Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 29-30-31 - 15 juli 2020

18 JULI tot 7 AUGUSTUS: 16 – 17 - 18de ZONDAGEN DOOR HET JAAR

" Over parabels naar de broodvermenigvuldiging "


In de evangelielezingen van de komende drie weken vertelt Jezus ons en zijn leerlingen verschillende parabels.
Mattheus bouwt zijn verhaal op, om te tonen hoe de mensen graag opkeken naar Jezus.
Ze waren zo geboeid, dat ze tijd en maaltijd waren vergeten en … Jezus gaf hen te eten.
In deze Corona-vakantie mogen wij ook uitkijken naar “voedsel” en dat voedsel moet dan niet noodzakelijk “eten” zijn”.
Mogen wij in onze vieringen en in onze vakantie genieten van rust, vrij-zijn-binnen-grenzen, ontmoeting-binnen-de-regels, intimiteit-zo-ver-als-kan …
Laat de ander geen “onkruid tussen onze tarwe zaaien.
Zoeken wij onze schat en laat die schat verborgen blijven.
En voeden wij ons aan het woord van de Heer … en van ieder, die wij ontmoeten.


Voor wie niet terecht kan, zijn er de media

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Een parochieblad voor 3 weken

Dit blad telt voor drie weken en over drie weken zijn wij er weer.

Ons volgend nummer komt op 5 augustus, maar wij zijn er zeker van, dat je onze informatie dan zal verslinden.

En die hele parochiebladploeg is dankbaar dat ze iedere week weer welkom zal zijn.
 


Vieren in onze kerken – anders dan anders

Al enkele weken zijn we terug aan het vieren in onze kerken in Geel. Dankzij de vele inspanningen van de lokale parochiekernen en kerkfabrieken, zijn onze kerken helemaal aangepast aan de nodige veiligheidsmaatregelen. Op heel creatieve manieren werden plaatsen aangeduid, richtingaanwijzers gezet, wijwatervaten afgeplakt en ontsmettingsmiddelen aangebracht. Vele stewards geven al enkele weken het beste van zichzelf om alles in goede banen te leiden. Bent u het al gewoon?

We zien mensen aarzelend van hun vaste plaats verdwijnen en naar een andere plaats gaan… en toch blijven ze komen. We zien mensen die hun vertrouwde viering moeten laten en naar een andere kerk moeten uitwijken… en toch zijn ze blijven komen. De vredewens wordt doorgegeven zonder elkaar aan te raken en het zingen gebeurt heel wat stiller, maar het gebeurt!

Vieren in deze coronatijd is helemaal anders, en we zullen blijvend attent en aandachtig moeten zijn. We mogen niet nonchalant worden en denken dat het allemaal niet meer zo belangrijk is, nu we in de zomer zijn.

“Het is toch maar raar hoor mijnheer pastoor! Ik blijf nog even thuis en kijk naar de viering op tv. Is dat ook niet goed?” Natuurlijk is dat goed! In deze coronatijden vinden we nieuwe manieren om gelovig verbonden te blijven met elkaar. De mooie tv-vieringen op VRT en Nederland kunnen op veel belangstelling rekenen en zijn zeer waardevol voor iedereen die niet in de kerk kan geraken, om welke reden ook.

Anders vieren dan anders… dat is wat we doen, of toch niet? Want ik in elk geval voel elke week de warme verbondenheid met iedereen in de kerk… misschien zelfs nog meer intenser dan voor de coronacrisis, want ik weet in elk geval wat ik de voorbije maanden heb gemist! Fijne vakantietijd…

(Dirk)


Geen vieringen meer in de kerk van Punt

 

Op 21 juni werden in de kerk van Punt de laatste kinderen gedoopt en op 27 juni had de laatste weekendviering plaats.
Wij openen nog eens uitzonderlijk voor de uitgestelde eerste communieviering op 12 september.
Als de corona-maatregelen het toelaten om met velen terug samen te vieren, zal er officieel liturgisch afscheid genomen worden van het kerkgebouw.
Het kerkgebouw van Punt zal dan niet meer gebruikt worden voor liturgische vieringen. Over de toekomst van het kerkgebouw is nog niets bekend.
Dit is een lang proces dat met de nodige deskundigheid en in overleg met de kerkelijke en burgerlijke overheden zal opgevolgd worden.
Via deze weg danken wij de mensen van Punt die al die jaren voor hun gebouw hebben gezorgd, en ook nu nog zal de kerkfabriek het gebouw blijven onderhouden.


Vakantiekapelleke!


St.-Michaelskerk in Luxemburgstad!

Stuur jij ook je vakantiekapelleke op om zo verbonden met elkaar de zomer door te komen? Alle kapellekes komen op onze site www.pastoraleeenheidgeel.be 
Kom je onderweg een mooi kapelleke tegen op je wandeling, reis, fietstocht, … stuur het op naar dirkvandenbroek2@gmail.com en win misschien een leuke attentie!


Na de corona fietsen we nu naar “ZOMER ZOEKTOCHTEN”

Je hebt het kunnen volgen in de parochiebladen van de laatste weken.
Onze verenigingen hebben een tijdje moeten stil liggen terwijl een groot deel van de bevolking door het goede weer en een stuk door het thuiszitten de fiets herontdekte.

Al deze tochten hebben heel wat mensen geďnspireerd om volk tijdens de komende zomer uit zijn KOT te lokken. Wij voorspellen mensen op de fiets, op wandel, met de wagen en wat nog meer, op zoek naar bekende en onbekende beelden. Sommigen zijn belust op de prijzen, andere zijn belust op de tocht en de meesten: belust op de spanning en de kleine concurrentie.

Op de toeristische dienst op de markt kan je formulieren afhalen maar ook heel wat opgaven kan ze zo maar downloaden, of afhalen bij de bestuursleden in de parochies


 


Archief

Deze Week Week 52 Week 02 Week 03 Week 04
Week 05 Week 06 Week 07 Week 08 Week 09
Week 10 Week 11 Week 12 Week 13 Week 14
Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19
Week 20 Week 21 Week 22 Week 23 Week 24
Week 25 Week 26-27-28      

Externe Links