste plaats om de score te verdubbelen na een mooie actie van Ander. Zammel voetbalde goed mee en kon ook 2 keer score. 2 -2. Met nog doelpogingen aan beide kanten werd het een aangename wedstrijd. Onze jongens konden de bal nog 2 maal tegen de netten trappen via Tom met een harde knal en Ander die in de winkelhaak schoot. Onze verdedigers Michiel en Yarne lieten zich van hun beste kant zien en lieten deze toch een steekje vallen stond Dries paraat om de bal uit het doel te weren. Zo konden onze jongens gaan rusten met een 4-2 voorsprong. In de tweede helft had Tom terug plaats genomen in het doel en kon Dries meteen de score aandikken 5-2. Zammel leek nu een beetje aangeslagen en de score liep nu snel op. Onze spelers vonden nu het moment om de ouders en supporters te verwennen met mooi voetbal en snelle combinaties. Niels (1), Ander(2), Dries(3) en Willem (7) waren nu de spitsen van dienst. Zammel kwam in deze tweede helft nog 1 keer tot score zodat er bij het eindsignaal een 18-3 score op het bord stond. Bedankt jongens voor deze mooie voetbal namiddag en doe zo voort.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Niels Cools
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 8, Dries Vandesande 4, Ander Keersmaekers 3, Niels Cools 2, Tom Van Reusel 1

U11 Punt – Oevel   3 - 1
Uit de heenwedstrijd hadden wij onthouden dat wel eens een spannende wedstrijd kon worden.  Trainer en delegé beide met een Oevels verleden waren er op gebrand om de punten thuis te houden.  Nu de ploeg terug volledig was konden wij weer terug de gebruikelijke opstelling hanteren.  Nadat Oevel de aftrap mocht geven kon Punt dadelijk de bal heroveren en namen dadelijk de wedstrijd in handen.  Na amper 2 minuten kon Senne de 1 – 0 in doel schieten.  Punt had geopteerd om met wind mee te starten om zo te trachten in de eerste helft het verschil te maken.  Maar in plaats van op afstand te proberen de Oevelse doelman te verslaan bleven we combineren en zo kon Oevel in laatste instantie steeds een doelpunt voorkomen.  In de eerste helft ging het spel over en weer maar geen enkel ploeg kon nog scoren alhoewel Punt wel wat geluk had bij een raketschot tegen de onderkant deklat waarna de bal terug in het veld sprong en zo onze doelman deze poging onschadelijk kon maken.
Zo kon er gedraaid worden met een 1 – 0 stand.  Oevel startte het felst in de tweede helft en dit werd in minuut 30 dan ook beloond met een doelpunt 1 – 1 en de wedstrijd kon terug beginnen.  Punt was niet aangeslagen en bleef baas.  We bleven de combinatie zoeken en bij een van de acties kon Niel in minuut 37 mooi afwerken.  2 – 1 maar de wedstrijd was nog niet afgelopen.  Oevel ging nu op zoek naar de gelijkmaker maar ging hiervoor overhaast te werk en onze verdediging met Stef, Billy en Laurens gaf geen krimp meer.  Vooral een dikke pluim voor Laurens die zich vastbeet in de spelverdeler van Oevel zodat deze minder en minder gevaarlijk werd. In de laatste minuut kon Billy met een knappe kopbal op hoekschoep van Niel de verdiende 3 – 1 zege vastleggen.   Het viel nog maar eens op hoe groot de samenhorigheid binnen de ploeg is en hoe graag onze jongens de wedstrijd willen winnen.
Waren van de partij : Kobe Verbinnen, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande, Laurens Gabriëls
Volgende week wacht de moeilijke verplaatsing naar Standaard Vorst.  

Zaterdag 29 januari 2011

Oosterzonen – Debutantjes Punt  4 - 7
Omdat we van de vorige match wisten dat de debutantjes van Oosterzonen ook een topploeg zijn, heeft onze trainer ons goed voorbereid aan de match laten beginnen. Ze hebben een zeer goede keeper, dus scoren zou niet eenvoudig worden. We zetten ons beste beentje voor en begonnen vol goede moed aan deze spannende wedstrijd. Het was Oosterzonen die eerst wisten te scoren, maar we lieten ons niet kennen en gingen dapper de duels aan. Alle spelertjes moesten nu samenwerken om te kunnen scoren. Jelte moest als verdediger een sterke spits van Oosterzonen de bal afpakken, Senne en Gust speelden de bal door het middenveld naar onze spitsen Milan en Tibo. De team spirit werd beloond, ons ploegje ging met een tussenstand van 4-1 eventjes op kracht komen.
De 2de helft weerde Oosterzonen zich zeer sterk en wisten ze een aantal keer snel te scoren, waardoor bij ons de spanning opgedreven werd. Onze keeper Andreas heeft er voor helpen zorgen dat ze toch niet de overhand kregen en ook onze jongens werkten nog een aantal mooie kansen af. Een spelertje van Oosterzonen was eventjes verward en trapte een own-goal binnen. Bij het affluiten van de wedstrijd haalden we opgelucht adem bij een eindscore van 4-7. Goed gespeeld, jongens!
Spelers: Tibo, Jelte (1), Milan (4), Senne (1), Gust, Andreas + 1 own-goal

Berg en Dal B – Duiveltjes Punt B :  7 – 5
Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.  Het spel ging mooi op en neer met kansen aan beide kanten.  De ruststand was 3-2.  Vlak na de rust kon Berg en Dal het verschil vergroten tot 2 doelpunten en deze kloof konden onze duiveltjes niet meer wegwerken. Men bleef de combinatie zoeken, maar het ging steeds moeizamer vanwege het zware veld en het hoge tempo.  De sterke presentatie van onze mannen eindigde in een 7- 5 nederlaag, maar dit was slechts een detail.

