Liturgische Vieringen - Misvieringen - Liturgische Diensten - Intenties

Week 32 - 7 augustus 2019

10 – 11 AUGUSTUS: 19 DE ZONDAG DOOR HET JAAR
Woensdag 14 augustus: H. Pater Maximiliaan Kolbe van Auschwitz
Donderdag 15 augustus: Hoogfeest van Maria ten hemel opgenomen

" Weest ook Gij bereid "


Klaar staan voor de ander … Augustinus waarschuwde ons in de zesde eeuw …
Want ieder mens die je ontmoet … het kan Jezus zelf zijn. Als wij dát een konden meemaken!
Sommigen kijken ernaar uit en anderen vrezen ervoor. … … …
 

Misintenties Geel-Zuid aanvragen - Een misintentie kost 13 euro

PASTORALE EENHEID HH DIMPNA EN GEREBERNUS NIEUWS

Zesde bedevaart pastorale eenheid naar Scherpenheuvel

De geschiedenis van Scherpenheuvel gaat terug tot de middeleeuwen, toen tussen Zichem en Diest op de heuveltop een eik stond in kruisvorm. Een vrome man heeft toen een Mariabeeldje aan de eik gehangen en voortaan kwamen vele mensen er bidden. Toen een knecht van een herder het beeldje wilde meenemen, werd die volgens de legende aan de grond genageld tot een bezoeker het beeldje terug aan de boom plaatste. In 1602 timmerde men voor de eik een houten kapel en in 1604 reeds een grotere, stenen kapel. Het jaar daarna namen de aartshertogen Albrecht en Isabella het initiatief tot de bouw van de huidige basiliek als dank voor de verdrijving van de calvinisten uit de Zuidelijke Nederlanden. Scherpenheuvel verkrijgt dan ook stadsrechten van de aartshertogen. De eerstesteenlegging vond plaats in 1609. Dit barokke gebouw is het werk van bouwmeester Wenceslas Cobergher (1561-1634), hofarchitect van de aartshertog, en bevat beelden van De Nole en schilderijen van Theodoor van Loon. Na de inwijding van de kerk in 1627 kwam Isabella naar voren, de handen vol met goud en juwelen. Zij gooide ze neer op de altaartrappen om te beduiden dat aardse goederen niet de hoogste waarden zijn in het leven. De mensen rondom haar volgden dit voorbeeld. Tot op vandaag is deze gewoonte nog in gebruik. In 1922 werd de kerk verheven tot basiliek.

Bedevaart

Voor de zesde keer gaan wij met onze pastorale eenheid samen op bedevaart en dit op zaterdag 7 september. Om 14.00u. bidden we de kruisweg en om 15.00u is er viering in de Mariahal. Er zijn verschillende manieren om met ons mee op tocht te gaan. Fietsbedevaarders en mensen die met de auto gaan zorgen zelf voor vervoer.

Voetbedevaart

Zij vertrekken om 6.30u. aan de kerk van Geel Ten Aard en hebben haltes aan kerk Holven (7.00u.), Geel Station (7.15u.), kerk St.-Amands (7.30u.), O.P.Z. kruispunt Stelenbaan - Dr. Sanodreef (7.45u.) en bushokje Koning Albertstraat - Oosterloseweg (8.30u.). Inschrijven is noodzakelijk en alle info kan je bekomen bij Jan Verheyden op 014/584965

Busbedevaart (eventueel met middagmaal)

De bus vertrekt om 10.00u. aan de kerk van Geel Ten Aard en heeft haltes in Holven, Elsum, Stelen, Oosterlo en Zammel. Deelname aan de busbedevaart kost 12 euro (heen en terug). Inschrijven kan bij Dirk Van den Broeck op 014/580666

We bieden voor wie wil ook een verzorgd middagmaal aan (soep, frietjes met vidé, dessert en 1 drankje). Busbedevaart met middagmaal kost 35 euro. Inschrijven vooraf kan ook bij Dirk Van den Broeck.

Een volledig inschijvingsformulier kan u afdrukken via onze site www.pastoraleeenheidgeel.be/achtergrond


vakantiekapelleke

Onze zomeractie komt dit jaar traag op gang, geen nood, je hebt nog tot eind augustus de kans om je Kapelleke op te sturen!
Trek een mooie foto ergens onderweg buiten Geel en stuur hem op naar ons vakantiekapelleke: Kapelstraat 20 in Geel of naar dirkvandenbroeck2@gmail.com.
Je foto's komen op onze site www.pastoraleeenheidgeel.be We verloten een lekker flesje zomerwijn onder de inzenders. 


De preekstoel

Zoals ieder jaar nodigen onze buren van Herentals u weer uit op hun jaarlijkse "Preekstoel" van 20.00u. tot 20.30u. in de St.-Waldetrudiskerk.
Elke week is er een boeiende getuigenis met nadien een heerlijk drankje.

Op dinsdag 13 augustus is Tertius Venter te gast. Hij is een sociaal bewogen plastisch chirurg die zich als vrijwilliger inzet op het hospitaalschip "Mercy Ships". 


moederdagontbijt

Beweging.net nodigt iedereen uit op zijn jaarlijkse moederdagontbijt. Dit gaat door op donderdag 15 augustus van 8.30 u. tot 11.00 u. in PC Holven, Kapelstraat 16. Verras uw partner op Moederdag met een smakelijk ontbijt. Wij serveren naar jaarlijkse traditie een rijk gevuld ontbijtbuffet. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen tot 12 jaar 7 euro en kinderen tot 4 jaar mogen gratis aanschuiven. Vooraf reserveren is wel nodig. Dit kan bij Ria Caers op 0494/406352 of caers.ria@telenet.be en Rob Kuypers op 0497/613261 of rob.kuypers@beweging.net Smakelijk aan alle deelnemers!


vieringen in Geel Punt

Vanaf juli zal er in de kerk van St.-Gerebernus Punt nog maar om de veertien dagen een viering plaatsvinden.
Voor de exacte data verwijzen wij u naar de kader met misuren op de binnenbladzijde van ons parochieblad.

PAROCHIENIEUWS OVER DE GRENZEN HEEN

Vandaag bieden wij een uitgebreide versie van ons nieuws, maar tijdens de vakantie wordt het kerkelijk nieuws in Geel ook wel een beetje schaars.
Dit blad geeft de vieringen aan voor drie weken en over drie weken doen wij dit nog eens over…

Onze nieuwsstroom naar de lezers, die sputtert een beetje, maar de lezers hebben nu méér tijd.
Jullie kunnen ons overstelpen met kaartjes of foto’s van kapelletjes op vakantie.

Postadres: parochies Geel, Kapelstraat 20.

Mailpost: info@pastoraleeenheidgeel.be


 


 

 


 

Archief

 


Deze Week

 


Week 52

Week 01 Week 02 Week 03
Week 04 Week 05  


Week 06

 


Week 07

 


Week 08

 


Week 09

 


Week 10

 


Week 11

 


Week 12

 


Week 13

 


Week 14

 


Week 15

 


Week 16

 


Week 17

 


Week 18

 


Week 19

 


Week 20

 


Week 21

 


Week 22

 


Week 23

 


Week 24

 


Week 25

 


Week 26-27-28

 


Week 29-30-31

 
 


Externe Links