Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 29-30-31 - 16 juli 2019

21 JULI – 10 AUGUSTUS: 16DE - 18DE ZONDAG DOOR HET JAAR
Dinsdag 23 juli: H. Birgitta, patrones van Europa
Vrijdag 26 juli: H.H. Joachim en Anna, ouders van Maria
Woensdag 31 juli: H. Ignatius van Loyola, eerste Jezuïet
Zaterdag 10 augustus: H. Laurentius, patroonheilige van Zammel

" Jezus diskussieert met de Joden "

Deze zondagen volgt de evangelist Lucas in zijn verhaal een Jezus, die mensen een spiegeltje voorhoudt: Altijd maar zeuren, om “braaf te zijn” of om “vooruit te komen”. Jezus geniet van de gastvrijheid van de mensen, maar vermaant ze, een afgod te maken en slaaf te worden van materiële dingen. “Duurzaamheid” en “waarde” ontkent Hij helemaal niet, maar Hij wijst er ons op, dat ze betrekkelijk zijn en niet tot écht en diep geluk zullen leiden.
 

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Bijbelgroepen volgend werkjaar

Vanaf september starten wij weer met een nieuwe cyclus bijeenkomsten rond de bijbel.

Onze bezinningsgroep Kerk en Wereld komt bijeen elke 2e donderdag van de maand van 14.00 u. tot 15.00 u in het parochiecentrum van St.-Amands. In deze groep staat men een uurtje bezinnend stil bij een actueel gelovig thema. Voor wie graag in de namiddag bezinnend samenkomt, is dit een ideale kans om mee in te stappen! Alle info kan je krijgen bij pastoor Jan Verheyden.

De bijbelgroep voor volwassenen gaat ook weer van start vanaf september. Volgend jaar komen zij 8 maal bij elkaar rond het thema "In de schaduw van...". Op een donderdagavond komen zij samen van 19.30 u. tot 21.30 u. in het pastoraal huis van Holven. Alle kan je krijgen bij pastoor Dirk Van den Broeck.

Ook onze kinderbijbelgroep komt vanaf september weer maandelijks samen. Alle kinderen van de lagere school zijn welkom op zaterdagvoormiddag tussen 10.00 u. en 11.30 u. in het pastoraal huis in Holven. Alle info kan je tevens krijgen bij pastoor Dirk.

De folders van de volwassenbijbelgroep liggen binnenkort weer in de kerk. Alle data verschijnen ook maandelijks in het parochieblad. Ook in de agenda van onze website zijn de data te vinden.


Meesters in Situ

Deze zomer kan je genieten van een Vlaams project: Meesters in Situ. Het opent deuren op 45 Vlaamse locaties (kerken, abdijen, begijnhoven enz.) waar schilderijen en retabels van Vlaamse meesters reeds eeuwen te bewonderen zijn op de oorspronkelijke plaats. In Geel staat het Dimpnaretabel in de Sint-Dimpnakerk in de kijker. Sommige locaties zijn uitzonderlijk open. Er is een pelgrimsboek gemaakt  met foto’s en omschrijving van elke locatie. Dit pelgrimsboek kan je aanvullen met stickers die je ter plaatse krijgt. Het is een ideale gelegenheid om toerist in eigen land te zijn en heel veel moois te ontdekken. Voor de Kempen zijn er ook 3 knooppunten fietsroutes uitgestippeld die telkens enkele locaties verbinden. In de Sint-Dimpnakerk of op de dienst toerisme kan je een flyer vinden (gratis) met alle locaties, de fietsroutes (gratis) en het pelgrimsboek (10 euro met pas). Meer info kan je ook vinden op www.vlaamsemeestersinsitu.be 


vieringen in Geel Punt

Vanaf juli zal er in de kerk van St.-Gerebernus Punt nog maar om de veertien dagen een viering plaatsvinden.
Voor de exacte data verwijzen wij u naar de kader met misuren op de binnenbladzijde van ons parochieblad.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN

Vandaag bieden wij een uitgebreide versie van ons nieuws, maar tijdens de vakantie wordt het kerkelijk nieuws in Geel ook wel een beetje schaars.
Dit blad geeft de vieringen aan voor drie weken en over drie weken doen wij dit nog eens over…

Onze nieuwsstroom naar de lezers, die sputtert een beetje, maar de lezers hebben nu méér tijd.
Jullie kunnen ons overstelpen met kaartjes of foto’s van kapelletjes op vakantie.

Postadres: parochies Geel, Kapelstraat 20.

Mailpost: info@pastoraleeenheidgeel.be


 


 

 


 

Archief

 


Deze Week

 


Week 52

Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05  


Week 06

 


Week 07

 


Week 08

 


Week 09

 


Week 10

 


Week 11

 


Week 12

 


Week 13

 


Week 14

 


Week 15

 


Week 16

 


Week 17

 


Week 18

 


Week 19

 


Week 20

 


Week 21

 


Week 22

 


Week 23

 


Week 24

 


Week 25

 


Week 26-27-28

   
 


Externe Links