Zammel C – U8 Punt A 1 - 29
Vandaag maakten we de verplaatsing naar buur Zammel. Al snel bleek dat onze jongens een maatje te sterk waren voor een moedig Zammel. Het werd een echte goaltjes kermis, elke Puntse aanval resulteerde in een doelpunt. Zo stond bij de rust al een 0-15 op het papiertje genoteerd en had onze doelman Tom nog geen bal in de buurt gezien. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, onze doelman Tom werd nu als voetballer uitgespeeld en Dries nam zijn plaats in het doel over. Zo kon iedereen een doelpuntje score, enkel Jasper kon de weg naar doel niet vinden maar deze speelde dan weer een reuze partij. Vlak voor affluiten lukte Zammel nog een eerreddend doelpunt. Eindstand 1-29. Proficiat
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Jasper Peeters
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 7, Dries Vandesande 2, Ander Keersmaekers 10, Michiel Nevelsteen 5, Tom Van Reusel 2, Yarne Luyten 3

Zoerle – U11 Punt 0-5
Om 09.30 gingen onze jongens van start op het keiharde veld van Zoerle. Onze gelegenheidsdoelman Julie was goed ingeduffeld want de thermometer wees nog -3,5° aan.
We waren wel eens curieus wat onze jongens op dit harde veld konden laten zien. In tegenstelling tot vorige week was Rik terug paraat. Laurens en doelman Kobe V. bleven nog een weekje afwezig. Zoerle mocht de partij beginnen maar Punt kon dadelijk de bal afpakken en na een mooie combinatie kon Rik nog binnen de eerste minuut de bal mooi tegen de netten prikken. Dit was de eerste mooie combinatie maar zeker nog niet de laatste.
Punt nam de wedstrijd dadelijk stevig in handen en kon rustig combineren wat op dit veld aardig lukte. Zoerle had duidelijk meer last van dit veld en kon moeilijk de bal in het midden houden. In de 10 de minuut kon Senne, die zich duidelijk in zijn sas voelde in deze omstandigheden, zijn eerste doelpunt van de dag maken nadat de doelman een hard schot niet klemvast kon nemen en de bal lostte. 2 minuutjes later volgde alweer een mooie combinatie met Stef die mooi het lijntje afging, mooi aflegde tot bij Senne die geen seconde twijfelde en zijn tweede van de dag kon maken. Nu kwam Zoerle wat meer in de partij maar door een attente verdediging en goed keepende Julie kwamen zij niet tot scoren. Wij gingen dan ook rusten met een 0 – 3 voorsprong. In de tweede helft ging Punt op zijn elan door met mooie combinaties en prachtige passes. Zo viel in de 34 ste minuut ook doelpunt 4. Nu was het Senne die Stef in stelling kon brengen en deze twijfelde niet en knalde de bal hard en net onder de deklat binnen. In de 38 ste minuut werd er weer mooi gecombineerd en op een mooie doorsteekpas van Rik kon Senne zijn derde van de dag tegen de netten prikken.
Wij namen nu meer risico achteraan doordat iedereen zijn goaltje wou meepikken maar Zoerle kon daar niet van profiteren. De bal ging op de paal, juist naast of er zat nog een Punts voetje tussen. Niel die op een voor hem ongewone rechts achter plaats speelde trok meer dan zijn streng en kon dikwijls de aanval op gang trekken. Billy had het vandaag wat moeilijker maar probeerde toch steeds op te rukken. Dat zijn laatste pas niet altijd goed aankwam had ook wel te maken met het harde veld. Xiang en Bjarni deden wat van hen verwacht werd en Kobe speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Draaischijf Rik kon de ploeg goed laten voetballen en deelde kwistig rond met goede passes. Julie kon haar netten schoon houden en zo konden we verdiend de wedstrijd afsluiten met 0 – 5
Als we volgende week doelman Kobe en Laurens kunnen recupereren dan is Oevel gewaarschuwd.
Waren van de partij : Julie Verachtert, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung, Rik Vandesande

Zaterdag 22 januari 2011

Duiveltjes Punt B – Herselt B  13 - 2
Onze duiveltjes gingen sterk van start, waarschijnlijk had de lange winterstop hier mee te maken.  De ene na de andere combinatie golfde over de tegenstander en in een mum van tijd stond de 5-0 op het bord.  Herselt geraakte gedurende de ganse wedstrijd niet uit de omknelling.  Het één richtingsvoetbal eindigde uiteindelijk in een 13-2 overwinning.  En zo werden de supporters verwend in de eerste match van het nieuwe ‘voetbal’jaar.

Debutantjes Punt – Beekhoek  7-4
Het was aan onze spelertjes te merken dat de winterstop al lang duurde, want de match kwam vrij moeilijk op gang. Toch wisten ze tijdens de eerste helft de score op 4-1 te beslissen.
Tijdens de 2de helft weerde Beekhoek zich dapper en scoorden ze een aantal goals, waardoor de spanning opliep. Onze jongens lieten zich niet kennen en konden uiteindelijk de eindscore 7-4 voor ’t Punt behalen.
Onze ploeg: Tibo (6) – Milan (1) – Gust – Andreas – Yenty – Jelte – Senne - Lucius

U8 Punt A – Herselt A  13-7
Na een lange rustperiode konden onze jongens zich nog eens tonen op het voetbalveld.
Onze bengels hadden het moeilijk tegen Herselt dat het gretigst van start ging. Zo kon Herselt tot 0-3 uitlopen al moet ook gezegd dat doelpogingen van Michiel, Ander, Niels, Dries en Willem net voorlangs gingen of prima schadeloos gemaakt werden door de Herseltse doelman. Pas rond de 19de min. moest hij zich voor het eerste gewonnen geven op een schot van Willem 1-3
Punt kwam nu beter in de wedstrijd en kon de scheve situatie nog rechtzetten voor de rust. Willem vond nog 3x de weg naar de netten zodat er een 4-3 ruststand op het bord stond. De tweede helft startte Punt dan weer het sterkst. De aftrap is nog maar pas gegeven met een prachtige dubbele dubbelpas tussen Willen en Dries en Dries die onmiddellijk scoort 5-3 Niels en Ander combineren mooi en Dries staat op de juiste plaats om binnen te tikken 6-3 Even later brengt Michiel de bal voor doel en Willem is bij de pinken en tikt binnen 7-3, dan gaat Dries het lijntje af en plaatst de bal schitterend naast de verste paalt binnen 8-3. Dit waren 4 doelpunten op 3 minuten tijd. Ook onze doelman Tom werd op de proef gesteld en Yarne moest gepast tussen komen. Herselt komt nu op korte tijd 2x tot score 8-5. Het spel gaat goed over en weer maar onze spitsen kennen nu iets meer succes bij de afwerking. Ander 2x, Willem 2x en Dries trapten de bal nog tegen de touwen terwijl Herselt nog 2x kon scoren. Einduitslag 13-7, een leuke wedstrijd van beide partijen. Proficiat jongens.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Yarne Luyten
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 7, Dries Vandesande 4 , Ander Keersmaekers 2

U11 Punt – Linda Olen  3-13
Na een lange winterstop mochten onze preminiemen in de wei tegen een van de sterkste ploegen van de reeks. Er was heel wat puzzelwerk voor trainer Wim want door ziekte kon hij geen beroep doen op Rik, Kobe en Laurens. Vanaf de start liet Linda Olen zien dat ze niet naar Het Punt afgezakt waren om wat te slenteren. Ze namen dadelijk het initiatief en langs alle kanten volgden de aanvalsgolven elkaar op. Af en toe kon Punt de neus aan het venster steken maar er was geen kruid gewassen tegen dit Linda Olen. Bij de rust stond het dan ook
0 – 7 De tweede helft leek een kopij te worden van de eerste maar na 10 minuten nam Punt even de wedstrijd in handen en konden ze op 5 minuten tijd 3 x scoren via Niel en 2 x Sam. Op het einde van de wedstrijd kon Linada Olen nog 2 x scoren en zo de eindstand op 3 – 13 brengen. Wij bedanken Sam en Julie nog om onze ploeg te depaneren.
Waren van de partij : Sam, Julie Verachtert, Kobe Vandeperre, Bjarni Van Looij, Billy Yang, Senne Van Rooij, Niel Dekort, Stef Peeters,Xiang Yung,

Dinsdag 28 december 2010: Indoortornooi Geelse en Meerhoutse samenwerking

Waren van de partij bij U8 Punt : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Dries Vandesande Willem Wuyts, Niels Cools

U8 Punt – VGM 2-0
Beide ploegen moesten wennen aan het binnenterrein al was het Punt dat eerst kon scoren via Willem. Na 10 min. deed hij dit nog eens over na mooi samenspel met Dries 0-2.
VGM was niet aangeslagen en onze doelman Tom moest zich reppen om VGM het scoren te beletten. Eerst maakte hij een schot van een alleen doorgebroken spits onschadelijk en daarna moest hij nog een schot in hoekschop verwerken. VGM zocht naar de aansluitingstreffer maar onze defensie gaf geen krimp. 0-2 eindscore
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 2

Beekhoek – U8 Punt 2-2
Beekhoek kende geen aanpassingsproblemen op het binnenterrein en scoorde meteen in de eerste minuut. 2de min. schot van Willem maar de Beekhoek doelman toont zijn kunnen en stopt het schot met brio. 4de min. schot van een beekhoek aanvaller maar Tom is bij de pinken. Mooie actie van Dries die de bal tot bij Willem krijgt maar zijn schot gaat voorlangs. In de 6de min. is het dan toch raak, Willem prikt de bal tegen de touwen 1-1. Even later zet Willem zich door vind Dries voor doel die de 1-2 binnen schiet. Het spel gaat goed over en weer en de beide teams laten bij momenten mooi voetbal zien. In de laatste min. trekt Beekhoek nog ten aanval en kan scoren. 2-2
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 1, Dries Vandesande 1

VGM – U8 Punt 0-4
Onze jongens hebben er zin in en trekken meteen ten aanval. Schot van Dries wordt door de VGM doelman in hoekschop gewerkt. Bij deze hoekschop geeft Dries een pasje naar Willem deze brengt de bal voor en Michiel staat bij de 2de paal om binnen te tikken 0-1. Even later een mooie actie van Dries die alleen voor de VGM doelman komt en scoort 0-2.
Een VGM spits zet zich door en komt alleen voor onze doelman Tom die koelbloedig pakt.
Even later hetzelfde beeld aan de overkant nu zet Willem zich door en toont een uitstekende VGM doelman zijn kunnen. Hoekschop voor Punt die door Niels wordt binnen getrapt 0-3.
Willem kan de score nog opdrijven 0-4. In de laatste minuut komt Dries nog alleen voor de VGM doelman maar deze laatste kwam gepast in de voeten van Dries. Na 15 min. stond er een 0-4 score op het bord.
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 1, Dries Vandesande 1, Michiel Nevelsteen 1, Niels Cools 1

U8 Punt – Beekhoek 3-2
Uit deze wedstrijd moest blijken wie het sterkst was op dit tornooi.
Beide ploegen hadden geen andere wedstrijd verloren en het onderlinge duel was op 2-2 gestrand.
Deze keer kan Punt de score openen via Willem.1-0 Onze defensie heeft de handen vol met de Beekhoek spitsen en na een fout krijgt Beekhoek een vrije trap die door onze doelman in hoekschop wordt geduwd. Aan de overzijde trap Willem een vrijschop in de muur. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd met doelpogingen aan beide kanten. In de 8 min. kan Beekhoek tegen score en voor onze jongens het beseften stonden ze plots 2-1 achter. Willem en Dries spelen nu de Beekhoek defensie op een hoopje en Dries kan meteen tegen scoren.
2-2 Even later wordt Willem, die alleen op weg was naar doel, onderuit gemaaid maar deze vrije trap leverde niets op. Beekhoek trekt nu ten aanval maar kan onze Puntse defensie niet meer verschalken. In de laatste min. komt Willem alleen voor de Beekhoek doelman en kan nu wel scoren 3-2. Na deze overwinning mochten onze jongens zich als de beste ploeg van het tornooi uitroepen. Proficiat kerels doe zo verder.
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 2, Dries Vandesande 1

Na afloop was iedereen het er over eens dat dit tornooi zeker een jaarlijkse traditie mag worden.

Waren van de partij bij de Preminiemen Punt : Kobe Verbinnen, Van Looij Bjarni, Gabriels Laurens, Peeters Stef, Dekort Niel, Vandesande Rik, Yin Xiang, Yang Billy,Vandeperre Kobe

Larum – Preminiemen Punt 1-2
Voor de eerste keer maakten onze preminiemen kennis met indoorvoetbal. Tegenstander Larum was voor ons een onbekende en na een kleine studieronde nam Punt het heft in handen en waren zij duidelijk baas in deze wedstrijd. Gezien een wedstrijdje hier maar 15 minuten duurde was er niet zoveel tijd om veel te scoren. Na een mooie aanval kon Billy goed afwerken en zo de 0 – 1 op het scorebord zetten. Punt liet Larum niet in de wedstrijd komen en na een aanval waarbij de bal eerst tegen de deklat en daarna tegen de paal belandde stond Bjarni op de juiste plaats om zijn allereerste doelpunt in zijn voetbalcarrière te maken. 0 - 2
Op het einde kon Larum nog terugkomen tot 1 – 2 maar verder geraakt Larum niet meer. Een mooie wedstrijd met een verdiende winnaar.

Preminiemen Punt – Beekhoek 2 - 1
Ook deze tegenstrever was voor onze ploeg een onbekende maar al vlug bleek dat dit niet zo’n gemakkelijke wedstrijd zou worden. Al vrij vroeg kwam Beekhoek op voorsprong en het duurde een hele tijd voor Stef Peeters de bal in het doel kon knallen. 1 – 1 Tegen het einde van de wedstrijd kon Stef nogmaals scoren en zo stond de eindstand van 2 – 1 op het bord. Onze jongens waren dolgelukkig want nu mochten ze de finale spelen tegen VGM

VGM – Preminiemen Punt 3 - 0
Al vlug bleek dat VGM uit een ander hout was gesneden dan de vorige 2 tegenstanders. Vooral de VGM spits was een kwelling voor onze verdedigers. Tot in de helft van de wadstrijd kon onze verdediging onder leiding van Rik goed stand houden en moest Kobe zich maar 1 maal gewonnen geven. Na de nodige wissels, zodat al onze spelers even lang konden spelen, kwam de verdediging meer en meer onder druk. De bal geraakte nu amper nog over de middenlijn en uiteindelijk moest Punt met 3 – 0 het onderspit delven tegen een sterkere tegenstander.

Al bij al was dit tornooi zeker geslaagd en een aangename afwisseling tussen de voetballoze weekends.

Zaterdag 27 november 2010

Zoerle – U8 Punt A   8 - 17
Deze keer moesten onze mannen aan de slag op het besneeuwde veld in Zoerle. Onze topscoorder Willem opende de score in de eerste minuut. Zoerle scoorde in diezelfde minuut nog tegen 1 -1. Na mooi samen spel tussen Willem en Dries prikte Dries de 1-2 tegen de touwen, Ander ging mooi het lijntje af en gaf de 1-3 op een presenteerblaadje voor Willem die maar binnen te tikken had. Onze jongens toonde nog eens wat ze in hun mars hebben door mooi voetbal te spelen. Zoerle beschikte ook over goede voetballers en scoorde tegen, toch staken ze Punt een handje toe door een own goal te maken. 2-4. Beide ploegen creëerden nog doelkansen waarin Punt iets meer succes kenden. Willem ( 2x), Niels, Dries en Michiel vonden elk de weg naar de netten. Zoerle kon nog 2x scoren. 4-9 bij de rust en alle supporters tevreden over wat onze bengels al hadden getoond. De 2de helft kwam Zoerle het scherpst uit de kleedkamers en scoorde meteen 2x. Nu was het weer de beurt aan Punt dat 6 keer na elkaar kon scoren. Yarne scoorde zijn eerste doelpunt dit seizoen, door een hoekschop die ontzet werd in één tijd tussen het bos van spelers binnen te knallen, 6-15. Zoerle en Punt konden elk nog 2x scoren. Al kon de score nog oplopen want meerdere keren stond het doelhout en 2 uitstekende doelmannen in de weg. Einduitslag 8-17 een knappe prestatie van onze voetballertjes.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Niels Cools
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 8, Dries Vandesande 2, Ander Keersmaekers 1, Michiel Nevelsteen 2, Niels Cools 2, Yarne Luyten 1

Zoerle C – Duiveltjes Punt B  4 – 20
Het was al snel duidelijk dat de tegenstander weinig in de pap te brokken had. Op een sneeuwtapijt gingen onze duiveltjes fel van start. Zoerle werd gewogen en te licht bevonden met een ruststand van 3 – 9 op het bord. Tijdens de rust werd de verkleumde doelman vervangen maar de andere teamgenoten hadden geen last van de kou en bleven het spel domineren. Iedereen pakte zijn doelpuntje mee met een 4-20 overwinning tot gevolg.

Zoerle - Debutanten Punt  2 - 16
Op deze winterse ochtend reden we met welgeteld 3 spelers naar Zoerle , al een geluk dat Lucius (4jarige) ons kwam vervoegen in Zoerle
daargekomen waren de 6 jarige van Punt daar ook aant voetballen en dus was onze 5 de man gevonden , Yorgo kwam met ons meespelen.
Dit bracht de nodige zenuwen met zich mee voor trainers en spelertjes en dit was te merken aan de eerste helft , het was wat zoeken naar de juiste posities en juiste spel dat we nu al weken spelen, bij de helft stond het 1-6. Omdat het zo koud was en omdat wij een 6 jarige meehadden heeft Zoerle zijn wisselspeler ook laten meedoen.
In de 2de helft is Yorgo in het doel gaan staan en konden onze jongens nog verder uitlopen tot 1-16. Doordat een bal van Zoerle op onze paal ging en terugbotste werkten we de bal in eigen doel 2-16 dus. Op een gegeven moment verbaasden onze spelers alle toeschouwers met een mooie actie, de bal was bij Lucius die gaf een perfecte pas naar Jelte in het middenveld hij stak de bal door richting Milan die aan de corner stond en hij trapt de bal voor doel waar Tibo hem gewoon kon binnetrappen. Een dikke proficiat aan onze jongens en dankuwel Yorgo en Lucius.
Tibo 8, Yorgo 2, Milan 5, Lucius, Jelte. Owngoal 1

Zaterdag 20 november 2010

U8  Punt A – Oevel B      10-9
Onze jongens gingen sterk van start tegen buur Oevel. Willem scoorde meteen 3 keer en onze jongens dachten dat de buit al binnen was. Ze begonnen slordig te voetballen waardoor Oevel in de wedstrijd kwam en zelfs de betere ploeg werd. Oevel kon tegen scoren en na 15 min. stond de 3-3 op het blad. Ander en Willem konden nog scoren maar het was Oevel dat nog 3 keer de bal tegen de touwen duwde zodat we met een 5-6 score gingen rusten. Oevel kwam het frist uit de kleedkamer en scoorde meteen in de 2de helft. 5-7. Dries scoorde de aansluitingtreffer 6-7 maar Oevel prikte tegen 6-8. Willem bracht Punt terug op gelijke hoogte door nog 2 keer te scoren 8-8. Nu was het weer Oevel dat kon scoren en met nog enkele minuten te spelen leek Punt zijn tweede nederlaag te slikken. Nu was het moment van onze doelman Tom aangebroken, met een verre uittrap verraste hij de Oevelse doelman die zich verkeek op deze bal 9-9. Iedereen leek al tevreden met dit gelijkspel maar Willem trapte in de laatste seconde nog de winninggoal binnen 10-9. Toch nog een overwinning voor onze bengels maar hopelijk zien we de volgende wedstrijd terug wat meer voetbal.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts en Jasper Peeters.
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 7, Ander Keersmaekers 1, Dries Vandesande 1, Tom Van Reusel 1

Preminiemen Punt - Booischot  6-4
Booischot mocht aftrappen en bij de eerste beste aanval was het al raak 0 – 1 Punt was nog niet goed wakker alhoewel het drie uur in de namiddag was. Booischot bleef licht domineren en in minuut 8 konden zij mooi afwerken 0 – 2 Punt kon nu iets meer druk zetten en Stef Peeters kon met 2 doelpunten de bordjes in evenwicht brengen 2 -2 bij de rust. Het begin van de tweede helft was evenwichtig met kansen langs beide zijden. Na 10 minuten in de tweede helft vonden de spelers van Punt het welletjes en namen zij de wedstrijd resoluut in handen. De ene aanvalsgolf volgde op de andere en dit resulteerde in 4 doelpunten op 10 minuten tijd. Niel Dekort, Billy Yang en 2 x Rik Vandesande zorgden voor de verdiende kloof. In de laatste minuut en in de extra tijd kon Booischot nog milderen tot 6 – 4 Een verdiende overwinning van een, vooral in de tweede helft, goed spelende Puntse ploeg.
Waren van de partij : Verbinnen Kobe, Vandesande Rik, Peeters Stef, Yang Billy, Xiang Yung, Vandeperre Kobe, Dekort Niel, Bjarni Van Looij, Gabriëls Laurens, Van Rooij Senne

Duiveltjes Punt B – Oevel C  5-6
Van bij het begin was het duidelijk dat beide ploegen gemotiveerd waren en dat ze elkaar geen ruimte gingen geven. Het spel was verzorgd en beide ploegen zochten naar voetballende oplossingen. De ruststand was 2-3. Na de pauze bleef het op en neer gaan en was het spannend tot de laatste seconde. Uiteindelijke verloren onze mannen met 5- 6, na een degelijke partij.

Debutantjes Punt - Oevel 12-5
Vandaag kwamen onze blauw-witte vrienden uit Oevel op bezoek. We kwamen al vrij snel achter via een mooie aanval van Oevel. 0-1.
Na vorig weekend geen wedstrijd gespeeld te hebben door het weer, kwamen onze mannen maar moeilijk op dreef, ons spel was echt niet schitterend vandaag maar we winnen wel met 12-5, dat is ook voetbal zeker.
Enkele uitbraken van Tibo en Milan gingen in doel , soms door een gewirwar aan de goal konden zij hun voet ertussen steken en scoren.
Oevel kwam soms ook sterk opzetten en zij konden 5 maal onze netten raken. Jelte zag de kans ook om een mee in te schuiven naar voor en met een knal op doel maakte ook hij zijn goal, hij zag ook nog een mooi schot afgeblokt op een eigen speler.
Gust, Senne en Yenti waren ook dichtbij een goaltje maar telkens stond de verdediging van Oevel op zijn plaats. De laatste mooie kans was via een vrije trap, Jelte geeft een tikje opzij en Tibo knalt hard op doel maar werd afgeblokt door een eigen speler aan de eerste paal.
Vandaag geen mooi voetbal gezien maar toch nog verdiend gewonnen.
Tibo 5, Jelte1, Milan 6, Gust, Senne en Yenti.

Zaterdag 6 november 2010

Immervoort – U8 Punt A 2-17
Deze keer waren onze jongens op bezoek in Immervoort. Beide ploegen starten sterk met doelpogingen aan beide kanten. Uiteindelijk opende Jasper de score 0-1. De thuisploeg kende wat pech bij de afwerking en troffen 3x het doelkader. Onze bengels kende meer succes en konden de score opdrijven, Willem 3x, Dries 2x en Michiel vonden de weg naar de netten. Net voor de rust lukte het Immervoort om tegen te scoren 1-7. Een iets overdreven rusttand want Immervoort voetbalde immers heel goed mee. De tweede helft dreven onze jongen de score nog op. Eerst trapte Willem de bal voorbij de Kappelse doelman, Niels wroette zich langs de verdediging en scoorde, terwijl Jasper staalhard in de winkelhaak trapte. Dries slalomde door de defensie en kon zo ook zijn goaltje meepikken terwijl Yarne, Ander, Michiel en Tom zich op geen foutje lieten betrappen. Bij het eindsignaal stond er een gevleide 2-17 op het bord.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Niels Cools, Jasper Peeters
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 9, Dries Vandesande 3, Jasper Peeters 2, Michiel Nevelsteen 1, Niels Cools 2

Immer voort - Preminiemen Punt 3 - 0
De eerste helft begon vrij evenwichtig met kansen langs beide zijden. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de thuisploeg het heft in handen. Doch de beste kans was voor onze jongens, die net gemist werd door onze kapitein Stef Peeters. Kort daarop moest onze sterk keepende doelman Kobe Verbinnen zich dan toch gewonnen geven. We gingen dan rusten met een nipte achterstand. Na de rust konden onze jongens net iets te weinig weerwerk bieden waardoor de thuisploeg hun voorsprong kon uitbouwen tot 3-0. 

Zammel – Debutantjes Punt 4 - 10
Vandaag gingen we op bezoek bij onze concurrent Zammel , zij zijn nog maar 1 maal verloren dus wisten we dat het een pittig partijtje ging  worden. Als de wedstrijd in gang gefloten wordt kan de spits van zammel al vrij snel een aktie afronden en de score openen:1-0. Nu komen onze jongens enkele keren opzetten maar kan de zammelse doelman enkele keren prima ingrijpen. Het spel gaat behoorlijk op en neer. Enkele acties van zammel worden weggeveegd door een attente verdediger Jelte. In de zevende en tiende minuut kan tibo telkens een aanval afronden en staat het 1-2. Onmiddellijk kan Zammel echter tegen scoren. 2-2. Dan volgen er weer heel wat minuten waar er menig duel wordt uitgevochten en met kansen voor beide teams. In de laatste minuten van de eerste helft kan Gust de score verder opdrijven tot 2-5. Hij speelt de bal mooi door de benen van de zammelse doelman. Na de rust ging Punt verder op hun elan, en stond het al snel 2-8. Toch lieten de debutantjes van zammel zich niet zo maar wegdrummen, en zo gingen ze vol overgave ten aanval, en bijna lukte ze er in om te scoren maar Jelte was net op tijd teruggekeerd. Toen was het weer aan zammel om te scoren. Twee kansen werden in doel getrapt Zo staat het 4-8 en lijkt er weer spanning in de wedstrijd te kunnen komen. Doch niet lang, want alweer is Punt feller in de aanval en staat het 4-9.Milan pikte dus ook een goaltje mee. Nu volgen er 10 minuten waarin het spel toch in evenwicht is. En een harde knal van Tibo wordt nog in corner geduwd. Aan de overzijde kan zammel een aktie net niet afronden, neemt andreas nog enkele ballen voor zijn rekening en is de zammelse spits nog enkele keren dicht bij een doelpunt, maar onze verdediging staat stevig op de benen. Even voor affluiten breekt Tibo weer door de verdediging en zo komt de eindstand van 4-10 op het scorebord.
Proficiat aan allen !!!! Tibo 8, Jelt, Milan 1, Yenty, Andreas, Gust 1 , Lucius

Poederlee B – Duiveltjes Punt B   5-5
Het was al vrij vlug duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.  Na een sterke start van onze duiveltjes, met mooi voetbal, kwamen we op een 0-3 voorsprong.  Maar onze tegenstander legde zich daar niet bij neer en vlak voor de rust kwam de 3-3 op het bord.
De 2de helft was echt een thriller, met sterk voetbal van beide teams.  Met nog enkele tellen te spelen en een 4-5 achterstand, zetten onze mannen alles op alles.  De 5-5 was dan ook verdiend te noemen en iedereen ging met een goed gevoel naar binnen.

Zaterdag 30 oktober 2010

Preminiemen Punt – Standaard Vorst  4-3
De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten en bij de eerste aanval van de bezoekers hing de bal al in de netten. 0 – 1 in de eerste minuut. De preminiemen lieten het hoofd niet hangen en een minuutje later werd een hoekschop van Niel door Billy in het doel gewerkt en de bordjes stonden terug gelijk 1 – 1 Punt ging nu door op hun elan en in de negende minuut kon Stef Peeters na wederom een hoekschop van Niel met het lichaam in doel gewerkt 2 - 1 Nu was het terug de beurt aan Standaard Vorst om de druk op te voeren maar onze noodverdediging bleef overeind zodat de ruststand op 2 – 1 bleef steken. Bij de start van de tweede helft nam Standaard Vorst het spel in handen en in de 27 ste minuut kon Standaard Vorst de bordjes weer gelijk aanhangen. Standaard Vorst bleef nu duidelijk baas en Punt had wel wat geluk dat hun vizier niet altijd op scherp stond. Het overwicht van Vorst leidde in de 40 ste minuut tot een 2 - 3 stand. Nog lieten de preminiemen van Punt het hoofd niet hangen en in een dolle slotperiode konden zij in de laatste minuut nog 2 x scoren. Eenmaal vond Stef Peeters de weg naar doel met een knap schot en de winning goal werd door Billy knap binnengekopt na weeral een hoekschop van Niel. Het spel was mede door het zware veld niet het beste wat er dit seizoen te zien was maar er was veel inzet zodat de overwinning toch zoet werd gesmaakt.
Ploeg: Verachtert Julie, Liekens Sarai, Vandesande Rik, Peeters Stef, Yang Billy, Xiang Yung, Vandeperre Kobe, Dekort Niel, Bjarni Van Looij.

U8 Punt A – Stand. Vorst 11-8
Deze keer speelde onze duiveltjes een beresterke partij tegen Standaard Vorst. Al vlug bleek dat Vorst een stevige tegenstander te zijn. Vorst opende de score met een rake vrije trap. Onze jongens maakte een vuist en scoorde 2x via Willem 2-1.Vorst was niet onder de indruk en scoorde tegen 2-2 . Het spel ging goed over en weer en aan beide kanten werd er nog gescoord. Bij het rustsignaal stond een 6-4 op het bord. Het beloofde een spannende 2de helft te worden want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Punt scoorde meteen in de 2de helft. Onze spitsen Dries, Ander en Willem wilde de score verbreden maar troffen op een goede Vorst doelman, terwijl onze verdedigers Michiel en Niels geen duimbreed toe gaven aan de Vorst spitsen die dan ook nog eens op onze doelman Tom stuitte. Het werd vechten voor elke meter op het zware veld. Onze jongens toonde veel inzet en karakter om hun zegereeks verder te zetten en Vorst deed er alles aan om Punt het eerste puntenverlies toe te dienen. Ondertussen werd er ook nog langs beide kanten gescoord zodat er na 50min. een mooie 11-8 op het papier stond. Een schitterende prestatie van onze mannen.
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 9, Dries Vandesande 1, Ander Keersmaekers 1

Debutantjes Punt - Standaard Vorst 16-3
Zelfs in de gietende regen waren onze jongens niet te stoppen, al 9 matchen ongeslagen nu!
Senne opende de score met een knalharde trap op doel, dit deed hij nog 2 maal in de match. Onze verdediger Jelte stopte elke aanval van Vorst en zag soms de gelegenheid om mee op te schuiven naar voor en scoorde 3 maal , Milan was in topvorm vandaag hij kon 7 maal de bal in de netten prikken, Andreas zijn poging op doel ging naast, in de eerste helft stond Gust in de goal en hij moest maar enkele keren tussenkomen, na de rust stond andreas in de goal. Hij deed enkele reddingen maar veel kwam Vorst niet aan ons doel. Gust kon niet voorbij de verdedigers van Vorst geraken. Tibo werkte voor de bal en scoorde ook 3 maal. Vorst Kon 3 maal scoren maar verder kwamen ze niet. Onze jongens hebben weer goed gespeeld vandaag!!
Tibo 3, Jelte 3, Senne 3, Milan 7, Andreas en Gust

Verslag Duiveltjes Punt B - Stand Vorst C 19-2
Van bij de start gingen onze Duiveltjes er tegenaan. De ene achter de andere aanvalsgolf overspoelde de tegenstander. Standaard Vorst wist dan ook niet onder de druk weg te komen en na enkele fraaie combinaties werd de 8-1 ruststand bereikt.
Na de rust werd de lijn gewoon doorgetrokken. Iedereen vond het leuk en er werd altijd geprobeerd om een juiste pas te geven, wie dat de goal ging maken was van geen belang. Uiteindelijk stopte de teller op 19-2 voor onze Duiveltjes.
 

Zaterdag 23 oktober 2010

U8 Zammel B – Punt A 3-17
Vandaag maakten onze bengels de verplaatsing naar buur Zammel. Onze jongens lieten al snel blijken dat ze er zin in hadden, al in de eerste minuut opende Willem de score. Zijn ploeggenoot Dries verdubbelde onmiddellijk de score 0-2 na nog geen 2 min. Ons spitsenduo voelden zich in hun sas op het terrein van Zammel en na 10 min. stond er een droge 0-10 op het papier. De verdedigers waren de baas over de Zammelse spitsen en als deze dan toch eens konden opkomen, vonden ze een uitstekende doelman Tom op hun weg. Uiteindelijk gingen ze rusten met 0-12.
Een kort rekensommetje van de ouders leerde dat onze jongens vandaag wel eens hun 100ste doelpunt konden maken. Hiervoor zouden ze immers nog maar 2 keer moeten scoren.
Met dit gegeven in het achterhoofd startten onze mannen de 2de helft, maar wie zou dit doelpunt maken? Ander vond eerst de weg naar de netten, Michiel wilde het 100ste doelpunt op zijn naam schrijven maar 2 maal stond het doelhout in de weg. Dries en Niels waren iets te nerveus om de bal tegen de netten te prikken. Willem rook zijn kans en maakte uiteindelijk het 100ste doelpunt. Onze Puntse jongens aan het feest en Zammel vond het wel welletjes geweest. Zammel scoorde op korte termijn 3 keer tot ergernis van onze doelman Tom. Punt scoorde ook nog 3 keer zodat er een 3-17 op het bord stond na het eindsignaal. Een mooi resultaat,maar ook knap voetbal van onze mannen. Proficiat!
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts, Niels Cools. Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 11, Dries Vandesande 4, Ander Keersmaekers 1, Michiel Nevelsteen 1

Herselt - Debutantjes Punt 8 - 12
Nadat we al 2 maal met een monsterscore van Herselt hadden gewonnen werd er onderling overeengekomen dat Herselt met een man meer mocht voetballen. Het werd een evenwichtige partij maar onze jongens zijn niet in de problemen gekomen door mooie doelpunten van tibo en milan. Tot nu toe blijven we ongeslagen ,maar volgende week wacht standaard vorst op ons. Eens kijken of zij ons een eerste nederlaag kunnen bezorgen.
Doelpunten: tibo: 6, Milan: 5, jelte, senne, andreas, lenno, Yinti, gust

Oevel - Preminiemen Punt  1 - 3
De wedstrijd werd door de thuisploeg onmiddellijk in handen genomen. Doch onze verdediging ving de tegenstander goed op en onze gelegenheidsdoelwachter Julie Verachtert hield de netten schoon. Punt kwam beter en beter in de wedstrijd en midden eerste helft scoorde Stef Peeters op aangeven van Niel Dekort. Van dan af was het overwegend Punt die de wet dicteerde. Na de koffie is Punt op hun elan doorgegaan en Billy Yang bouwde met 2 doelpunten, telkenmale op pas van Niel Dekort de voorsprong uit tot 0-3. Op het einde kon Oevel nog een eerreddend doelpunt scoren, waardoor de eindstand op 1-3 werd gebracht. Ploeg: Verachtert Julie, Vandesande Rik, Peeters Stef, Yang Billy, Xiang Jun, Van Roy Senne, Vandeperre Kobe, Gabriels Laurens, Dekort Niel.

VGM C – Duiveltjes Punt B : 5 - 7
De eerste helft was de beste van dit seizoen. Onze jongens slaagde erin enkele mooie combinaties af te werken en in een gelijk opgaande wedstrijd werd de ruststand van 3-3 bereikt.
Na de rust bleven we de betere ploeg en kon VGM het niet meer blijven bolwerken. Na hard labeur kwam het verdiende resultaat van 5-7 tot stand.

Zaterdag 16 oktober 2010

Debutantjes Punt - Oosterzonen  4-2
Wat we hadden verwacht werd  werkelijkheid Oosterzonen was niet te onderschatten.
In de eerste helft moesten we veel weerstand bieden het werd 1-1.
Hun sterke doelman haalde elke poging uit doel, daarom begonnen we van ver te schieten op goal en dit resulteerde
in 3 andere doelpunten, Oosterzonen kwam ook nog 1 maal aan de goal en scoorde.
Tibo maakte alle 4 de doelpunten en een dikke proficiat voor de ganse ploeg voor deze mooie prestatie.
Onze spelertjes: Tibo 4, Jelte, Milan, Gust, Andreas, Yinty en Senne

Duiveltjes Punt B – Berg en Dal B  4-12
Vandaag zagen we de zwaarste nederlaag van onze Duiveltjes, in hun prille loopbaan.
Het was een wedstrijd waar men teveel zijn best deed om alles goed te doen. Tot aan de rust konden onze mannen de schijn ophouden met een 3-3 als resultaat. Nadien begon alles tegen te zitten en liep het voor geen meter meer. Onze duiveltjes toonden zich heel groot in hun verlies en bleven positief ingesteld. Deze hechte groep kan alleen maar groeien.

U8 Punt A – Zammel C  5-0 ff
Waren van de partij : Tom Van Reusel, Michiel Nevelsteen, Yarne Luyten, Niels Cools, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande, Willem Wuyts
Deze keer moesten onze jongens niet veel moeite doen want Zammel was niet komen opdagen met hun team. Dus een 5-0 forfait score waardoor niemand zijn doelsaldo kon aandikken.

Preminiemen Punt - Zoerle 2-3
Van bij de aftrap kon Punt de wedstrijd in handen nemen zonder evenwel echt gevaarlijk te zijn. Na een kleine studieronde begon Zoerle goed mee te voetballen zodat we een aardige wedstrijd kregen.  Na 10 minuten kon Rik Vandesande na een mooie aanval goed afwerken en zo de 1-0 tegen de netten prikken.  Er volgde in de eerste helft aan beide kanten nog enkele mooie kansen maar aan scoren kwam geen van beide ploegen nog toe.  Na de pauze nam Zoerle de wedstrijd in handen en in de 30’ en 34’ minuut konden zij dan ook scoren en zo stond Zoerle dan ook voor met 1-2  Nu was het terug aan Punt om er terug tegenaan te gaan en dit werd in de 41’ minuut beloond met de 2–2 die gescoord werd door Billy Yang.  Beide ploegen kregen nog kansen maar Zoerle kon iets meer druk leggen en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd konden zij de eindstand op 2 -3 vastleggen. Ondanks deze nederlaag hebben onze jongens toch hun uiterste best gedaan en zich volledig gegeven.  Volgende spelers waren aanwezig op deze mooie partij : Stef Peeters, Niel Dekort, Rik Vandesande, Yin Xiang, Bjarni Van Looij, Kobe Vandeperre, Laurens,  Senne Van Rooij, Billy Yang en  doelman Kobe.

Zaterdag 9 oktober 2010

Linda Olen - Preminiemen Punt 1-1
Al vlug bleek dat Linda Olen beschikte over een zeer goede ploeg.  Na 1 minuut konden zij na een prachtig samenspel de 1 – 0 tegen het net prikken.  Bij FC Punt wisten ze niet goed wat ze zagen en vanaf toen was het bikkelen geblazen.  Af en toe konden we tegenprikken maar zonder groot gevaar.  Constant werden we tegen het eigen doel gedrukt en dankzij een uitstekende doelman Kobe mocht het een wonder heten dat het bij de rust nog maar 1 – 0 was.  Blijkbaar heeft trainer Wim tijdens de pauze straffe koffie geschonken want wat we in het eerste kwartier van de tweede helft zagen was van een heel ander kaliber.  De aanvalsgolven van FC Punt volgeden elkaar in snel tempo op en in de 8 ste minuut kon Rik Vandesande na een mooie aanval en prachtige laatste pas van Niel Dekort de gelijkmaker tegen de touwen schieten.  Er volgend nog enkele mooie kansen maar Punt kon niet meer scoren.  In de laatste tien minuten was de tank bijna leeg en alle hens werden aan dek geroepen om deze stand te kunnen behouden.  Kobe moest nog enkele knappe reddingen uit zijn mouwen toveren maar uiteindelijk slaagden de preminiemen in hun opzet en werd de wedstrijd afgefloten met een billijke 1 - 1   Deze eindstand werd gevierd als een overwinning want er zullen niet veel ploegen zijn die tegen dit Linda Olen punten zullen pakken.  Volgende spelers hielpen mee aan deze mooi prestatie : Stef Peeters, Niel Dekort, Rik Vandesande, Yin Xiang, Bjarni Van Looij, Kobe Vandeperre, Laurens,  Senne Van Rooij, Billy Yang en man van de match doelman Kobe.

Herselt - U8  Punt A   5-17
Vandaag moesten onze jongens een verplaatsing maken naar Herselt. Onze makkers moeten liefst 3 titularisen missen.( Jarne Luyten en Jasper Peeters hadden feest en Niels Cools was ziek). Na 3 min. opende Ander de score. Herselt scoorde onmiddellijk tegen 1-1.Dan was het moment van Dries aangebroken die de 1-2 tegen de touwen prikte. Herselt klampte aan en kon nog tegen scoren 2-2. Nu vonden onze jongens het wel welletjes en met demonstratievoetbal zette ze Herselt aan de kant. De bal bleef nu in de Puntse rangen en Herselt moest toekijken. Willem kegelde nog 5 keer de bal tegen de netten, Ander trapte nog 2x fijnloos binnen en Dries deed dit overtuigend na. Ondertussen had Herselt nog 1 keer kunnen tegen prikken 3-11. Tijd om te rusten. Na een rustige eerste helft voor Tom moest deze in de 2de helft een paar keer gepast tussenkomen om Herselt het score te beletten. Herselt doelde nog 2 keer in de 2de helft. Maar onze jongens vonden nog 6 keer de weg naar de netten. Zo stond er na 50 min. een 5-17 op het blad. De Puntse aanhang was in de wolken van de prestatie van hun jongens die echt als ploeg op het terrein staan.
Waren van de partij : Tom Vanreusel, Michiel Nevelsteen, Ander Keersmaekers, Dries Vandesande , Willem Wuyts
Doelpuntenmakers: Willem Wuyts 8, Dries Vandesande 4 en Ander Keersmaekers 5.

Beekhoek – Debutantjes Punt 1-14
Na een moeizame eerste helft vonden we pas in de 2de helft ons ritme van de voorbije weken terug.
In de eerste minuten waren we bij de les en stond het 0-6 maar beekhoek verdedigde sterk dus meerdere doelpunten bleven uit.
Na de rust gingen we er terug tegenaan en dit resulteerde in meerdere doelkansen en we scoorden nog 8 maal .
Via mooie pasjes naar elkaar konden de toeschouwers genieten van ons jongens hun mooi samenspel
Het doelpunt van Beekhoek hebben we ook nog zelf gemaakt de keeper stamp uit en de bal botst tegen 1 van onze eigen spelers en hij ging de goal in
Deze week hebben we harder moeten knokken als andere weken maar toch nog met mooie cijfers gewonnen.
Doelpuntenmakers: Tibo :5 1',2',31',36',40', Jelte :6 2',7',24',27',32',37', Senne : 1 8', Milan :2 29',35', Andreas, Gust, Yenti, Lenn.

Herselt - Duiveltjes Punt B  2-23
Vandaag hadden onze Duiveltjes energie te veel.  Meteen werd Herselt vast gezet op zijn eigen doelgebied dat resulteerde in 1-11 ruststand. Nadien werd het spel rommeliger en speelde onze mannen de wedstrijd rustig uit.  Uiteindelijk een simpele zege met een sterke teamspirit en veel spelplezier en een duidelijke 2-23 eindstand.

Gezocht

FC Punt wil haar voetbalfamilie vergroten en is daarom nog op zoek naar spelers die de voetbalsport
willen beoefenen met hun leeftijdsgenootjes.
Vanaf 5 jaar is het mogelijk om zich aan te sluiten bij onze club.
Ook oudere jongens en meisjes zijn welkom.

Ook trainers, begeleiders en vrijwilligers zijn welkom op onze club.

Contactpersonen
Johan Vanspringel     014/586956
Gunther Liekens         014/581504

Clubnieuws

Contactpersonen

GC: Geert Liekens, Steenovens 35 Tel. 014/59.25.20  
Jeugd:
Johan Vanspringel, Koning Albertstraat 65, Tel. 014/586956 - GSM
0496/724090
Gunther Liekens, Doornboomstraat , Tel. 014/581504

 

 

Links